EKRE on tõusnud populaarsuselt teiseks erakonnaks.
Mis on EKRE kasvava populaaruse taga?
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Mis on EKRE kasvava populaaruse taga?
Ausus ja julgus. Kogu lugu.
See on suhteliselt kurb lugu, et meil on nii palju inimesi, kes kuulavad seda rumalat jauramist ja kiidavad selle heaks.
See on suhteliselt kurb lugu, et meil on nii palju inimesi, kes kuulavad seda rumalat jauramist ja kiidavad selle heaks.
Arvad, et ainult selle rumala jauramise pärast toetatakse?
EKRE põhiväärtused on need, mis lähevad korda EKRE valijale! Perekonna ja isamaa väärtustamine ja hoidmine – selged ja konkreetsed väljaütlemised toetuseks nendele väärtustele ning reaalsed sammud valituses juba väga lühikese aja jooksul toetamaks neid väärtusi.
Kasvav lollide populatsioon ühiskonnas. See on täpselt see, mis neid kõnetab – karjas röökimine süvenemata ja mõtlemata.
Kasvav lollide populatsioon ühiskonnas. See on täpselt see, mis neid kõnetab – karjas röökimine süvenemata ja mõtlemata.
Vastupidi, sinu kirjeldatud käitumine ja halvustav sõnakasutus on omane EKRE vastastele (nt needsamad sõnad “karjas röökimine süvenemata ja mõtlemata” ja “lollide populatsioon”). Hetkel ikka sina ei suuda süveneda sisusse (väärtused) ja mõelda ehk aru saada, mille eest seistakse ja tegutsed mõtlemata EKRE laimajate karjas.
Ja muide, sõna “röökimine” teise inimese seisukohtade väljendamise kohta mina kui EKRE toetaja ei kasuta, erinevalt sinust – eks see räägib ka enda eest, millised väärtused kellelgi on, s.t. kes siin targem on ja kes … (jälle ei saa seda sõna öelda, sest ei ole kombeks teistele selliseid halvustavaid silte külge panna, erinevalt sinust – suhtumise ja inimväärikuse küsimus).
See populaarsuse kasv teeb kurvaks. See kuri retoorika on minu jaoks väga vastukarva. Ja kui see retoorika peaks veel realiseeruma tegudena, tõusevad ihukarvad püsti.
Populaarsuse taga on tõenäoliselt kibestunud inimeste kasv ühiskonnas. Kuna vabadus nõuab oskust ja sisemist julgust teha pidevalt valikuid ning eksimine on seejuures inimlik, siis väga paljudel, ka arukatel, võib see jalad alt võtta ja nad sooviks, et keegi pakuks elamiseks lihtsustatumat mudelit, mis nende jaoks mõjuks juhendina. Mida paraku need elus haiget saanud inimesed ei taha tunnistada, on olukord, et isegi, kui selline mudel on olemas, traditsioonid ja pereväärtused, siis reaalse rakendumise korral ei pruugi enamik neist sinna mudelisse mahtuda ning satuvad hoopis repressioonide ohvriks. Ega asjata ei öelda, et revolutsioon sööb oma lapsi.
See populaarsuse kasv teeb kurvaks. See kuri retoorika on minu jaoks väga vastukarva. Ja kui see retoorika peaks veel realiseeruma tegudena, tõusevad ihukarvad püsti.
Populaarsuse taga on tõenäoliselt kibestunud inimeste kasv ühiskonnas. Kuna vabadus nõuab oskust ja sisemist julgust teha pidevalt valikuid ning eksimine on seejuures inimlik, siis väga paljudel, ka arukatel, võib see jalad alt võtta ja nad sooviks, et keegi pakuks elamiseks lihtsustatumat mudelit, mis nende jaoks mõjuks juhendina. Mida paraku need elus haiget saanud inimesed ei taha tunnistada, on olukord, et isegi, kui selline mudel on olemas, traditsioonid ja pereväärtused, siis reaalse rakendumise korral ei pruugi enamik neist sinna mudelisse mahtuda ning satuvad hoopis repressioonide ohvriks. Ega asjata ei öelda, et revolutsioon sööb oma lapsi.
Mis kuri retoorika? Too näiteid selle väite tõestuseks, sest seni, kuni pole tõestatud selle väite tõesus, on see lihtsalt hinnang ning see ise on kuri ühe erakonna ja selle toetajaskonna suhtes – levitada halvustavaid hinnanguid.
Ei midagi keerulist. Inimese IQ taandareng – perekoolgi annab sellest taandarengust väga hea ülevaate.
