Esileht Kodunurk Mis on teie “midagi head”?

Näitan 30 postitust - vahemik 91 kuni 120 (kokku 123 )

Teema: Mis on teie “midagi head”?

Postitas:
Kägu

Ämbrišašlõki-rahvas muidugi ei taha steiki ja veini. Üks on “toores” ja teine on “hapu” ju

Võib-olla saad ka kunagi rikkaks, siis saad aru, kui rumal wannabe jutt sul on.

Ma võin rahulikult einestada kalleimas kohas või süüa sealiha ja rüübata õlut kõrvale. Ei ole idiootseid eelarvamusi ega hirmu, mida keegi küll mõtleb.

Sorry, poole kilo šašlõki õllega allaloputamise juures ei ole küll mingeid eelarvamusi vaja, et sind maakaks liigitada. Ära kujuta ette, et oled mingi kõva fain-dainija, kes ka “rahvalikku grilli” fännab. Inimene, kes head toitu hindab, ei suuda mingil ufo-grilli ümber toimuval kantriüritusel olla lihtsalt.

+1
-11
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Sorry, poole kilo šašlõki õllega allaloputamise juures ei ole küll mingeid eelarvamusi vaja, et sind maakaks liigitada. Ära kujuta ette, et oled mingi kõva fain-dainija, kes ka “rahvalikku grilli” fännab. Inimene, kes head toitu hindab, ei suuda mingil ufo-grilli ümber toimuval kantriüritusel olla lihtsalt.

Ei olegi kantriüritusel, oma maja aias ikka 😀

On ikka sinus seda õelust ja kadedust. Päriselus nulliks sinusuguse 2 minutiga ära.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sorry, poole kilo šašlõki õllega allaloputamise juures ei ole küll mingeid eelarvamusi vaja, et sind maakaks liigitada. Ära kujuta ette, et oled mingi kõva fain-dainija, kes ka “rahvalikku grilli” fännab. Inimene, kes head toitu hindab, ei suuda mingil ufo-grilli ümber toimuval kantriüritusel olla lihtsalt.

Ei olegi kantriüritusel, oma maja aias ikka 😀

On ikka sinus seda õelust ja kadedust. Päriselus nulliks sinusuguse 2 minutiga ära.

Mis häda pärast sa oma majas ja aias viisakaid grilliõhtuid teha ei suuda, faindainija?

0
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis häda pärast sa oma majas ja aias viisakaid grilliõhtuid teha ei suuda, faindainija?

Need ongi viisakad. Mis sealihal viga on? Lammast ma ei söö ning Angus Aberdeeni söön restos. Või ei sobi õlu sinu pähe? Veini, cavat ning champagnet joon ma ka, kuid grill-liha kõrvale küll mitte. Kui mereande sööme(grillime), siis küll.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õpi viisakalt sööma, siis ei pea mugima, puterdama, kugistama ja “praest punnsuutäisi võtma”.

Oskan. Enamik teisi mitte.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis häda pärast sa oma majas ja aias viisakaid grilliõhtuid teha ei suuda, faindainija?

Mida sa täpsemalt oma kodus “viisaka grilliõhtu” all silmas pead? Me grillime seda, mille järele parasjagu just isu on – veist, siga, kana, kala, köögivilju, seeni, juustu, mereande. Vahel sööme  kõrvale erinevaid värskeid salateid, aga tavaliselt on lihtsalt mitmeid aedvilju lahti lõigatud, nii kodu- kui ka väljamaiseid. Ja igasugu vürtsmoosid ja grillikastmed on maitsestamiseks mõnusad.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ärge vaielge selle trolliga

.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ära kujuta ette, et oled mingi kõva fain-dainija, kes ka “rahvalikku grilli” fännab. Inimene, kes head toitu hindab, ei suuda mingil ufo-grilli ümber toimuval kantriüritusel olla lihtsalt.

