Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mis on EKRE kasvava populaaruse taga?

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 189 )

Teema: Mis on EKRE kasvava populaaruse taga?

Postitas:
Kägu

No paneme siis ühe näite veel, kui sinu IQ ei võimaldnud eelnevatest argumentidest aru saada.

Ka Tartu Ülikool kasvatab sellisel juhul petiseid: https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/tartu-ulikool-tunnistas-anastassia-kovalenko-molemad-magistritood-plagiaadiks?id=85646243

Ja kuna nii Mart kui Martin Helmel endal on TÜ diplomid, siis järelikult on nad ka ise hobusevargad ehk ekre koosneb hobusevarastest. Või kus on vahe?

Põhiküsimus oli ju selles, et kust on EKRE oma kasvava toetuse saanud, mis peale ma ütlesin, et tänu väärtustele. Siis hakati väitma, et EKRE retoorika on kuri. Minu küsimus seisnes ju selles, et mil moel on EKRE retoorika kuri. Pika selgituse peale, et minu enda küsimus ei ole kuri, sain ma lõpuks vastuse, et sellepärast, et ta nimetas TLÜ-d hobusevaraste kasvulavaks. Ma ju põhjendasin sulle, et see ei ole kurjus, vaid väljaütlemine selle eesmärgil, et TLÜ-s ei antaks enam välja diplomeid plagiaatide põhjal. Mis siin jääb siis arusaamatuks? Mis see TÜ ja kogu EKRE liikmeskonna diplomid siia nüüd puutuvad? Kisud teemast väga kõrvale juba. Kui sa ei saa aru sellest, et normaalne on, et ülikool ei anna välja diplomeid plagieeritud tööde puhul ja valitsusel tuleb sellele tähelepanu pöörata, siis miks me üldse vaidleme. Kas sind häirib rohkem see, et inimene juhib probleemile tähelepanu või see, et reaalselt antaksegi plagiaatide põhjal diplomeid? Tundub, et esimene variant. Sellest on kahju, sest siis tegeletaksegi omavahelise kemplemisega selle asemel, et ülikoolides sisulist probleemi hakata ära lahendama.

Ja mina väidan seda, et on naeruväärne ja kahtlemata kuri nimetada teisi hobusevarasteks, kui sa ise oled samasugune hobusevaras.

Aga sulle meeldetuletuseks, et teema ei ole praegu ülikoolide maine ja ülikoolide tõsiseltvõetavuse parandamine.

Aga mille poolest siis samasugune hobusevaras? Kas Helme v EKRE annab välja ülikoolide diplomeid plagieeritud lõputööde põhjal? Ei anna ju, aga näe, TLÜ annab! Just, mina ka rääkisingi ju, et algne küsimus on EKRE populaarsuse tõus, aga ega mina seda ülikooli teemat ei tõstatanud – ikka see, kes väitis, et EKRE kuri olevat.

Kommentaar eemaldatud.

2.1. Kasutajal on kohustus käituda teiste suhtes viisakalt, lugupidavalt ning sõbralikult.

Perekooli Moderaator

Ma võin korrata – sa, vaeseke, pole ju isegi sellele pihta saanud, keda Helme hobusevarasteks peab. Katsu leppida ja kriitikat ikka taluda. Eks see kriitikatalumatus on muidugi ka tüüpilise ekreiidi tunnus.

Sina ei ole pihta saanud Helme sõnade mõttele, kullake, ja arvad, et Helme kritiseeris kõiki TLÜ üliõpilasi (nii endisi, praeguseid kui tulevasi).

Ma saan väga hästi pihta, et ekre on tavaline saastapartei – sellest täiesti piisab. Kui esimees on nõukogude korra produkt, siis on loogiline, et sealt polegi midagi paremat loota.

+12
-9
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 15 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

No paneme siis ühe näite veel, kui sinu IQ ei võimaldnud eelnevatest argumentidest aru saada.

