Vaatasin tema FB lehte ja täielik masendus. Inimene jagab mingit totaalset kõntsa – Objektiiv, Uued Uudised, vandenõud, usumaterjalid ja vaktsiinivastasus…
Kahju on perest, kui vanem inimene hakkab käituma imelikult.
On jah kahju, ta on olnud põhimõtteliselt lapsepõlvest saadik mu lemmiklaulja, läbi aegade olen tema muusikast erinevaid nüansse fännanud ja ta on mind aastate jooksul korduvalt meeldivalt üllatanud. Nüüd aga on ta täiesti muutunud mees.
See pool temast, mis on väga isamaaline ja eestimeelne, on mulle mõistetav ja suudan temaga mõneti samastuda. Mulle on ka eestlus ja eestlaseks olemine väga tähtis ja ma soovin, et Eestimaa ei multikultistuks. Aga see, kui ta hakkas oma lehel mingite konspiratsiooniteoreetikute ja anti-vaxxerite umbluud jagama, tuli küll väga ebameeldiva üllatusena. Tunnen, et ei suuda ta loomingut enam vanamoodi nautida.
Teine asi, mis mulle tema puhul meeldis, kui ta noor(em) oli, oli selline mõnus poisikeselik lõbusus, tundus selline muhe tüüp. Nüüd on ta aga muutunud kuidagi üha tõsisemaks ja jätab kohati isegi tõreda mulje. Ei teagi, on see ealine iseärasus või on see see ekreiitlik kompromissitus, mis inimesed kurjaks teeb. Varro on küll noor mees, aga minu meelest ka kogu aeg vihase olekuga.
Aga jah, Mäksi “kadumisest” on mul siiralt kahju 🙁