Sa pole vist üldse kõige tuntumate kokkade saadete ega raamatutega kursis ega isegi mitte nende oma laialt tutvustatud perepidude kommetega. Ei suudaks ilmselt kokku lugeda saateid, mille raames on näidatud neid grillimas. Või mitme restorani menüüs neil on grill. Kle, ainult Ramsayd on nähtud hunnik kordi. Oliverist rääkimata. Gagnaire pärjatud “Pierre Gagnaire” at Fireplace Grill & Bar” – oled ehk kuulnud. Trattoria al Parco – kas koidab midagi? Hof der Toest? O’Moliceiro? Brat – seda grillimaja tärniga ikka tead, oled käinud? Amaya menüüs on grilli või ei? Võiksin pool A4 täita maailmakuulsate peakokkade ja Michelini tärnidega “grilliürituste” nimedega. Kui kaugemale pole saanud ja grillimine sullle ulme tundub, siis kohalikest äramärgitutestnäiteks restoranis Härg oled vast ikka käinud? Nii mõneski on see grill ka aias. Kantrimuusika mõtlesid sa ise välja – ka eestis üldsiselt ei ole kombeks aiapidudel kantrit lasta. Kui sul on teised kogemused, siis mis teha – see on sinu tutvusringkkond. MItte et kantril midagi viga oleks iseenesest.

See see on, kui ennast elitaarseks pidav troll piirdub Ostratiga (kuigi eks tema on ka grillinud) ja raamatuga “Lihtsaid toite” Salme Massolt. Muidu ta ju teaks, kuidas grill seondub fine diningu ja maailmakuulsate peakokkadega.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ära kujuta ette, et oled mingi kõva fain-dainija, kes ka “rahvalikku grilli” fännab. Inimene, kes head toitu hindab, ei suuda mingil ufo-grilli ümber toimuval kantriüritusel olla lihtsalt.

Sa pole vist üldse kõige tuntumate kokkade saadete ega raamatutega kursis ega isegi mitte nende oma laialt tutvustatud perepidude kommetega. Ei suudaks ilmselt kokku lugeda saateid, mille raames on näidatud neid grillimas. Või mitme restorani menüüs neil on grill. Kle, ainult Ramsayd on nähtud hunnik kordi. Oliverist rääkimata. Gagnaire pärjatud “Pierre Gagnaire” at Fireplace Grill & Bar” – oled ehk kuulnud. Trattoria al Parco – kas koidab midagi? Hof der Toest? O’Moliceiro? Brat – seda grillimaja tärniga ikka tead, oled käinud? Amaya menüüs on grilli või ei? Võiksin pool A4 täita maailmakuulsate peakokkade ja Michelini tärnidega “grilliürituste” nimedega. Kui kaugemale pole saanud ja grillimine sullle ulme tundub, siis kohalikest äramärgitutestnäiteks restoranis Härg oled vast ikka käinud? Nii mõneski on see grill ka aias. Kantrimuusika mõtlesid sa ise välja – ka eestis üldsiselt ei ole kombeks aiapidudel kantrit lasta. Kui sul on teised kogemused, siis mis teha – see on sinu tutvusringkkond. MItte et kantril midagi viga oleks iseenesest.

See see on, kui ennast elitaarseks pidav troll piirdub Ostratiga (kuigi eks tema on ka grillinud) ja raamatuga “Lihtsaid toite” Salme Massolt. Muidu ta ju teaks, kuidas grill seondub fine diningu ja maailmakuulsate peakokkadega.

Ja need maailmakuulsad nimed muidugi kärsatavad mingeid plastämbris punases marinaadis seakaelaribasid ja joovad õlut peale? Kas ma ütlesin kusagil, et grillimine, kui toiduvalmistamisviis on välistatud? Loomulikult mitte. Aga viis, kuidas seda enamasti tehakse (siinsete kirjelduste põhjal) on sinu kirjutatuga nagu öö ja päev (kui sa ise sellest vahest aru ei saa).
Mis Ostratisse puutub, siis tema liigitub minu jaoks ka pigem kokandusmaailma “perekooliks”. Sealt küll midagi inspireerivat tulnud ei ole.

PS kantri ei tähenda vaid kantrimuusikat, tarkpea.

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja need maailmakuulsad nimed muidugi kärsatavad mingeid plastämbris punases marinaadis seakaelaribasid ja joovad õlut peale?