Kui tahame 20 aasta pärast ka laulupeole minna ja seal eestikeelseid rahvuslikke laule kuulda, siis on EKRE ainuke valik. See on ainult üks näide. Minu arust on masendav, et rahvas on nii pikalt toetanud Eesti paljaks varastanud röövleid (ref), kes on hommikust õhtuni valetanud.
Kui tahame 20 aasta pärast ka laulupeole minna ja seal eestikeelseid rahvuslikke laule kuulda
Ikka venekeelseid, ikka vene keelt ja N Liitu toetad…
Mis kuri retoorika? Too näiteid selle väite tõestuseks, sest seni, kuni pole tõestatud selle väite tõesus, on see lihtsalt hinnang ning see ise on kuri ühe erakonna ja selle toetajaskonna suhtes – levitada halvustavaid hinnanguid.
Sinu sõnavõtt on kuri ja ründav. Tahad oma lemmik erakonna kaitseks vaikima sundida. See mõjub repressiivsena. Minu hinnang on nending. Väga paljud tajuvad seda retoorikat negatiivselt.
Mina olen EKRE parteid iseenesest aktsepteerinud. Aga selle partei maailmavaade on minu jaoks ahistavalt lihtsameelne ja kitsas. Prokrustese säng.
Mis teeb ekre partei veel ohtlikuks, on tema valijate kvaliteet. Muidugi ma tean ekre pooldajaid, kellega ma mahun ühte tuppa kenasti ära, aga need rahumeelsed konservatiivsema vaatega inimesed on ise tunnistanud, et ekre FB gruppidest on olnud sunnitud lahkuma, kuna seal kajastuv valija hääl hirmutab ka neid.
Kui tahame 20 aasta pärast ka laulupeole minna ja seal eestikeelseid rahvuslikke laule kuulda, siis on EKRE ainuke valik. See on ainult üks näide. Minu arust on masendav, et rahvas on nii pikalt toetanud Eesti paljaks varastanud röövleid (ref), kes on hommikust õhtuni valetanud.
Kas sa mälu kontrolli ei tahaks minna? Me olime pea 50 aastat N Liidu koosseisus, kus riigikeeleks oli vene keel ja ühiskonna põhiline suhtluskeskkond oli venekeelne, ometi ei kadunud eestikeelne laulupidu kuhugi.
Teiseks, kui noored ise valivad lõpuks massiliselt oma suhtluskeskkonnaks mingi muu keskkonna peale eestikeelse, siis järelikult pole neil laulupeost sooja ega külma – see on noorte vaba valik. Kas neile peaks seda laulupidu jõuga peale suruma?
Sinu sõnavõtt on kuri ja ründav.
Proua tegi oma sõnumi ümber. Alguses oli palju kurjem, aga siis jõudis kohale, et ta promob lahke ja toreda ekrelase kuvandit. 🙂
Võib-olla on reetliku Keskerakonna endised toetajad (muulased) nüüd asunud ekret toetama, sest hammustasid läbi, et see partei tahab Eestit Venemaaga ühendada…
kas pean hakkama tõestama, et ma ei ole hobusevaras?
Võib-olla on reetliku Keskerakonna endised toetajad (muulased) nüüd asunud ekret toetama, sest hammustasid läbi, et see partei tahab Eestit Venemaaga ühendada…
https://poliitika.postimees.ee/6681625/ekre-voorustab-venemaa-sobralikke-poliitikuid
Sinu sõnavõtt on kuri ja ründav. Tahad oma lemmik erakonna kaitseks vaikima sundida. See mõjub repressiivsena. Minu hinnang on nending. Väga paljud tajuvad seda retoorikat negatiivselt.
Mina olen EKRE parteid iseenesest aktsepteerinud. Aga selle partei maailmavaade on minu jaoks ahistavalt lihtsameelne ja kitsas. Prokrustese säng.
Mis teeb ekre partei veel ohtlikuks, on tema valijate kvaliteet. Muidugi ma tean ekre pooldajaid, kellega ma mahun ühte tuppa kenasti ära, aga need rahumeelsed konservatiivsema vaatega inimesed on ise tunnistanud, et ekre FB gruppidest on olnud sunnitud lahkuma, kuna seal kajastuv valija hääl hirmutab ka neid.