Ka Tartu Ülikool kasvatab sellisel juhul petiseid: https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/tartu-ulikool-tunnistas-anastassia-kovalenko-molemad-magistritood-plagiaadiks?id=85646243

Ja kuna nii Mart kui Martin Helmel endal on TÜ diplomid, siis järelikult on nad ka ise hobusevargad ehk ekre koosneb hobusevarastest. Või kus on vahe?

Põhiküsimus oli ju selles, et kust on EKRE oma kasvava toetuse saanud, mis peale ma ütlesin, et tänu väärtustele. Siis hakati väitma, et EKRE retoorika on kuri. Minu küsimus seisnes ju selles, et mil moel on EKRE retoorika kuri. Pika selgituse peale, et minu enda küsimus ei ole kuri, sain ma lõpuks vastuse, et sellepärast, et ta nimetas TLÜ-d hobusevaraste kasvulavaks. Ma ju põhjendasin sulle, et see ei ole kurjus, vaid väljaütlemine selle eesmärgil, et TLÜ-s ei antaks enam välja diplomeid plagiaatide põhjal. Mis siin jääb siis arusaamatuks? Mis see TÜ ja kogu EKRE liikmeskonna diplomid siia nüüd puutuvad? Kisud teemast väga kõrvale juba. Kui sa ei saa aru sellest, et normaalne on, et ülikool ei anna välja diplomeid plagieeritud tööde puhul ja valitsusel tuleb sellele tähelepanu pöörata, siis miks me üldse vaidleme. Kas sind häirib rohkem see, et inimene juhib probleemile tähelepanu või see, et reaalselt antaksegi plagiaatide põhjal diplomeid? Tundub, et esimene variant. Sellest on kahju, sest siis tegeletaksegi omavahelise kemplemisega selle asemel, et ülikoolides sisulist probleemi hakata ära lahendama.

Ja mina väidan seda, et on naeruväärne ja kahtlemata kuri nimetada teisi hobusevarasteks, kui sa ise oled samasugune hobusevaras.

Aga sulle meeldetuletuseks, et teema ei ole praegu ülikoolide maine ja ülikoolide tõsiseltvõetavuse parandamine.

Aga mille poolest siis samasugune hobusevaras? Kas Helme v EKRE annab välja ülikoolide diplomeid plagieeritud lõputööde põhjal? Ei anna ju, aga näe, TLÜ annab! Just, mina ka rääkisingi ju, et algne küsimus on EKRE populaarsuse tõus, aga ega mina seda ülikooli teemat ei tõstatanud – ikka see, kes väitis, et EKRE kuri olevat.

Kommentaar eemaldatud.

2.1. Kasutajal on kohustus käituda teiste suhtes viisakalt, lugupidavalt ning sõbralikult.

Perekooli Moderaator

Ma võin korrata – sa, vaeseke, pole ju isegi sellele pihta saanud, keda Helme hobusevarasteks peab. Katsu leppida ja kriitikat ikka taluda. Eks see kriitikatalumatus on muidugi ka tüüpilise ekreiidi tunnus.

Sina ei ole pihta saanud Helme sõnade mõttele, kullake, ja arvad, et Helme kritiseeris kõiki TLÜ üliõpilasi (nii endisi, praeguseid kui tulevasi).

Ma saan väga hästi pihta, et ekre on tavaline saastapartei – sellest täiesti piisab. Kui esimees on nõukogude korra produkt, siis on loogiline, et sealt polegi midagi paremat loota.

Ei ole muttatampimine… ei ole… Sõnakasutus on ikka sinul väga kehv, mitte EKREL. Ega siin polegi midagi öelda sellise suhtumise peale. Kui argumendid otsa saavad, siis tuleb ikka vene kaart ja putinism mängu, midagi pole teha. Tüüpilise EKRE vastase profiil.

+9
-12
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 20 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ega siin polegi midagi öelda sellise suhtumise peale.

Please, please, pretty please!

+5
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Esiteks, kõik need uuringud on kallutatud. EKRE tegelik toetus on ammu üle 50%. Ma võin käsi südamele pannes ütelda, et ma ei tunne ühtegi inimest, kes ei toetaks EKRE’t.

Loo…..mulikult. Jaa presidendivalimistel oli vana Helme toetus valijameeste seas ju ka hiiglaslik.

