Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mis on mõtteis naistel, kes on abordivastased?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 111 )

Teema: Mis on mõtteis naistel, kes on abordivastased?

Postitas:
Kägu

Pärast selle meelelahutusliku üllitise lugemist, tekkis mul küll küsimus, miks on 21. sajandil meie seas naisi, kes on abordivastased ja mida nad mõtlevad? Artikli autori mõtted, nii kummalised kui nad ka pole, on teada.

Mitte et meeste suust tulnuna on see okei, aga kuna nemad võivad kaks kätt taskus lihtsalt minema minna ja kõik tagajärjed jäävad naise kaela (sest tegemist naise kehaga), siis on neil lihtne sel teemal kaagutada. Eriline silmakirjalikkus on neil siis nö kaitsta seda sündimata elu, aga mitte kaitsta sama sündinud elu vaesuse ja lõhkiläinud perekonna eest.

Kas on pikast ajaloost veel vähe õpitud? Kui abort on ühiskonnas olnud keelatud või raskesti kättesaadav (näiteks liiga kulukas), siis tagajärjeks kas ohtlikud nurgatagused abordid või soovimatud õnnetud lapsed.

+59
-14
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Aga ta ju kirjutas, mis tal mõttes on. Sa ei lugenud? Kui sa millestki aru ei saanud, siis järelikult polegi sulle mõtet seletada. Sa tulid siia ainult seltskonda otsima, kellega koos klatšida. Kõik su argumendid on sada korda ümber lükatud, aga sina ei veendu ümber ja sa tead seda. Seega tegid sa põhimõtteliselt järjekordse kirumisteema.

+9
-54
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 14 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Aga ta ju kirjutas, mis tal mõttes on. Sa ei lugenud? Kui sa millestki aru ei saanud, siis järelikult polegi sulle mõtet seletada. Sa tulid siia ainult seltskonda otsima, kellega koos klatšida. Kõik su argumendid on sada korda ümber lükatud, aga sina ei veendu ümber ja sa tead seda. Seega tegid sa põhimõtteliselt järjekordse kirumisteema.

Ainus argument, mis on miljon korda ümber lükatud, on selle artikli autori ja sinu seisukoht nimega “naise keha ei ole tema omand ja tal puudub selle üle otsustusõigus”.

+28
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ainus argument, mis on miljon korda ümber lükatud, on selle artikli autori ja sinu seisukoht nimega “naise keha ei ole tema omand ja tal puudub selle üle otsustusõigus”.

Kui sinu laps on sinu keha, siis minu kaastunne. Sinu lapsele. Normaalne inimene armastab oma lapsi ega pea neid oma kehaks, vaid isikuteks. Aga noh, abortnikutel on omad feministlikud loodusseadused, mis kehtestati vist esimest korda ajaloos Venemaal pärast punarevolutsiooni. Miks ma ei imesta.

Eks sa siis rapi oma keha. Õõvastav, paraku reaalsus.

+12
-62
Please wait...
Postitas:
Kägu

Kui sinu laps on sinu keha, siis minu kaastunne. Sinu lapsele. Normaalne inimene armastab oma lapsi ega pea neid oma kehaks, vaid isikuteks. Aga noh, abortnikutel on omad feministlikud loodusseadused, mis kehtestati vist esimest korda ajaloos Venemaal pärast punarevolutsiooni. Miks ma ei imesta.

Ausalt öeldes on jah õõvastav seda sinu juttu lugeda, aga tänan, et kirjutasid, sest sinusuguse mõtteid teemaalgatus uuribki.

Aga reaalsuse kohta palun ära sõna võta. Reaalsus ei sisalda vaid õnne ja rõõmu ja armastust, vaid muuhulgas ka vägistamisest tekkinud rasedusi, loote väärarenguid ja lihtsalt kaitsevahendi altvedamist.

