Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mis on teie jaoks püha?

Näitan 27 postitust - vahemik 1 kuni 27 (kokku 27 )

Teema: Mis on teie jaoks püha?

Postitas:
Kägu

Siin on pikalt lahatud Oti saadet ja seda, mis sealt välja tuli või ei tulnud. Mulle see saade muidu väga meeldis, aga kõrva jäi üks koht: kui noored küsisid Oti käest, et mis on tema jaoks püha ning Ott ei osanud sellele vasta. Lõpuks siis vastas, et jah, inimelu on tema jaoks kindlasti püha, aga üldiselt kehitas ta sellele küsimusele vastust otsides segadusse sattunult õlgu.

Hakkasin ka ise mõtlema, et mis siis minu jaoks püha on. Imelik, et muidu eetilistest küsimustest huvitatud oleva inimesena pole ma seda enda jaoks lahti mõtestanud. Eetika ja moraali üle küll, aga püha-küsimust mitte. Võibolla pole seda ka vaja, sest küsimuse esile kerkides valime ehk automaatselt selle, mis esimesena pähe tuleb. See on ju enamasti õige vastus ka. Noh, et inimelu kindlasti. Mõnede jaoks ka kodumaa pind ja rahvuslipp. Aga mis veel? Mis teie jaoks on püha?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Minu perekond – ema, isa, mees ja lapsed. Ma ei salli, kui keegi kõrvaline omaalgatuslikult minu peret (ka minu surnuid vanemaid) kommenteerib või kritiseerib.

Minu rahvus – suhtlen tööalaselt üsna palju (lähi)välisriikidega ning ma ei salli nalju eestlaste aadressil.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Minu perekond – ema, isa, mees ja lapsed. Ma ei salli, kui keegi kõrvaline omaalgatuslikult minu peret (ka minu surnuid vanemaid) kommenteerib või kritiseerib.

Minul on küll hea meel kui minu peret kiidetakse. Ainult kritiseerimine ei ole teretulnud, positiivne kommenteerine, ehk kiitmine on ok.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei lähe üle laipade nagu tänapäeval on paljudel kombeks. Aga sellistele pole miski püha, nii et kerge vastus.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle on püha abielu. Minu jaoks on püha abieluvoodi – selles ei või magatada armukesi. Samuti on mulle püha minu kodu, siia ei tooda oma armukesi. Sama kehtib vastupidi – ma pole nõus olema abielumehe armuke, ega minema tema voodisse ega koju, kus elab tema pere.
Mulle on püha hoida oma au ja südametunnistuse puhtana.
Seda, et kodumaa ja lipp ja vapp jne, seda kindlasti, nagu ka Ott märkis.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu jaoks on püha abieluvoodi – selles ei või magatada armukesi. Samuti on mulle püha minu kodu, siia ei tooda oma armukesi.

Aga mujal siis võib, eeldusel, et sekspartner pole abielumees?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mõtlesin järgi. Mitte miski ei ole minu jaoks püha. Ka inimelu mitte.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei lähe üle laipade nagu tänapäeval on paljudel kombeks. Aga sellistele pole miski püha, nii et kerge vastus.

Minu jaoks samuti- ma ei lähe üle laipada, aga seda pigem seetõttu, et ei taha teha kellelegi seda, mida ise ei soovi saada. Seega, see on pigem hirm või uskumus, et kõik, mis teed, tuleb sulle tagasi. Seega, kas sel juhul saab rääkida pühaks pidamisest?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ka su oma elu mitte?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ka su oma elu mitte?

Ma pole küll see, kellelt sa küsisid, aga miks peaks tavalise inimese elu püha olema? Ka iseenda elu? Mis juhtuks, kui see otsa saaks? Maakera jääks seisma?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle on püha abielu. Minu jaoks on püha abieluvoodi – selles ei või magatada armukesi. Samuti on mulle püha minu kodu, siia ei tooda oma armukesi. Sama kehtib vastupidi – ma pole nõus olema abielumehe armuke, ega minema tema voodisse ega koju, kus elab tema pere.

Su mees peab armukest?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitte miski.
Pere ja sellega seotud hävitati 4 a tagasi.

Muu on nagunii yks suur jura

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ka su oma elu mitte?

Ma arvan, et ei ole jah. Ära iial ütle iial, aga ei ole kindel, kas ma tahaks igal juhul ja igas olukorras elus olla. Piinava haigusega näiteks. Praegu ei tea, ei ole ju sellist kogemust. Täna arvan tõesti, et ükskõik millise kvaliteediga elu ei pea säilitama.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul on küll hea meel kui minu peret kiidetakse. Ainult kritiseerimine ei ole teretulnud, positiivne kommenteerine, ehk kiitmine on ok.

