Esileht Kodunurk Milliste toidukaupade ostuga olete alt läinud?

Näitan 30 postitust - vahemik 601 kuni 630 (kokku 657 )

Teema: Milliste toidukaupade ostuga olete alt läinud?

Postitas:
Kägu

Valmistoit ei maitse kunagi samamoodi, kui kodus värsketest toorainetest tehes, eks selles ongi probleem..

Ei maitse jah, aga mõni ongi selle poemaitsega nii harjunud, et kodutoit tundub maitsetu ja üldse ei meeldi. Tean palju selliseid inimesi.

Oleneb, mida valmistoitude all mõtlete. Minu koduköök on hoopis midagi muud kui tavamõistes “kodune”. Kuid soojaleti nn tavalisi toite ostan vahel tööle ja söön hea meelega. Minu jaoks ongi need need ” kodused toidud” ehk siis toidud, mida üldiselt kodudes tehakse.
Teine asi on purgi- e konserveetitud valmistoidud. Need küll ei maitse. Olin kord päris haige ja korraöikult söömata. Kui vähegi isu tekkis, tahtsin hullult kanasuppi. Palusin tuttaval tuua mingut purgi- või pakisuppi ja ta tõigi (äkki Põltsamaa?). Väga kahju, aga see oli täielik pettumus.
Teine kord oli kuskil väliüritusel hernesupp. Üks mu lemmikuid, kuid jällegi täielik pettumus.
Samamoodi tuttavate juures söödud poešašlõkid, seapraed vm. Lihtsalt pole minu maitse ja tõesti lööb mingi E… täiega üle.
Aga jah, soojaletist ostan aegajalt tööle ja söön küll. Kujutan ette, et ega suurköögid nö suppi keetes kuskilt topsikust pihuga “keemiat” sisse ju viska. See pigem vist konserveetimisel nii (ags ma pole ka tehnoloog).
Nuriseda võiks soojaleti toitude puhul vaid rasvasuse üle.

+1
-7
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 32 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Minu jaoks ongi need need ” kodused toudud” ehk siis toidud, mida üldiselt kodudes tehakse.

Kui sina nii süüa teed, siis küll, aga keskmine perenaine teeb siiski paremini süüa. Ei pane nii palju rasva, soola, ei prae nii üle, ei tee toitu seismajäänud toiduainetest, ei kasuta kõige odavamat rasvainet, lihatooteid jne. Mina supermarketite soojatoidulettide toidul keskmise perenaise toitudega suurt ühisosa ei näe, need on ikka tunduvalt halvemad.

+12
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Minu jaoks ongi need need ” kodused toudud” ehk siis toidud, mida üldiselt kodudes tehakse.

Kui sina nii süüa teed, siis küll, aga keskmine perenaine teeb siiski paremini süüa. Ei pane nii palju rasva, soola, ei prae nii üle, ei tee toitu seismajäänud toiduainetest, ei kasuta kõige odavamat rasvainet, lihatooteid jne. Mina supermarketite soojatoidulettide toidul keskmise perenaise toitudega suurt ühisosa ei näe, need on ikka tunduvalt halvemad.

Kirjutan ju, et minu toidulaud on hoopis midagi muud, seega ka valmistsmise tehnoloogia. Aga jutt on neist tavsmistest hakklihakastmetest, kanakoibadest ja vormiroogadest, mida siinsete juttude ja tuttavate kodude pealt olen näinud. Kui hea või halb see on, on maitseküsimus. Samuti soojaleti toidud: ütlen, et viriseda võiks rasvasuse üle, muuga olen rahul. Mina ei tea, kui piiripealsest toorainest midagi tehakse, ju oled sina kaupluste köögipoolega paremini kursis (muul juhul on see laim). Aga seda tean küll, et ka kodudes lastakse mõnel supipäral või kastmel enne mitu päeva tavskülmikus vedeleda ja siis pannakse veel omakorda sügvkülma, et “hea kunagi võtta”. Mis mõttes siis too ülessoojendatud kraam parem või tervislikum on? Lihtsalt, et koduperenaise tehtud?

+2
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 32 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Tallegg juustuga kanafilee ribad..täiesti õõvastavad

+3
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

https://fsgoods.ee/et/kastmed/koorekastmed/koorene-kukeseenekaste

Kes on selle firma kastmeid proovinud? Kukeseenekaste oli keemia maitsega.

