Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mis emotsiooniga tarbite külmsuitsukala?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 77 )

Teema: Mis emotsiooniga tarbite külmsuitsukala?

Postitas:
Kägu

Kuidas peale skandaali suhtute sellesse?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ei tarbigi. Enne skandaali ka ei tarbinud.
Soolakala osas aga olen pausil. Ootan ära, millega sõda lõpeb.
Matist on iseenesest kahju. Legendaarne sell ju ikkagi.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kipun arvama, et asi puhuti mõttetult suureks.

Ise tarbin kalatooteid mõnuga edasi.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Seisin eile Selveris kalaleti ees ja ei julenud ühtki osta, sest ühelgi (selveri pakitutel) ei olnud kirjas tehase nime. Kas see batsillusetehas suitsukalasid ka teeb?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Selveri kalaletist ei osta ma iial lahtist soolakala, sest seal see koos muu toore kalaga ühes letis.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Soolakala osas aga olen pausil. Ootan ära, millega sõda lõpeb.
Matist on iseenesest kahju. Legendaarne sell ju ikkagi.

Ega Wool ainuke kalatootja pole.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Selveri kalaletist ei osta ma iial lahtist soolakala, sest seal see koos muu toore kalaga ühes letis.

Ja mis see soolakala sinu meelest on siis? Samasugune toores kala ju.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Hetkel küll ei tarbi. Peale Pealtnägija lugu.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Tarbin ikka edasi. Listeeria eest hoiatati juba rasedana piisavalt, mis võib seda põhjustada. Ja toodi selgelt välja, kus see bakter võib pesitseda ja keda ohustada. Tavalisele tervele inimesele ei tee see bakter midagi. Lahjem asi kui gripp.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Igasuguse tekitatud hüsteeriaga küll kaasa ei lähe. Kala teen ainult ahjus või pran seega muret ei tunne…

Please wait...
Postitas:
Kägu

Igasuguse tekitatud hüsteeriaga küll kaasa ei lähe. Kala teen ainult ahjus või pran seega muret ei tunne…

Kui kala küpsetad, siis muidugi on hea lihtne öelda, et “mina küll hüsteeriaga kaasa ei lähe” 😀
Küsimus oli soola- ja külmsuitsukala kohta.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Vaskasirge emotsiooniga tarbin. Eelistan ploomilillat tooni.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Soolakala osas aga olen pausil. Ootan ära, millega sõda lõpeb.

Matist on iseenesest kahju. Legendaarne sell ju ikkagi.

Ega Wool ainuke kalatootja pole.

Ja ega Wool ainuke listeeriabakteri poolt ohustatud tootja ole. Teda on siin kahtlustuste tõttu kõige rohkem kontrollitud lihtsalt.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Tarbin mõnuga edasi. Oli enne kõik kõige paremas korras, on ka edaspidi. Selveris käin harva, ostan põhiliselt turult.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kuna isa on kalamees, siis poest suitsukala ei osta. Oma kala tarbin täitsa tavalise emotsiooniga.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Tavaline listeeria polegi nii ohtlik. Woolis on mingil põhjusel (kas ebapiisav desinfitseerimine või keegi töötaja on vastutustundetult listeeriat antibiootikumiga ravinud vms) aga tekkinud muteerunud bakter, mis on ravimiresistentne ehk see juba tapab. Mujal Euroopas seda konkreetset tüve absoluutselt mitte kuskil leitud pole, seega on see üsna kindlasti selles tehases loodud. Ja kuna talle AB ei mõju, siis on ta nõrgema immuunsusega inimestele (vanuritele, väikelastele, AIDS-ihaigetele jne) eluohtlik.
Mul on ka Matist kahju, elutöö ju ikkagi, aga surnud inimesed kaotasid ju palju enam – oma elu. Jälle saime õppetunni, kuidas EI peaks sellises olukorras käituma (pead liiva alla peitma ja eitama). Ei teagi, mis õigem oleks olnud, ilmselt kanda see tohutu kahjum, sulgeda tehas mitmeks nädalaks ja otsida üles see koht, kus see bakter pesitseb – mis iganes ventilatsioonišahtis või torustikus või töötajas – peaasi, et see saaks likvideeritud.
Söön suitsukala, aga Mati tooteid hetkel mitte. Kindlasti mitte seni, kuni ta on saasteallika leidnud ja likvideerinud. Ja kardan, et kui ta sellega kohe ja väga tõsiselt ei tegele, on pankrot kindel.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Tarbisin enne ja nüüd seda üliharva, aga täna Rimis vaatasin suurt soodushinnaga 800g MV Wooli lõhet küll vastakate tunnetega 🙂

