Esileht Veebikonstaabel mis annab politseile õiguse kiirust ületada ?

Näitan 3 postitust - vahemik 1 kuni 3 (kokku 3 )

Teema: mis annab politseile õiguse kiirust ületada ?

Postitas:
Kägu

Sõitsin täna nii asulavälisel teel,kui ka teele jäävas asulas. Pidasin kinni kõigist kiirusepiirangutest ja politeiauto jõlkus mul vapralt sabas. Ükshetk aga tundus et neil sai villand ja nad sõitsid meist mööda 70 alas,kus ma samuti sõitsin lubatud kiirusega. Kuna eesolev tee oli pikk ja käänuline siis nägin pikalt seda autot. Kiirusepiirangu lõppedes kiirendasin 90-ni,kuid nemad lihtsalt kadusid meil eest.Kordaqi ei põlenud ükski vilkur jms. Kas neil ongi õigus nii kihutada? Minu autos olnud 7 aastane laps küsis ka,et emme,miks politsei kihutab,neil ju pole kiire,vilkurid ei põle.Ma ei osanudki õiget ainast vastust lapsele anda. Miks siis politsei võib kihutada ilma vilkuriteta ?

0
0
Please wait...

Postitas:
Maarja

RE: mis annab politseile õiguse kiirust ületada ?

Tegelikult ei võigi. Kui rikutakse liiklusreegleid sh kiirusepiirangut, peaksid vilkurid põlema. Samas on vahel vilkurite sisselülitamisega viivitatud näiteks sellisel juhul, kui tuleb info, et patrullautole sõidab vastu suurel kiirusel mingi auto. Selleks, et kiirus fikseerida, ei ole taktikaliselt hea, kui politseiauto on juba kaugelt tulde säras näha. Samas, kui Teile tundus, et tegemist oli lihtsalt reeglite eiramisega, andke sellest sisekontrollile teada. Nemad uurivad sel juhul välja, milles oli põhjus.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

RE: mis annab politseile õiguse kiirust ületada ?

Ehk teisisõnu: suurema trahvi väänamise eesmärgil seatakse ohtu näiteks korralikult liiklevate inimeste elud.

0
0
Please wait...

Näitan 3 postitust - vahemik 1 kuni 3 (kokku 3 )

Esileht Veebikonstaabel mis annab politseile õiguse kiirust ületada ?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.