Kõlab nii, nagu et mina oskan kõike. Näiteks klaverit mängida. Lihtsalt pole veel proovinud.
Aga tegelikult see ju ongi nii. Kui on mingi sinu võimetele vastav asi, mida sa suudaksid õppida, siis harjutamise ja õppimisega ongi võimalik seda asja oskama hakata.
Kõik ei ole saavutatav, mõnikord seab ka vanus piirid, näiteks 60-aastaselt vast enam tsirkuseakrobaadiks ei saa. Aga kui 60-aastane tahaks õppida flööti või klaverit mängima, seltskondlikul tasemel, mitte mingi elukutsena, kus temast saaks klaverisolist, siis see on ju täiesti teostatav. Tahet peab olema, aega harjutamiseks.
Oskamine ei tähenda seda, et sa oled oma ala absoluutne tipp. Väga paljud inimesed oskavad klaverit mängida, see pole mingi tuumateadus. Ühele osale oskajatest on sellest saanud elukutse. Samamoodi nagu süüa oskavad teha väga paljud inimesed, aga kõik neist ei tööta kokana.
Kui endale piire seada ja mõelda sellele, et ma ei oska seda ja seda, siis ei saagi oskama. Kui mõelda nii, et kui ma õpiks, siis hakkaks oskama – siis nii ongi. Võtad kätte ja õpid oskama.