Esileht Koolilaps Millist lemmiklooma võtta?

Näitan 13 postitust - vahemik 31 kuni 43 (kokku 43 )

Teema: Millist lemmiklooma võtta?

Postitas:
Kägu

Mkm

Meil olnud korraga 3 kassi, koer ja kalad. Kalad muidugi kõige igavamad ja akvaariumit peab puhastama ikka täiskasvanu, et korralikult puhtaks saaks. Võtsime juba täiskasvanud koera otse kennelist, tõukoer ja peaks olema seltsiv kuid üsna argliku loomuga, paitada saab. kuid ise vastu sulle ei jookse ja hoiab pigem omaette.  Kassidest kaks õuekassid ja  sõbralikud ning ka pai nuruvad kui toas on, kuid õues veidi isepäised. Üks neist on varjupaigast ja kriipis ka diivanit kui noorem oli, kuid kasvas välja sellest. Kolmas kass on toakass ja tõukass, kraabib ainult kraapimispuud käib viisakalt oma tualetis, silikageel on kallim kuid imab paremini lõhnasid ka. Ükskord hüppas kuuse muidugi uppi kuid sellest sai nalja kui palju. Ja toakass on meil ka koera eest sest tuleb tervitama kui koju tuled, valvab akna peal ja paneb plehku kui võõraid näeb, toob tagasi visatud pabernutsakuid ning käib põlvede peal magamas kui keegi pikali viskab. Kass saab lisaks mõistliku toidukogusega või toidu- ja veedosaatoriga hakkama ka paar päeva üksinda, koer tahab ikka õue. Seega minu poolhääl läheb kassile, neid saab ka õpetada kuigi on üsna isepäised vahel.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kassi saab treenida maiuste ja mänguasjadega, ju ta siis on seltskondlikum ja sõbralikum ka, kui pojast peale treenida. Suvaliselt sülle krabamine või magamise ajal katsuma minemine muidugi võib ebameeldiv olla kassile. Siis pärast hoiabki eemale. Karvade vastu aitab, kui võtta lühikarvaline kass ja teda kammida paar koda nädalas. Kui kass pojast peale treenida kammimist taluma, siis ei tohiks probleemi olla ja just paras tegevus lastele.

Mina ei soovita närilist. Nii palju näinud nurgas vedelemas neid õnnetuid näriliste puure kodudes, kus lastele lemmikloom võetud. Võtta ainult siis, kui keegi pereliikmetest on tõsine fänn ja viitsib igapäevaselt tegeleda loomaga. Või üldse mitte võtta. Minu lastel on peale kooli minekut pidevalt nii palju tegemist, et polekski lemmikloomaks aega. 12aastane tahtis hamstrit, aga peale youtube’ist paar nädalat videote vaatamist sai aru, et see on ikka suur töö ja loobus ise sellest mõttest.

Mul on koer ja kass, noh eks lapsed suhtlevad nendega 20 minutit päevas ja viskavad paar korda palli. Aga treenimine, kammimine, jalutamine, koristamine ikka minu teha. Endale võtsingi need loomad.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ole alati nii. Ma oma kassi kohta küsisin päris palju, kas on miskit tunda. Keegi ei öelnud midagi. Isegi viisakusest nad poleks pidanud valetama, sest palusin justnimelt ausat tagasisidet. Meil oli liivakast elutoas(mujal polnud sobivat kohta). Üks pooltuttav imestas, et meil kass ka on, sest üldjuhul jah on sellest aru saada. Aga tema ütles, et ei mingit lõhna.

ma oleks ka nii öelnud ka siis kui oleks maja juba mmm “lõhnanud”.

Ma arvan, et kui ikka ausalt küsida ja näidata välja, et ollakse valmis kuulma ka ausat vastust, siis enamik siiski ka ausalt vastab.

Kusjuures igal lemmikloomal, samuti majas toimetataval igasugusel tegevusel on oma lõhn ja see kokku moodustabki selle maja aura. Ei pruugi sugugi olla tegemist just väljaheite vms ebameeldiva lõhnaga, ka lemmikloomade osas mitte.