Kas sa oled nii pheen, et see on välistatud? Kuidas see üldse sinu tagumikku torgib, mida teised teevad? Õlu on pähh?

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ära kujuta ette, et oled mingi kõva fain-dainija, kes ka “rahvalikku grilli” fännab. Inimene, kes head toitu hindab, ei suuda mingil ufo-grilli ümber toimuval kantriüritusel olla lihtsalt.

Sa pole vist üldse kõige tuntumate kokkade saadete ega raamatutega kursis ega isegi mitte nende oma laialt tutvustatud perepidude kommetega. Ei suudaks ilmselt kokku lugeda saateid, mille raames on näidatud neid grillimas. Või mitme restorani menüüs neil on grill. Kle, ainult Ramsayd on nähtud hunnik kordi. Oliverist rääkimata. Gagnaire pärjatud “Pierre Gagnaire” at Fireplace Grill & Bar” – oled ehk kuulnud. Trattoria al Parco – kas koidab midagi? Hof der Toest? O’Moliceiro? Brat – seda grillimaja tärniga ikka tead, oled käinud? Amaya menüüs on grilli või ei? Võiksin pool A4 täita maailmakuulsate peakokkade ja Michelini tärnidega “grilliürituste” nimedega. Kui kaugemale pole saanud ja grillimine sullle ulme tundub, siis kohalikest äramärgitutestnäiteks restoranis Härg oled vast ikka käinud? Nii mõneski on see grill ka aias. Kantrimuusika mõtlesid sa ise välja – ka eestis üldsiselt ei ole kombeks aiapidudel kantrit lasta. Kui sul on teised kogemused, siis mis teha – see on sinu tutvusringkkond. MItte et kantril midagi viga oleks iseenesest.

See see on, kui ennast elitaarseks pidav troll piirdub Ostratiga (kuigi eks tema on ka grillinud) ja raamatuga “Lihtsaid toite” Salme Massolt. Muidu ta ju teaks, kuidas grill seondub fine diningu ja maailmakuulsate peakokkadega.

Ja need maailmakuulsad nimed muidugi kärsatavad mingeid plastämbris punases marinaadis seakaelaribasid ja joovad õlut peale? Kas ma ütlesin kusagil, et grillimine, kui toiduvalmistamisviis on välistatud? Loomulikult mitte. Aga viis, kuidas seda enamasti tehakse (siinsete kirjelduste põhjal) on sinu kirjutatuga nagu öö ja päev (kui sa ise sellest vahest aru ei saa).

Mis Ostratisse puutub, siis tema liigitub minu jaoks ka pigem kokandusmaailma “perekooliks”. Sealt küll midagi inspireerivat tulnud ei ole.

PS kantri ei tähenda vaid kantrimuusikat, tarkpea.

Ma ei märganud, et keegi oleks siin kirjutanud, et ostab odavat marinaadis liha. Sa mõtlesid selle nüüd ise välja.

Meie ostame veerand või poole sea või ühe talle kaupa ja lõikame-marineerime ise. Oleme ka veist grillinud, aga mitte sageli. Küll aga kala, part. Kahjuks kalmari siin Eestis nii ei saa, ainult külmutatuna.
Mis pani sind eeldama, et kõik või isegi enamik siin grillimisest kirjutajad grillivad nagu sinule tuttav on, punast ja ämbris? Ma ei tea vist kedagi, kes eelistaks poemarinaade ise lõigatud ja marineeritud lihale. Või noh vähemalt kuskilt healt lihameistrilt ostetud lihale. Tõsi, teinekord keegi helistab, et tuleks läbi, teeks grilli, siis tavaliselt ei jõua marinaadi panna midagi, tuuakse poekraami. Aga see pole ju reegel. Ei tulnud isegi selle peale, et nagu sinu tutvusringkonnas kombeks on, süüaksegi alati grilliks seda poekraami ja on kantri-olu. Kusjuures aiad, pargid ja kaunis maastikuvaade meeldivad ka mulle.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ära kujuta ette, et oled mingi kõva fain-dainija, kes ka “rahvalikku grilli” fännab. Inimene, kes head toitu hindab, ei suuda mingil ufo-grilli ümber toimuval kantriüritusel olla lihtsalt.

