Esileht Kodunurk Milliseid toite teete ette?

Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )

Teema: Milliseid toite teete ette?

Postitas:
Kägu

Olen natuke hädas oma elukorraldusega. Varem jõudsin töölk kl 17 paiku ja toiduvalmistamine polnud mingi probleem. Nüüd jõuan kl 19 ajal ja kuna siis on väga kiire, satuvad lauale ikka pelmeenid ja valmispihvid.
Otsustasin, et pean ikkagi tegema nt neisse fooliumvormidesse toidu valmis ja siis õhtul oleks ainult soojendamisvaev.

On teil ideid, mida teha?

+2
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Meil on näiteks supp selline asi, mida mitmeks õhtuks jätkub.
Frikadelli-, kana- või tomatipeekonisupp, seljanka, borš. Tavaliselt teengi pühapäeva õhtul kastrulitäie mingit suppi. Vähemalt 2 õhtut on siis hooleta, meil pigem 3.
Kana tikka-masala valmib kiirelt (teisel päeval siis soojendamise rõõm ainult)
Tatrapada ((toor)tatar, kana (või hakkliha), paprika, sibul, purustatud tomatid)
Guljašš läheb iga soojendamisega paremaks (https://nami-nami.ee/retsept/3024/monus_ja_maitsev_sealihaguljass)
Pilaff
Kartuleid saab ka mingi satsi ette keeta, et siis sobival ajal pannil soojaks/krõbedaks lasta
Karjuse pirukas
lasanje

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

On teil ideid, mida teha?

Ideid on teatavasti alati.

Idee nr. 1: osta aeglane küpsetaja. Näiteks: Link.
See näitemasin on vist küll liiga juust, et end ise välja lülitada ja toitu lihtsalt soojas hoida, aga ka sellised on vabalt saadaval ja olemas.
Hommikul viskad liha ja kapsa sisse ja õhtul tuled sööd sooja sööki.
Välismaal, olen lugenud, väga paljud kasutavad seda nippi, eks ta meile see trend ka veel alles jõuab. (panevadki ajaks 9 tundi ja edasi hoiab lihtsalt soojas, retsepte on maailm juba paksult täis, isegi veganitele)

Idee nr. 2: Selveri soojalett. Saab midagi ka veel õhtul. Ja kui seal on asi nutuseks kokku kuivanud, siis külmaletist saab ikka selle guljaši/makaronid hakklihaga/jne kätte ja ise mikros soojendada.

Idee nr. 3. Teed ISE selle guljashi viieks päevaks valmis. Olen katsetanud näiteks seda lihtsat Bille oma, viis päeva seisab külmikus VABALT. Iga päev muidugi ei söönud, lihtsalt 5 päeva potis seisis ja siis.
(see idee sakib pisut selle poolest, et kes, peale kassi tahaks 5 päeva sama sööki? Mul tekib juba eileõhtuse söögi peale streik; läheb külmikusse ja jääb ülehomseks/tänaseks teen uue peale))

Idee nr 4. Mida mina ilmselt ise kasutaks. 30 minutilisi toite on maailmas päris palju (hommikul saad ju poes käia, kui alles 19 koju jõuad?) ja ilmselt läheks seda teed.
Näiteks eile tegin SEDA, kasutades laisa inimesena Rakvere omi ja aega läks … maitea 20min? (Juurde läks keedetud makaron sama aja sisse,)
Rakvere omad on kõige kallimad, aga vähemalt seisavad sees. (Nõo omad näiteks mitte)
Aga analoogisi asju leiutaks omale 5tk nädalaks ette ja saaks ehk kuidagi hakkama.