Proovisin praekastet ja see oli nii mage,täielik pettumus.

See praekaste on lihtsalt kohutav.

+5
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

https://fsgoods.ee/et/kastmed/koorekastmed/koorene-kukeseenekaste

Kes on selle firma kastmeid proovinud? Kukeseenekaste oli keemia maitsega.

Proovisin praekastet ja see oli nii mage,täielik pettumus.

See praekaste on lihtsalt kohutav.

100% nõus!

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik võimalikud valmis maitsestatud ahjulihad, kana vms. Absoluutselt kõigil on mingi kahtlane keemia maitse.

Lisan siia juurde šašlõkid. Mina ei osta koju poe omi, aga vahel on külalised kaasa toonud või on külas pakutud. Vabandust nüüd kõik “käsitsi lõigutud, ehedad ja “nagu vanasti”” tootjad, aga teie kraam on…
Las jääb.

Mul ei saa kunagi nii kiire olla, et pean valmismaitsestatud ahjupraade/šašlõkke ostma. Kui on tõesti tuli takus, siis ma lihtsalt sel päeval sellist toitu ei paku/ei tee. Kui kutsutakse ootamatult küll grillima vm, haaran naturaalse kana, kala või peekoniviilud kaasa ja küpsetame naturaalselt, minimaalsete maitseainetega. Eraldi kastmed on need, mille maitsetega saab rohkem mängida ja mis efekti annavad.

+6
-13
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 32 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Rannarootsi Ehe frikadellid.
Praadisin neid enne supi sisse paemist ning see “aroom” mis pannilt tuli oli lihtsalt eemaletõukav. Teise, kasutamata paki, viskasin avamata prügikasti.

+4
-7
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kõik võimalikud valmis maitsestatud ahjulihad, kana vms. Absoluutselt kõigil on mingi kahtlane keemia maitse. Nagu ühte ja sama maitseainet kasutataks. Kahju, sest mõnikord on kiire ja kogu aeg ei viitsi tubli olla. Igasugu tordid, mis poodides müüakse. Kõlbavad süüa, aga maitse pole ikkagi see, mis ise tehes. Eks selle maitse loovad ikka naturaalsed toorained, aga need ju ei säili kauem, kui päev kaks ilma lömmi vajumata. Valmistoit ei maitse kunagi samamoodi, kui kodus värsketest toorainetest tehes, eks selles ongi probleem..

Eks see ole E-ainete maitse 😀

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selveri köögi kevadrullid – jube! Ainult tainas, sisu puudub.

+3
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma ei nimetaks seda otseselt altminekuks, aga … pärast paari katsetust ma enam uues “keskkonnasõbralikus” pakendis Maks & Mooritsa hakkliha ei osta. Lihtsalt ei viitsi neid tihkeid briketitükke lammutada. Jälle läks valik lihtsamaks – ainult Rakvere hakkliha ..

+5
-16
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

ostsin selveri täidetud mune, vuih, kui maitsetud, olen ennegi ostnud, ei mäleta millal, aga nii vastikuid pole enne saanud

+3
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma ei nimetaks seda otseselt altminekuks, aga … pärast paari katsetust ma enam uues “keskkonnasõbralikus” pakendis Maks & Mooritsa hakkliha ei osta. Lihtsalt ei viitsi neid tihkeid briketitükke lammutada. Jälle läks valik lihtsamaks – ainult Rakvere hakkliha ..

Rakvere hakklihast ei kannata absoluutselt midagi valmistada, ennem lammutan neid briketitükke, hakkliha hoopis kvaliteetsem.

