Teema: Minu meelest on see vargus
Aga kas on varrega lõigatud või ainult nupud ära võetud? Siis peaks aru saama, kas loom-lind või inimene. Minul olid kunagi hoovis niisugused varesepojad, kes käisid kolmekesi ringi ja lõikasid kõik lilleõied nokaga maha.Nagu kääridega oleks lõigatud. Nemad muidugi ei viinud neid minema, õied olid ka sealsamas. Naabril oli sama lugu ja ta arutas minuga asja, et mis huligaan niimoodi teeb, kui ütlesin, et varesed teevad, siis ta väga ei tahtnud usukuda, aga nägin oma silmaga. Kas on võtnud loom või inimene, oleneb sellest, mis lillega on tegemist. Mürgiseid taimi linnud ja loomad ei puutu. Roosid on täitsa söödavad, aga siis võetakse ikka õis, mitte varrega. Kui endale vaasi võeti, siis võetakse ikka vars ka kaasa. Samas roosidest teevad osad ka moosi, mingeid kehavõideid ja jumal teab mida, eks siis võib ka ainult õie võtta.
Mina küll räägiks naabritega juba selle põhjusel, et toime on pandud vargus ja et nad teaksid ise silmad lahti hoida. Eriti, kui varem vargusi ei ole olnud, siis peaksid naabrid ka teadma – et selline oht on. Kellegi lillevaase ma uurima ei hakka. Kui on näiteks tühjaks tehtud hortensiapõõsas, siis oli neid lilli vaja kuskil mujal (vaasi jaoks võetakse vast 3-4 oksa) – näiteks müüakse surnuaiaväravas kimbus maha.
Meil naabril varastati ühel aastal 3 elupuud ära, siis rääkisid kõikidele naabritele, et hoidku silm peal. Ja panime kaamerad välja.
Ammusel ajal nooruses kui maakas veel olin, ostsin turult ühe selle lille taime (oli juba õis ka)

istutasin peenrasse muude lillede hulka ja järgmisel hommikul seda enam ei olnud. Meil oli kõrge aed ümber, ringi hulkuvaid naabreid ka ei olnud. Tea kas mõni lind arvas lihatükiks?
Oleks nagu parkjuur, aga robustsem. Mis lill see on?
Ei imesta üldse, vargused nii üldised.
Igal pool vargad. Hiljuti matsime ühe lähedase, järgmine päev läksme hauae, kõik lilled läinud. Matusekontori prouad kehitavad õlgu. Pole nende asi. Tallinnas asi.
See lugu meenutab ühte töökaaslast, kes oli nii solvunud kui talle lõikelilli kingiti. Ta ei võtnud neid vastu, ütles, et lõike lilli võtab vastu ainult puuetega inimestelt ja lastelt, meie need ei ole ning võime need endale jätta. Tema võrdles seda näiteks surnud rotiga, lõikelill on laip ja rott on laip, mõlema eluküünal kustutatud, ilusad ainult kui elavad. Temale ei meeldi, kui keegi kingib talle laipu. Edaspidi kinkisime ainult potililli, mida sai ta siis istutada aeda või asetada aknalauale. Mulle isegi sed mõtteviis hakkas meeldima ja edaspidi olen ka soovinud ainult elusaid lilli. Inimesed peavad ja tahavad kohe kõike omada ning see sama inimene kiskus sinu lille ära, aga seda ilu on ainult lühikeseks ajaks, pane järgmiseks aastaks kaamera üless.
Kõige nõmedamad on mingit solvunud kingisaajad. Järgmine kord imesta – et kuidas saad elada keset rotilaipu – mööbel on ka surnud/tapetud puud, seapraad on laip. Või paneb söögiks porgandid koos peenraga lauale.
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.