Enne valimisi oli konservatiivide jaoks probleem, et avaldatakse emori küsitlusi, mis olevat olnud ebatäpsed, kisa taevani, et miks pole ühiskonnauuringute instituudi küsitlusi välja toodud. Muide, need olidki täpsemad. Tõenäoliselt on ka praegu.

https://www.inst.ee/erakondade-reiting

Mina näen pigem populaarsuse langust…

+13
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

mida sa usud mingi postimehe jutte, mida juhib Helmete vennapoeg ning kust sõltumatud ajakirjanikud on lahti lastud. ma ammu ei loe ja ei telli Postimees. soovitan sama teha.

Helmete vennapoeg küll, aga neil seos puudub. See asi räägiti juba ammu selgeks (siis, kui Helme peatoimetajaks sai), kahjuks sa magasid selle maha.
Ok, sinu probleem.

Aga teine teema on siin veel: kogu see uuring on üks bullshit.
Sest näitab rotipartei endiselt kõige populaarsem olevat. Tegelt on selleks kerkinud Ekre.

P.S. Kui perekoolikas kasutab sõna “soovitan”, siis jookse!
Sest see on pea alati üliajuvaba, mida ta soovitab. A`la astu pigem sooja s..ta sisse, siis varbad ei külmeta vms.

+4
-15
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

EKRE on tõusnud populaarsuselt teiseks erakonnaks.

Mis on EKRE kasvava populaaruse taga?

https://poliitika.postimees.ee/6738672/sudasuvised-kisklused-toovad-edu-ekre-le?_ga=2.182271527.1854303874.1563735051-1768533921.1550855461

mida sa usud mingi postimehe jutte, mida juhib Helmete vennapoeg ning kust sõltumatud ajakirjanikud on lahti lastud. ma ammu ei loe ja ei telli Postimees. soovitan sama teha.

Hahaaa…. milline neist ära läinud ajakirjanikest erapooletu oli?

+5
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui tahame 20 aasta pärast ka laulupeole minna ja seal eestikeelseid rahvuslikke laule kuulda, siis on EKRE ainuke valik. See on ainult üks näide. Minu arust on masendav, et rahvas on nii pikalt toetanud Eesti paljaks varastanud röövleid (ref), kes on hommikust õhtuni valetanud.

Ma ei näinud laulupeo ülekande kaadrites ühtki EKRE poliitikut. Sa nägid?

See on väga tabav: neid nimelt ei näidatud. Paljud ekrekad olid kohal ja koos peredega. Aga neid ei võetud kaadrisse. Ja perekooli keskmise käo peal töötab KA see propagandavõte. Keskmine ekrevihkaja on ju täiesti avalikult rumal inimene, tohutult kergesti manipuleeritav ja seda võib igaüks ise lugeda ja selles otseallikast
Ühesõnaga: hea töö, ekrevihkajad. Jätkake. Me naudime.

+8
-14
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 33 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ei poolda poliitikat, järgmine kord enam valima ei lähe. Viimati valisin EKREt, sest olen loomult konservatiiv. Kuid see, et nad õpetajaid palgatõusuvääriliseks ei pea, on mu meelt muutnud.
Sisuliselt toimub see, et liberaalid on lammutanud Eesti kooli ja tootnud sellega hulgaliselt rumalat massi ja nüüd seesama mass valibki EKREt.☺

+7
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei poolda poliitikat, järgmine kord enam valima ei lähe. Viimati valisin EKREt, sest olen loomult konservatiiv. Kuid see, et nad õpetajaid palgatõusuvääriliseks ei pea, on mu meelt muutnud.

Sisuliselt toimub see, et liberaalid on lammutanud Eesti kooli ja tootnud sellega hulgaliselt rumalat massi ja nüüd seesama mass valibki EKREt.☺

+4
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

EKREl minu meelest veel isegi väike % toetajaid. Minul hoopis kergitab kulme, kes krt neid oravaid valivad?