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Maria pagari kaerakotletid. Vegan ja puha. Kodus selgus, et peekonimaitsega! Koostises ei olnud silpigi peekonimaitseainest. Ma söön liha, ka peekonit aeg-ajalt, aga ma ei kannata x-maitselisi asju! Eriti toode, mis oleks just nagu veganitele suunatud, aga mingil imelikul põhjusel peekonimaitselisteks tehtud. Miks ei võiks kaerakotlett olla lihtsalt kaerast või kui just peab mingi maitse olema, olgu siis mingi ürt. Rosmariin, pune või liivatee peaks kaeraga küll kokku kõlama.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisan siia juurde šašlõkid. Mina ei osta koju poe omi, aga vahel on külalised kaasa toonud või on külas pakutud. Vabandust nüüd kõik “käsitsi lõigutud, ehedad ja “nagu vanasti”” tootjad, aga teie kraam on… Las jääb. Mul ei saa kunagi nii kiire olla, et pean valmismaitsestatud ahjupraade/šašlõkke ostma. Kui on tõesti tuli takus, siis ma lihtsalt sel päeval sellist toitu ei paku/ei tee. Kui kutsutakse ootamatult küll grillima vm, haaran naturaalse kana, kala või peekoniviilud kaasa ja küpsetame naturaalselt, minimaalsete maitseainetega. Eraldi kastmed on need, mille maitsetega saab rohkem mängida ja mis efekti annavad.

Jummel. Mulle ja perele/tuttavatele just maitsevad poe maitsestatud lihad/kanad/saslõkid. Katsetame alati kõik uudistooted läbi. Grillime siiani peaaegu igal nädalalõpul. Praegu grilltoodete valik tavapoodides kesine, aga õnneks  Maxima XX lahtisest letist saab kõik vajaliku.

+4
-9
Please wait...

Postitas:
talent

Selveri köögi kevadrullid – jube! Ainult tainas, sisu puudub.

Minu meelest neid valmispraetud ja karbis nätsunud rulle pole üldse mõtet osta – ikka ise teha on mõistlik või siis vähemalt osta toored ja vahetult enne söömist praaduda/frittida.
Sama on ka küüslauguleibadega: ma ei tea, kas nad panevad nad kuumalt karpi või mis, aga tooted, mis peaksid (võiksid) olla krõbedad, on täielikud nässud.

+5
0
Please wait...

Postitas:
talent

Ma ei nimetaks seda otseselt altminekuks, aga … pärast paari katsetust ma enam uues “keskkonnasõbralikus” pakendis Maks & Mooritsa hakkliha ei osta. Lihtsalt ei viitsi neid tihkeid briketitükke lammutada. Jälle läks valik lihtsamaks – ainult Rakvere hakkliha ..

? Jõudu vähe?
Siis pole vist mõistlik ka hakkliha isetegemist soovitada, see ka üsna jõudunõudev töö 😁

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rakvere veise sisefilee ribad

Esiteks ei ole tegemist ribadega vaid mingi purustatud sodiga, mis sarnaneb pigem hakklihale.
Ja miks peab ühe toore liha koostis olema kilomeeter pikk ja mh sisaldama nisu ja rukist? Üle 20-eurose kilohinna juures eeldasin, et tegemist on siiski enam-vähem tervete liharibadega, vaakumpakendis ei ole seda kahjuks võimalik näha.

+10
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kalevi “Koorene mustsõstratrühvel”. Nagu saepuru sööks.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Maria pagari kaerakotletid. Vegan ja puha. Kodus selgus, et peekonimaitsega! Koostises ei olnud silpigi peekonimaitseainest. Ma söön liha, ka peekonit aeg-ajalt, aga ma ei kannata x-maitselisi asju! Eriti toode, mis oleks just nagu veganitele suunatud, aga mingil imelikul põhjusel peekonimaitselisteks tehtud. Miks ei võiks kaerakotlett olla lihtsalt kaerast või kui just peab mingi maitse olema, olgu siis mingi ürt. Rosmariin, pune või liivatee peaks kaeraga küll kokku kõlama.

Koostisosad
Vesi, kaer 25%, peekonimaitseaine (küüslauk, seller, vürtsid), sibul, modifitseeritud tärklis, rapsiõli.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ostsin Tartu turuhoonest kalamata.ee poolt maale toodud  oliive ja kappareid. Ja need on nii soolased , et neid ei ole võimalik süüa. Ma ei saa aru, mismoodi neid tarbitakse või kes sellist asja süüa suudab. Sõna otseses mõttes prügikasti visatud raha.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei saa aru, mismoodi neid tarbitakse või kes sellist asja süüa suudab. Sõna otseses mõttes prügikasti visatud raha.

Oliive saab salatitesse ja suppidesse panna, kas tervelt või hakitult, pitsal vm lahtise piruka täidises kasutada, pastat teha (mõtlen oliivipastat, mitte makaronirooga). Mulle pole nii soolaseid kunagi sattunud, et üldse süüa ei sünniks.
Oliivisaia olen ka küpsetanud.

