Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mis on teie lemmikliha/kala

Näitan 19 postitust - vahemik 31 kuni 49 (kokku 49 )

Teema: Mis on teie lemmikliha/kala

Postitas:
Kägu

siga
kana
veis
lammas
ahven
forell
heeringas
räim
kilu
krevetid
kalmaar

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaladest lest, koha ja angerjas (merest mitte järvest ega kasvandusest, maitsevahe on tuntav). Lapsepõlves oli peamises lihaks siga (talvel soolatuna tünnist) ja vahel lammas. Nüüd aina rohkem meeldib veis, kanast eelistan kintsuliha.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja viimasel ajal on sea sisefilee meeldima hakanud. Kui seda fooliumis mitte üle küpsetada, siis ei lähe kuivaks ja on mõnus pehme liha.

Sisefilee ahjus pole pooltki nii hea kui lõigata õhukesed viilud, vajutad käega laiaks, maitsestad ja praed hästi tulisel pannil minut-poolteist minutit kumbki pool.Siis kaetuna lasta veel minutijagu taldrikul tõmmata. Pehme, hõrk ja mahlane. Veise sisefilee kipub ikka pisut tuimemaks jääma.
Üldse meeldib mulle üle kõige sealiha, järgneb vasikas ja veiseliha, lambast enam ei hooli, teistele ei maitse kah. Lindudest ainult kana, teised ei meeldi.
Kaladest heeringas heas ja kerges marinaadis, lõhe, tursk, kilu loomulikult ja ka räim. Lapsena sai nii palju sooja, otse ahjust augustikuist rasvast suitsulesta ja kammeljat söödud, et vist surmani neist isu täis.

+1
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ja viimasel ajal on sea sisefilee meeldima hakanud. Kui seda fooliumis mitte üle küpsetada, siis ei lähe kuivaks ja on mõnus pehme liha.

Sisefilee ahjus pole pooltki nii hea kui lõigata õhukesed viilud, vajutad käega laiaks, maitsestad ja praed hästi tulisel pannil minut-poolteist minutit kumbki pool.Siis kaetuna lasta veel minutijagu taldrikul tõmmata. Pehme, hõrk ja mahlane.

Tänud hea soovituse eest, kindlasti proovin. See kiirem ka, kui ahjus.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ja viimasel ajal on sea sisefilee meeldima hakanud. Kui seda fooliumis mitte üle küpsetada, siis ei lähe kuivaks ja on mõnus pehme liha.

Sisefilee ahjus pole pooltki nii hea kui lõigata õhukesed viilud, vajutad käega laiaks, maitsestad ja praed hästi tulisel pannil minut-poolteist minutit kumbki pool.Siis kaetuna lasta veel minutijagu taldrikul tõmmata. Pehme, hõrk ja mahlane.

Tänud hea soovituse eest, kindlasti proovin. See kiirem ka, kui ahjus.

Proovi, aga ikka vajuta, aegu võid oma maitse järgi pisut muuta, aga ära üle prae. Läheb tuimaks. Pigem lase kauem tõmmata. See on meie pere kiirtoit, üks praeb, teine teeb kähku salatit.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Lemmikliha – lammas, eriti karree

Lemmikkala – siig ja rääbis võrdselt

Lemmikumad lihatooted on veel keedetud veisekeel, vasika- või tallemaks, pardifilee (jah, ma tean, et nüüd tuleb keegi kallale, sest see lihtsalt ei tohi maitseda Perekoolis) ja ise suitsutatud kana. Samas suitsutatud lambaliha kohe üldse ei meeldi, küll aga kõik muu lambast.

Lapsepõlv möödus mul 1960-1970 paiku ja nooruse õitsvaim aeg 1980. aastate alguses. Siis polnud midagi lihast eelistada. Mida üldse poes juhtus olema, kui üldse liha juhtus olema, seda sõid. Väikelinn Lõuna-Eestis oli vähemalt selles seisus.