Mille poolest on mu sõnavõtt kuri ja ründav? Ja miks ma peaks tahtma kedagi vaikima sundida? See on ju absurdne väide juba esiteks, et sõnavõtt, milles on püstitatud küsimus esmatähtsana, on ise-enesest ründav ja teine on lihtsalt oletus, mis ei vasta tõele – pole ma kedagi soovinud vaikima sundida. Soovin hoopis selgitada omalt poolt, et EKRE väärtused on head ja püsivad. See küsimus “Mis kuri retoorika?” oli püstitatud ju vastavalt eelnevale väitele, et EKREl on kuri retoorika. Mina sellega sugugi ei nõustu ja ma sooviksin selgitust, et mille poolest on EKREl kuri retoorika? EKRE retoorika on selge ja konkreetne, aga mitte kuri. Ja sellisest selgusest, sirgeselgsusest ja konkreetsusest on siin Eestis pikad aastas puudus olnud.
Mille poolest on mu sõnavõtt kuri ja ründav? Ja miks ma peaks tahtma kedagi vaikima sundida? See on ju absurdne väide juba esiteks, et sõnavõtt, milles on püstitatud küsimus esmatähtsana, on ise-enesest ründav ja teine on lihtsalt oletus, mis ei vasta tõele – pole ma kedagi soovinud vaikima sundida. Soovin hoopis selgitada omalt poolt, et EKRE väärtused on head ja püsivad. See küsimus “Mis kuri retoorika?” oli püstitatud ju vastavalt eelnevale väitele, et EKREl on kuri retoorika. Mina sellega sugugi ei nõustu ja ma sooviksin selgitust, et mille poolest on EKREl kuri retoorika? EKRE retoorika on selge ja konkreetne, aga mitte kuri. Ja sellisest selgusest, sirgeselgsusest ja konkreetsusest on siin Eestis pikad aastas puudu olnud.
Ega ekre toetajalt saa tõesti normaalset mõtlemisvõimet eeldada, seega teeme siis sulle puust ja punaseks: ekre juhtfiguuri poolt Tallinna Ülikooli hobusevaraste kasvulavaks nimetamine ongi kuri retoorika, millel pole mitte mingit alust.
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/mart-helme-suudistas-tlu-d-hobusevaraste-kasvatamises-ulikool-on-ministri-sonavotu-peale-noutu?id=86700481
http://www.folklore.ee/justkui/sonastik/index.php?f=2&f1=5&f2=4&m=12738&id=12748
Kas mõtled tõesti, et hobusevaras tähendab inimest, kes varastab hobuseid? Helme vihjas petistele, kes saavad oma lõputunnistused plagieerides. Kas sa öelda tahad, et plagiaatide põhjal diplomite väljaandmine on ühele ülikoolile OK v? See olukord peab ilmselgelt muutuma ja sellist asja ei tohi rohkem juhtuda.
http://www.folklore.ee/justkui/sonastik/index.php?f=2&f1=5&f2=4&m=12738&id=12748
Kas mõtled tõesti, et hobusevaras tähendab inimest, kes varastab hobuseid? Helme vihjas petistele, kes saavad oma lõputunnistused plagieerides. Mis sa öelda tahad, et plagiaatide põhjal diplomite väljaandmine on ühele ülikoolile OK v?
Et kui sinu töökollektiivis töötab üks petis, oled sina ka automaatselt petis või mida sa tahadki öelda?
mida sa usud mingi postimehe jutte, mida juhib Helmete vennapoeg ning kust sõltumatud ajakirjanikud on lahti lastud. ma ammu ei loe ja ei telli Postimees. soovitan sama teha.
Mille poolest on mu sõnavõtt kuri ja ründav? Ja miks ma peaks tahtma kedagi vaikima sundida? See on ju absurdne väide juba esiteks, et sõnavõtt, milles on püstitatud küsimus esmatähtsana, on ise-enesest ründav ja teine on lihtsalt oletus, mis ei vasta tõele – pole ma kedagi soovinud vaikima sundida. Soovin hoopis selgitada omalt poolt, et EKRE väärtused on head ja püsivad. See küsimus “Mis kuri retoorika?” oli püstitatud ju vastavalt eelnevale väitele, et EKREl on kuri retoorika. Mina sellega sugugi ei nõustu ja ma sooviksin selgitust, et mille poolest on EKREl kuri retoorika? EKRE retoorika on selge ja konkreetne, aga mitte kuri. Ja sellisest selgusest, sirgeselgsusest ja konkreetsusest on siin Eestis pikad aastas puudu olnud.
Ega ekre toetajalt saa tõesti normaalset mõtlemisvõimet eeldada, seega teeme siis sulle puust ja punaseks: ekre juhtfiguuri pool Tallinna Ülikooli hobusevaraste kasvulavaks nimetamine ongi kuri retoorika, millel pole mitte mingit alust.