Sa pole vist üldse kõige tuntumate kokkade saadete ega raamatutega kursis ega isegi mitte nende oma laialt tutvustatud perepidude kommetega. Ei suudaks ilmselt kokku lugeda saateid, mille raames on näidatud neid grillimas. Või mitme restorani menüüs neil on grill. Kle, ainult Ramsayd on nähtud hunnik kordi. Oliverist rääkimata. Gagnaire pärjatud “Pierre Gagnaire” at Fireplace Grill & Bar” – oled ehk kuulnud. Trattoria al Parco – kas koidab midagi? Hof der Toest? O’Moliceiro? Brat – seda grillimaja tärniga ikka tead, oled käinud? Amaya menüüs on grilli või ei? Võiksin pool A4 täita maailmakuulsate peakokkade ja Michelini tärnidega “grilliürituste” nimedega. Kui kaugemale pole saanud ja grillimine sullle ulme tundub, siis kohalikest äramärgitutestnäiteks restoranis Härg oled vast ikka käinud? Nii mõneski on see grill ka aias. Kantrimuusika mõtlesid sa ise välja – ka eestis üldsiselt ei ole kombeks aiapidudel kantrit lasta. Kui sul on teised kogemused, siis mis teha – see on sinu tutvusringkkond. MItte et kantril midagi viga oleks iseenesest.

See see on, kui ennast elitaarseks pidav troll piirdub Ostratiga (kuigi eks tema on ka grillinud) ja raamatuga “Lihtsaid toite” Salme Massolt. Muidu ta ju teaks, kuidas grill seondub fine diningu ja maailmakuulsate peakokkadega.

Ja need maailmakuulsad nimed muidugi kärsatavad mingeid plastämbris punases marinaadis seakaelaribasid ja joovad õlut peale? Kas ma ütlesin kusagil, et grillimine, kui toiduvalmistamisviis on välistatud? Loomulikult mitte. Aga viis, kuidas seda enamasti tehakse (siinsete kirjelduste põhjal) on sinu kirjutatuga nagu öö ja päev (kui sa ise sellest vahest aru ei saa).

Mis Ostratisse puutub, siis tema liigitub minu jaoks ka pigem kokandusmaailma “perekooliks”. Sealt küll midagi inspireerivat tulnud ei ole.

PS kantri ei tähenda vaid kantrimuusikat, tarkpea.

Ma ei märganud, et keegi oleks siin kirjutanud, et ostab odavat marinaadis liha. Sa mõtlesid selle nüüd ise välja.

Meie ostame veerand või poole sea või ühe talle kaupa ja lõikame-marineerime ise. Oleme ka veist grillinud, aga mitte sageli. Küll aga kala, part. Kahjuks kalmari siin Eestis nii ei saa, ainult külmutatuna.

Mis pani sind eeldama, et kõik või isegi enamik siin grillimisest kirjutajad grillivad nagu sinule tuttav on, punast ja ämbris? Ma ei tea vist kedagi, kes eelistaks poemarinaade ise lõigatud ja marineeritud lihale. Või noh vähemalt kuskilt healt lihameistrilt ostetud lihale. Tõsi, teinekord keegi helistab, et tuleks läbi, teeks grilli, siis tavaliselt ei jõua marinaadi panna midagi, tuuakse poekraami. Aga see pole ju reegel. Ei tulnud isegi selle peale, et nagu sinu tutvusringkonnas kombeks on, süüaksegi alati grilliks seda poekraami ja on kantri-olu. Kusjuures aiad, pargid ja kaunis maastikuvaade meeldivad ka mulle.

Jaa, ilmselt tõesti kogu Eesti maarahvas (kes siin enamus on) kokkavad ja grillivad nagu tippkokad. Lihtsalt nad ei oska sellest niimoodi rääkida, seepärast ütlevadki, et söön pool kilo šašlõkki ja joon õlut peale. Küllap ma eksisin, anna andeks.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jaa, ilmselt tõesti kogu Eesti maarahvas (kes siin enamus on) kokkavad ja grillivad nagu tippkokad.

