Esileht Hobinurk Mis oskusi teil pole?

Näitan 27 postitust - vahemik 151 kuni 177 (kokku 177 )

Teema: Mis oskusi teil pole?

Postitas:
Kägu

Kas poiss pidi sellise oskusega sündima või pidi ikkagi lapsevanem või õpetaja talle seda mingil hetkel õpetama? Kui ei oska, siis järelikult ei ole keegi õpetanud ja ise pole olnud vajadust õppida. See on nagu tänapäeva lapsed ei oska numbrikettaga telefoni või kassette kasutada.

Just. Mina ei oskaks ka lehma lüpsta ega hobust vankri ette seada. Rääkimata võitegemisest või rehepeksust. Ma ei ole seepärast rumal, nagu pole ka too laps rumal, et iidseid ja meie jaoks tuttavaid asju kasutada ei oska.

Oi, võid teha oskan ma suurepäraselt – tuleb lihtsalt oma tavalisel käpardlikul kombel vahukoort teha.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas poiss pidi sellise oskusega sündima või pidi ikkagi lapsevanem või õpetaja talle seda mingil hetkel õpetama? Kui ei oska, siis järelikult ei ole keegi õpetanud ja ise pole olnud vajadust õppida. See on nagu tänapäeva lapsed ei oska numbrikettaga telefoni või kassette kasutada.

Mitte ainult tänapäeva lapsed! Ma pidin ise paar aastat tagasi numbrikettaga telefoni kasutama ja valisin 3 korda vale numbri. Kuigi ma olin sellisega helistanud tervelt 20 aastat. Aga nüüd 20 aastat enam mitte.

Kes siin kirjutas lehma lüpsmisest, et kasvõi avatud talude päevadel pole proovinud ja selgeks saanud – no täitsa tobe ikka. Sa võid ülitäis udarast mõne nire kätte saada, see ei tähenda, et lüpsta oskad. Proovi sellelt lehmalt 6 liitrit välja lüpsta!

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa võid ülitäis udarast mõne nire kätte saada, see ei tähenda, et lüpsta oskad.

No ära sa seda küll ütle. Kõrge enesehinnanguga inimene nimetabki seda oskamiseks. Toksib kahe näpuga lastelaulu klaveeril ja nimetab seda klaverimängu oskamiseks. Tema oskab absoluutselt kõike. Isegi ei tule pähe ühtegi asja, mida ei oska. Raketiga kosmosesse või ajuoperatsiooni oskaks ka teha, aga noh, pole tarvis läinud.

+15
-3
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
kitah

Mulle tundub, et drelli-kägudel puudub oskus oma eksimusi tunnistada :-0

Asi pole mitte selles, nagu nad ei tunnistaks, nad lihtsalt kirjeldavad olukorda, arutlevad. Ja seda, et drell on riie, teadsin ma juba ammu. Tööriista suhtes oli kahtlusi, aga kui on ametlikult kinnitatud, et tööriist ja turvaelement on täpselt ühtemoodi, siis ok, aktsepteerin seda ja katsun meelde jätta 🙂

Aga see ülbe purtsatus selle esimese “teadja”käo poolt oli tõeliselt napakas ja ennastupitav. Ja noh, hea küll, aga et ta siis veel pingsalt kinnitas, et selle väikese tühise sõnakese teadmine või mitteteadmine näitab nüüd suurt haridust ja haritust, see oli küll huumor kuubis. Ilmselt see kägu on nüüd ennast nii ülipüüdlikult harinud, et suure kraapimisega juba sisemise kultuurituse kiht koelõngade vahelt vastu vahib ja kõigile näha on, misuke tühine hingeke ta on, kui klassikuid tsiteerida.

Kitah, vaeseke, sa ka drellikägude pundis, lisaks ei oska sa kuidagi solvumist varjata. Oled üks tundlik sell? Aga näed, nüüd sul ka üks uus sõna selge, nagu paljudel teistelgi siin.

Ära ikka kõike enda järgi võta. Sihukese jaburuse peale minusugune vana lohemadu juba ei solvu. Aga sina said jälle omast arust ära pista – eks see näitab jälle sinu kohta ka midagi. Nagu juba ütlesin – tühised hingekesed, kellel see vist ainuke rõõm on.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõrge enesehinnanguga inimene nimetabki seda oskamiseks.

