Esileht Kodunurk Milliste toidukaupade ostuga olete alt läinud?

Näitan 18 postitust - vahemik 601 kuni 618 (kokku 618 )

Teema: Milliste toidukaupade ostuga olete alt läinud?

Postitas:
Kägu

Teen taolist sibulasalatit üsna tihti. Proovi ka, saad ise täpse koguse ja maitse valida.

Aitäh, kas võiksid retsepti jagada?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 23 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Teen taolist sibulasalatit üsna tihti. Proovi ka, saad ise täpse koguse ja maitse valida.

Aitäh, kas võiksid retsepti jagada?

Kummaline kokkusattumus, just praegu panin sibulad marinaadi 🙂 Seekord tegin kõige lihtsama retsepti järgi:
https://katzimaitsevmaailm.wordpress.com/2018/04/09/marineeritud-sibul/
Aga mulle meeldib ka see:

https://59kraadi.wordpress.com/2017/03/17/punane-sibul-marinaadis/

Retseptides on kasutatud nii valge kui punase veini äädikat ja palsamiäädikat, aga mulle meeldib kas tavalisega või hoopis sidrunimahlaga.

+3
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 15 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kõik võimalikud valmis maitsestatud ahjulihad, kana vms. Absoluutselt kõigil on mingi kahtlane keemia maitse. Nagu ühte ja sama maitseainet kasutataks. Kahju, sest mõnikord on kiire ja kogu aeg ei viitsi tubli olla. Igasugu tordid, mis poodides müüakse. Kõlbavad süüa, aga maitse pole ikkagi see, mis ise tehes. Eks selle maitse loovad ikka naturaalsed toorained, aga need ju ei säili kauem, kui päev kaks ilma lömmi vajumata. Valmistoit ei maitse kunagi samamoodi, kui kodus värsketest toorainetest tehes, eks selles ongi probleem..

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Valmistoit ei maitse kunagi samamoodi, kui kodus värsketest toorainetest tehes, eks selles ongi probleem..

Ei maitse jah, aga mõni ongi selle poemaitsega nii harjunud, et kodutoit tundub maitsetu ja üldse ei meeldi. Tean palju selliseid inimesi.

+6
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Valmistoit ei maitse kunagi samamoodi, kui kodus värsketest toorainetest tehes, eks selles ongi probleem..

Ei maitse jah, aga mõni ongi selle poemaitsega nii harjunud, et kodutoit tundub maitsetu ja üldse ei meeldi. Tean palju selliseid inimesi.

Oleneb, mida valmistoitude all mõtlete. Minu koduköök on hoopis midagi muud kui tavamõistes “kodune”. Kuid soojaleti nn tavalisi toite ostan vahel tööle ja söön hea meelega. Minu jaoks ongi need need ” kodused toidud” ehk siis toidud, mida üldiselt kodudes tehakse.
Teine asi on purgi- e konserveetitud valmistoidud. Need küll ei maitse. Olin kord päris haige ja korraöikult söömata. Kui vähegi isu tekkis, tahtsin hullult kanasuppi. Palusin tuttaval tuua mingut purgi- või pakisuppi ja ta tõigi (äkki Põltsamaa?). Väga kahju, aga see oli täielik pettumus.
Teine kord oli kuskil väliüritusel hernesupp. Üks mu lemmikuid, kuid jällegi täielik pettumus.
Samamoodi tuttavate juures söödud poešašlõkid, seapraed vm. Lihtsalt pole minu maitse ja tõesti lööb mingi E… täiega üle.
Aga jah, soojaletist ostan aegajalt tööle ja söön küll. Kujutan ette, et ega suurköögid nö suppi keetes kuskilt topsikust pihuga “keemiat” sisse ju viska. See pigem vist konserveetimisel nii (ags ma pole ka tehnoloog).
Nuriseda võiks soojaleti toitude puhul vaid rasvasuse üle.

+1
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 27 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Minu jaoks ongi need need ” kodused toudud” ehk siis toidud, mida üldiselt kodudes tehakse.

Kui sina nii süüa teed, siis küll, aga keskmine perenaine teeb siiski paremini süüa. Ei pane nii palju rasva, soola, ei prae nii üle, ei tee toitu seismajäänud toiduainetest, ei kasuta kõige odavamat rasvainet, lihatooteid jne. Mina supermarketite soojatoidulettide toidul keskmise perenaise toitudega suurt ühisosa ei näe, need on ikka tunduvalt halvemad.

+7
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Minu jaoks ongi need need ” kodused toudud” ehk siis toidud, mida üldiselt kodudes tehakse.

Kui sina nii süüa teed, siis küll, aga keskmine perenaine teeb siiski paremini süüa. Ei pane nii palju rasva, soola, ei prae nii üle, ei tee toitu seismajäänud toiduainetest, ei kasuta kõige odavamat rasvainet, lihatooteid jne. Mina supermarketite soojatoidulettide toidul keskmise perenaise toitudega suurt ühisosa ei näe, need on ikka tunduvalt halvemad.