Minul on õnnestunud maale metsade vahele oma kodu rajada. Tõsi, pidin selleks aastaid palju vaeva nägema, et linnast pääseda ja rahaline olukord võimaldaks eraldatud paigas elamist. Sama on teinud mitmed sõbrad, ehitanud ja kolinud nii 40ndate keskpaiku. Olen paljudel kokakoolitustel käinud ja toidu valmistamist õppisin oma isalt, aga grillimise võludesse süvenesin põhjalikumalt tõesti alles siis, kui oma grillisuitsuga enam ühegi naabri haistmismeelt ei ärritanud ega õhku rikkuda saanud.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jaa, ilmselt tõesti kogu Eesti maarahvas (kes siin enamus on) kokkavad ja grillivad nagu tippkokad. Lihtsalt nad ei oska sellest niimoodi rääkida, seepärast ütlevadki, et söön pool kilo šašlõkki ja joon õlut peale. Küllap ma eksisin, anna andeks.

Olen see lihasööja ning õllejooja ning sündinud ja terve elu elanud Tallinnas. Minu isa oli päris kõva grillmeister.

PS: Oled üks nõmedamaid inimesi, keda Perekoolis kohanud. Ikka väga pihta saanud inimene. Veidi isegi kahju.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jaa, ilmselt tõesti kogu Eesti maarahvas (kes siin enamus on) kokkavad ja grillivad nagu tippkokad. Lihtsalt nad ei oska sellest niimoodi rääkida, seepärast ütlevadki, et söön pool kilo šašlõkki ja joon õlut peale. Küllap ma eksisin, anna andeks.

Olen see lihasööja ning õllejooja ning sündinud ja terve elu elanud Tallinnas. Minu isa oli päris kõva grillmeister.

PS: Oled üks nõmedamaid inimesi, keda Perekoolis kohanud. Ikka väga pihta saanud inimene. Veidi isegi kahju.

Eks igas seltskonnas ole oma grillmeistrid.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Milline rumalus! Minu arvates on lausa veider üksi süüa.

Kas sa siis enamik aega nälgid või oled suhtesõltlane, kes omaenese eluga üksi toime ei tule?

Ma olen kuulnud sellisest söömishäirest, et inimene ei suudagi üksinda olles midagi süüa. Võibolla sellel käol on ka mingi kalduvus sinnapoole, küll iseärasuse, mitte lausa psüühikahäire vormis. Aga teisi selline iseärasus ju kuidagi ei kahjusta, pole põhjust nina kirtsutada. Aga tal ei maksaks muidugi arvata, et kõik teised peaksid samasugused olema ja ei tohiks üksinda süües mingit naudingut tunda.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ära kujuta ette, et oled mingi kõva fain-dainija, kes ka “rahvalikku grilli” fännab. Inimene, kes head toitu hindab, ei suuda mingil ufo-grilli ümber toimuval kantriüritusel olla lihtsalt.

Sa pole vist üldse kõige tuntumate kokkade saadete ega raamatutega kursis ega isegi mitte nende oma laialt tutvustatud perepidude kommetega. Ei suudaks ilmselt kokku lugeda saateid, mille raames on näidatud neid grillimas. Või mitme restorani menüüs neil on grill. Kle, ainult Ramsayd on nähtud hunnik kordi. Oliverist rääkimata. Gagnaire pärjatud “Pierre Gagnaire” at Fireplace Grill & Bar” – oled ehk kuulnud. Trattoria al Parco – kas koidab midagi? Hof der Toest? O’Moliceiro? Brat – seda grillimaja tärniga ikka tead, oled käinud? Amaya menüüs on grilli või ei? Võiksin pool A4 täita maailmakuulsate peakokkade ja Michelini tärnidega “grilliürituste” nimedega. Kui kaugemale pole saanud ja grillimine sullle ulme tundub, siis kohalikest äramärgitutestnäiteks restoranis Härg oled vast ikka käinud? Nii mõneski on see grill ka aias. Kantrimuusika mõtlesid sa ise välja – ka eestis üldsiselt ei ole kombeks aiapidudel kantrit lasta. Kui sul on teised kogemused, siis mis teha – see on sinu tutvusringkkond. MItte et kantril midagi viga oleks iseenesest.

