Esileht Ajaviite- ja muud jutud Minu meelest on see vargus

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 36 )

Teema: Minu meelest on see vargus

Postitas:
kat78

Ostad püsiku, hoolitsed tema eest 3 aastaringi, 4. aastaks on lillepuhm juba võimas, ilus ja nauditav  … ja kaks ööpäeva sai ta selline olla, siis leidis keegi, et talle on rohkem vaja ning murdis kõik  lillevarred endale. Tegemist on suure maamaja aiataguse peenraga, pisikesest külavaheteest  20 meetri kaugusel asuvaga. Kolm perekonda kasutavad seda teed, tegelikult minu isiklik tee, servituuti pole. Olen hetkel pisarateni solvunud,  tekib tunne et lasen selle  tee üldse kinni panna, kui käituda ei oska,  sõidku mujalt.  Need lilled ei kasva looduses vabalt, see on hoolitsetud ja suur lillepeenar, selleni jõudmiseks peab ikka mitmeid samme üle heinamaa kõndima.  Ei ole nii et läksin jalutama ja nägin tee ääres lilli. Ma ei ole oma köögiviljaaeda ja kasvuhoonet aiaga piiranud ega kaameraid õue pannud aga tundub et muudmoodi ei olegi võimalik enam elada. Kurat, vähemalt ühe oksa oleks ju võinud silmailuks jätta. Loodan, et sellell vargal läheb halvasti.

+81
-2
Please wait...

Postitas:
Loki

Pole imestada, kogemusena on isegi hauaplatsilt sinna istutatud lilli kaasa võetud.

+31
0
Please wait...

Postitas:
Lady_Red

Olen nõus, tegu on vargusega. Sama ka igasugune “raksutamine” teiste aedades ja aedade taga. Okei, murrad ühe lillevarre peenrast, võib ju veel andeks anda, kuigi ega see ka kena pole. Aga terve lilleaed sisuliselt kaasa krahmata, turule läks müüma neid või? 🙁

Pane siis silt juurde järgmiseks aastaks, et tegemist on erapeenraga ja lilled on imetlemiseks ja nuusutamiseks. Nõme küll, aga mis teha.

+38
0
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

äkki sul on karma võlg, teed ise teistele halba, siis tehakse ka sulle?

+2
-78
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Tige_Kapsas

Ma jäin ka oma roosikasvandusest ilma – sel aastal mitte mingeid õisi. Ülla-ülla, mul käisid metskitsed lilleraksus, sõid õienupud lihtsalt ära.

+15
-2
Please wait...

Postitas:
koaalala

Muidugi on vargus ja ega selline varastatud lill vargale rõõmu ei too. Ka minu maakodust on aiast  varastatud, korra sattusin peale, kui  aias õunu kotti korjati. Vabandati, et arvati et me ei vaja ja õunu palju. Küsisin, et kui ma teie korterist asju kaasa võtan, kas tohin sama vabandust kasutada.

+38
-2
Please wait...

Postitas:
primaka

midagi nii ajuvaba on isegi perekoolile liig. äkki veel, et eelmises elus tegi halba 😀

+33
-3
Please wait...

Postitas:
Kaegu324

midagi nii ajuvaba on isegi perekoolile liig. äkki veel, et eelmises elus tegi halba 😀

Väga loogiline vastus PK karmamuttidele.
Siin kogu aeg rõhutatakse, kuidas karma teeb oma töö ja pahad ei jää karistuseta. Miskipärast keegi ei maini nende inimeste karmat, kellega mingi halb asi juhtub. Siis unustatakse kogu see karmajutt.

Nii, et täitsa mõistlik järeldus- TA lilled pandi pihta. Aga ta ei räägi midagi oma elust ja käitumisest. Seega täitsa võimalik, et hoopis tema on üks neist, kelle puhul siin kisatakse- küll karma teeb oma töö. Äkki tegigi?