Kõrge enesehinnanguga inimene ütles siin eespool juba, et lüpsmine ei ole niisama lihtne asi, et korra proovid ja kohe oskad. Sama juttu on kõrge enesehinnanguga inimene ka varem rääkinud: tuleb ÕPPIDA ja HARJUTADA. Siis hakkad oskama, kui on soov ja vajadus.

Kui midagi kuskil talupäevadel ühe korra proovid, siis see ei pane kedagi midagi oskama. Kui ma avan klaverikaane ja proovin klahve vajutada, siis see ei muuda mind selle ühe proovimisega oskajaks.

Kõike ei pea oskama. Aga ei ole vaja ka end maha tampida mõttega, et sa ei oska üldse midagi, ka neid asju mitte, millega oled juba aastaid tegelenud ja õppinud. Kui näiteks koolis ei saa võõrkeelt selgeks mingi 10-aastaga suhtlustasandilgi mitte, siis on sul tõesti midagi viga. See, et sinust ei ole saanud selle ajaga filoloogi, ei näita siiski veel seda, et sa seda üldse ei oska. Oskustel on erinevad tasemed. Algaja, kesktase, tipptase. Ei ole nii, et sa pead midagi valdama tipptasemel ja alles siis tohid öelda, et sa seda oskad.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kes siin kirjutas lehma lüpsmisest, et kasvõi avatud talude päevadel pole proovinud ja selgeks saanud – no täitsa tobe ikka. Sa võid ülitäis udarast mõne nire kätte saada, see ei tähenda, et lüpsta oskad. Proovi sellelt lehmalt 6 liitrit välja lüpsta!

Ma ei saanud iseenda lüpsmisegagi hakkama…

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Neli korda õigesti ja üks kord valesti ei ole mingi oluline näitaja, et end õppimisvõimetuks sileajuks tituleerida.

Teema aga pole õppimisvõimest, ikka sellest, mida keegi PRAEGU ei oska. Mina ei oska PRAEGU orienteeruda ega silmaga asju mõõta, ei mahtusid, ei distantse. Ja tituleerin ise end täpselt nii nagu tahan. Algupärases postituses kirjutasin enda kohta i_d_i_o_o_t ruumilises mõtlemises, aga seda ei lase PK automaattsensor läbi. Tallinna kesklinnas, kus olen elanud 10 aastat, pean vaatama enne mapsi, kuidas Rävala puiesteelt draamateatri juurde saan. Vastasel korral jüuan kuskile Balti jaama. Peaaegu aasta pärast kolimist kõndisein tööle nii, et kõigepealt vana elukoha juurde ja siis sealt töökohta, harjunud teed. Proovisin ka otse jalutada muidugi, korduvalt. Noh, Kaarli kiriku juurest oli vaja nö vana Kalevi juurde minna. Kaks korda sattusin T1 ette ja korra Swed peahooneni Liivalaias.

Täna valasin pähkleid kaussi. Näed, ei ole vaja 200 g pähklite jaoks 3-liitrist savikaussi. Kes seda oleks võinud arvata? Mitte mina.

Vähemaltki kavatsust endas neid oskusi arendada pole (va võõrastes linnades, seal liigun juba lausa ümber hotelli kvartali ja ei ole enam aastaid öö kätte jäänud). Ehk siis praegu ma neid asju ei oska, millega on ka teemaalgatuse küsimusele vastatud.

Tegelikult see ei ole isegi naljakas. Oled sa sellest arstile rääkinud, oled kindel, et su ajus pole kasvajat vms? No pole võimalik, et inimene ei suuda neid loetletud asju teha. 10a eksid Tallinna kesklinnas 500m raadiuses ära?

10 aastaga peaks ta juba olema vähki surnud.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Neli korda õigesti ja üks kord valesti ei ole mingi oluline näitaja, et end õppimisvõimetuks sileajuks tituleerida.