+47
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tule maa peale, milline naine hobikorras ja heameelega ja sariviisiliselt normaalses (st kus vahendid ja seksuaalkasvatus kättesaadavad) ühiskonnas aborte teha vorbiks (“abortnikud”, aborditajad”)?

Sünnipooldajad elavad kuskil paralleelmaailmas, kus need “jäledad liberaalidest lapsetapjad” rõõmuga aborte söögi alla ja söögi peale teevad shampust peale juues, aga kui neil “juhtub”, on see Hoopis Teine Asi ja Väga Vaja (the only moral abortion is my abortion).

Abordid on Eestis massilises languses nii kogu- kui ka suhtarvudes juba aastakümneid ja see on kõigi ja kõige muu teene, kui teiste püksi ja sängi nina toppivate katoliik-konservatiivide.

+62
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pärast selle meelelahutusliku üllitise lugemist, tekkis mul küll küsimus, miks on 21. sajandil meie seas naisi, kes on abordivastased ja mida nad mõtlevad? Artikli autori mõtted, nii kummalised kui nad ka pole, on teada.

Kas need on ikka artikli autori mõtted? Ehk on Mardi mõtted? Tema teab ju meil ainukesena kuidas kõik elama peavad.

+15
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

miks on 21. sajandil meie seas naisi, kes on abordivastased ja mida nad mõtlevad?

Sama hästi võib küsida, miks on 21. sajandil meie seas naisi, kes ei oska, suuda ega taha rasedust ära hoida ja eelistavad sellist barbaarset lähenemist oma kehale?

PS. Ma ei ole selle poolt, et keelame ära ja vaadaku kõik ise, kuis hakkama saavad. Ma olen selle poolt, et inimestel oleks rohkem oidu peas. Aborte peaksid tegema ikka need, kelle jaoks see on ainus võimalus: on oht elule ja tervisele (ka vaimne kuulub siia alla) või vägistamisohver vmt.

+18
-23
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mina arvan, et omal soovil aborte ei peaks tegema. Kui on meditsiinilised näidustused, vägistamisohver või muu taoline juhtum, mitte lihtsalt soovimatult rasestumine, siis jätaksin asja moraalse õigsuse üle otsustamise sellele inimesele endale.

Sellegipoolest ei keelustaks ma ka omal soovil tehtavaid aborte, kuigi ma ise ei pea sellist tegu moraalselt õigeks. Põhjuseks asjaolu, et kui ametlikult teha ei saa, hakatakse seda mitteametlikult tegema ja siis on tulemus veel hullem, ka sündimata laps, niipalju kui ta vastavas arengujärgus suudab tajuda, kannatab tõenäoliselt rohkem. Eesti seadusandlus on minu meelest abortide osas igati hea, vaid nõustamist oleks rohkem vaja. Ja ühiskondliku hoiaku muutumist (eelkõige vanemate meeste osas), et raseduse vältimine on vaid naise ülesanne – ei ole, see peaks olema võrdselt mõlema ülesanne. Ja kui tõhusad ja tunnustatud rasestumisvastased vahendid ei sobi, siis võibolla ei peakski seksima. Lapsed kohe kindlasti ei peaks seksima. Siingi on mõnes teises alafoorumis olnud neiusid, kes kogemata rasedaks jäid ja hädaldama hakkasid, et nad ise veel lapsed…

+13
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

miks on 21. sajandil meie seas naisi, kes on abordivastased ja mida nad mõtlevad?

Sama hästi võib küsida, miks on 21. sajandil meie seas naisi, kes ei oska, suuda ega taha rasedust ära hoida ja eelistavad sellist barbaarset lähenemist oma kehale?

PS. Ma ei ole selle poolt, et keelame ära ja vaadaku kõik ise, kuis hakkama saavad. Ma olen selle poolt, et inimestel oleks rohkem oidu peas. Aborte peaksid tegema ikka need, kelle jaoks see on ainus võimalus: on oht elule ja tervisele (ka vaimne kuulub siia alla) või vägistamisohver vmt.