See see on, kui ennast elitaarseks pidav troll piirdub Ostratiga (kuigi eks tema on ka grillinud) ja raamatuga “Lihtsaid toite” Salme Massolt. Muidu ta ju teaks, kuidas grill seondub fine diningu ja maailmakuulsate peakokkadega.

Ja need maailmakuulsad nimed muidugi kärsatavad mingeid plastämbris punases marinaadis seakaelaribasid ja joovad õlut peale? Kas ma ütlesin kusagil, et grillimine, kui toiduvalmistamisviis on välistatud? Loomulikult mitte. Aga viis, kuidas seda enamasti tehakse (siinsete kirjelduste põhjal) on sinu kirjutatuga nagu öö ja päev (kui sa ise sellest vahest aru ei saa).

Mis Ostratisse puutub, siis tema liigitub minu jaoks ka pigem kokandusmaailma “perekooliks”. Sealt küll midagi inspireerivat tulnud ei ole.

PS kantri ei tähenda vaid kantrimuusikat, tarkpea.

Ma ei märganud, et keegi oleks siin kirjutanud, et ostab odavat marinaadis liha. Sa mõtlesid selle nüüd ise välja.

Meie ostame veerand või poole sea või ühe talle kaupa ja lõikame-marineerime ise. Oleme ka veist grillinud, aga mitte sageli. Küll aga kala, part. Kahjuks kalmari siin Eestis nii ei saa, ainult külmutatuna.

Mis pani sind eeldama, et kõik või isegi enamik siin grillimisest kirjutajad grillivad nagu sinule tuttav on, punast ja ämbris? Ma ei tea vist kedagi, kes eelistaks poemarinaade ise lõigatud ja marineeritud lihale. Või noh vähemalt kuskilt healt lihameistrilt ostetud lihale. Tõsi, teinekord keegi helistab, et tuleks läbi, teeks grilli, siis tavaliselt ei jõua marinaadi panna midagi, tuuakse poekraami. Aga see pole ju reegel. Ei tulnud isegi selle peale, et nagu sinu tutvusringkonnas kombeks on, süüaksegi alati grilliks seda poekraami ja on kantri-olu. Kusjuures aiad, pargid ja kaunis maastikuvaade meeldivad ka mulle.

Jaa, ilmselt tõesti kogu Eesti maarahvas (kes siin enamus on) kokkavad ja grillivad nagu tippkokad. Lihtsalt nad ei oska sellest niimoodi rääkida, seepärast ütlevadki, et söön pool kilo šašlõkki ja joon õlut peale. Küllap ma eksisin, anna andeks.

300g liha ära süüa on mingi raketiteadus sinu jaoks? Õlu ei maitse? Saad ju isr ka aru, et sul kruvid peas logisevad.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

sel nädalal on minu midagi head naan või ja juustuga võileivagrillis.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Klassika – pannkook hapukoore, kalamarja, hakitud sibulaga. Juurde joon mulli, kuigi pits külma viina oleks stiilsem.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Filmiõhtul:

  • viinamari
  • sinihallitusjuust
  • vöileivakreekerid
  • lillkapsas
  • beebiporgandid
  • küüslaugudipp (Tere oma)

Kui on magusaisu:

  • Suvel kultuurmustikad, vaarikad, maasikad, murelid
  • Küpsisekook
  • Kalevi koorekohvi shokolaad või tiramisu shokolaad

Soolasest:

  • Sushi
  • Mcdonalds
  • Pubitoit nt snitsel krõbeda kartuliga või juustusnitslid krõbeda kartuliga ja sinepikastmega.
  • Kartulipuder kukeseenekastme ja soolakurgiga.
  • Kartulikrõpsud
+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ära kujuta ette, et oled mingi kõva fain-dainija, kes ka “rahvalikku grilli” fännab. Inimene, kes head toitu hindab, ei suuda mingil ufo-grilli ümber toimuval kantriüritusel olla lihtsalt.