+12
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, mis seal nii vastuolulist on? Valisin ja pettusin – nagu ikka poliitikutega juhtub.
Aga enam ei vali. Kuid need, kes valima jäävad, ongi peamiselt maatasa lammutatud maakoolidest tulnud kontingent. No ja linnakoolid jõuavad lähema 5 aastaga samale tasemele.
Lammutad riigikooli, lammutad ka riigi. Liberaalide töö vilju lõikab hetkel EKRE. Ja ma ennustan, et EKREst saab järgmiste valimiste eel suurima populaarsusega erakond. Sest potentsiaalseid valijaid tuleb varemeteni lammutatud EV koolidest massiliselt peale.

+7
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis seal salata seltsimehed Zimarjovid on oma sarmilt, poliitkogemuselt, ajalookogemuselt kui ka elukogemuselt ikka teiste erakondade juhtidest nii pea jagu üle.

Oskavad teiste rumalusi ja tegematajätmisi ning passiivsust kenasti endi huvides ära kasutada ja täita tekkinud vaakumi.

Kui seltsimehed Zimarjovid oma rahvuskaaslaste Moskva – Tel-Avivi – Washingtoni sionistliku lobbi ja raha toe erakonnale taha saavad siis võivad peagi isegi minna kasvõi Reformierakonna endaga esikoha nimel heitlema.

+8
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas mõtled tõesti, et hobusevaras tähendab inimest, kes varastab hobuseid? Helme vihjas petistele, kes saavad oma lõputunnistused plagieerides. Kas sa öelda tahad, et plagiaatide põhjal diplomite väljaandmine on ühele ülikoolile OK v? See olukord peab ilmselgelt muutuma ja sellist asja ei tohi rohkem juhtuda.

Kas sa tahad väita, et teistes ülikoolides ei ole seda juhtunud(pean silmas Eesti ülikoole)?

+3
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mul on peaaegu hea meel, et ka konservatiivsete ekrevalijate hulgast saab leida sama nürimeelseid drama-mamasid kui tavaliselt liberaalide hulgast.

Viimati valisin EKREt, sest olen loomult konservatiiv. Kuid see, et nad õpetajaid palgatõusuvääriliseks ei pea, on mu meelt muutnud.

Et siis “ei pea õpetajaid palgatõusuväärilisteks”? Tohoh, nii hull see asi ka ei ole. Ekre püüab riigi rahandust korda saada ja selleks tuleb teha nüüd mingeid otsuseid. Õpetajaid on saatnud seni lakkamatu palgatõus. Ehk annaks nüüd korraks järje ka päästjate ja medõdede kätte?

Lammutad riigikooli, lammutad ka riigi

Väga võimas! Juba tähendab õpetajate palgaseisak kooli ja koguni kogu riigi lammutamist!

Sest potentsiaalseid valijaid tuleb varemeteni lammutatud EV koolidest massiliselt peale.

Ja lausa VAREMETENI! lammutatud. See varemeteni lammutamine on siis õpetajate (üheaastane) palgaseisak.
Vägev!

Ja sellepärast sa nüüd valid … keda? Miks mulle tundub, et sa pigem ei tule lollide kisakõride survega enam toime ja leidsid kergendatult mingigi ettekäände loobuda, selga keerata? Ilmselt ma ei eksi.

+3
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, mis seal nii vastuolulist on? Valisin ja pettusin – nagu ikka poliitikutega juhtub.

Aga enam ei vali. Kuid need, kes valima jäävad, ongi peamiselt maatasa lammutatud maakoolidest tulnud kontingent. No ja linnakoolid jõuavad lähema 5 aastaga samale tasemele.

Lammutad riigikooli, lammutad ka riigi. Liberaalide töö vilju lõikab hetkel EKRE. Ja ma ennustan, et EKREst saab järgmiste valimiste eel suurima populaarsusega erakond. Sest potentsiaalseid valijaid tuleb varemeteni lammutatud EV koolidest massiliselt peale.

Sina tegid, aga ei ole rumal. Teised teevad täpselt samamoodi, järelikult on rumalad. On ju vastuoluline.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ekre püüab riigi rahandust korda saada ja selleks tuleb teha nüüd mingeid otsuseid. Õpetajaid on saatnud seni lakkamatu palgatõus. Ehk annaks nüüd korraks järje ka päästjate ja medõdede kätte?

