Pole maal olles või minu pärast kas või avatud talude päeval kunagi proovinud lehma lüpsta?
Issand, ei! Ma ei ole nõus lehmale lähemale minema kui 2 meetrit!
Maal ükskord pidin sõbranna mullikat jootma (olin siis 20-aastane), see oli põllu peal ketis. Jube janune ka juba selleks ajaks, kui ma veeämbriga lähenesin, tahtis mu pikali joosta. Põgenesin eest ära, ämber kukkis sinnasamasse. No mullikas sai esimese janu täis juua, siis viisin uue ämbri sinna, siis ta enam ei jooksnud suure hooga.
Samas kohas, samal ajal, tuli sööta põrsaid. Need laudas seasulus kinni. Kui hakkasin selle söödapotiga siis lähenema, need kukkusid ruigama, ka jube näljased. Hüppasid nii kõrge kaarega üles alla, et said sealt sulust välja ja lidusid mööda taluõue laiali. No süüa nad said, aga osasid pidi pärast võsa vahelt taga ajama. Ja mina seda küll ei julgenud, ma kartsin et siga hammustab ja põtkib kui ma teda tahan kinni võtta!
Tegelikult olid need ülesanded sõbranna ülesanded, aga ta oli eelmisel õhtul peole läinud ja polnud veel järgmise päeva lõunaks tagasi. Siis taipas helistada, et jooda mullikat ja sööda sigu! Mina linnainimene olin seal lihtsalt kolmeks päevaks suvitamas.
Kui ta oleks öelnud, et lüpsa lehm ära, no seda ma ei oleks kindlasti proovimagi hakanud, see ei ole nii lihtne, et muudkui lähed ja lüpsad. Õnneks neil ei olnud lüpsilehmi. (ega suuri sigu, vaid koerasuurused põrsad)
Praegu tagantjärele on muidugi väga naljakas meenutada, eks me siis ka naersime selle üle, kui ta koju jõudis mõni tund hiljem. Aga ei ole see maaelu niisama lihtne, et kui iial pole kokku puutunud sellega, et siis muudkui lähed ja talitad loomi, et nii lihtne asi ju. See võib ikka päris hirmutav olla.