Näiteks, kui meil oli merisiga, siis lõhnas maja heina järele. Notsut meenutades tuleb kõigepealt alati meelde see, kuidas õhtul uksest esikusse astudes tabas nina kõigepealt heina lõhna ja siis kostis tagatoa puurist tervitavat ruigamist. Mõnus.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil kass (üle 14 a) ja rotid (2 a). Kassiga on tõesti vähe vaja igapäevaselt tegeleda ja saab ka 2-3 päevaks üksi koju jätta või nädalaks – kaheks  vajadusel vanematele hoida anda. Rotte üle 2 päevaks omaette jätta raskem ja raskem ka hoidjat neile leida.

Rotid võivad ära närida kõik juhtmed, riided, tapeedi jms. (meil on juhtunud) Nad teevad oma häda igale poole ja päris kiiresti võib hakata haisema.

Kass on oma eluea jooksul kratsinud puruks kaks tugitoolikatet, häda teeb korralikult oma tualetti või õue. Kuna on varjupaiga triibik, siis karvu eriti ei aja. Lapsega koos üles kasvanud ja oskab oma huvide eest seista, samas pakuvad nad teineteisele seltsi.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

meie ka alustasime närilistest (hamstrid, merisead), aga nüüd tagantjärgi targana oleks võinud nende asemel kohe kassi võtta.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Näriliste puur läheb kiiresti haisema. Laste peale ära loodagi, kui ise oled nõus hoolitsema, siis võib võtta.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Näriliste puur läheb kiiresti haisema. Laste peale ära loodagi, kui ise oled nõus hoolitsema, siis võib võtta.

See sõltub ikka laste kasvatusest ja vanemate kindlameelsusest. Kes siin räägivad, et iga lemmiku võtad endale ja hoolitsed ikka ise, siis nii meil küll polnud. Rääkisime kõik algul läbi ja tegime selgeks iga looma puhul ja väga kindlalt  – kes küüliku puuri puhastab ja veepudelit peseb, kes kassi iga päev spetsiaalse kindaga harjab ja liivakasti puhastab, kes koertega jalutamas käib. Lapsed kõiki loomi tahtsid väga ja sai neile kohe algul seletatud, millised kohustused nad kaasa toovad. Ja siis sai esimesed paar kuud väga nõudlikud oldud, kui mingi hoolitsus kippus ununema. Ei lubanud neil oma kokkulepetest taganeda ja ise me ka midagi ära ei teinud. Lapsed jalutasid koeri vahetuste kaupa, puhastasid puure ja kammisid kasse oma tehtud graagiku järgi. Toitsid samuti. Meie hoolitsesime muul moel – vaktsiinid, küünte lõikus, kõrvade puhastus, mõni pikem jalutuskäik paar korda nädalas, toidu ja liiva ostmine jms. Igapäevane toimetamine oli ainult laste õlul, nagu sai kokku lepitud. Oli vaja vaid ise kindlaks jääda. Laste kohusetundlikkus selgus muidugi juba esimese koera võtmisega, kuna nägime, et saavad hakkama, lubasime ka järgmiseid loomi. Sel ajal oli noorim 6 ja vanim 12.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie rott elas üle kaks narkoosi – esimese kasvaja eemaldamiseks ja teise, kui õmbluse lahti kiskus – toppisime küll tihkelt sideme ümber ja võrk peale, aga ikkagi kiskus lahti. pärast tassisin roti tööle kaasa. haav paranes ära, aga u 4-5 kuu pärast tekkisid uued kasvajad. Siis paneme magama.
Meil muide jookseb kass omadele esikusse vastu, nüüd on ka laisaks läinud ja magab esikus tugitoolis.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui kodus on ükskõik mis loom, siis on hais nagunii, lihtsalt te ise ei tunne seda, sest nina on harjunud.

Ega ikka ei ole küll. Ma olen teinekord keset külasviibimist alles avastanud, et elamises on ka lemmikloomi. Ja mul on väga tundlik nina. Ma muidugi tunnen, et igas kodus on oma lõhnad (aroomid, kui soovite, alati ei pruugi meeldiv lõhn olla), aga ei ole nii, et kui kodus on mõni lemmikloom, siis on see kohe lõhnast tunda.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

aga ei ole nii, et kui kodus on mõni lemmikloom, siis on see kohe lõhnast tunda.