Mis järje? Ei saa ju ka päästjad ega medõed palgatõusu!

https://poliitika.postimees.ee/6694430/blogi-ratas-kinnitas-et-politseinike-paastjate-sotsiaaltootajate-ja-opetajate-palgatousu-ei-tule

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Esiteks, kõik need uuringud on kallutatud. EKRE tegelik toetus on ammu üle 50%. Ma võin käsi südamele pannes ütelda, et ma ei tunne ühtegi inimest, kes ei toetaks EKRE’t.

Miks EKREt toetatakse? Võib ütelda, et süüdi on just nimelt eelmised võimuerakonnad ja laiemalt üldse see end rahvast paremaks pidav “eliit”. Viimase 20 aasta jooksul on tekkinud meie ühiskonnas olukord, kus on tekkinud kiivalt oma klannihuve kaitsev ühiskonna eliitklass: ametnikud, poliitikud, ettevõtjad ja intelligents. Neile kõigile on omane, et nad ei tee enam reaalset füüsilist ja tootvat tööd, vaid parasiteerivad reaalset tööd tegevate inimeste kukil. Vaadake kui palju on meie riigis igasuguseid nõunikke, nõustajaid, ametnikke, tegevuskavade koostajaid, olukorra kaardistajaid, analüütikuid ja nii edasi ja nii edasi. See on viinud sellelni, et ilma vastutuseta ja isikliku seotuseta on kõik need inimgrupid kaugenenud ja kaugenevad pidevalt tegelikust elust ja inimeste tõelistest huvidest ja tunnetest.

Tekkinud on kõigi nende rahva kukil parasiteerivate gruppide paraleelühiskondad, mida rahvas enam ei mõista ja mis rahvast üldse ei hooli. Huvitutakse vaid enda saba kergitamisest ja rahvast eraldumisest ning rahva kui pööbli põlastamisest. Kuulake kasvõi meie eliidi peenutsevat keelekasutust ja uuseliidi kantseliiti. See pole enam eesti keel.

Aga EKREt, kes räägib selges ja lihtsas rahvalikuse keeles, nimetades hunti hundiks, mitte susiks või võsavillemiks, litsi litsiks, pederasti pederastiks, hullu hulluks, kurjategijat kurjategijaks ja reeturit reeturiks, see peenutsev ja kõike valesti nimetav eliit põlgab. Ja on näha, et ka perekooli on see eliit oma sõrad ajanud, sest ka siin on palju neid, kes rahvalikule ja loomulikule kõnepruugile hakkavad kohe miinuseid laduma. Rahvas aga vajab just seda, et asju nimetataks otse ja õieti, ilma peenutsemata ja ilustamata.

Lisaks on rahvast hakanud lõplikult tüütama majandusliku heaolu pidev ettepoole seadmine rahvuskultuurist, rahvuslikust eneseteadvusest, meie ürgsetest kommetest ja pärimusest. Ma tahan elada eestlaste maal, kui kõik käituvad eestlastena, kus on täpselt määratletud, kuidas üks eestlane peab elama ja kus ma saan nõjatuda kõikidele kaasinimestele, sest nad tunnevad ja mõistavad asju samamoodi nagu mina. Erinevus ei rikasta, erinevus nõrgestab, loob ühiskonnas mõrad ja lagundab moraali ja kõlbluse.

EKRE on tulnud seda kõike muutma. Ja loomulikult ei meeldi see peenutsejatele, ei meeldi eliidile, kes ennast rahvast paremaks peavad ja kaitsevad mitte rahva, vaid ainult endi kitsaid klikihuvisid.

Valimised olid 2 kuud tagasi. Või mida “ammu” sinu jaoks tähendab?

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on peaaegu hea meel, et ka konservatiivsete ekrevalijate hulgast saab leida sama nürimeelseid drama-mamasid kui tavaliselt liberaalide hulgast.

Viimati valisin EKREt, sest olen loomult konservatiiv. Kuid see, et nad õpetajaid palgatõusuvääriliseks ei pea, on mu meelt muutnud.

