Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mis neid Helmeid vaevab?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 610 )

Teema: Mis neid Helmeid vaevab?

Postitas:
km70

Ma lihtsalt aru ei saa, mis neil häda on. Nad ei ole rumalad, ei. Nad ei ole ka kindlasti Eesti-vaenulikud. Aga mis kirp neil püksis on, et peavad ajama juttu, mis on kindlasti Eestile kahjulik? Propageerima Putini mõtteid? Seda, et nad mingid käsilased on, rääkige vanaemale. Ei nad ole. Aga mis nad on? Miks? Võimuiha on nii suur, et prill on udune? Hetkel on vaja ühtset ja Venemaa vastu võitlevat Eestit, aga mida nemad teevad?

+65
-26
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
tervist

Näita üks poliitik, kes ei omaks võimuiha.
Mis Venemaasse puutub, siis vaevalt nad tahavad õhutõrjet Eestisse. Ehk siis Ekre on neile ohtlik ja seetõttu on vaja näidata, et nad on Ekre poolt, et üks osa ei hääletaks iial Ekre poolt. Tegemist on kurjategijatega, kes Venemaal asju ajavad ja ainus tõsi on see, et nad valetavad, koguaeg ja kõiges. Nii et mis Venemaa punktides saab üldse juttu olla ? Peab Vene telgitagustega ikka väga tuttav olema, et selliseid lauseid loopida. Oled Vene agent, et tead, mis on tegelikult Venemaal plaanis ja mis on tõelised motiivid kõigi nende valede taga?

+5
-40
Please wait...

Postitas:
ttriinu

Võimuiha ehk omada võimu.

+25
-5
Please wait...

Postitas:
angie

Kas uus normaalsus on pidada terroristidega diplomaatilisi suhteid?

https://www.riigikogu.ee/fraktsioonide-teated/eesti-konservatiivse-rahvaerakonna-fraktsioon/ekre-venemaa-terroristlikuks-kuulutamisega-peavad-kaasnema-selged-poliitilised-sammud/?fbclid=IwAR3WdUN0S71u1Dr1avs0CD37H4yD9U5iwmZqJqMJygupZWdyKLUhnYQzHw4

+15
-4
Please wait...

Postitas:
Kati

Ma lihtsalt aru ei saa, mis neil häda on.

Ahnus ja väiklus.

Nad ei ole rumalad, ei. Nad ei ole ka kindlasti Eesti-vaenulikud. Aga mis kirp neil püksis on, et peavad ajama juttu, mis on kindlasti Eestile kahjulik?

Sa ise oma jutus vasturääkivust ei näe? Eestile kahjulik ongi Eestivaenulik. Teist varianti pole!

Propageerima Putini mõtteid? Seda, et nad mingid käsilased on, rääkige vanaemale. Ei nad ole. Aga mis nad on? Miks? Võimuiha on nii suur, et prill on udune? Hetkel on vaja ühtset ja Venemaa vastu võitlevat Eestit, aga mida nemad teevad?

On Eestile kahjulikud ja vaenulikud. Häbiväärne, et ikka veel minu ja sinu raha eest keegi seda teeb 🙁

+27
-12
Please wait...
Postitas:
Amyrac

On Eestile kahjulikud ja vaenulikud. Häbiväärne, et ikka veel minu ja sinu raha eest keegi seda teeb

Seda teevad ju kõik poliitikud.
Või kas sa reaalselt arvad, et praegu võimulolev koalitsioon, kes minu ja sinu raha eest siia 100 tuhat mitte kunagi intergeeruvat umbkeelset on sisse lubanud (lisaks 5000 Vene mobilisatsioonist hoidujat), teeb meile kuidagi head? Või sõbralik omade suhtes?
Kindlasti mitte – las nad (slaavid) pisut kohanevad, settivad ja siis ka kõik koos mingi venekeelse partei moodustavad ning siis juba Toompeale trügivad.
Ja su lapsed hakkavad kakskeelseid silte taas tänavatel nägema.

Ja eks see viimane “tõsiasjake” vast Helmeid vaevabki.
Sinusugusel globalistil on muidugi meie pisikesest rahvusriigist suht savi – vblla pole sul lapsigi, kes selle puudumise all kunagi tulevikus ehk kannataks.