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Tarbisin enne ja nüüd seda üliharva, aga täna Rimis vaatasin suurt soodushinnaga 800g MV Wooli lõhet küll vastakate tunnetega 🙂

No kui sa lõhefileest räägid, siis mis sellest vastakalt vaadata. Paned ahju ja teed ära ja kõik korras.
Aga soolamine ja soolakala söömine unusta ära. Ja suitsukala ka – kuumsuitsu vst juba võib, aga krt seda teab täpselt.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ja ega Wool ainuke listeeriabakteri poolt ohustatud tootja ole. Teda on siin kahtlustuste tõttu kõige rohkem kontrollitud lihtsalt.

Listeeriat ikka esineb, siin pole midagi imelikku.
Loomulikult söön teiste tootjate kala edasi. Tegelikult, ega Wooli tooteid ei tarbinud varemgi. Punasest söön külmsuitsu fileed, Kapten Granti oma.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Söön ja ei põe. See muteerunud bakteri jutt on nii jura, kui veel olla saab. Et paar aastat tagasi keegi kuskil ära suri (mille põhjus pole isegi tõestatud) ja seepärast hakata praegu kala söömist kartma…ei näe seost.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

mulle ei maitse külmsuitsetatud asjad. Seega emotsioon on selline, et ei tarbi nagunii.

ma üldse ei ole eriti selline, kes armastaks tooreid asju süüa. Olen söönud böffi ja carpacciot ja seda kala, mida marineeritakse laimiga, mistanimioligi ja poolverist ja verist steiki ja igasugu imeasju peentes restoranides (üksvahe oli töö selline, mis sisaldas pidevaid õhtusööke), aga tõesti mulle ei meeldi toored liha ja kala.

Täpselt samuti ei maitse mulle näiteks peet ja kaalikas. Silmud, kaheksajalad, kalmaarid. jne jne jne. Mul on väga raske elu! Aga külmsuitsulõhe puudumine ei tekita mitte mingit emotsiooni 😀

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ei söö. Kui nii palju ohumärke, siis milleks riskida?

Please wait...
Postitas:
Kägu

Söön ja ei põe. See muteerunud bakteri jutt on nii jura, kui veel olla saab. Et paar aastat tagasi keegi kuskil ära suri (mille põhjus pole isegi tõestatud) ja seepärast hakata praegu kala söömist kartma…ei näe seost.

Sama on salmonellaga. Sööd ja siis saad bakteri ja oled haiglas. Pole ju meeldiv kui on kogemus läbitehtud.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Söön ja ei põe. See muteerunud bakteri jutt on nii jura, kui veel olla saab. Et paar aastat tagasi keegi kuskil ära suri (mille põhjus pole isegi tõestatud) ja seepärast hakata praegu kala söömist kartma…ei näe seost.

Sama on salmonellaga. Sööd ja siis saad bakteri ja oled haiglas. Pole ju meeldiv kui on kogemus läbitehtud.

No nii ongi. Aga muna söön ju ikka. Ei jäta söömata seepärast.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Küsimus on iseenesest absurdne. Kui usun, et tapab, siis ei söögi. Kui ei usu, siis söön ilma eriemotsioonideta. Raske ette kujutada inimest, kes usub, et võib tappa ja siis ikka pruugib, ise selle juures emotsionaalne olles.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Söön ja ei põe. See muteerunud bakteri jutt on nii jura, kui veel olla saab. Et paar aastat tagasi keegi kuskil ära suri (mille põhjus pole isegi tõestatud) ja seepärast hakata praegu kala söömist kartma…ei näe seost.