+9
-27
Please wait...
Postitas:
mirjem

muidugi on vargus, siin pole midagi arutadagi. olenevalt sellest, kas varas võttis lilled salaja või kellegi silme all, on karistused kas kuni 3 aastat vangistust või kuni 5 aastat vangistust (Karistusseadustiku § 199 lõige 1 või lõige 2 punkt 5).

sellise karistustele viitava sildi võiks näiteks tee peale panna.

+6
-10
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Muidugi, halvad inimesed kunagi ei mõista miks just neile liiga tehakse:D

+4
-23
Please wait...

Postitas:
järv

Maakohtades üldse varastatakse nii tihti ja ajuvabalt, mida linna eramajades nagu ei juhtu. Tulebki panna sildid siis igale poole nagu lollide jaoks: eratee, eramaa, eraaed, erahoov, eralilled… Jube tegelikult. Ju siis inimestel tuleb mingi “looduse tunne” peale ja on ka kergem loomastuda, kui potentsiaalseid silmapaare tegevust jälgimas pole.

+6
-5
Please wait...

Postitas:
tervist

Ainult 3 peret. Käid läbi ja räägid neile oma kogemusest.  Anna tegijale võimalus vabandada ja anna ka endale võimalus veenduda, et ükski neist kolmest perest ei teinud seda. On täiesti võimalik, et mõne selle koha “külaline” otsustas külakosti võtta. Igal juhul endale ära seda küll jäta, et oled solvunud ja sina selle lille eest hoolitsenud oled. Nii et võta külaskäigud ette ja saad kähku teada, kelle vaasis need lilled on. Ja siis palud tegijal seda enam mitte teha.

+24
-2
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Ainult 3 peret. Käid läbi ja räägid neile oma kogemusest. Anna tegijale võimalus vabandada ja anna ka endale võimalus veenduda, et ükski neist kolmest perest ei teinud seda. On täiesti võimalik, et mõne selle koha “külaline” otsustas külakosti võtta. Igal juhul endale ära seda küll jäta, et oled solvunud ja sina selle lille eest hoolitsenud oled. Nii et võta külaskäigud ette ja saad kähku teada, kelle vaasis need lilled on. Ja siis palud tegijal seda enam mitte teha.

Midagi nii napakad pole veel lugenud.

+2
-31
Please wait...
Postitas:
nätakas

Ma just ükspäev sõitsin ringi ja mõtlesin, et miks on meil Eestis igal pool märgid ERAMAA ja sissedõidukeeld, tihti veel kaamerad ka. Et keda küll kardetakse? Aga näe, tuleb välja, et asja pärast. Äkki peaks endalegi panema.

+24
-1
Please wait...

Postitas:
maalijuuli

Võiks ju nautida eramaa taimeelust/-ilust, aga ikka vaja kitkuda. Ju see mingi kontingent inimesi…

+6
0
Please wait...

Postitas:
Tsaukitsau

Kuule, aga äkki tõesti mõnele metsloomale maitsesid su ilusad taimed? Tundub kuidagi loogiline.

+5
-6
Please wait...

Postitas:
metsasusi

Ainult 3 peret. Käid läbi ja räägid neile oma kogemusest. Anna tegijale võimalus vabandada ja anna ka endale võimalus veenduda, et ükski neist kolmest perest ei teinud seda. On täiesti võimalik, et mõne selle koha “külaline” otsustas külakosti võtta. Igal juhul endale ära seda küll jäta, et oled solvunud ja sina selle lille eest hoolitsenud oled. Nii et võta külaskäigud ette ja saad kähku teada, kelle vaasis need lilled on. Ja siis palud tegijal seda enam mitte teha.

ma arvan, et need 3 peret on viimased, kes seda teha võisid. No keegi ei hakka naabri aiast lili võtma,, ikka kuskilt keegi kaugemalt. Kuigi jah, arusaamatu, mis rõõmu on varastatud lilledest, see peab ikka omamood ajukeemia olema.

+16
0
Please wait...