+21
-41
Please wait...
Postitas:
JuuliaB

See on omakasupüüdlikkus ja võimujanu. Ma olen nii vana inimene (52), et mäletan üsna hästi ka 1990ndate poliitikat. Minu meelest sellel ajal oli olemas ka mingisugune riigimehelikkus. Oli teemasid, millest kõik said aru, et need on Eestile kasulikud või kahjulikud, ja siis vastavalt olid kõik kas poolt või vastu. Opositsioon hääletas ka koalitsiooni eelnõude poolt, kui need neile sobisid. Aga praegu on ekre vastu ka neile asjadele, millest aasta tagasi ise räägiti, et tuleks ära teha. Aga kui nüüd valitsus neid esitab, siis ollakse vastu. Teiselt poolt esitavad ise selliseid mõtteid, mis selgelt on Eestile kahjulikud. Sest valitsus tegutseb üldiselt Eesti huvides ja et olla valitsuse vastu, nagu nad põhimõtteliselt soovivad, ei jää neil muud üle, kui tegutseda Eesti riigile kahjulikes suundades.

Ma arvan, et Helmed pole rumalad ja erinevalt oma valijatest saavad hästi aru, mis on hea ja mis halb. Aga oma omakasupüüus ja võimuihas on valmis ka kahjustama Eestit. Peaasi, et saavad mõne hääle juurde.

+46
-11
Please wait...

Postitas:
km70

Või kas sa reaalselt arvad, et praegu võimulolev koalitsioon, kes minu ja sinu raha eest siia 100 tuhat mitte kunagi intergeeruvat umbkeelset on sisse lubanud (lisaks 5000 Vene mobilisatsioonist hoidujat), teeb meile kuidagi head?

Oleme täpsed faktidega, eks? Neist 100 tuhandest on pooled juba edasi liikunud ning siiajäänutest omakorda pooled töötavad ning miks nad ei peaks integreeruma, seda ma ei mõista. Head tahet eesti keele ära õppimiseks ning selle kasutamiseks on erinevates asutustes kohatud ukrainlased ilmutanud küll ja veel. Teeb nende siinolek meile head või mitte, see küsimus on küüniline ja ma ei mõista, kuidas üldse saaks praeguses olukorras ukrainlasi mitte aidata. Istud omas porilombis vaikselt-tasa tasa, kedagi ei aita – ja loodad, et Putin lihtsalt ei märka sind? Ainus võimalus on seljad kokku panna ja koos vastu hakata.

+37
-12
Please wait...
Postitas:
Maret Vaa

Võimuiha on neil küll, aga koalitsiooni nad kindlasti saada ei taha ega vastutada millegi eest. Helmete unistus on võita töölisklassi ja madala haridustasemega inimeste häältega  suurelt valimised, siis piisavalt “töötada” selle nimel, et neid opositsiooni surutaks ja sealt on juba mõnus kaagutada, mida võimul olijad valesti teevad ja mida nemad teisiti teeks. Tegelikkuses on neil erakonna seeski pink liiga lühike, et nt majandusministriks arvutamisoskusega inimest leida.

+45
-12
Please wait...
Postitas:
jaagular

Helmete unistus on võita töölisklassi ja madala haridustasemega inimeste häältega  suurelt valimised, siis piisavalt “töötada” selle nimel, et neid opositsiooni surutaks ja sealt on juba mõnus kaagutada, mida võimul olijad valesti teevad ja mida nemad teisiti teeks.

Väga vale. Sellest postitusest õhkub sellist arrogantsi ja sulaselget vaenulikkust, mida levitavad DELFi meedia poolt kinni makstud poolharitud ajakirjanikud. EKRE liikmete ja ka valijate hulgas on palju haritud inimesi sh väikeettevõtjaid, arste, õpetajaid, muusikuid.

EKRE valija ei ole kindlasti vähem haritud, kui teiste erakondade valijad. Reformi valijad on kas edukad ettevõtjad või siis kontrastina täielikud põhimõttelagedad idioodid, kes kujutavad ette, et kui nad neidsamu rikkaid valivad, kukub ka neile paluke. Rosimannuse valijad on kindlasti õnnest õhetavad; samuti Kersna valijad, või siis Ligi ja Randpere valijad. Öelge palun näiteks ÜKS kasulik asi, mida Randpere kogu riigikogus istutud aja jooksul on teinud?

+19
-46
Please wait...
Postitas:
masa

Püüavad keskis pettunud venelaste hääli. Pluss seltskond, kes enne pole valimistel käinud aga nüüd lähevad kuna tunnevad, et “riik on nad hüljanud” st. et kõik raha, mis ukrainlaste aitamiseks on läinud oleks pidanud neile minema.

+25
-2
Please wait...
Postitas:
km70

EKRE valija ei ole kindlasti vähem haritud, kui teiste erakondade valijad.