Et siis “ei pea õpetajaid palgatõusuväärilisteks”? Tohoh, nii hull see asi ka ei ole. Ekre püüab riigi rahandust korda saada ja selleks tuleb teha nüüd mingeid otsuseid. Õpetajaid on saatnud seni lakkamatu palgatõus. Ehk annaks nüüd korraks järje ka päästjate ja medõdede kätte?

Lammutad riigikooli, lammutad ka riigi

Väga võimas! Juba tähendab õpetajate palgaseisak kooli ja koguni kogu riigi lammutamist!

Sest potentsiaalseid valijaid tuleb varemeteni lammutatud EV koolidest massiliselt peale.

Ja lausa VAREMETENI! lammutatud. See varemeteni lammutamine on siis õpetajate (üheaastane) palgaseisak.

Vägev!

Ja sellepärast sa nüüd valid … keda? Miks mulle tundub, et sa pigem ei tule lollide kisakõride survega enam toime ja leidsid kergendatult mingigi ettekäände loobuda, selga keerata? Ilmselt ma ei eksi.

Kommentaar eemaldatud.
Perekooli Moderaator

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kommentaar eemaldatud.

Siis keeradki valele poole. Aga eks 20:80 kehtib alati ja igal pool. Head seljakeeramist ja marssimist otse kuristikku koos selle 80%-ga. Argade saatus.

+2
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kommentaar eemaldatud.

Siis keeradki valele poole. Aga eks 20:80 kehtib alati ja igal pool. Head seljakeeramist ja marssimist otse kuristikku koos selle 80%-ga. Argade saatus.

:))))))))))))))))

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei tunne mitte ühtegi ekre valijat. Pigem ütlevad kõik, et millal see jama ükskord lõppeb. Olen kusjuures tavaline klienditeenindaja ja minu kliendid on ka kõik tavalised inimesed. Sellepärast on väga raske uskuda seda populaarsuse kasvu.

+14
-8
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
kirilind2

hobusevargad toetavad. mis muud. 😉

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei tunne mitte ühtegi ekre valijat. Pigem ütlevad kõik, et millal see jama ükskord lõppeb. Olen kusjuures tavaline klienditeenindaja ja minu kliendid on ka kõik tavalised inimesed. Sellepärast on väga raske uskuda seda populaarsuse kasvu.

Rahu, mingit kasvu polegi, ainult demagoogiavõtted.
https://www.inst.ee/erakondade-reiting

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See tuleb sellest, et keegi ei julge välja öelda. See on üks tegur. Teine tegur on see, et järjest hüsteerilisemaks muutuva ühtse vastuaktsiooni mõjul tekib ajupestuid tõepoolest juurde. Kes meist ikka rauast on, tahaks ju aktsepteeritud kodanik olla. Siis antaksegi alla. Siingi ju näha, kuidas te ennast rahustate ja põhjusi otsite, et olla ekre vastu. Tavaline massipsühhoos. Tugevad sellele ei allu, kuid neid on vähe. Nii et rahu jah, teid on rohkem ja jääbki rohkem. Mida rohkem teid saab, seda vähem iga üksik teist oskab arukalt põhjendada, mida tal on õieti ekrele ette heita. Õpite paar-kolm loosungit pähe ja selle najal elate ja vihkate. Ei midagi uut päikese all, see kõik on tuntud juba suurte diktaatorite ajast – massid ei mõtle ega aruta, vaid tundlevad.

+8
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

See tuleb sellest, et keegi ei julge välja öelda. See on üks tegur. Teine tegur on see, et järjest hüsteerilisemaks muutuva ühtse vastuaktsiooni mõjul tekib ajupestuid tõepoolest juurde. Kes meist ikka rauast on, tahaks ju aktsepteeritud kodanik olla. Siis antaksegi alla. Siingi ju näha, kuidas te ennast rahustate ja põhjusi otsite, et olla ekre vastu. Tavaline massipsühhoos. Tugevad sellele ei allu, kuid neid on vähe. Nii et rahu jah, teid on rohkem ja jääbki rohkem. Mida rohkem teid saab, seda vähem iga üksik teist oskab arukalt põhjendada, mida tal on õieti ekrele ette heita. Õpite paar-kolm loosungit pähe ja selle najal elate ja vihkate. Ei midagi uut päikese all, see kõik on tuntud juba suurte diktaatorite ajast – massid ei mõtle ega aruta, vaid tundlevad.