Sest 21. sajandil pole endiselt kõik kaitsevahendid 100% kindlad, eriti mitte populaarsed nagu pillid ja kondoom.

Nagu üks kägu eelnevalt kirjutas, ilmselt naised ikka ei “eelista” seda lähenemist, sest abort ei ole hobikorras tehtav protseduur ning vähemalt enamikele naistele kindlasti raske otsus.

Ja arvestades, et aborte tehakse üha vähem, näitab, et inimestel ongi rohkem nö oidu peas ja on kättesaadavamad ka kaitsevahendid.

+26
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks ma peaksin sünnitama endale lapse keda ma ei soovi? Pole midagi kurvemat, kui soovimatu laps olla. Heal juhul ema hindab asjad ümber ja lepib paratamatusega (kui ei saa aborti teha). Halvimal juhul sünnib lihtsalt üks õnnetu inimene, kes on juba eos katki.

Olen isegi teinud ühe abordi. Ma mõtlen siiani Temale, kuid tänan õnne, et mul oli see võimalus. Tänu sellele võimalusele oli mul võimalus õppida, töötada, kodu ja pere luua lapsele, kes oli soovitud, oodatud ja Temale on mul võimalus pakkuda aega, raha ja armastust. See laps, kes jäi sündimata oleks pidanud leppima ainult armastusega ja paraku vaesusega. Kuna mul pole ka tugivõrgustikku oleks olnud pea võimatu mul jõuda soovimatu lapsegi siia, kus ma täna olen.

Mis õnn oleks olla laps, kelle jaoks pole raha, et pakkuda kõige lihtsamat- täisväärtuslikku toitu, rõivaid ja lelusid.

+20
-11
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kas need on ikka artikli autori mõtted? Ehk on Mardi mõtted? Tema teab ju meil ainukesena kuidas kõik elama peavad.

Tekkis sama kujutelm, et äkki meespool dikteeris ja proua kirjutas kõik mõtted kenasti üles. Ei suuda kuidagi uskuda, et üks tänapäeva naine niimoodi mõtleb.

+18
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Abordivastased võivad omavahel abordi vastu edasi olla, nii palju kui kulub. Teema ise aga on meil ühiskonnas juba läbitud, ainult pröökavad loosungkonservatiivid üritavad jälle kiilu kivi sisse lüüa, ent tulutult. Olete hiljaks jäänud! Maailmas on palju muid ja pakilisemaid teemasid, näiteks kliimasoojenemine, aga seda te ju eitate, eksole.

+22
-10
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Abortide ära keelamist ma ei poolda, aga saan küll aru abordivastaste mõtteviisist. Mõneti on õigus abordile ju samaväärne õigusega maoloputusele peale liiga palju joomist, õigusega viinaravile peale sõltuvusse jäämist, õigusega suguhaiguste ravile peale nende hankimist. Millegipärast aga viimased toimingud on häbiväärse auraga, kuid abort on nagu midagi üllast, õiget, ausat, vajalikku. Minu arust ei võitle abordivastased abortide keelamist nõudes mitte abortide endi, vaid mõtteviisiga, mis viib abordini – ringikeppimise, juhuseksi, rumaluse ja hoolimatusega. Jah, ma ei pea seda mõistlikuks viisiks, aga samas kindlasti mõni naine mõtleks enne suvalise mehega keppimist natuke rohkem oma tervisele ja kaitsevahendite turvalisusele kui seni. Praegu on ju olemas see alatine tagauks – ahh, ega midagi ei juhtu ja kui juhtub, eks siis teen abordi.

+11
-22
Please wait...

Postitas:
Kägu

Abordivastased võivad omavahel abordi vastu edasi olla, nii palju kui kulub. Teema ise aga on meil ühiskonnas juba läbitud, ainult pröökavad loosungkonservatiivid üritavad jälle kiilu kivi sisse lüüa, ent tulutult. Olete hiljaks jäänud! Maailmas on palju muid ja pakilisemaid teemasid, näiteks kliimasoojenemine, aga seda te ju eitate, eksole.