Postitas:
Maryana32

See on tõesti väga halb tunne, kui niimoodi kogu töö ja vaev minema tassitakse. Sain ise ka just paar nädalat tagasi sellise üllatuse osaliseks, aga maasikatega. Suvilasse sai ilus suur põllulapp tehtud maasikate jaoks ja paistis, et tuleb palju maasikaid, vaatasime loori alt lastega üle, et kaks päeva veel, siis võib korjama tulla. Kahe päeva pärast ei olnud enam midagi korjata, puhas töö oli tehtud. Eelmine aasta tundus ka, et marjad kadusid kuidagi äkki ära ja peaaegu midagi alles ei jäänud, aga arvasin, et linnud ja seetõttu saigi loori alla pandud. Seekord kadusidki siis otse loori alt, loor oli ära tallatud, mingid porised jalanõude jäljed osaliselt mõnes kohas, aga ilusti tagasi pandud. Tunnistan, et istusin ja nutsin väga pikalt, abikaasa lohutas, et võime turult ju ka maasikaid osta ja ega moos tegemata jää, aga minu jaoks see ongi nii abitult nutmaajav ja vihastav, et miks me peaksime turult minema ostma, kui oleksime pidanud saama oma põllult ise kasvatatud maasikaid. Nii palju nägin vaeva, lapsed ka aitasid, hoolitsesime oma põllukese eest, et keegi tropp saaks kastidega minema vedada. Olen üsna kindel, et keegi naabritest, sest naabreid on 4-5, sinna ei satu juhuslikke hulkujaid ja võõras ei tea, millal õige aeg vargile tulla oleks, põld täpselt maja külje all ja liikumise peale lähevad kogu hoovis tuled põlema. Kui oleks võõras varganägu, siis vaevalt, et roniks üle 2-meetrise aia hea õnne peale, et keegi ei märka ja siis eredas lambivalguses akende all edasi nopiks rahulikult, pidi ikka kindel olema, et ei ole kedagi majas. Kuidagi jäigi see okas hinge nüüd, ei ole suvilasse minemise isu enam ja kurb on olla, loodan et need marjad sõna otseses mõttes kurku kinni jäävad.

+39
-1
Please wait...

Postitas:
km70

Kas kellegi meelest see ei ole vargus? Muidugi on. Meil pole aeda ja pidevalt leiame kellegi meie hoovinurgas parkimas – asukoht on käidava koha lähedal ning ümber kõikjal tasuline parkimine. Ka see on vargus. Jajaa, selleks me muru tegimegi, et seal hea võõrastel autodel parkida oleks. Mõni tublim jätab isegi mudased roopad maha. Üks kord elus on tuldud luba küsima, oleksin sellele inimesele ordeni heameelega andnud.

+15
0
Please wait...

Postitas:
-naabrinaine-

muidugi on vargus, siin pole midagi arutadagi. olenevalt sellest, kas varas võttis lilled salaja või kellegi silme all, on karistused kas kuni 3 aastat vangistust või kuni 5 aastat vangistust (Karistusseadustiku § 199 lõige 1 või lõige 2 punkt 5).

sellise karistustele viitava sildi võiks näiteks tee peale panna.

Vale viide. Õigem oleks

§ 218.  Varavastane süütegu väheväärtusliku asja ja varalise õiguse vastu

Tegemist väärteoga. Karistuseks trahv või arest.

+1
0
Please wait...

Postitas:
partisan

See on tõesti väga halb tunne, kui niimoodi kogu töö ja vaev minema tassitakse. Sain ise ka just paar nädalat tagasi sellise üllatuse osaliseks, aga maasikatega.

kaamerad üles, ega suurt muud üle jää. vargal on maitse suus, jumal teab, mida head veel silma jäi.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