Kuule, mida juttu. Kes ja miks peaks mitte julgema mulle oma eelistusi välja öelda. Täiesti jabur väide. Ja sellistest jaburustest koosneb enamus ekre pooldajate väljaütlemistest.

+12
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuule, mida juttu. Kes ja miks peaks mitte julgema mulle oma eelistusi välja öelda

Et kes ja miks? Vastus: arad, ja sellepärast, et te lähete jalamaid pöördesse. See on ju siin igast teemast näha, pimedad olete või. Isegi panid ikka kohe paugu ära:

Ja sellistest jaburustest koosneb enamus ekre pooldajate väljaütlemistest.

Vabandust, millistest jaburustest? Jaburad olete ikka teie oma jabura vihaga, mis ei tunnista mitte ühtki mõistuspärasust enam. Jah, enam – sest teid on ikka niimoodi üles keeratud, et varsti lähete lõhki, see on kindel.

Kujutage ette, et taasiseseisvumise ajajärgul olid interrindlased just täpselt sellised nagu teie, ja kõik need, kes Eesti vabaks laulsid olid nagu ekre. Kui tollal oleks kellelegi viirastunud, et vabas Eestis leidub kord enamus, kes kõigest hingest põlgab ja vihkab iseseisvuse pooldajaid, siis oleks selline kujutlus olnud mõeldamatu. Ja ometi on see täna tõsi – ongi nii: iseseisvuslased on põlu ja laimu all. Ajaloo keerdkäigud on täiesti ettearvamatud.
Nõuka ajal oli jälle enamus ehk kommunismiülistajad täpselt nagu teie. Lasid ennast propagandast kaasa haarata ja tatistasid vihaselt nende suunas, kes ei armastanud nõukogude võimu ja virisesid midagi iseseisvusest. Ei tea, kust need salaja jõulude pidajad ja vabast Eestist unistajad küll nii hordidena on nüüd välja ujunud – ei olnud neid. Enamus oli nagu tänapäevanegi enamus: mis leht kirjutas, see oli õige ja iseseisva mõtlemisega indiviide naeruvääristati ja nende peale kirjutati kaebusi.
Millised ajaloogrimassid!
Aga kui sügavamalt inimloomust vaadelda ja ajalugu jälgida, mida meie põlvkonnal on harukordne võimalus omaenda elu jooksul nagu kiirluubis läbi elada, siis kulgeb tegelikult kõik reeglipäraselt. On mass ja massiarvamus, mida kujundab propaganda, ja on isemõtlejad, keda see mass pimedalt vihkab, sest teda on selleks järjepidevalt dresseeritud. Nii reeglipärane on kõik.
Ometi isemõtlejad jäävad, te võite neid pilgata, laimata, vihata ja küüditada – välja juurida ei õnnestu neid mitte kunagi ühelgi riigikorral
Ja KUI hea meel mul on, et mina kuulun nende hulka, kes suudab iseseisvalt mõelda. Lärmake palju tahate, lööge või maha oma suures orjameelsuse vihas, arendage äppe, mille abil peale kaevata, pritsige sappi ja blokkige kontosid, laske aga käia! Mul on meeletult suur rõõm, et ma pole nagu teie! Ja ma pole üksi. Ausalt öelda, ma ei teagi, millega ma olen selle privileegi ära teeninud, selle au – vastanduda massile. Aga siin ma olen ja teisiti ma ei või.
Küll ajalugu mõistab kohut.