Teema aga pole õppimisvõimest, ikka sellest, mida keegi PRAEGU ei oska. Mina ei oska PRAEGU orienteeruda ega silmaga asju mõõta, ei mahtusid, ei distantse. Ja tituleerin ise end täpselt nii nagu tahan. Algupärases postituses kirjutasin enda kohta i_d_i_o_o_t ruumilises mõtlemises, aga seda ei lase PK automaattsensor läbi. Tallinna kesklinnas, kus olen elanud 10 aastat, pean vaatama enne mapsi, kuidas Rävala puiesteelt draamateatri juurde saan. Vastasel korral jüuan kuskile Balti jaama. Peaaegu aasta pärast kolimist kõndisein tööle nii, et kõigepealt vana elukoha juurde ja siis sealt töökohta, harjunud teed. Proovisin ka otse jalutada muidugi, korduvalt. Noh, Kaarli kiriku juurest oli vaja nö vana Kalevi juurde minna. Kaks korda sattusin T1 ette ja korra Swed peahooneni Liivalaias.

Täna valasin pähkleid kaussi. Näed, ei ole vaja 200 g pähklite jaoks 3-liitrist savikaussi. Kes seda oleks võinud arvata? Mitte mina.

Vähemaltki kavatsust endas neid oskusi arendada pole (va võõrastes linnades, seal liigun juba lausa ümber hotelli kvartali ja ei ole enam aastaid öö kätte jäänud). Ehk siis praegu ma neid asju ei oska, millega on ka teemaalgatuse küsimusele vastatud.

Tegelikult see ei ole isegi naljakas. Oled sa sellest arstile rääkinud, oled kindel, et su ajus pole kasvajat vms? No pole võimalik, et inimene ei suuda neid loetletud asju teha. 10a eksid Tallinna kesklinnas 500m raadiuses ära?

10 aastaga peaks ta juba olema vähki surnud.

Ma arvan, et see on see kasutaja, kes hommikul joob tassi kohvi ja siis ei tule terve päev meeldegi, et sööma peaks, kuid õhtul sööb vahel siiski ühe küpsise ka.

Inimene, kel on normintellekt, ja kes sealjuures peatäie pähklite paigutamiseks 3-liitrise nõu võtab, on lihtlabane valetaja kahjuks.

+2
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik käeline tegevus – õmblemine, heegeldamine, kudumine, joonistamine…

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rikkaks pole osanud saada…puudub oskus (ja julgus) ise oma firma teha. Ja palgatööga naljalt rikkaks ei saa…, mitte, et ma nüüd halvasti elaks…

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tantsida ei oska.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik käeline tegevus – õmblemine, heegeldamine, kudumine, joonistamine…

sama siin, kuidagi ma asja ära teen, aga oskusest on asi päris kaugel.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No ära sa seda küll ütle. Kõrge enesehinnanguga inimene nimetabki seda oskamiseks. Toksib kahe näpuga lastelaulu klaveeril ja nimetab seda klaverimängu oskamiseks. Tema oskab absoluutselt kõike. Isegi ei tule pähe ühtegi asja, mida ei oska. Raketiga kosmosesse või ajuoperatsiooni oskaks ka teha, aga noh, pole tarvis läinud.

Sinust on asja mõte ikka kõrge kaarega üle pea lennanud.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ei oska ühtegi pilli mängida.  Pole motivatsiooni ega huvi ka õppida enam.

Ujuda ka ei oska aga võtsin asja käsile nüüd, vanuses 50+.  Eraõpetaja on  ja aega vaja ja küll kuhugi maani jõuan.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimene, kel on normintellekt, ja kes sealjuures peatäie pähklite paigutamiseks 3-liitrise nõu võtab, on lihtlabane valetaja kahjuks.

Võimalik. Teine võimalus, et tal lihtsalt puudub ruumiline orientatsioon. Ja ta ei ole kindlasti ainus.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võimalik. Teine võimalus, et tal lihtsalt puudub ruumiline orientatsioon. Ja ta ei ole kindlasti ainus.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tallinna kesklinnas, kus olen elanud 10 aastat, pean vaatama enne mapsi, kuidas Rävala puiesteelt draamateatri juurde saan. Vastasel korral jüuan kuskile Balti jaama.