Keskmiselt kindlasti on vähem haritud, selle kohta oli mõni aasta tagasi ka uuring, keskmine ei tähenda, et kõik valijad vähem haritud on. Juba erakonna enda poliitikud on vähem haritud kui teiste erakondade poliitikud, valimiste ajal on see info ju kergelt kättesaadav, mis haridusega mingi erakonna kandidaadid on. Vaata kui hädas nad olid, kui oli vaja ministrikohti täita, sobilikke kandidaate no ei olnud lihtsalt.

Aga väga tore, kui sa ütled, et see on vale, mida kommenteerid – järelikult oskad sa ka ilmselt minu teemas esitatud küsimusele vastata – miks Helmed nii teevad, miks nad sõjaohus ometigi vaenlast kaitsevad ja liitlasi ei austa?

+36
-10
Please wait...
Postitas:
MiladyWinter

Öelge palun näiteks ÜKS kasulik asi, mida Randpere kogu riigikogus istutud aja jooksul on teinud?

Ütlen pärast seda, kui loetled nimeliselt üles EKRE liikmed riigikogus ja vähemalt ÜHE kasuliku asja, mida igaüks neist teinud on.

+32
-2
Please wait...
Postitas:
järv

Räägivad juttu, mis meeldib Eesti riigis pettunud inimestele. Karistusregistris on ju pooled eestlased, võlgnikud on vist kolmandik. Nendel inimestel on viha nii kohtutäiturite kui politseinike vastu, kaudselt siis terve riigi institutsiooni vastu. Lubadused mingist uuest riigikorrast on veidigi lohutavad – äkki siis kustuvad registrid ja seatakse jalule õiglus. Ükski kriminaal pole ju kunagi ise enda hädades süüdi, ikka teised – need jobud, kes kuritöö avastasid, need, kes oma võlga tagasi küsima tulevad, kohtunikud, prokurörid, valitsus on need ebaõiglased ja halvad.

Sellised inimesed võivad hakata tahtlikult riiki õõnestama, aga ka sattuda kogemata kasulikuks idioodiks. Alternatiivid praegusele riigikorrale võibolla ei meeldigi, aga samas viha status quo vastu on suur. Nii et midagi tuleks ikka lammutada. Nad väidavad, et nad armastavad Eesti riiki, aga – mitte seda praegust, vale ja paha riiki, kes neile karistused kaela määras – vaid seda õiget, mis eksisteerib nende unistustes ja mis peaks lammutamise teel saabuma.

+33
-8
Please wait...
Postitas:
jaagular

Aga väga tore, kui sa ütled, et see on vale, mida kommenteerid – järelikult oskad sa ka ilmselt minu teemas esitatud küsimusele vastata – miks Helmed nii teevad, miks nad sõjaohus ometigi vaenlast kaitsevad ja liitlasi ei austa?

Kui mäletad, siis EKRE on kogu aeg olnud Eesti kaitsevõime suurendamise poolt. Ammu enne Ukraina sõda. Siis hääletati ettepanekud maha (2021 kevad). Keegi ei kaitse vaenlast – enne on vaja muneda ja siis alles kaagutada. Ja kes ütles, et EKRE liitlaste (NATO ) vastu on? Arusaamatu demagoogia.

Lihtne kiljumine ju ometi ei aita.

+16
-26
Please wait...

Postitas:
kagu8

Öelge palun näiteks ÜKS kasulik asi, mida Randpere kogu riigikogus istutud aja jooksul on teinud?

Ütlen pärast seda, kui loetled nimeliselt üles EKRE liikmed riigikogus ja vähemalt ÜHE kasuliku asja, mida igaüks neist teinud on.

Kurb, et inimestel ei ole enam aega süveneda maailmas ja riigis toimuvale, lihtsalt laimatakse ühte erakonda, süvenemata üldse adjadesse. Kui poliitika huvi pakub, siis tulebki teemadega kursis olla, aga selline lihtsalt süüdistamine näitab silmaringi puudumist. Väidate, kuidas EKRE valijad on madala haridusega, ometi ei oska te oma väiteid kuidagimoodi põhjendada.

