Soe prill-laud maakodu välivetsu. Odav ja geniaalne leiutis, kes on pidanud külmal aastaajal välikempsus käima, see saab aru, KUI elumuutev vidin.
Hillebergi telk. Jälle mees ostis, ma ise poleks kunagi sellist raha telgi alla pannud. Aga nüüd ma ei kujutaks ettegi, et me telgiks mingi teise telgiga – see on matkamise ja telkimise palju mugavamaks teinud.
Räägi veits sellest telgist – kas on hästi kerge ja päriselt ka nii kiire-mugav kokku panna, nagu videost tundub? Kas olete jalgsimatkajad? Millist madratsit telgis kasutate?
Jah, kõik on nii nagu videos! Meil on kolme inimese telk ja see kaalub ainult kaks kilo- no nii kerge.
Püsti panemine on tõesti kiire ja lihtne, ning ka tagasi kotti panemine on ka väga lihtne ja kiire. Lisaks hommikuti ei ole telgis saun, mis meil odavates telkides alati probleemiks oli.
Ja see materjal, millest telk on tehtud, on väga kerge, aga väga tugev ja väga veekindel. Seal on ka väiksed detailid, millele ma isegi ei osanud tulla, et võib asja paremaks teha – näiteks vaiad. Need on väikeste punaste paeltega ja neid on pea võimatu ära kaotada. Need vaiad on küll hästi kerged, aga neid on võimatu kõveraks painutada(titaanist on vist ja Y kujuga). Ja need nöörid, millega telk maa külge kinnitada, on reguleeritavad. Ehk siis, sa ei pea otsima head pinnast, et see vai maha saaks suruda, vaid sa võid selle ükskõik kuhu panna, sest nööride küljes on mingid jullad, millega sa saad neid nööre pingutada. Kuigi neid külgmisi nööre ei pea üldse kinnitama, need on pigem mõeldud tormise ilma jaoks.
Meie telgil on veel see n-ö paviljon ees, mis on väga hea – sinna saab oma matkakotid ja asjad jätta, ei pea neid sisse tirima.
Lisaks on telk kokkupanduna suuruselt nii väike, et mahub ilusti matkakoti alumisse ossa.
Me oleme jalgsimatkajad ja ikka mitme päevased, seega see telk on väga tänuväärt leiutis, sest iga kilo on arvel.
Madratsiks on meil Thermaresti isetäituvad madratsid. Need on ka väga head madratsid, hästi kerged, kompaktsed ja mugavad.
Ahjaa, üks äge asi on veel – neid telke tehakse meil eestis. Meie Eesti enda naised teevad neid. Ja väga hästi teevad.