Minu jaoks ongi need need ” kodused toudud” ehk siis toidud, mida üldiselt kodudes tehakse.
Kui sina nii süüa teed, siis küll, aga keskmine perenaine teeb siiski paremini süüa. Ei pane nii palju rasva, soola, ei prae nii üle, ei tee toitu seismajäänud toiduainetest, ei kasuta kõige odavamat rasvainet, lihatooteid jne. Mina supermarketite soojatoidulettide toidul keskmise perenaise toitudega suurt ühisosa ei näe, need on ikka tunduvalt halvemad.
Kirjutan ju, et minu toidulaud on hoopis midagi muud, seega ka valmistsmise tehnoloogia. Aga jutt on neist tavsmistest hakklihakastmetest, kanakoibadest ja vormiroogadest, mida siinsete juttude ja tuttavate kodude pealt olen näinud. Kui hea või halb see on, on maitseküsimus. Samuti soojaleti toidud: ütlen, et viriseda võiks rasvasuse üle, muuga olen rahul. Mina ei tea, kui piiripealsest toorainest midagi tehakse, ju oled sina kaupluste köögipoolega paremini kursis (muul juhul on see laim). Aga seda tean küll, et ka kodudes lastakse mõnel supipäral või kastmel enne mitu päeva tavskülmikus vedeleda ja siis pannakse veel omakorda sügvkülma, et “hea kunagi võtta”. Mis mõttes siis too ülessoojendatud kraam parem või tervislikum on? Lihtsalt, et koduperenaise tehtud?