Kirjutan ju, et minu toidulaud on hoopis midagi muud, seega ka valmistsmise tehnoloogia. Aga jutt on neist tavsmistest hakklihakastmetest, kanakoibadest ja vormiroogadest, mida siinsete juttude ja tuttavate kodude pealt olen näinud. Kui hea või halb see on, on maitseküsimus. Samuti soojaleti toidud: ütlen, et viriseda võiks rasvasuse üle, muuga olen rahul. Mina ei tea, kui piiripealsest toorainest midagi tehakse, ju oled sina kaupluste köögipoolega paremini kursis (muul juhul on see laim). Aga seda tean küll, et ka kodudes lastakse mõnel supipäral või kastmel enne mitu päeva tavskülmikus vedeleda ja siis pannakse veel omakorda sügvkülma, et “hea kunagi võtta”. Mis mõttes siis too ülessoojendatud kraam parem või tervislikum on? Lihtsalt, et koduperenaise tehtud?

+1
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 27 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Tallegg juustuga kanafilee ribad..täiesti õõvastavad

0
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

https://fsgoods.ee/et/kastmed/koorekastmed/koorene-kukeseenekaste

Kes on selle firma kastmeid proovinud? Kukeseenekaste oli keemia maitsega.

Proovisin praekastet ja see oli nii mage,täielik pettumus.

See praekaste on lihtsalt kohutav.

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

https://fsgoods.ee/et/kastmed/koorekastmed/koorene-kukeseenekaste

Kes on selle firma kastmeid proovinud? Kukeseenekaste oli keemia maitsega.

Proovisin praekastet ja see oli nii mage,täielik pettumus.

See praekaste on lihtsalt kohutav.

100% nõus!

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik võimalikud valmis maitsestatud ahjulihad, kana vms. Absoluutselt kõigil on mingi kahtlane keemia maitse.

Lisan siia juurde šašlõkid. Mina ei osta koju poe omi, aga vahel on külalised kaasa toonud või on külas pakutud. Vabandust nüüd kõik “käsitsi lõigutud, ehedad ja “nagu vanasti”” tootjad, aga teie kraam on…
Las jääb.

Mul ei saa kunagi nii kiire olla, et pean valmismaitsestatud ahjupraade/šašlõkke ostma. Kui on tõesti tuli takus, siis ma lihtsalt sel päeval sellist toitu ei paku/ei tee. Kui kutsutakse ootamatult küll grillima vm, haaran naturaalse kana, kala või peekoniviilud kaasa ja küpsetame naturaalselt, minimaalsete maitseainetega. Eraldi kastmed on need, mille maitsetega saab rohkem mängida ja mis efekti annavad.

+2
-9
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 27 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Rannarootsi Ehe frikadellid.
Praadisin neid enne supi sisse paemist ning see “aroom” mis pannilt tuli oli lihtsalt eemaletõukav. Teise, kasutamata paki, viskasin avamata prügikasti.

+1
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kõik võimalikud valmis maitsestatud ahjulihad, kana vms. Absoluutselt kõigil on mingi kahtlane keemia maitse. Nagu ühte ja sama maitseainet kasutataks. Kahju, sest mõnikord on kiire ja kogu aeg ei viitsi tubli olla. Igasugu tordid, mis poodides müüakse. Kõlbavad süüa, aga maitse pole ikkagi see, mis ise tehes. Eks selle maitse loovad ikka naturaalsed toorained, aga need ju ei säili kauem, kui päev kaks ilma lömmi vajumata. Valmistoit ei maitse kunagi samamoodi, kui kodus värsketest toorainetest tehes, eks selles ongi probleem..

Eks see ole E-ainete maitse 😀

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selveri köögi kevadrullid – jube! Ainult tainas, sisu puudub.

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma ei nimetaks seda otseselt altminekuks, aga … pärast paari katsetust ma enam uues “keskkonnasõbralikus” pakendis Maks & Mooritsa hakkliha ei osta. Lihtsalt ei viitsi neid tihkeid briketitükke lammutada. Jälle läks valik lihtsamaks – ainult Rakvere hakkliha ..

+2
-7
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

ostsin selveri täidetud mune, vuih, kui maitsetud, olen ennegi ostnud, ei mäleta millal, aga nii vastikuid pole enne saanud

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma ei nimetaks seda otseselt altminekuks, aga … pärast paari katsetust ma enam uues “keskkonnasõbralikus” pakendis Maks & Mooritsa hakkliha ei osta. Lihtsalt ei viitsi neid tihkeid briketitükke lammutada. Jälle läks valik lihtsamaks – ainult Rakvere hakkliha ..

Rakvere hakklihast ei kannata absoluutselt midagi valmistada, ennem lammutan neid briketitükke, hakkliha hoopis kvaliteetsem.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Maria pagari kaerakotletid. Vegan ja puha. Kodus selgus, et peekonimaitsega! Koostises ei olnud silpigi peekonimaitseainest. Ma söön liha, ka peekonit aeg-ajalt, aga ma ei kannata x-maitselisi asju! Eriti toode, mis oleks just nagu veganitele suunatud, aga mingil imelikul põhjusel peekonimaitselisteks tehtud. Miks ei võiks kaerakotlett olla lihtsalt kaerast või kui just peab mingi maitse olema, olgu siis mingi ürt. Rosmariin, pune või liivatee peaks kaeraga küll kokku kõlama.

+2
0
Please wait...

Näitan 18 postitust - vahemik 601 kuni 618 (kokku 618 )


Esileht Kodunurk Milliste toidukaupade ostuga olete alt läinud?