Abortnikute täielikust moraalsest laostumisest ei anna miski nii head pilti kui seesugused teemad. Jätkake julgesti.

Tegelikult on abordi mõeldavaks pidamise taga ainult üks asi: harimatus. Totaalne harimatus nii seksuaalvallas kui bioloogias üldse. Ja harimatus sünnitab absurdseid vaateid. Vaade, nagu loode polekski laps ja et abort on normaalne asi, on täpselt samaväärne või isegi tegelikult palju hullem ja barbaarsem kui MMS-i, vaktsiinivastasuse või üleilmse juutide vandenõu propageerimine.

+7
-38
Please wait...

Postitas:
Kägu

Abortide ära keelamist ma ei poolda, aga saan küll aru abordivastaste mõtteviisist. Mõneti on õigus abordile ju samaväärne õigusega maoloputusele peale liiga palju joomist, õigusega viinaravile peale sõltuvusse jäämist, õigusega suguhaiguste ravile peale nende hankimist. Millegipärast aga viimased toimingud on häbiväärse auraga, kuid abort on nagu midagi üllast, õiget, ausat, vajalikku. Minu arust ei võitle abordivastased abortide keelamist nõudes mitte abortide endi, vaid mõtteviisiga, mis viib abordini – ringikeppimise, juhuseksi, rumaluse ja hoolimatusega. Jah, ma ei pea seda mõistlikuks viisiks, aga samas kindlasti mõni naine mõtleks enne suvalise mehega keppimist natuke rohkem oma tervisele ja kaitsevahendite turvalisusele kui seni. Praegu on ju olemas see alatine tagauks – ahh, ega midagi ei juhtu ja kui juhtub, eks siis teen abordi.

Ma kahtlen, et kõik abordid on sellistel alustel. Ma jäin kogemata lapseootele, hoolimata kaitsevahendi olemasolust. Ja olen endiselt koos selle sama mehega, kellega koos sai otsustatud toona abordi kasuks. Ja kellega koos ka aastaid hiljem otsustasime planeerida soovitud lapse saamist.

+25
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu arust ei võitle abordivastased abortide keelamist nõudes mitte abortide endi, vaid mõtteviisiga, mis viib abordini – ringikeppimise, juhuseksi, rumaluse ja hoolimatusega.

Väga õige.

+6
-18
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma jäin kogemata lapseootele, hoolimata kaitsevahendi olemasolust. Ja olen endiselt koos selle sama mehega, kellega koos sai otsustatud toona abordi kasuks. Ja kellega koos ka aastaid hiljem otsustasime planeerida soovitud lapse saamist.

Ehk siis mugavusabort. Ärge siis palun seletage igal pool suure suuga, kuidas keegi ei tee aborti lihtsalt niisama ja kui raske otsus see ikka on ja kui pika kaalumise tulemus ja iial-iial ei tehta seda kergekäeliselt.
Tutkit. Tehakse küll. Tsiteeritu pole mingi ainus omataoline.
Ega jah, selle vastu aitab ainult haridus.

+10
-32
Please wait...

Postitas:
Kägu

Abortnikute täielikust moraalsest laostumisest ei anna miski nii head pilti kui seesugused teemad. Jätkake julgesti.

Tegelikult on abordi mõeldavaks pidamise taga ainult üks asi: harimatus. Totaalne harimatus nii seksuaalvallas kui bioloogias üldse. Ja harimatus sünnitab absurdseid vaateid. Vaade, nagu loode polekski laps ja et abort on normaalne asi, on täpselt samaväärne või isegi tegelikult palju hullem ja barbaarsem kui MMS-i, vaktsiinivastasuse või üleilmse juutide vandenõu propageerimine.

Tõsi, et harimatus on probleem. Aga tänu kvaliteetse seksuaalhariduse kättesaadavusele ongi meil aborte aasta-aastalt üha vähem.

