Ma olen paki pealt vitamiinide koostist lugenud ja vaadanud mitu % päevasest soovituslikust kogusest on päevases doosis.
Olen valinud sellised vitamiinid, kus
1) Erinevate vitamiinide ja mineraalide arv on võimalikult suur – sest mina ei tea, kas ja mille puudus mul võiks olla ja siis suurem tõenäosus, et see aine satub vitamiini sisse.
2) Väldin täiesti iga hinna eest selliseid vitamiine, kus mõne koostisosa taha on kirjutatud, et nt 600% või 300% päevasest vajadusest on päevadoosi sees. Sest ma söön ju toiduga ka vitamiine ja mineraale juurde. Tavaliselt on küll need üle 100% päevasest vajadusest B-vitamiinid ja sellised, mille puhul on raske üledoosi saada ja üleliigne väljub uriiniga. Kuid olen näinud ka nt E-vitamiini suuremas koguses jne. Ja ma mõtlen, et kui ma nt iga päev kuu aega järjest võtaksin selliseid vitamiine, kus mõnda asja nt 300% sees on + toit lisaks, siis kas pikapeale üledoosi ei teki vm.
Niiet olen valinud sellised multivitamiinid+mineraalid, kus võimalikult palju erinevaid asju koostise nimekirjas on ja et need oleks alla 100% päevase vajaduse. Sest söön toitu ka ju. Kui mul mõni testitud aine puudus oleks, siis oleks mõtet seda konkreetset ainet rohkem süüa, arvan. Igaks juhuks ma parem pikemaaegselt ei tarbiks liigsuures koguses.
3) Kui kaks esimest, minu jaoks kõige tähtsamat punkti on täidetud, siis alles vaatan alles jäänud valikute hinda 🙂