Ma usun, et tegelikult said sa mu jutu mõttest aru küll.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen mõelnud, et mulle on teatud asjad olulised, aga väga vagalt pühaks ei pea ma ei abieluvoodit ega kodumaad. Kõik ju sõltub ikka abielust, ise ma olen küll vaid kogu elu jooksul ainult enda mehega seksinud, aga ikkagi ei ole mul nii tugevad tunded selle abieluvoodi osas. Mind näiteks ei riiva hea nali kodu, lipu, minu pere vm. aadressil, sest ma olen piisavalt enesekindel selles, et minu kodumaa, pere jm. on üks hea koht/kamp kus/kellega koos elada. Isegi elu pole minu jaoks püha, kui ühe mõrtsuka lõpetatud elu tähendab mitme teise elu säästmist, abordi vastane pole ma ka, küll aga läbimõtlemata seksi ja mõtlematu abordi vastu. Olen vahel mõelnud, et väga sügavalt ja dogmaatiliselt asju pühaks pidavad inimesed on vähese huumorimeelega. Aga mine tea..

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pere loomulikult, saan ka aru Otist(tundsin teda), tal ei olnud oma peret, nii selge see, et luu läks kurku.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Su mees peab armukest?

Ei, mul õnneks pole meest, aga on olnud paar korda.
Mul on olnud sõbranna, kes viis armukese kohe oma koju oma voodisse, niipea kui mees oli tööle kodunt kaugemale ära läinud. Imestasin kui ta seda rääkis ja küsisin, et kas talle pole miski püha?! Polnud jh, nagu hiljem teada sain.
Ma ei arva, et see oleks tingitud minu enda haigetsaamistest, juba koolilapsena teadsin, et abielumeestega tegemist ei tee ja sealt edasi – ju mingist eelmisest elust on see kindel otsus abielu pühaks liiduks pidada, kaasa tulnud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu jaoks on püha kestahes inimene, elusolend või loodus oma olemises. Elu toimimine, areng, progress(kui sel pole oma hävitavat lõpptulemust). Ülekõige kõigist on mulle püha rahu misiganes elemendis.
Kodu, perekond, kõik lähedased ja nende heaolu ning tervis….jah, need on olulised ja tähtsad, aga “püha” kasutaksin siiski neil puhkudel, mida nimetasin.
Kõige raskem, mida ise olen kogenud, on sõda(ka vaikiv sõda)inimsuhetes. Tühised, lapsikud, emotsioonidest tiined etteasted, millega näritakse hinged seest, luuakse pingeid, sünnitatakse solvumislaineid, tekitatakse põlvkondade viisi stressi ja alaväärsust. Jah, rahu igas võtmes on püha.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Isamaa, kodu, perekond.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimelu on minu jaoks ses mõttes püha, et mina ei või teise inimese elu võtta ja oma elu pean oskama hinnata ning iga päeva elama nagu oleks see kallis kingitus.
Puhas loodus on püha – ilma selleta inimkond hukkub.
Minu kodu on mulle püha. Ma ei soovi, et keegi seda rüvetaks.
Abielu on ka püha. Kui abielu ei toimi, siis tuleb lahku minna, aga abielus olles oled sa andnud lubaduse olla truu ja elada koos nii headel kui ka halbadel aegadel.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Abielu kui kahe inimese igavene liit kindlasti. Ja truudus sinna juurde loomulikult.

0
0
Please wait...

Postitas:
Mette-Merithh

Pühadus ja püha olemine on minu jaoks ikkagi kristlikud väljendid ja kristlikud tunnused. Ma ei nimetaks enda elus midagi pühaks. On olemas eetika, moraal, lugupidamine ja armastus. Asjad, mida ei luba teha moraalitunne. Teguviisid ja elud, millest pean lugu. Inimesed, emotsioonid, kohad, mida armastan. Püha on minu jaoks seotud usuga millessegi puhtasse, kättesaamatusest ja meid allutavasse, otseselt religiooniga. Ma ei ole usklik inimene.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu jaoks on päris mitmed asjad pühad, nt loodus. Ma ei reosta loodust, püüan võimalikult säästlikult ressurssidega ringi käia.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitte keegi, kes ei poolda surmanuhtlust, ei saa öelda, et inimelu on talle püha.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loodus, kirik, religioon, surm, elu, tunded, abielu

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loodus, kirik, religioon, surm, elu, tunded, abielu

Loomad on osa loodusest. Järelikult on ka loomad püha. Kui võtta, et loomad on püha ja surm on püha, siis kuidas saab tolereerida loomade tapmist?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loomad on osa loodusest. Järelikult on ka loomad püha. Kui võtta, et loomad on püha ja surm on püha, siis kuidas saab tolereerida loomade tapmist?

Pean loodust pühaks, aga siiski kasutan nii loomi kui taimi elamiseks. Tänapäeval on loodus osade silmis muutunud muuseumiks või väärtuseks omaette, kuid seda ta ju ei ole – on normaalne ja loodusseadusi järgiv, kui looduse saadusi, sh teisi elusolendeid süüakse.

0
0
Please wait...

Näitan 27 postitust - vahemik 1 kuni 27 (kokku 27 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mis on teie jaoks püha?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.