+9
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks EKREt toetatakse? Võib ütelda, et süüdi on just nimelt eelmised võimuerakonnad ja laiemalt üldse see end rahvast paremaks pidav “eliit”. Viimase 20 aasta jooksul on tekkinud meie ühiskonnas olukord, kus on tekkinud kiivalt oma klannihuve kaitsev ühiskonna eliitklass: ametnikud, poliitikud, ettevõtjad ja intelligents. Neile kõigile on omane, et nad ei tee enam reaalset füüsilist ja tootvat tööd, vaid parasiteerivad reaalset tööd tegevate inimeste kukil. Vaadake kui palju on meie riigis igasuguseid nõunikke, nõustajaid, ametnikke, tegevuskavade koostajaid, olukorra kaardistajaid, analüütikuid ja nii edasi ja nii edasi. See on viinud sellelni, et ilma vastutuseta ja isikliku seotuseta on kõik need inimgrupid kaugenenud ja kaugenevad pidevalt tegelikust elust ja inimeste tõelistest huvidest ja tunnetest.

Nii on.

Piisab vaid praegu, et vaadata, kuidas nad oma olemasolu eest võitlevad. Iga hinna eest. Neil on juhtumas kõige hullem asi elus, mis juhtuda saab – nad peavad tööle hakkama.
Aga seda nad ei taha.

Mistõttu ka sõdivad ekre vastu viimse veretilgani.

+8
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuid hiljem mõistsin, et see on vihavooluga halb-hea-must-valge kaasaminek

Jah. Ja lähevad kaasa ka paljud neist, kellest seda ei tahaks uskuda. Mu pensionärist tädi on edumeelsem ja julgem kui enamik noori. Kõige haledamad ongi need küpsed, eakad, kes ei julge ise mõelda, vaid alistuvad massimõtlemisele. Küll see on armetu vaatepilt. Aga mis teha.

+6
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

ekre on tavaline saastapartei

Kui ekre oleks tavaline saastapartei, siis ei oleks perekoolis üle ühe teema ekrest. Tavalist parteid nii ei vihata ja tavalisest saastaparteist ei kirjuta lehed iga päev kümme vihkavat lugu.
Ekre on eriline. Ta ei peaks olema, aga kõik näitab, et on. Tavalised inimesed ei salli erilist, nemad tahaksid kõik enda juurde alla kiskuda.
Samamoodi oli eriline keskerakond sel ajal kui vana Ets seal veel möllas. Nüüd on keskerakond tõesti tavaline saastapartei. Ilma ekreta poleks ka tänast keskerakonda enam pildil nagu pole pildil reformierakonda ega sotse. Igal tavalisel saastaparteil on aga ekret väga-väga vaja. Mis oleksid kõik teised ilma ekreta? Tavalised saastaparteid – neid poleks olemaski.
Kõige tavalisem saastapartei on aga Eesti 200 – muide, kus nad on?

+6
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui ekre oleks tavaline saastapartei, siis ei oleks perekoolis üle ühe teema ekrest. Tavalist parteid nii ei vihata ja tavalisest saastaparteist ei kirjuta lehed iga päev kümme vihkavat lugu.
Ekre on eriline. Ta ei peaks olema, aga kõik näitab, et on. Tavalised inimesed ei salli erilist, nemad tahaksid kõik enda juurde alla kiskuda.
Samamoodi oli eriline keskerakond sel ajal kui vana Ets seal veel möllas. Nüüd on keskerakond tõesti tavaline saastapartei. Ilma ekreta poleks ka tänast keskerakonda enam pildil nagu pole pildil reformierakonda ega sotse. Igal tavalisel saastaparteil on aga ekret väga-väga vaja. Mis oleksid kõik teised ilma ekreta? Tavalised saastaparteid – neid poleks olemaski.
Kõige tavalisem saastapartei on aga Eesti 200 – muide, kus nad on?

EKRE on tõesti eriline. Mulle tundub, et see on pigem nagu mingi usulahk. Pearabi seisukohti juba andunud jüngrid(ja neid tundub olevat oluline osa EKRE valijatest) kahtluse alla ei pane. Kui nii öeldi, siis järelikult nii on. Seda erinevalt teistest parteidest, mille valijatest oluline osa omab võimet ka oma peaga mõelda.

+17
-13
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 189 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mis on EKRE kasvava populaaruse taga?