+6
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 17 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

See vist ei lähe küll päris teemasse (pole poekogemus), aga tahan hoiatuseks ikkagi jagada. Ma ei ela Tallinnas ja ei ole Eestis elades kordagi Lidos käinud, küll aga korduvalt Lätis, kus kõik on alati väga maitsev olnud. Noh, täna siis käisin Ülemiste Keskuse Lidos. Mõtlesin, et toitun tervislikult ja tellisin soojaletist grillitud aedviljad ja kanafilee. Sa juudas. Taldrik ujus õlist (ei ole liialdus, toidu alla kogunes kogu taldriku ulatuses u 2mm paksune kollane õlikiht), selles õlis ulpisid kõik need õnnetud lötsis aedviljad. Enamus neist olid sibulad, oli ka küüslauku tervete küüntena, need olid lagunemiseelses lödis seisundis. Kartulid olid nii lötsad, et selle õliuputuse seest ei olnud üldse võimalik tuvastada, misasjad need on (ma ei tundnud kartuleid ära).  Ainsad asjad, mida ettevaatlikult süüa sai, olid porgandikettad ja kana. See oli kohutav, õudne kogemus. Mingil hetkel mõtlesin, et viin tagasi või kirjutan kaebuse, aga siis sain aru, vabandust, see ei ole restoran, mida ma siin kaeban ja kellele.

Hoidke eemale, kui ei taha samasugust elamust saada.

 

+17
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Saare Kreeka jogurt – väga vastiku plastmassise kõrvalmaitsega ja liiga paks, kuiv.

+3
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Igasuguseid marjad šokolaadis (Kalev).

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tegemist pole toiduainega, aga viimase aja vilets kogemus selle Palmolive vedelseebiga: saan aru, et VEDELseep ongi mõnevõrra vedelam kui tükiseep, aga no see konkreetne on (oli? äkki ma sain praaktoote?) täiesti vee kontsistentsiga, nii et pihku lastes voolab sõrmede vahelt ja üle välja. Vbl minu isiklik eeldus, et vedelseep on umbes 10% hapukoore paksune, aga see sort on küll nii nõmedalt vedel, et rohkem mina seda ei taha. Kasutan selle suure 0,5 liitrise täitepakendi muidugi ära (ma ei ole see, kellel kõik asjad “lendavad” prügikasti või kes “sõna otseses mõttes oksele” kohe hakkab), aga juurde ei osta.

+5
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 32 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Captain kombucha jook, jälk.

+9
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ostsin Tartu turuhoonest kalamata.ee poolt maale toodud oliive ja kappareid. Ja need on nii soolased , et neid ei ole võimalik süüa. Ma ei saa aru, mismoodi neid tarbitakse või kes sellist asja süüa suudab. Sõna otseses mõttes prügikasti visatud raha.

 

Liigsoolasusest vabanemiseks leotatakse neid paar tunnikest külmas vees.

 

 

 

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ostsin Tartu turuhoonest kalamata.ee poolt maale toodud oliive ja kappareid. Ja need on nii soolased , et neid ei ole võimalik süüa. Ma ei saa aru, mismoodi neid tarbitakse või kes sellist asja süüa suudab. Sõna otseses mõttes prügikasti visatud raha.

Täpselt ei tea seda konkreetset toodet, aga (fermenteeritud) kalamata oliivid ei olegi vist mõeldud “paljalt” söömiseks. Neid kasutatakse näiteks kreeka salatis. Annab õige maitse, täpselt nagu Kreekas. Need maitsetud mustad kivita oliivid mida poe kreeka salatites kasutatakse, ei ole selle jaoks õiged. Esialgu olid kalamata oliivid meilegi väga võõra maitsega, aga nüüd muid ei tahagi.

+9
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Nõmme turu Saaremaa lihaputkast ei maksa osta kanakintsuliha. Olen mõne aasta jooksul 5 korda saanud libeda ja haisva liha, ühe korra sain isegi raha tagasi, edasi enam ei viitsinud jännata.

+2
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 601 kuni 630 (kokku 657 )


Esileht Kodunurk Milliste toidukaupade ostuga olete alt läinud?