Esileht Kodunurk Mis panete jõululauale?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 68 )

Teema: Mis panete jõululauale?

Postitas:
Kägu

Mis toidud, ma mõtlen.

+2
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

No mis sa ise arvad? Et pelmeenisuppi ja mannaputru? Aga äkki olekski hea móte…

+5
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seapraad, hapukapsas, kartulid, verivorst ja pohlamoos, rosolje, seenesalat, marineeritud kõrvits, täidetud šampinjonid, sült, heeringas koore ja sibulaga, natuke puuvilju(mandariinid, melon, hurmaa), mingit kooki, pähkleid, glögi.

+21
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Valge laudlina.

+4
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma panen punase laudlina.

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lähme ilmselt külla hoopis

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma panen kuusekestega laudlina, rohelise-kuldse kirju 🙂 Kindlasti ei pane sealiha ega kapsast, keedukartulid välistatud. Tõenäoliselt teeme ahjus mõne hea veiseliha tüki, kõrvale värsket salatit ja võib-olla ahjukartuleid, võib-olla ahjujuurvilju? Magustoiduks võib-olla kreembrülee ja siis vana-aasta õhtuks pavlovat, või vastupidi. Ei ole veel mõelnud. Oleme sel aastal oma perega tasakesi kodus. Olen mõelnud, et äkki läheks elus esimest korda kirikusse, kui mitte jumalateenistusele, ehk mõnele jõulukontserdile.

+6
-12
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

ma tahan kindlasti verivorste, sest harva saab. kasuka teen samal põhjusel. röstitud porgandid, kaalikad, kartulid. hapukurgid. värske salat. tavaliselt ostame natuke head juustu. soolalõhe. tegelt väga tahaks kalamarja ka. huhh, kõht on vist tühi 🙂

+11
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma panen kuusekestega laudlina, rohelise-kuldse kirju 🙂 Kindlasti ei pane sealiha ega kapsast, keedukartulid välistatud. Tõenäoliselt teeme ahjus mõne hea veiseliha tüki, kõrvale värsket salatit ja võib-olla ahjukartuleid, võib-olla ahjujuurvilju? Magustoiduks võib-olla kreembrülee ja siis vana-aasta õhtuks pavlovat, või vastupidi. Ei ole veel mõelnud. Oleme sel aastal oma perega tasakesi kodus. Olen mõelnud, et äkki läheks elus esimest korda kirikusse, kui mitte jumalateenistusele, ehk mõnele jõulukontserdile.

soovitan nigulistet, kui oled kuskil tallinna lähedal! seal on alati huvitav kuusk ka.

+8
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Tõenäoliselt teeme ahjus mõne hea veiseliha tüki,

Ja kes need siis need “halvad veiseliha tükid” peab sinuarust ära sööma?
Viskad minema?

+19
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Traditsioonilist eesti värki. Aga laua katan vaid endale ja seega pikalt ette ei planeeri. Praeks teen tavaliselt hane.

+3
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Traditsioonilist eesti värki. Aga laua katan vaid endale ja seega pikalt ette ei planeeri. Praeks teen tavaliselt hane.

Kui ainult endale, kes selle hane ära sööb siis? Seda jätkuks ju jaanipäevani.

+4
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Traditsioonilise Eesti jõululaua teen. Muidu meeldib katsetada igasuguseid uusi toite, sünnipäevade puhul igal aastal isemoodi, aga vaat jõulude ajal ei kujuta ette sushisid ja halloumisid. Ikka seapraad, verivorstid, ahjukartul, hapukapsas ja külmlaual rosolje, kartulisalat, sült, marin. seened, heeringas. Magustoiduks kook (seekord teen vist sidrunikooki). Külmal ajal kohe tahame sellist toitu, suvel ei tule selle pealegi, et sülti ja hapukapsaid süüa.

+9
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

kohvi ja koogi paneks, aga pere nõuab seapraadi jne., mõttetu õgimine.

+4
-14
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

palju viina

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Valge laudlina.

Ja rahvas naerab ennastunustavalt, niivõrd hea nali

+10
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellise traditsioonilise. Aga heeringas ei tule koorega, ehk punase sibulaga marineeritult,(saab enne valmis teha, selline rootsi retsepti järgi mõne vürtsiga ja äädikaga. Pasteet, omatehtud, saab ka enne valmis teha. Vaatan, kas teen määritava pasteedi või sellise kõvema, mida paberisse vorstiks teha ja siis viile lõigata. Piparkooke kaunistustega. Mar. kõrvits kindlasti. Ja mingi kook ehk isetehtud tort. Rosoljet või kasukat ei tee.
Kui keegi arvab, et mida õgida ja kes selle ära sööb, siis jah, eks söömegi rohkem, pühad. Ja on ka kindel, et esimesel ja teisel pühal ma üldse süüa ei tee, võtan päris vabaks ennast sellest.
Kui teha selline tavaline ports ja lihtsalt üks soe toit ja mitte liialdada, kas siis see süüakse ära ja teisel päeval hakatakse jälle uut tegema? 1 ja 2 pühal?

+3
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Panen lauale mōne eesti mehe. Siga ei jōua osta aga mōne kepijuku ikka ära meelitan.

+2
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tõenäoliselt teeme ahjus mõne hea veiseliha tüki,

Ja kes need siis need “halvad veiseliha tükid” peab sinuarust ära sööma?

Viskad minema?