See on tõesti väga halb tunne, kui niimoodi kogu töö ja vaev minema tassitakse. Sain ise ka just paar nädalat tagasi sellise üllatuse osaliseks, aga maasikatega. Suvilasse sai ilus suur põllulapp tehtud maasikate jaoks ja paistis, et tuleb palju maasikaid, vaatasime loori alt lastega üle, et kaks päeva veel, siis võib korjama tulla. Kahe päeva pärast ei olnud enam midagi korjata, puhas töö oli tehtud. Eelmine aasta tundus ka, et marjad kadusid kuidagi äkki ära ja peaaegu midagi alles ei jäänud, aga arvasin, et linnud ja seetõttu saigi loori alla pandud. Seekord kadusidki siis otse loori alt, loor oli ära tallatud, mingid porised jalanõude jäljed osaliselt mõnes kohas, aga ilusti tagasi pandud. Tunnistan, et istusin ja nutsin väga pikalt, abikaasa lohutas, et võime turult ju ka maasikaid osta ja ega moos tegemata jää, aga minu jaoks see ongi nii abitult nutmaajav ja vihastav, et miks me peaksime turult minema ostma, kui oleksime pidanud saama oma põllult ise kasvatatud maasikaid. Nii palju nägin vaeva, lapsed ka aitasid, hoolitsesime oma põllukese eest, et keegi tropp saaks kastidega minema vedada. Olen üsna kindel, et keegi naabritest, sest naabreid on 4-5, sinna ei satu juhuslikke hulkujaid ja võõras ei tea, millal õige aeg vargile tulla oleks, põld täpselt maja külje all ja liikumise peale lähevad kogu hoovis tuled põlema. Kui oleks võõras varganägu, siis vaevalt, et roniks üle 2-meetrise aia hea õnne peale, et keegi ei märka ja siis eredas lambivalguses akende all edasi nopiks rahulikult, pidi ikka kindel olema, et ei ole kedagi majas. Kuidagi jäigi see okas hinge nüüd, ei ole suvilasse minemise isu enam ja kurb on olla, loodan et need marjad sõna otseses mõttes kurku kinni jäävad.

Lõuna-eestis käivad vargil lätlased ja leedukad. Sõidetakse mööda külasid ja metsaaluseid ringi, kui on tühjad majad siis mida saab, see ära varastatakse. Kuna nad lähevad kohe üle piiri lätti tagasi, siis neid ei leiagi ja varastatud asju ka ei leia, sest need müüakse lätis-leedus maha. Pole mõtet suvilasse või maale kus ise ei elata, midagi väärtuslikku muretseda. Varastatakse kõik ära, muruniidukid, isegi fiskarsi kirved kui nad on uued.

Nii naiivne ei saa ometi olla nagu kõik on kaitstud ja midagi ära ei võeta. Teine naiivsus nagu spetsialiseerunud vargad ei leia üles ja on rumalad. Nad siiski on väga osavad.

+4
-6
Please wait...
Postitas:
S-a-a-k-a-l

See lugu meenutab ühte töökaaslast, kes oli nii solvunud kui talle lõikelilli kingiti. Ta ei võtnud neid vastu, ütles, et lõike lilli võtab vastu ainult puuetega inimestelt ja lastelt, meie need ei ole ning võime need endale jätta. Tema võrdles seda näiteks surnud rotiga, lõikelill on laip ja rott on laip, mõlema eluküünal kustutatud, ilusad ainult kui elavad. Temale ei meeldi, kui keegi kingib talle laipu. Edaspidi kinkisime ainult potililli, mida sai ta siis istutada aeda või asetada aknalauale. Mulle isegi sed mõtteviis hakkas meeldima ja edaspidi olen ka soovinud ainult elusaid lilli. Inimesed peavad ja tahavad kohe kõike omada ning see sama inimene kiskus sinu lille ära, aga seda ilu on ainult lühikeseks ajaks, pane järgmiseks aastaks kaamera üless.

+10
-19
Please wait...

Postitas:
BeataRatsanik

Ma jäin ka oma roosikasvandusest ilma – sel aastal mitte mingeid õisi. Ülla-ülla, mul käisid metskitsed lilleraksus, sõid õienupud lihtsalt ära.

kuidas see võimalik küll on. Ma üritasin oma roose ühele poole ritta sättida, mis tuulega sassi läinud ja mu näpud  voolasid verest, mis okkad torkisid 🙂

+3
-7
Please wait...