Sama on salmonellaga. Sööd ja siis saad bakteri ja oled haiglas. Pole ju meeldiv kui on kogemus läbitehtud.

No nii ongi. Aga muna söön ju ikka. Ei jäta söömata seepärast.

Toorelt sööd muna? Kuumutades bakterid hukkuvad. Seda kalatoodet ei kuumutata vaid ongi soolaga toores kala.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Söön ja ei põe. See muteerunud bakteri jutt on nii jura, kui veel olla saab. Et paar aastat tagasi keegi kuskil ära suri (mille põhjus pole isegi tõestatud) ja seepärast hakata praegu kala söömist kartma…ei näe seost.

Sama on salmonellaga. Sööd ja siis saad bakteri ja oled haiglas. Pole ju meeldiv kui on kogemus läbitehtud.

No nii ongi. Aga muna söön ju ikka. Ei jäta söömata seepärast.

Toorelt sööd muna? Kuumutades bakterid hukkuvad. Seda kalatoodet ei kuumutata vaid ongi soolaga toores kala.

Praemuna munakollane on ju vedel, seega ei ole piisavalt kuumutatud.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Söön ja ei põe. See muteerunud bakteri jutt on nii jura, kui veel olla saab. Et paar aastat tagasi keegi kuskil ära suri (mille põhjus pole isegi tõestatud) ja seepärast hakata praegu kala söömist kartma…ei näe seost.

Sama on salmonellaga. Sööd ja siis saad bakteri ja oled haiglas. Pole ju meeldiv kui on kogemus läbitehtud.

No nii ongi. Aga muna söön ju ikka. Ei jäta söömata seepärast.

Toorelt sööd muna? Kuumutades bakterid hukkuvad. Seda kalatoodet ei kuumutata vaid ongi soolaga toores kala.

Praemuna munakollane on ju vedel, seega ei ole piisavalt kuumutatud.

Kui sa toorest muna kuumutad korraks 200 kraadiga, siis bakterid juba hävivad. See, et muna tahkeks ajamine kauem aega võtab, st vesi aurub sealt välja ei muuda midagi. Aga kalapuhul ei kuumutata üldse.

Vanasti joodi koogelmoogelit, tänapäeval ma pole kuulnud seda kedagi tegevat.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Söön ja ei põe. See muteerunud bakteri jutt on nii jura, kui veel olla saab. Et paar aastat tagasi keegi kuskil ära suri (mille põhjus pole isegi tõestatud) ja seepärast hakata praegu kala söömist kartma…ei näe seost.

Sama on salmonellaga. Sööd ja siis saad bakteri ja oled haiglas. Pole ju meeldiv kui on kogemus läbitehtud.

No nii ongi. Aga muna söön ju ikka. Ei jäta söömata seepärast.

Toorelt sööd muna? Kuumutades bakterid hukkuvad. Seda kalatoodet ei kuumutata vaid ongi soolaga toores kala.

Praemuna munakollane on ju vedel, seega ei ole piisavalt kuumutatud.

Kui sa toorest muna kuumutad korraks 200 kraadiga, siis bakterid juba hävivad. See, et muna tahkeks ajamine kauem aega võtab, st vesi aurub sealt välja ei muuda midagi. Aga kalapuhul ei kuumutata üldse.

Vanasti joodi koogelmoogelit, tänapäeval ma pole kuulnud seda kedagi tegevat.

Salmonella on praemunas alles seni, kuni munas miski vedel on.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Salmonella on praemunas alles seni, kuni munas miski vedel on.

See on juhul kui sa keedad muna. Muna vedelik munas on keeduvees omamoodi soojapuhvriks ja munavedelik ei lähe munas keema nagu keeb vesi. Aga praadides on sul hoopis teised temperatuurid. Salmonella hävieb juba 70 kraadiga.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 77 )


Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mis emotsiooniga tarbite külmsuitsukala?