Robottolmuimeja ei meeldinud. Ma ise saan kiiremini ja korralikumalt. See on küll uskumatu. Ehk on ka robottolmuimejad erinevad? Roomba on küll väga hea “koduloom”, kõik põrandad hoiab stabiilselt puhtad. Ise lähen kodunt ära, Roomba koristab. Kui vahepeal ära väsib siis läheb ise laadima ja pärast jätkab sealt kus töö pooleli jäi. Ma pole juba üle 10 aasta ise pidanud põrandaid tolmuimejaga koristama. Mul oli Mamibot ja ei sobinud. Jäi diivani alla kinni, nurgad olid tolmused, ühe korruse koristamine võttis kohutavalt kaua aega. Mul läheb tolmuimejaga max 20 minutit, et 2 korrust puhtaks tõmmata. Proovitud ja rohkem ei taha.
Meil on Xiaomi robottolmuimeja, ta on siuke lihtsakene ja mitte kõige targem, aga abiks ikka – mis põhiline, samal ajal, kui robot tolmu imeb, saame ju ise muid asju teha, näiteks väljas lilli nuusutada ja jalutada või perekoolis kirjutada. Mahub ilusti diivani alla (tõsi, tugitoolile panime jalgade alla paksud vildid, et seda pool senti tõsta, enne sinna ei mahtunud, aga neid vilte oli pehmenduseks niikuinii vaja), me pole sellepärast uuemat ja uhkemat masinat osta tahtnudki, et need on kas ise kõrgemad või on neil mingi jubin peale monteeritud. Remonditolmu ja muu suurema sodi jaoks hoiame küll veel vana tolmuimejat alles. Robottolmuimeja tundus nii elementaarne, et seda ei hakanud ära mainimagi. Ja nõudepesumasin ka, muidugi.
Robotniiduki osas jään ma sellele arvamusele, et need niidavad liiga madalalt ja sageli ja see ei ole loodusele hea. Tegelikult niidavad ka muud niidukid minu maitse jaoks liiga madalalt, olen otsinud head kõrget akuga niidukit, aga pole. Niisiis tuleb bensiinimootoriga müristada, katsun seda teha võimalikult harva, et vahepeal ikka muru sees kanapersed ka õitseda jõuaks.
Aga seda kohvimasina müra ma ikka kardan, kuigi ka meil on suur maja, on see algselt ehitatud suvilaks, natuke mitte kõige mugavama projekti järgi, iga krõps köögist kostab magamistuppa ära ja mees on ülearu ergu unega niigi. Tavaliselt ärkan mina temast varem ja väljun varem, kohvi tahaks ikka juua.