Sa pole vist üldse kõige tuntumate kokkade saadete ega raamatutega kursis ega isegi mitte nende oma laialt tutvustatud perepidude kommetega. Ei suudaks ilmselt kokku lugeda saateid, mille raames on näidatud neid grillimas. Või mitme restorani menüüs neil on grill. Kle, ainult Ramsayd on nähtud hunnik kordi. Oliverist rääkimata. Gagnaire pärjatud “Pierre Gagnaire” at Fireplace Grill & Bar” – oled ehk kuulnud. Trattoria al Parco – kas koidab midagi? Hof der Toest? O’Moliceiro? Brat – seda grillimaja tärniga ikka tead, oled käinud? Amaya menüüs on grilli või ei? Võiksin pool A4 täita maailmakuulsate peakokkade ja Michelini tärnidega “grilliürituste” nimedega. Kui kaugemale pole saanud ja grillimine sullle ulme tundub, siis kohalikest äramärgitutestnäiteks restoranis Härg oled vast ikka käinud? Nii mõneski on see grill ka aias. Kantrimuusika mõtlesid sa ise välja – ka eestis üldsiselt ei ole kombeks aiapidudel kantrit lasta. Kui sul on teised kogemused, siis mis teha – see on sinu tutvusringkkond. MItte et kantril midagi viga oleks iseenesest.

See see on, kui ennast elitaarseks pidav troll piirdub Ostratiga (kuigi eks tema on ka grillinud) ja raamatuga “Lihtsaid toite” Salme Massolt. Muidu ta ju teaks, kuidas grill seondub fine diningu ja maailmakuulsate peakokkadega.

Ja need maailmakuulsad nimed muidugi kärsatavad mingeid plastämbris punases marinaadis seakaelaribasid ja joovad õlut peale? Kas ma ütlesin kusagil, et grillimine, kui toiduvalmistamisviis on välistatud? Loomulikult mitte. Aga viis, kuidas seda enamasti tehakse (siinsete kirjelduste põhjal) on sinu kirjutatuga nagu öö ja päev (kui sa ise sellest vahest aru ei saa).

Mis Ostratisse puutub, siis tema liigitub minu jaoks ka pigem kokandusmaailma “perekooliks”. Sealt küll midagi inspireerivat tulnud ei ole.

PS kantri ei tähenda vaid kantrimuusikat, tarkpea.

Ma ei märganud, et keegi oleks siin kirjutanud, et ostab odavat marinaadis liha. Sa mõtlesid selle nüüd ise välja.

Meie ostame veerand või poole sea või ühe talle kaupa ja lõikame-marineerime ise. Oleme ka veist grillinud, aga mitte sageli. Küll aga kala, part. Kahjuks kalmari siin Eestis nii ei saa, ainult külmutatuna.

Mis pani sind eeldama, et kõik või isegi enamik siin grillimisest kirjutajad grillivad nagu sinule tuttav on, punast ja ämbris? Ma ei tea vist kedagi, kes eelistaks poemarinaade ise lõigatud ja marineeritud lihale. Või noh vähemalt kuskilt healt lihameistrilt ostetud lihale. Tõsi, teinekord keegi helistab, et tuleks läbi, teeks grilli, siis tavaliselt ei jõua marinaadi panna midagi, tuuakse poekraami. Aga see pole ju reegel. Ei tulnud isegi selle peale, et nagu sinu tutvusringkonnas kombeks on, süüaksegi alati grilliks seda poekraami ja on kantri-olu. Kusjuures aiad, pargid ja kaunis maastikuvaade meeldivad ka mulle.

Jaa, ilmselt tõesti kogu Eesti maarahvas (kes siin enamus on) kokkavad ja grillivad nagu tippkokad. Lihtsalt nad ei oska sellest niimoodi rääkida, seepärast ütlevadki, et söön pool kilo šašlõkki ja joon õlut peale. Küllap ma eksisin, anna andeks.

300g liha ära süüa on mingi raketiteadus sinu jaoks? Õlu ei maitse? Saad ju isr ka aru, et sul kruvid peas logisevad.

