Esiteks, kõik need uuringud on kallutatud. EKRE tegelik toetus on ammu üle 50%. Ma võin käsi südamele pannes ütelda, et ma ei tunne ühtegi inimest, kes ei toetaks EKRE’t.
Miks EKREt toetatakse? Võib ütelda, et süüdi on just nimelt eelmised võimuerakonnad ja laiemalt üldse see end rahvast paremaks pidav “eliit”. Viimase 20 aasta jooksul on tekkinud meie ühiskonnas olukord, kus on tekkinud kiivalt oma klannihuve kaitsev ühiskonna eliitklass: ametnikud, poliitikud, ettevõtjad ja intelligents. Neile kõigile on omane, et nad ei tee enam reaalset füüsilist ja tootvat tööd, vaid parasiteerivad reaalset tööd tegevate inimeste kukil. Vaadake kui palju on meie riigis igasuguseid nõunikke, nõustajaid, ametnikke, tegevuskavade koostajaid, olukorra kaardistajaid, analüütikuid ja nii edasi ja nii edasi. See on viinud sellelni, et ilma vastutuseta ja isikliku seotuseta on kõik need inimgrupid kaugenenud ja kaugenevad pidevalt tegelikust elust ja inimeste tõelistest huvidest ja tunnetest.
Tekkinud on kõigi nende rahva kukil parasiteerivate gruppide paraleelühiskondad, mida rahvas enam ei mõista ja mis rahvast üldse ei hooli. Huvitutakse vaid enda saba kergitamisest ja rahvast eraldumisest ning rahva kui pööbli põlastamisest. Kuulake kasvõi meie eliidi peenutsevat keelekasutust ja uuseliidi kantseliiti. See pole enam eesti keel.
Aga EKREt, kes räägib selges ja lihtsas rahvalikuse keeles, nimetades hunti hundiks, mitte susiks või võsavillemiks, litsi litsiks, pederasti pederastiks, hullu hulluks, kurjategijat kurjategijaks ja reeturit reeturiks, see peenutsev ja kõike valesti nimetav eliit põlgab. Ja on näha, et ka perekooli on see eliit oma sõrad ajanud, sest ka siin on palju neid, kes rahvalikule ja loomulikule kõnepruugile hakkavad kohe miinuseid laduma. Rahvas aga vajab just seda, et asju nimetataks otse ja õieti, ilma peenutsemata ja ilustamata.
Lisaks on rahvast hakanud lõplikult tüütama majandusliku heaolu pidev ettepoole seadmine rahvuskultuurist, rahvuslikust eneseteadvusest, meie ürgsetest kommetest ja pärimusest. Ma tahan elada eestlaste maal, kui kõik käituvad eestlastena, kus on täpselt määratletud, kuidas üks eestlane peab elama ja kus ma saan nõjatuda kõikidele kaasinimestele, sest nad tunnevad ja mõistavad asju samamoodi nagu mina. Erinevus ei rikasta, erinevus nõrgestab, loob ühiskonnas mõrad ja lagundab moraali ja kõlbluse.
EKRE on tulnud seda kõike muutma. Ja loomulikult ei meeldi see peenutsejatele, ei meeldi eliidile, kes ennast rahvast paremaks peavad ja kaitsevad mitte rahva, vaid ainult endi kitsaid klikihuvisid.