EKRE juba ammu rääkis, et Eestile on õhutõrjet ja rannakaitset vaja, valitsuses isegi seisti selle eest tuliselt, aga teised ei pidanud seda vajalikuks. Nüüd Ukraina sõda näidab paraku, kui oluline see on. EKRE juba ammu soovib, et idapiir oleks kinni, sest 5 kolonn juba on siin olemas, juurde pole vaja. Ja Ukraina suhtes on see ka alatu, kui hoolimata sanktsioonidest, käib ikka transport läbi meie riigi lääne Euroopasse. Mis õigusega me, siis teistelt sanktaioonide täitmist nõuame, kui ise oleme häbiplekk. EKRE tahab vene ja valgevene kodanikelt relvi ära võtta, sest see on nõme, et agressorriikide kodanikel on relvad siin. Selle 60 000 hulgas ei ole ju ainult Ukraina põgenikud, vaid ka venemaalt tulijad, piirid läksid kinni alles kuu tagasi umbes.

Ja vastus nüüd osade saadikute kohta. Anti Poolamets juhib heategevuslikku mtü-d, millega kogutakse droone, killuveste, igasugu muud tehnikat Ukrainale, netist näeb täpselt. Käisid Ruuben Kaalepiga Ukrainas neid üle andmas ja osalesid Azovstali võitlejate lähedaste poolt korraldatud üritustel jne. Leo Kunnas ja Alar Laanemann pidevalt annavad nõu, mida veel paremini meil siin teha saaks, et Eesti kaitsevõimet tugevdada. Jaak Madison peab Euroopa Parlamendis kõnesid, et kutsuda üles Ukrainale relvi andma, isegi kohati vägagi jõulised üleskutsed. Martin Helme on seersandi õppe läbinud, otseselt ei ole midagi, aga omab ikkagi teatavaid teadmisi riigikaitses. Lisaks langetasid valitsuses olles aktsiise. Üks piirivalve töötaja neil, kes Riigikogus, tõstatab Eesti piiriga seotud teemasid, mis praegu väga vajalikud. Ma küll ei ütleks, et see erakond Eesti vaenulik, pigem vastupidi, püüavad meie riigi eest seista ja Ukrainat ka toetada, nii nagu võimalus on.

+17
-30
Please wait...

Postitas:
freyafefa

Püüavad keskis pettunud venelaste hääli.

Mulle tundub, et sel korral püüavad nad päris palju Refis pettunud eestlaste hääli ka.

+16
-18
Please wait...

Postitas:
km70

Kui mäletad, siis EKRE on kogu aeg olnud Eesti kaitsevõime suurendamise poolt. Ammu enne Ukraina sõda. Siis hääletati ettepanekud maha (2021 kevad). Keegi ei kaitse vaenlast – enne on vaja muneda ja siis alles kaagutada. Ja kes ütles, et EKRE liitlaste (NATO ) vastu on? Arusaamatu demagoogia.

Lihtne kiljumine ju ometi ei aita.

Ammu enne sõda polnudki ju meil ometi vaja mingit relvaladu? Ikka vastavalt vajadusele tuleb kulutusi teha. Kuidas ei kaitse EKRE vaenlast, kui räägib sedasama, mida Putingi? NATO osas – perekond Helmed on ju korduvalt rääkinud, kuidas tuleb igalt poolt, sealhulgas NATOst välja astuda? Viimati kuulsin seda veel sel aastalgi, kui õigesti mäletan. Vanema Helme suust.

+22
-14
Please wait...
Postitas:
km70

Püüavad keskis pettunud venelaste hääli.

Mulle tundub, et sel korral püüavad nad päris palju Refis pettunud eestlaste hääli ka.

Ja kaotavad Refile ning teistele ka ikka mõnegi hääle. Olen minagi valinud EKREt, enam ei vali.

+21
-11
Please wait...

Postitas:
Tähesära

Ma mõtlesin, et teema on sellest nutuloost

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120084246/kersna-ja-kadastik-kapo-luubi-all-otsusta-voi-ara-otsusta-peksa-saad-ikka

Rahandusministeeriumi ja EKRE jutu vastu pole end lihtne kaitsta.

Aga teie jahvatate tühja tuult.

+2
-10
Please wait...

Postitas:
angie

Ammu enne sõda polnudki ju meil ometi vaja mingit relvaladu? Ikka vastavalt vajadusele tuleb kulutusi teha

Kui naiivne ja rumal.

+10
-7
Please wait...

Postitas:
angie

Tegelikkuses on neil erakonna seeski pink liiga lühike, et nt majandusministriks arvutamisoskusega inimest leida.

Selline rahandusminister on ju igati asjalik:

https://majandus.postimees.ee/7629732/uus-rahandusminister-pogenes-probleemsete-firmade-juhatusest

+10
-5
Please wait...

Postitas:
Tähesära

Selline rahandusminister on ju igati asjalik: https://majandus.postimees.ee/7629732/uus-rahandusminister-pogenes-probleemsete-firmade-juhatusest

Ta ju kilkaski õnnest, et peab ainult mõned kuud minister olema. Jälle üks ainult baka haridusega tegelane oravate pikalt pingilt.