Muidugi pole. Võib vahel olla, kui kass on just äsja liivaksatis käinud või näriliste puur puhastamata, aga paari tunni pärast pole enam mingit lõhna. Kui mõni koer märjana tuppa tuleb, on ka tunda, aga see lõhn ei jää püsima. Ma olen ka külas käies üllatunud, et seal elab lausa 6 looma!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kass on laisa inimese lemmikloom 😀 kui tahad kindlasti sõbralikku kassi, siis võta kusagilt varjupaigast täiskasvanud kass, kelle iseloom on teada. nad pakuvad võimalust algul paariks nädalaks ka hoiukoduna võtta.

hamstreid on lihtne pidada ja tore puuris tegutsemas vaadata, muud nendega väga teha pole. puuri puhastamine lihtne, kuna väike puur. merisea andsin mina koos puuriga ära, sest puuri puhastamine oli kohutavalt tüütu, sest puur on (peab olema) suur ja pesemine/kuivatamine ebamugav. pesema peaks iga 2-3 päeva järel, et haisema ei läheks. lisaks ei pea nad tuppa lahti lastes puhtust, pissiloikude ja junnide raja järgi on teada, kus nad käisid. iga jalutuskäik päädis põranda pesemisega.

kassi liivakasti puhastad paari päeva tagant, korjad kühvliga saagi välja. paari kuu tagant vahetad liiva. kass suhtleb, pakub lastele seltsi jne. seda pead vaid vaatama, et kass kuhugi akna vahele ei jääks, õnneks on spets võred olemas. samuti seda, et uksest välja ei lipsaks. kassi õue ei tasu viia, isegi rihmaga mitte, muidu hakkabki üritama välja põgeneda ja kaob.

koera ma lastega õue jalutama ei lubaks, kuna nii väike ei pruugi suuta kogu vastutust võtta. tänapäeval on nii palju juhtumeid, kus suurem koer ründab, keegi on põõsa alla mürki poetanud jne

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Merisiga tundub mulle hästi igav – mis ta teeb?

No lapsena võtsin oma merisiga sülle, paitasin, rääkisin juttu, lasin vahepeal tuppa vabalt ringi jooksma (ta õppis suht kiiresti ära, et üks toanurk, kuhu panin ajalehe maha, on sel juhul ta ajutine wc) tegin võilillelehtedest ja söögist talle radasid. Minu jaoks oli nunnu, kui ta süüa tahtes hakkas ruikuma ja oli huvitav tema toimetamist puuris vaadata (Nagu täistegi näriliste puhul) suvel võtsin ta maale kaasa, ehitasin õue muru sisse ajutise puuri, et sai terve päeva värsket rohtu süüa jne.

Mul oli 2 merisiga, kes elasid 6+ aastat vanaks. Ülihelged mälestused. Võtsin neid sageli sülle, kurrusid ja kurisesid, lakkusid, kust ainult said. Väga sõbralikud ja intelligentsed loomakesed. Tunded ja emotsioonid kohati kõrgemal tasemel kui tavalistel inimestel.

Lastega perre merisiga ei soovitaks, lapsed hakkavad seda väiksekest väntsutama, aga need on väga õrnakesed loomad.

Sellele TA-st perenaisele soovitan vaid koera, sest ei saa ta pisinäriliste hingeelust aru. Kasimist on merisigadega väga palju ja kui tahta neile head elu, siis peab puur ka olema 2-3 ruutmeetrit.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Keetsin eile hapukapsasuppi ja oli kohe lõhnast tunda. Igastahe hullemini, kui mu kass eales haiseb või tema tualett. Kõik teavad, et mul on kass ja kui tema lõhn häirib, siis ei maksa minule külla tullagi. Nagu oleks eluküsimus, et toas ei tohiks mingit halba lõhna olla. Eile magas telekatoas diivanil ja peeretas nii, et vesi tuli silma. no, mis teha, vana kass ja seedimine ei ole korras.

+3
0
Please wait...

Näitan 13 postitust - vahemik 31 kuni 43 (kokku 43 )

Esileht Koolilaps Millist lemmiklooma võtta?