+6
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Idee nr. 1: osta aeglane küpsetaja. Näiteks: Link.
See näitemasin on vist küll liiga juust, et end ise välja lülitada ja toitu lihtsalt soojas hoida, aga ka sellised on vabalt saadaval ja olemas.
Hommikul viskad liha ja kapsa sisse ja õhtul tuled sööd sooja sööki.
Välismaal, olen lugenud, väga paljud kasutavad seda nippi, eks ta meile see trend ka veel alles jõuab. (panevadki ajaks 9 tundi ja edasi hoiab lihtsalt soojas, retsepte on maailm juba paksult täis, isegi veganitele)

Oh, tänud! Sellel mõttel on küll jumet! Kindlasti mitte iga päev ei kasutaks, aga väga hea idee!

+2
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

aga väga hea idee!

See pole küll minu idee, see on “välismaa” idee.

Sest, krt, ühtegi normaalset retsepti sa enam varsti ei leiagi, kõik on selle Slow cookeri omad. Vaata kasvõi seda rootsi lihapallilehte, paremal kõrval hakkavad koheselt virvendama needsamad SC retseptid ja nõuanded.
Tahad teha loomaliha austrikastmes – palun tee, aga slowcookeris.
Jne.

Aga noh, ilmselt ta toimib siis. Sest ega seal kõrval ei viitsi vast keegi 4-9h passida, just töölt tulevatele inimestele ta ongi mõeldud.
Ja kasutatakse.

+1
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Palju sul sügavkülmaruumi on? Kas saaksid näiteks nii, et vaaritad nädalavahetusel korraga mitu toitu valmis ning paned päevaste portsudena sügavkülma? Näiteks suur potitäis bolognese kastet. Jagad neljaks-viieks päevaseks portsuks ja ei söö mitte neli-viis päeva järjest pasta bologneset vaid võtadki sealt külmikust selle bolognesekastme välja teisipäeval ja järgmise kasvõi alles järgmisel teisipäeval. Siis suur ports suppi, sama lugu, kaua sa seda sama suppi ikka helbid, portsudena sügavasse ja siis soojendad sel päeval kui on supipäev. Liha soovitan teha hautistena, hautis on soojendatult parem kui praetükk, viimane kipub ära kuivama. Kui saad nädalavahetuse jooksul neli-viis toitu valmis tehtud, on sul vaheldust selleks nädalaks piisavalt. Eriti mugav on, kui saad neid toite korraga teha, kümne porgandi koorimine võtab vähem aega kui 10 korda ühe porgandi koorimine jne. Ja pärast on üks köögi koristamine ka.

Slow cookeri asemel soovitan multicookerit. Sellega saab nii aeglaselt küpsetada, aga saab ka kiiresti valmivaid toite teha. Aga kõigepealt vaata peeglisse ja mõtle, kas sa seda reaalselt ka kasutama hakkad. Mõte on ju hea, et viskad hommikul kõik potti ja õhtul on soe toit ootamas, aga kas sa ikka hakkad hommikul ühepajatoidu jaoks kaalikaid koorima või liha maitsestama? Minul jäi see peeglisse vaatamine tegemata ja esimese tuhina möödudes jäi see masin seisma. Hea küll, vahel ikka teen veiselihahautist või kruubiputru või hautan kapsast, aga nii palju ta mul küll kasutust ei leia, et töötasapinna ruumi raiskamist õigustada.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Youtube on täis food prep videosid, kus suurem osa on küll dieeditajatele suunatud, kuid üks nipp, mis mul on aidanud kiiremini õhtusöögi valmis saada, on nädalavahetusel köögiviljaportsude ettevalmistamine. Nt salatimaterjal pesta ja tükeldada karpidesse valmis, samuti vokiköögiviljad- porgand, paprika jne. Teedki mõned portsud ette ja saad õhtul kiirelt oma voki või salati valmis.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ostan süüa korra nädalas ja kui menüü on läbi mõeldud nädalaks. Töötab väga hästi. Lasanje, supp, pikkpoiss, ahjuliha, kala, kanawok võimalusi on ju palju. Mina teen nädalavahetusel 2 põhirooga akati valmis. Seda slow cookerit max õhinaga alguses kasutad ja siis tüdined ära.Proovitud minus mingit õhinat ei tekitanud.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui üksi elaksin, ei näeks probleemi, lastega on muidugi keerulisem. Samas üksikvanema elu ongi keeruline.

