Pagarini tuubides piparkoogiglasuurid!!!! ÄRGE OSTKE NEID! Lihtsalt ärge tehke seda!
Ma olin jummel kui õnnelik, milline geniaalne idee: tuubides glasuurid, taassuletava korgiga, ostsin kohe kõiki värve ja eile siis hakkasime küpsetama-kaunistama.
See polnud mitte glasuur, vaid mingi jäle kleepuv veniv paks s*tt. Vabandust, aga päriselt! See ei tulnud normaalselt tuubist välja, mul on täna käelihased pigistamisest haiged. Kui see lõpuks peale korduvat tuubide soojendamist ja otsiku augu suuremaks uuristamist välja tuli, siis kleepuva kitina, mis tegi piarkoogile julgataolise plöraka ja venis ilgete kleepuvate niitidena, kui üritasid midagi kaunistada. Sellega pole lihtsalt võimalik teha ainsatki mustrit, triipu, täppi, või no üritada võid, aga välja tuleb lihtsalt püdel plörakas.
Okei, aga maiste? HALB!!! Selline ühtlaselt magus-mage täiesti mõttetu maitse, mis piparkoogile absoluutselt midagi juurde ei anna, äärmiselt imal võrreldes mistahes tavalise piarkoogiglasuuriga.
Meil läks seega terve laar piparkooke aia taha, algul ajas hullult vihale, pärast juba naerma, lapsed leiutasid mingi haamrimeetodi, lihahaamriga tuubi tagaküljele lüües hüppas plärakas glasuuri koogile, kui õigesti sihtida. See oli peaaegu lõbus, aga tulemus – noh, mitte ilus. Ega maitsev. Ega odav.