Selleks ei ole ju ruumilist mõtlemist vaja. Piisab tavalisest mälust ja korras silmanägemisest. Kui suudad meelde jätta, et oled 10 aastat Tallinna kesklinnas elanud, siis suudad ka ühe kindla marsruudi, maamärgid ja tänavanimed selle ajaga selgeks õppida – Radisson paistab Rävala puiestee alguses, Solarise keskus jääb selle lõpu poole, Estonia paistab selle juurest üle Estonia puiestee, Draamateatri juurde saab vasakult Estonia kõrvalt G. Otsa tänavalt. Sa lihtsalt ei taha, sest sulle meeldib inimestele rääkida, kuidas sa ikka nii naljakalt saamatu oled.

Vaata. Saa nüüd aru. Sinu jaoks on elementaarne, et kuskile saab minna vasakult millegi kõrvalt. Mina aga ei näe seda miskit, lihtsalt ei näe, sest olen mõtteis. Ei näe inimesi, ei näe maju, ei näe. Näen kahte asja. Valgusfoore, seda ka peale seda, kui kolme kuu jooksul neli korda auto alla jäin. Teiseks näen jalgu, jalalabasid. Kui mingid jalad tulevad otse vastu, jään seisma. Seda, kuidas ma ei orienteeru, pole mul vaja tuttavatele rääkida. Ka mitte vähemtuttavatele. Kui käisin viimati töötervishoiu kontrollis, siis neil on selline korrus, mis on vist ruudukujuline ja siis on vist nagu eesruum. Viimane arst ehk siis see töötervishoiarst ütles mulle leebelt, et te vist eelmine kord eksiste meil ära, tulge minu järel, ma näitan teile rõivistu ja välisukse ära. Tegelikult olen seal eksinud 3-4 korda, aga selles pole midagi naljakat, kui avastad, et oled viiendat tiiru sama nasite tualeti juures. Ka taksojuhil palun alati mind oodata ja tulla bäiteks 20 minuti pärast autost välja ja ukse juurde, sest ma ei leia muidu iial seda taksot üles. Muidugi jootraha eest. See kõik on kurb, mitte vahvalt naljakas, nagu sa suvatsed väljenduda.
Olen kodus, alumisel korrusel. Mind võiks praegu püssiga ähvardada ja ma ei oskaks öelda, kas meie magamistuba on esimene või teine uks paremale. Sest vasakule ta vist ei jää nagu.

+7
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tallinna kesklinnas, kus olen elanud 10 aastat, pean vaatama enne mapsi, kuidas Rävala puiesteelt draamateatri juurde saan. Vastasel korral jüuan kuskile Balti jaama.

Selleks ei ole ju ruumilist mõtlemist vaja. Piisab tavalisest mälust ja korras silmanägemisest. Kui suudad meelde jätta, et oled 10 aastat Tallinna kesklinnas elanud, siis suudad ka ühe kindla marsruudi, maamärgid ja tänavanimed selle ajaga selgeks õppida – Radisson paistab Rävala puiestee alguses, Solarise keskus jääb selle lõpu poole, Estonia paistab selle juurest üle Estonia puiestee, Draamateatri juurde saab vasakult Estonia kõrvalt G. Otsa tänavalt. Sa lihtsalt ei taha, sest sulle meeldib inimestele rääkida, kuidas sa ikka nii naljakalt saamatu oled.

Vaata. Saa nüüd aru. Sinu jaoks on elementaarne, et kuskile saab minna vasakult millegi kõrvalt. Mina aga ei näe seda miskit, lihtsalt ei näe, sest olen mõtteis. Ei näe inimesi, ei näe maju, ei näe. Näen kahte asja. Valgusfoore, seda ka peale seda, kui kolme kuu jooksul neli korda auto alla jäin. Teiseks näen jalgu, jalalabasid. Kui mingid jalad tulevad otse vastu, jään seisma. Seda, kuidas ma ei orienteeru, pole mul vaja tuttavatele rääkida. Ka mitte vähemtuttavatele. Kui käisin viimati töötervishoiu kontrollis, siis neil on selline korrus, mis on vist ruudukujuline ja siis on vist nagu eesruum. Viimane arst ehk siis see töötervishoiarst ütles mulle leebelt, et te vist eelmine kord eksiste meil ära, tulge minu järel, ma näitan teile rõivistu ja välisukse ära. Tegelikult olen seal eksinud 3-4 korda, aga selles pole midagi naljakat, kui avastad, et oled viiendat tiiru sama nasite tualeti juures. Ka taksojuhil palun alati mind oodata ja tulla bäiteks 20 minuti pärast autost välja ja ukse juurde, sest ma ei leia muidu iial seda taksot üles. Muidugi jootraha eest. See kõik on kurb, mitte vahvalt naljakas, nagu sa suvatsed väljenduda.