+4
-12
Please wait...

Postitas:
märtsijänku

Selline rahandusminister on ju igati asjalik: https://majandus.postimees.ee/7629732/uus-rahandusminister-pogenes-probleemsete-firmade-juhatusest

Ta ju kilkaski õnnest, et peab ainult mõned kuud minister olema. Jälle üks ainult baka haridusega tegelane oravate pikalt pingilt.

Nõustun, et veidi kingo-laadne paistab. Samas Kert Kingo Ekrest oli tippude tipp ja teda kindlasti ei ületa lähima aastakümne jooksul keegi. Seega loodame parimat.

+23
-6
Please wait...

Postitas:
Amyrac

miks nad ei peaks integreeruma, seda ma ei mõista.

Sest nad on venekeelsed.  Ja see lihtsalt ON suure rahva ignorantsus.

Pool Tallinna on ju siiani täis neid venekeelseid, kes oskavad vaid tere-zdrastvui öelda; see on kogu nende eesti keel.
Ja miks nad peaks – saab ju niismaa ka.

PS. Neid on minuteada juba 20a siin tulutult integreeritud.
Või vaata kasvõi setusid; ka neid on juba 1000 aastat integreeritud ja ikka käivad oma rahavariide suurte rinnarahadega ringi ja istuvad tsainajas.

+16
-10
Please wait...

Postitas:
kurimoor

Ma mõtlesin, et teema on sellest nutuloost

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120084246/kersna-ja-kadastik-kapo-luubi-all-otsusta-voi-ara-otsusta-peksa-saad-ikka

Rahandusministeeriumi ja EKRE jutu vastu pole end lihtne kaitsta.

Aga teie jahvatate tühja tuult.

või siis sellest.

https://www.delfi.ee/artikkel/120084940/video-vene-riigitelevisioon-kiitis-martin-helmet-lopuks-utles-keegi-valja-et-putin-pole-euroopa-hadades-suudi

kasulikud idioodid oleks veel väga pehme hinnang.

+16
-6
Please wait...
Postitas:
Tähesära

Nõustun, et veidi kingo-laadne paistab. Samas Kert Kingo Ekrest oli tippude tipp ja teda kindlasti ei ületa lähima aastakümne jooksul keegi. Seega loodame parimat.

Sul on õigus jah, valedega suudeti Marti Kuusiku elu/karjäär hävitada, aga Kert Kingo oma mitte.

+3
-22
Please wait...
Postitas:
km70

Või vaata kasvõi setusid; ka neid on juba 1000 aastat integreeritud ja ikka käivad oma rahavariide suurte rinnarahadega ringi ja istuvad tsainajas.

Sul on integreerimisest arusaam, et see tähendab keegi ei tohi enam muud keelt kui eesti keelt rääkida ning muid rõivaid kui Eesti rahvarõivaid kanda? 🙂 Sa tead mõnda setut, kes riigikeelt ei oska ning selles asju aetud ei saa?

Ja ukrainlane, kes on sõja eest põgenenud ja tagakiusamist kannatanud, teeb asju teisiti kui suurvene šovinist, see on selge.

+17
-9
Please wait...
Postitas:
plixi

miks nad ei peaks integreeruma, seda ma ei mõista.

Sest nad on venekeelsed. Ja see lihtsalt ON suure rahva ignorantsus.

Pool Tallinna on ju siiani täis neid venekeelseid, kes oskavad vaid tere-zdrastvui öelda; see on kogu nende eesti keel.

Ja miks nad peaks – saab ju niismaa ka.

PS. Neid on minuteada juba 20a siin tulutult integreeritud.

Mis asja sa ajad 😀 Setod on osa Eesti kultuurist ja nende pärandi hoidmine on ka riigi asi. Sa võrdled tõesti praegu võrreldamatut ( jah, olen ka ise Seto juurtega ja selles keskkonnas kasvanud).

+20
-1
Please wait...

Postitas:
Tähesära

Ma vaata praegu, et ministriks olemiseks piisab kui hääl tuleb nagu tõrre põhjast, midagi muud pole vajagi

https://www.delfi.ee/artikkel/120085314/otsepilt-ja-blogi-opositsioon-umbusaldab-majandusminister-riina-sikkutit-sikkut-keegi-pole-teinud-mottetut-tood-voi-kandnud-mottetuid-kulusid

0
-10
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 610 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mis neid Helmeid vaevab?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.