EKRE vastane võiks ju ka normaalset mõtlemisvõimet omada. Kas tahad väita, et TLÜ poolt plagiaatide põhjal diplomite välja-andmine on ok? Kui TLÜ nii käitub, siis ta tahes tahtmata loob olukorra, kus üliõpilased saavad diplomeid plagieerides ehk pettes (hobusevaras = ülekantud tähenduses “petis”). Ei ole ju nii keeruline loogika v milles siin arusaamatus seisneb?
Sel juhul on ju kogu ekre ka ise hobusevaraste kamp.
https://kroonika.delfi.ee/news/inimesed/pikantne-lugu-kuidas-sattusid-martin-helme-firma-kuludesse-naiste-stringid-ja-rinnahoidja?id=80825581
Mina omangi, sinul seda napib nagu tüüpilisel ekre toetajal.
Sel juhul on ju kogu ekre ka ise hobusevaraste kamp. Kas firma raha eest naisele pesu ostmine on OK?
https://kroonika.delfi.ee/news/inimesed/pikantne-lugu-kuidas-sattusid-martin-helme-firma-kuludesse-naiste-stringid-ja-rinnahoidja?id=80825581
Kas mõtled tõesti, et hobusevaras tähendab inimest, kes varastab hobuseid? Helme vihjas petistele, kes saavad oma lõputunnistused plagieerides. Mis sa öelda tahad, et plagiaatide põhjal diplomite väljaandmine on ühele ülikoolile OK v?
Et kui sinu töökollektiivis töötab üks petis, oled sina ka automaatselt petis või mida sa tahadki öelda?
Kuidas sa aru ei saa? Helme sõnum oli suunatud TLÜ-le, s.t. et kui TLÜ annab välja diplomeid plagiaatide põhjal, siis see loob olukorra, kus TLÜ-s saavad kasvada petised ehk ülekantud tähenduses hobusevargad – mis siin arusaamatut veel on? Küsimus ei ole ühes petises, vaid diplomeid annab välja TLÜ ehk terve komisjon ja töökorraldus on tehtud selliselt, et diplomi saab vajadusel petis.
Kuidas sa aru ei saa? Helme sõnum oli suunatud TLÜ-le, s.t. et kui TLÜ annab välja diplomeid plagiaatide põhjal, siis see loob olukorra, kus TLÜ-s saavad kasvada petised ehk ülekantud tähenduses hobusevargad – mis siin arusaamatut veel on?
Sa tõestasid ekre valijale tüüpilist olematut mõtlemisvõimet juba mitu kommentaari tagasi. Nüüd võid jalga puhata või iseendaga omaette rääkida.
Kuidas sa aru ei saa? Helme sõnum oli suunatud TLÜ-le, s.t. et kui TLÜ annab välja diplomeid plagiaatide põhjal, siis see loob olukorra, kus TLÜ-s saavad kasvada petised ehk ülekantud tähenduses hobusevargad – mis siin arusaamatut veel on?
Sa oled tõestasid ekre valijal tüüpilist oma olematut mõtlemisvõimet juba mitu kommentaari tagasi. Nüüd võid jalga puhata või iseendaga omaette rääkida.
Ometi ei suuda ju sina argumenteerida, kuigi väidad, et sul on olemas mõtlemisvõime.
No paneme siis ühe näite veel, kui sinu IQ ei võimaldanud eelnevatest argumentidest aru saada.
Ka Tartu Ülikool kasvatab sellisel juhul petiseid: https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/tartu-ulikool-tunnistas-anastassia-kovalenko-molemad-magistritood-plagiaadiks?id=85646243
Ja kuna nii Mart kui Martin Helmel endal on TÜ diplomid, siis järelikult on nad ka ise hobusevargad ehk ekre koosneb hobusevarastest. Või kus on vahe?
Kuidas sa aru ei saa? Helme sõnum oli suunatud TLÜ-le, s.t. et kui TLÜ annab välja diplomeid plagiaatide põhjal, siis see loob olukorra, kus TLÜ-s saavad kasvada petised ehk ülekantud tähenduses hobusevargad – mis siin arusaamatut veel on? Küsimus ei ole ühes petises, vaid diplomeid annab välja TLÜ ehk terve komisjon ja töökorraldus on tehtud selliselt, et diplomi saab vajadusel petis.
Oot-oot, sinu väite kohaselt pidid ju ekre väljaütlemised olema “selged ja konkreetsed”. Tegelikult aga peavad (palgalised) ekre kommentaatorid neid väljaütlemisi tõlgendama, pehmendama ja n-ö söödavaks tegema.
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Mis on EKRE kasvava populaaruse taga?