Postitas:
Anonymous

Pange kindlasti salakaamerad. Maasikaid ei saa pimedas korjata, sest siis lihtsalt ei erista punast marja rohelisest, seega teie ere valgustus oli vargale rõõmuks. Valgus põleb, aga teie 2-meetrine aed pakub vargale pilguvarju. Ilma valvekaamerata nagu varga paradiis teil seal. Kui naabrusest, siis küllap käivad teie õuel päris tihti passimas, et mida võtta annab. Kas naabrite seas mõnda usaldusväärsemat  isikut ei ole, kellega annaks rääkida, et mis tema arvab kes võis olla? Kas keegi märkas öösel teie aias valgust põlemas? Kes teil seal naabritest nö ametlikult külas on käinud ja näinud, et kaameraid pole? Küll väikses kohas juba teatakse, kellel pätid kombed. Aga sa oleks võinud ikka politseisse ka avaldada, mil värsked jäljed olid maas. Vähemalt piirkonnapolitseinikuga võiksid ka nüüd paar nädalat pärast juhtunut ikkagi rääkida.

Lätlased ja leedukad tuuritavad jah nii, et tahaks piirikontrolli tagasi. Mul selliste sigade tõttu juba tervest nende rahvusest päris kehv mulje kujunenud. Leedukad eriti mõru maiguga.  Aga ma arvan, et maasikaid nad ei viitsi küll kokku korjata. Usun ka, et keegi naabrusest jälgib teid.

Palju aastaid tagasi sai ka aias ühte ja teist kasvatatud. Kohalikud raksus käijad kipuvad sellised lohakad olema.  Mina olen maasikapeenralt leidnud võtmepaela ja kord suisa mobiiltelefoni. Nii et kui oleks viitsinud politseisse minna, küllap oleks ka ära tuvastanud.  Tol ajal oli naabruskandis palju ühes vanuses teismelisi, küll mõni neist.

+12
0
Please wait...

Postitas:
K4gu

Sina oled üks väga halb inimene, ära siis ka vingu, kui su lolli möla perekoolis eriti kõrgelt ei hinnata.

+10
0
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Sina oled üks väga halb inimene, ära siis ka vingu, kui su lolli möla perekoolis eriti kõrgelt ei hinnata.

Vähemalt sind hinnatakse, panen alati sulle plussi.

0
-8
Please wait...

Postitas:
Tige_Kapsas

kuidas see võimalik küll on. Ma üritasin oma roose ühele poole ritta sättida, mis tuulega sassi läinud ja mu näpud voolasid verest, mis okkad torkisid 🙂

Vaat seepärast oligi minu jaoks üllatusmoment. Ma ise arvasin ka, et okkalised roosid on ärasöömise eest kaitstud, aga võta näpust – pungad ju pole okastega kaetud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Peggy_Bundy

Minu meelest on see küll väga lapsik soovitus naabritele oma solvumisest rääkima minna ja samas nende lillevaase luurata.

Kui 3 aastat pole midagi sellist olnud ja neljandal aastal varastati,  siis pigem oli varas keegi võõras, kes mingil põhjusel sinna külavaheteele juhtus.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
seliiina

Kui need pered on 3 aastat olnud korralikud ja mitte midagi varastanud, miks kohe neid süüdistada, kas ei või mõni võõras sinna sattuda ja kaasa võtta lilled? Ilma tõenditeta on ikka süüdistada mõttetu ja ülekohtune, sul pole tegelikult aimugi, KES need lilled varastas. Vabalt võis olla mõni tee läbisõidul võõras või muu külalaps viis lilled vaasi või kasvõi metskits sõigi ära… Loomulikult on see vargus, aga varast pole sulle teada. Viha on arusaadav, aga alusetult süüdistada siiski ei ole mõistlik. Kuidagi väheusutav, et aastaid korralik naabripere äkki pätiks läheb.

+3
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 36 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Minu meelest on see vargus