Aborti ei tee ükski naine kerge südamega või möödaminnes. Ja abordistatistika sisaldab ka ema või loote tervise tõttu tehtud raseduse katkestamisi. Ei ole vaja naisi nende otsuse pärast parastada; küllap neil oli selleks tõsine põhjus.

+24
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks on 21 sajandil veel vähk ravimatu haigus ja siiamaani sünnib kogemata ja teadmatusest haigeid lapsi, kuigi ometi on tarku ultrahelimasinaid ja hulgim analüüse jne…?

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitut sellist naist sa tunned, kelle jaoks on abort üllas?

+15
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma jäin kogemata lapseootele, hoolimata kaitsevahendi olemasolust. Ja olen endiselt koos selle sama mehega, kellega koos sai otsustatud toona abordi kasuks. Ja kellega koos ka aastaid hiljem otsustasime planeerida soovitud lapse saamist.

Ehk siis mugavusabort. Ärge siis palun seletage igal pool suure suuga, kuidas keegi ei tee aborti lihtsalt niisama ja kui raske otsus see ikka on ja kui pika kaalumise tulemus ja iial-iial ei tehta seda kergekäeliselt.

Tutkit. Tehakse küll. Tsiteeritu pole mingi ainus omataoline.

Ega jah, selle vastu aitab ainult haridus.

Mugavus, võibolla küll. Aga sealjuures hoolimata äpardusest oli see toona vastutustundlik otsus.

+15
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aborti ei tee ükski naine kerge südamega või möödaminnes.

Teeb küll. Siingi teemas juba mitu kerge südamega tegijat. Pole vaja ennast petta, ausalt.

+8
-24
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mugavus, võibolla küll. Aga sealjuures hoolimata äpardusest oli see toona vastutustundlik otsus.

Kunagi ei saa olla lapse ära tapmine vastutustundlik otsus. Kuidas on võimalik nii üldse mõelda? Aga ikka sellesama pärast, mis ma juba eespool kirjutasin: pole teadmisi.

+8
-20
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma kahtlen, et kõik abordid on sellistel alustel. Ma jäin kogemata lapseootele, hoolimata kaitsevahendi olemasolust. Ja olen endiselt koos selle sama mehega, kellega koos sai otsustatud toona abordi kasuks. Ja kellega koos ka aastaid hiljem otsustasime planeerida soovitud lapse saamist.

Aga ma ei öelnudki, et kõik on. Just seepärast ma abortide kaotamist ei pooldagi, et mitte kõik pole ringihooramise tagajärg ning osad abordid on lausa hädavajalikud.

Mitut sellist naist sa tunned, kelle jaoks on abort üllas?

mitte abort pole üllas, vaid õigus abordile on üllas. Väljendasin end kiirustades ja segaselt, tõsi.

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teeb küll. Siingi teemas juba mitu kerge südamega tegijat. Pole vaja ennast petta, ausalt.

Mille järgi sa otsustad, et tegemist on kerge südamega tegijaga?

+16
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mille järgi sa otsustad, et tegemist on kerge südamega tegijaga?

Selle põhjuse järgi, mis esile toodi. Ei olnud valikut, kas sureb ema või sureb laps.

+2
-22
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma tihti mõtlen, kas keskmine perekooli kägu, kes erinevates teemades enda seisukohta väljendab julgeks iial enda kitsarinnalist seisukohta ka avalikult enda tuttavatele, sõpradele avaldada?

Mina julgeks.

+9
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ühes kommentaariumis ütles keegi väga targalt, et ususekti liikmetega diskuteerimine on ajaraiskamine.

+25
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saa aru, aborti ei peeta “normaalseks” vaid hädalahenduseks. Abort ka päästab elusid. Kahest halvast väiksem halb.

+15
-4
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 111 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mis on mõtteis naistel, kes on abordivastased?