Kuidas sa tallemaksa valmistad? Ehk saan mõne hõrgu idee.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Liha – veis. Parimad tükid minu meelest Wagyu ja ribeye.

Wagyu ei tähista lihatükki

Minu eneseväljendusoskus jätab soovida, aga Te saite aru, mida ma silmas pidasin.

0
-7
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Liha – veis. Parimad tükid minu meelest Wagyu ja ribeye.

Wagyu ei tähista lihatükki

Minu eneseväljendusoskus jätab soovida, aga Te saite aru, mida ma silmas pidasin.

Tegelikult ei saanud, sest sa ise ilmselt ei saa ka aru, mida sa öelda tahtsid.

+4
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kuidas sa tallemaksa valmistad?

Sa ei küsinud minult, aga ma ka mainisin tallemaksa. Puhastan ja praen. Mitte täiskuivaks.

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Lemmikkala on ahven, lihast veis. Kunagi ei pidanud veisest üldse lugu, ammugi nö pooltoorest, aga kui on hea liha, mis pehme ja sulab suus, siis üks medium või medium raw on ikka imehea amps küll!

+2
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Lemmikkala on ahven, lihast veis. Kunagi ei pidanud veisest üldse lugu, ammugi nö pooltoorest, aga kui on hea liha, mis pehme ja sulab suus, siis üks medium või medium raw on ikka imehea amps küll!

medium rare

+2
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Lemmikkala on ahven, lihast veis. Kunagi ei pidanud veisest üldse lugu, ammugi nö pooltoorest, aga kui on hea liha, mis pehme ja sulab suus, siis üks medium või medium raw on ikka imehea amps küll!

medium rare

Vabandust, minu viga!

+2
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Vasikas. Ja koha.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu lemmikliha on põdraliha, vahepeal käis mees palju jahil, sõimegi aastaid peamiselt ulukiliha. Nüüd enam ei söö ja ma olen täiesti hädas, sest sealiha tundub mulle kogu aeg nii tugevalt rääsunud rasva lõhna ja maistega.

Teisalt armastan üliväga kõiki rupskeid. Südameid, pugusid, kopse, maksa, isegi neere.

Lemmikkala on olenevalt tujust, vahel lõhe, vahel karpkala, vahel rääbis, vahel silm.

Samas kui hinna poolest oleksid võrdsed, siis söökisn hoopis krevette ja krabisid enamuse ajast.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Krabiliha, shampanja ja munavalgega. Suts punast pipart ka.
Kammkarbid.
Nutria.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sea kõht. Igast aasia köögid teevad seda nii, et ainult mõte paneb suu vett jooksma kohe.

Kala ja igast mere elukaid ei söö kahjuks ültse. Osad ei maitse ja teisi ei suuda lihtsalt isegi proovida mitte nt mingeid molluskeid.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sea kõht. Igast aasia köögid teevad seda nii, et ainult mõte paneb suu vett jooksma kohe.

Kala ja igast mere elukaid ei söö kahjuks ültse. Osad ei maitse ja teisi ei suuda lihtsalt isegi proovida mitte nt mingeid molluskeid.

ültse?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

…armastan seda ise suitsetada

Kuidas see välja näeb?
Tegelikult arvasin, et Perekoolis ei tehta enam sellist viga, aga neid, kes elus midagi tähele ei pane, leidub siiski küllaga.

Punast liha ei söö, linnuliha ja eriti metslinnuliha on hea. Lemmikuks siiski liha ei ole.
Mereande saan piiratud koguses süüa, sest mulle ei sobi puriinirikkad toiduained.
Iga kell eelistan seeni, pähkleid ja aedvilju.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siga, lest, angerjas, silm.

0
0
Please wait...

Näitan 19 postitust - vahemik 31 kuni 49 (kokku 49 )


Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mis on teie lemmikliha/kala