Ei tee toite ette, v.a. puljongid, mis on meie köögi baas ja alustala, ning mida keedan suvalisel päeval/õhtul mitu tundi. Kõik supid-kastmed jne käivad Aasia köögile kohaselt otse “pannilt taldrikusse”. Aga selleks ongi pidevalt vaja puljongit.
Kastrulitäied supid külmikus või rõdul oma järge ootamas on ammu lapsepõlve jäänud.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina teen suppi suurema potiga ja osa sellest panen kuumalt klaaspurkidesse. Siis sööme samal päeval ja näiteks nädala lõpu päevadel. Samuti teen ahjus aedvilja lihaga, suurel wokpannil mingeid riisiroogi ja panen purki.
Purke hoian külmkapis.
Mulle ei meeldi mitu päeva järjest sama asja süüa ja minuarust sügavkülmast läbi käinud valmistoit on vale maitsega. Seega on selline lahendus.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teen vahel nädalavahetusel 3-5 erinevat toitu ( kotlett, pikkpoiss, karri, tikkamasala, erinevad lihad panen ahju jne.) jagan portsudeks. Mul on väike vaakumimasin https://m.euronics.ee/koogitehnika/fun-cooking/bvs600/vaakumpakendaja-stollar-vacuumfresh
Panen parajad portsud vaakumisse, osad tavalisse külmikusse, osad sügavkülma. Nii säilivad toidud kaua ja on nagu äsja valmistatud. Mõnikord ei tee lausa paar nädalat süüa.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oli slowcoocker, päris ehtne CrockPot. Kahe erinva temperatuuriga, ei mingit viitstarti või automaatset soojashoidmist.
Siis tekkisid multikeetjad/multivarkad, soetasin selle, slowcookeri andsin ära. Multikeetja oli juba elektroonilise seadistamisega, saab täpsemalt soovitud temperatuuri seada. Kasutan, aga väga harva.
Ja siis avastasin ma Instant Poti- see on multikeetjaga sarnane, aga kiirkeetja. Ei ole odav, aga on üks tõeliselt tänuväärne riistapuu. Nüüd on mul neid juba mitu, ühes valmib liha, teises riis või kartulid…
Teen sellega puljongi sügavkülma, samuti suurema supiportsu, mille mitmeks osaks jagan ja külmutan. Külmunud supikamaka saab Instant Potis küllalt kiirelt üles sulatada. Mulle meeldib just see, et Instant Pot saab külmunud toidu sulatamisega kenasti hakkama, nii on mul sügavkülmas varem ette valmistatud toidupõhjad: maitsestatud lihakuubikud kastme või hautise jaoks, puhastatud-tükeldatud köögiviljad jms. Vajadusel tõstan külmunud lihakuubikud, puljongikamaka ja köögiviljad Instant Pot-i ja see siis asjatab ise: soojendab sisu niikaua, kuni temperatuur on piisavalt kõrge, siis hakkab etteantud aega lugema. Viitstardi võimalus on tal ka.
Samuti on mul sügavkülmas mõned valmistoidud, mõned neist peab varem tavalisse külmikusse sulama tõstma. Lasanje või pikkpoiss tahavad sulanuna veel praeahjus soojendamist/üleküpsetamist. Maitse pole päris see, mis värskelt, aga midagi hullu ka ei ole.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tugevam söök on lõuna, seega õhtul on midagi kiiret, nt võileib ja keedumuna.

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ostan süüa korra nädalas ja kui menüü on läbi mõeldud nädalaks. Töötab väga hästi. Lasanje, supp, pikkpoiss, ahjuliha, kala, kanawok võimalusi on ju palju.

Ma ei suuda kujutleda, et ma panen 7 päeva varem paika, mille isu mul järgmisel teisipäeval olla võib.

+4
-1
Please wait...

Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )


Esileht Kodunurk Milliseid toite teete ette?