Ei üllata, et perekoolis suudetakse isegi toiduteema all vaidlema minna, teemaalgataja pidi eraldi välja tooma, et ta ei ole paks ja mingist rullmopsi kommentaarist oli moderaatorile teada antud. 😀

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

300g liha ära süüa on mingi raketiteadus sinu jaoks? Õlu ei maitse? Saad ju isr ka aru, et sul kruvid peas logisevad.

Mitte raketiteadus vaid arutu nuumamine. Aga mõne jaoks on ka normaalne peale jõule ülesöömisega EMOsse sattuda, inimesi on igasuguseid.

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitte raketiteadus vaid arutu nuumamine.

Ainus arutu olend siin teemas oled sina. Peab ikka elu karm olema, et sinusugune kompleksidega isik vormuks. Otsi abi!

Imelik, et sa isegi ei saa aru, et su peas kruvid logisevad ning su suhtumine teistesse inimestesse pole okei. Terapeut ilmselt sõlmiks lõpuks sinu puzzle lahti. Oled tõesti masendav oss.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitte raketiteadus vaid arutu nuumamine. Aga mõne jaoks on ka normaalne peale jõule ülesöömisega EMOsse sattuda, inimesi on igasuguseid.

Mitu g sinu tavaline eine on? Olen normaalkaalus ning Fitlapi ühe portsjoni kogus (4 toidukorda päevas, kaalu alandamine) on 400-600g. Otsi päriselt ka abi, sul on tõsine probleem.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitte raketiteadus vaid arutu nuumamine. Aga mõne jaoks on ka normaalne peale jõule ülesöömisega EMOsse sattuda, inimesi on igasuguseid.

Mitu g sinu tavaline eine on? Olen normaalkaalus ning Fitlapi ühe portsjoni kogus (4 toidukorda päevas, kaalu alandamine) on 400-600g. Otsi päriselt ka abi, sul on tõsine probleem.

Terve eine kaal vs puhta liha kaal. Vahest saad ikka aru?

600g on muidugi ka terve eine kohta ikka paras hunnik. Ei imesta tõesti, et enamus on paksud nagu emised, kui niimoodi õgitakse.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitu g sinu tavaline eine on?

250 – 300g max kõik kokku. Ma ei tegele enda nuumamisega.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitu g sinu tavaline eine on?

250 – 300g max kõik kokku. Ma ei tegele enda nuumamisega.

Kui on selline tahtmine, siis mu terve eine koosnebki ainult lihatükist. Ei armasta kartulit-kastet. Mis siis? Küll järgmine toidukord on õun ja ploom.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitu g sinu tavaline eine on?

250 – 300g max kõik kokku. Ma ei tegele enda nuumamisega.

Jah ja mina söön korraga sama palju liha. Tõsi, tavaliselt lõikan näiteks natuke kas rohelist sibulat peale või panen teelusikatäie mädarõigast. Järgmine söögikord ehk ise tehtud pasteeti lusikaga karbist. Ühtuks aga võib-olla muna, teraleiba ja tomatit.
Ma ei ole ortorektik, see-eest vana ja mis puudutab seedimist ning verd, ka täiesti terve.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah ja mina söön korraga sama palju liha.

300 g ongi ju pärast kuumutamist see lihatükk, mis enne oli ca 440-470 g ehk ligi pool kilo. Eriti kui sealihast räägime. Midagi pole imelikku, söön ka nii.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oleneb sööjast, eksju. Eile tegime röstbiifi, 1100 kg tükk liha läks ahju. Mees, kaks peaaaegu täiskasvanud poega (õigemini üks ongi päris täiskasvanu) ja mina. Juurde ahjukartuleid (mitte palju, 10 väiksemat kartulit koorisin) ja rohelist salatit. Mina sõin kaks u 1,5 m paksust lõiku otsa poolt, st väiksemad lõigud. Kolm suurt meest lahendasid ülejäänud. Ega ma ei tea, kuidas meil kogused jagunesid, aga mina sõin kindlasti poole vähem, kui mehed. Oli just parasjagu suur lihatükk. Keegi nälga ei jäänud ja üle ka ei jäänud.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 91 kuni 120 (kokku 123 )


Esileht Kodunurk Mis on teie “midagi head”?