Olen kodus, alumisel korrusel. Mind võiks praegu püssiga ähvardada ja ma ei oskaks öelda, kas meie magamistuba on esimene või teine uks paremale. Sest vasakule ta vist ei jää nagu.

Kuidas sa koolis käisid? Vanemad viisid käe kõrval kuni ülikoolini välja? Elasid koolimajas? Siis ei jäänud auto alla? Vabandust, aga see ei ole usutav jutt lihtsalt.

+6
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Just. Mina ei oskaks ka lehma lüpsta ega hobust vankri ette seada. Rääkimata võitegemisest või rehepeksust. Ma ei ole seepärast rumal, nagu pole ka too laps rumal, et iidseid ja meie jaoks tuttavaid asju kasutada ei oska.

Oi, võid teha oskan ma suurepäraselt – tuleb lihtsalt oma tavalisel käpardlikul kombel vahukoort teha.

😀😀

Olen ka oma elu jooksul ikka mitu korda võid valmistanud.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas sa koolis käisid? Vanemad viisid käe kõrval kuni ülikoolini välja? Elasid koolimajas? Siis ei jäänud auto alla? Vabandust, aga see ei ole usutav jutt lihtsalt.

On küll usutav. Lihtsalt sul on liiga kitsas mõtlemine. Mõni loeb väikelinna tänava kõik majad värvi järgi kinnisilmi üles, teine ei suuda õuest tulles  öelda, kas  oli tuuline ja pilves või säras päike.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma elasin tänava lõpul pargi ääres esimeses majas. Kool oli samal tänaval teisel pool mingi 400 meetrit. Kui pargis peaga vastu puud panin, keerasin ringi 🙂 – aga tegelikult seda ei juhtunud kunagi. Koolimajast sai mööda kõnnitud, aga mitte sageli.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma elasin tänava lõpul pargi ääres esimeses majas. Kool oli samal tänaval teisel pool mingi 400 meetrit. Kui pargis peaga vastu puud panin, keerasin ringi 🙂 – aga tegelikult seda ei juhtunud kunagi. Koolimajast sai mööda kõnnitud, aga mitte sageli.

See on ilmselt mingi hälve nagu dûsleksia jms.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga perekooli leiad naksti üles. Pole mõtteis ega midagi.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga perekooli leiad naksti üles. Pole mõtteis ega midagi.

No sa ei tea ju, mitu korda ta selle asemel Nigeeria printsi pangalinki vajutas, enne kui kohale jõudis.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

mhh

Kopli koolis on kursused: lihtsad torutööd naistele, lihtsad elektritööd naistele jne.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja ükskord sõitsin Pärnust Tartusse, aga ei märganud vasakule Tartu poole ära pöörata (Kilingi-Nõmme suunas pidi vasakule pöörama) ja jõudsin Ikla piiripunkti. Enne sinna jõudmist ei tulnud mul kordagi mõtet, et midagi on valesti. Siis hakkasin mingeid imelikke poste märkama ja palju rekasid oli. Muutusin ettevaatlikuks ja aimasin, et olen vist Tartust suhteliselt eemal kusagil müstilises vales kohas, aga kus?? kes teab? Mehele ma seda ei ole julgenud rääkida (häbi on). Lahe oli veel see, et kui sinna Ikla poole sõita, siis paremat kätt jääb mingi väike koht, mille nimi on Metsapoole. Sellest purjetasin täiskäigul mööda nagu õige autojut kunagi ja see nimi sobis nagu rusikas silmaauku.

Hea :-))

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ei imesta, et igalpool ära eksid kui ainult alla vaatad ja inimeste jalgade järgi orienteeruda üritad. Kas sul on mingi puue, et näiteks otse ette ei saa vaadata?

0
0
Please wait...

Näitan 27 postitust - vahemik 151 kuni 177 (kokku 177 )

Esileht Hobinurk Mis oskusi teil pole?