Esileht Ajaviite- ja muud jutud Millist toitu pakuksite lõuna-eurooplasele?

Näitan 3 postitust - vahemik 31 kuni 33 (kokku 33 )

Teema: Millist toitu pakuksite lõuna-eurooplasele?

Postitas:
Punkar

RE: Millist toitu pakuksite lõuna-eurooplasele?

Ahjukartulid, pannil praetud praekartulid, kodused kotletid, pikkpoiss (munadega täidetud). Igasugused hapukoorega salatid – kartulisalat-rosolje. Kodujuustuga toidud. Kohukesed-kohupiimad. Klimbisupp. seenesoust. Mannavaht. Kissell pudruga. täidetud õunad, jne

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Millist toitu pakuksite lõuna-eurooplasele?

Oleneb hispaanlasest. Inimesed on erinevad, kes avatum, kes kinnisem uutele elamustele. Paar näidet, üks külaline sôi nädal aega ainult valget saia ja tavalist sinki/vorsti. Kôik muu toit, mida pakkusime, olevat liiga harjumatu isegi proovimiseks. Siiamaani kiidab eesti valget saia taevani.
Teine seltskond sôi pm. kôike ja kahe suupoolega, ainult söögikorda alustati alati tomati-kurgi salatist, siis raskemalt seeditavate toitudeni. Kôik toidud pandi eraldi taldrikule, tundub naljakas aga kui tead, et Hispaanias süüakse tavaliselt eelroog ja siis pearoog/road, saad aru, miks nemad söid salati eraldi ja siis shashlôkki. Üks keskmine hispaanlane toitude taldrikule miksimist ei armasta.
Hernesupile lähedane variant on läätsesupp vôi -hautis. Olen ise pakkunud suitsulihaga tehtut ja on maitsenud enamusele. Minu hitiks on korralik kodune kartulipuder, pekitükkide, sibula, natukese vôi ja piimaga. Enamikule see maitseb ja hispaanias sellist ei tunta. Nende enda püree on laga selle kôrval.
Igasugune liha ahjus on ka enamjaolt kindla peale minek.
Kalavalik on suhteliselt kehv Eestis, vôib pakkuda suitsukala, seda neil ei ole.
Suitsuvorst on ka paljudele maitsenud. Suitsujuust ja marineeritud seened.
Hapukoorega tuleks ettevaatlik olla, hispaanlastele ei ole omane kôiki toite kastmete ja muu jamaga üle valada.
Mina tavaliselt vôòrustajana teen erinevad snäkid eelpool mainitud asjadest aga pôhiroaks alati ahjuliha-kartulipuder. Kui on näha, et on avatuma meelega inimesi, siis olen sülti ka pakkunud. Üks viielikmeline grupp tegi mu sahvris suurpuhastuse, 4 kaussi sülti ja 6 kilo kuivatatud kala läks viinaga kahe päeva jooksul.
Ahjaa, ja metsseapraad (kui on tuttavat jahimeest) sobib alati.
Viinast ka, nad ise eriti viina ei joo aga vôib pakkuda sügavkülmast vôetud venivat viina vôi neid erinevate maitsetega. Pirni absolut on kinla peale minek.
Ei väida, et minu kirjutet jutus oleks midagi väga traditsioonilist ja ehteestilikku, pirni absolut kindlasti kohe mitte, aga need on minu kogemuste pôhjal toidud/joogid, mis hispaanlaste jaoks uued ja erinevad on.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: Millist toitu pakuksite lõuna-eurooplasele?

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

siin räägitakse ikka lõuna euroopast, eks ole.
kohalik magevee kalavalik on ikka midagi eestipärasemat kui üldlevinud kala sordid.. vaatan et läksid nii leili siin et soovitasin mageveekala.
eestimaa on ikka eriline küll jah, eriti kui lõuna euroopaga võrrelda.

[/tsitaat]

oi vaata, oskab miinuseid panna..

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Näitan 3 postitust - vahemik 31 kuni 33 (kokku 33 )


Esileht Ajaviite- ja muud jutud Millist toitu pakuksite lõuna-eurooplasele?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.