Paremateks peetakse fileetükke ja antrekooti. Neid saab ahjus ühe suurema tükina küpsetada. Tükke, mis ahjus küpsetamiseks ei sobi, peetakse vähemväärtuslikeks. Minema neid keegi loomulikult ei viska. Neid võib tükeldada kuubikuteks ja hautada.
Aga söö sina oma seakaelakarbanaadi edasi 🙂

+6
-11
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kui ainult endale, kes selle hane ära sööb siis

Eks ikka ise söön, mitu päeva hea näksida. Emale viin ka osa. Hani ei ole kanast oluliselt suurem, pealtnäha on, aga kokkuvõttes ikkagi üsna kondine, rasva sulab küll palju küljest ära, seda on hea panna jaokaupa sügavkülma ja siis teinekord mõne toidu sisse maitseks.

Kui ma teeks endale üksinda kalkuni, siis see on kogukas hunnik, aga küllap ma saaksin ka kalkuni söömisega hakkama 😀 salatit, võikusid, osa sügavkülma jne

Kalkuni ma teen siis, kui viitsin jõulupidu korraldada, aga harilikult on kõik inimesed jõulude ajal laiali ja raske on leida õiget päeva, mil kõiki kokku saada. Mul sünnipäev üsna jõulude lähedasel ajal, seega ongi jõulud mul vaiksed ja pidu sünnipäeval.

+14
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Me oleme terve perega uute toitude ja maitsete fännid. Aga vaat jõululaud on see kord aastas, kus midagi ei eksperimenteerita! Seapraad, verivorstid, sült, ahjukartul, hapukapsas, kõrvitsad, pohlamoos, pasteet, iseküpsetatud leib.
Ja kõik. Keegi ei sure sellepärast, et pole värsket salatit või et toit on liiga “raske”.

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Paremateks peetakse fileetükke ja antrekooti. Neid saab ahjus ühe suurema tükina küpsetada. Tükke, mis ahjus küpsetamiseks ei sobi, peetakse vähemväärtuslikeks.

Ahnii. Aga kui neid vähemväärtuslikeks peetavaid nagunii ahjus küpsetada ei saa, miks siis peab eraldi mainima, et panen ahju vaid “hea” veiseliha.

Aga said ise aru küll, milles pont on. Perekoolika hea vein, hea vahuvein, nüüd ka hea veiseliha, ilmselt tulekul on veel hea parka ja hea seksisuhe vms…

+4
-15
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Aga said ise aru küll, milles pont on.

Ja me kõik saime aru, mis sinu pont on- vingumine vingumise pärast. Küll võib olla õudne sinusugune inimene irl.

Teemasse- mingi ahjus tehtav asi, on olnud küülikuhautis, on olnud kana (part ja hani on mõttetult rasvased ja tervel küpsetatuna on ainult mõned tûkid tõeliselt head, kui, siis ahju ainult koivad) ja pardikoiva confit. Et oleks ahjujuurikad samal pannil vôi hautises nt. Ahjukala on ka hea, erinevaid pidulikku katteid kalale on palju, alates pestost kuni tomati või poola moodi keedumunaga.
Tavalise hapukapsa asemel teen värsket kapsast sidrunimahlaga.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seapraad, hapukapsas, kartulid, verivorst ja pohlamoos, rosolje, seenesalat, marineeritud kõrvits, täidetud šampinjonid, sült, heeringas koore ja sibulaga, natuke puuvilju(mandariinid, melon, hurmaa), mingit kooki, pähkleid, glögi.

Ma täitsa uudishimust küsin – minul ka sama kuni pohlamoosini. Aga kui juba on söödud seapraadi verivorsti ja kapsaste-salatitega, siis kes jaksab veel süüa sülti, heeringat, rosoljet?
Äkki on selline pealelõunane istumine, et siis hiljem saab veel külmlaualt süüa?

Meil on jõulusöök tavaliselt kuue ajal õhtul ja siis on küll kõht nii täis, et enam külmlauda keegi ei taha.
Salatit ja kooki söömegi tegelikult järgmisel hommikul-lõunal.

+2
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Sellise traditsioonilise. Aga heeringas ei tule koorega, ehk punase sibulaga marineeritult,(saab enne valmis teha, selline rootsi retsepti järgi mõne vürtsiga ja äädikaga. Pasteet, omatehtud, saab ka enne valmis teha. Vaatan, kas teen määritava pasteedi või sellise kõvema, mida paberisse vorstiks teha ja siis viile lõigata. Piparkooke kaunistustega. Mar. kõrvits kindlasti. Ja mingi kook ehk isetehtud tort. Rosoljet või kasukat ei tee.

Kui keegi arvab, et mida õgida ja kes selle ära sööb, siis jah, eks söömegi rohkem, pühad. Ja on ka kindel, et esimesel ja teisel pühal ma üldse süüa ei tee, võtan päris vabaks ennast sellest.

Kui teha selline tavaline ports ja lihtsalt üks soe toit ja mitte liialdada, kas siis see süüakse ära ja teisel päeval hakatakse jälle uut tegema? 1 ja 2 pühal?

Meie teeme ühe sooja toidu. Järgmiseks päevaks teeme kartulisalati ja koogi ning õhtul soojendame eelmise päeva kapsaid-kartuled ja verivorsti.
2. jõulupühal läheme külla, sööme seal.

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

ja 2. jaanuaril on teema, kuidas pühade kilodest lahti saada. Mida aasta edasi, seda vähem mind tõesti see söögiorgia huvitab, midagi kerget ehk tõesti ja mõõdukalt, et ei pea jõuludest kuni aastalõpuni jääke hävitama, et minema ka pole viisakas visata.

+3
-9
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma täitsa uudishimust küsin – minul ka sama kuni pohlamoosini. Aga kui juba on söödud seapraadi verivorsti ja kapsaste-salatitega, siis kes jaksab veel süüa sülti, heeringat, rosoljet?

Meil on aegade algusest olnud jõululõuna kella 2 paiku. 4 põlvkonda on koos ja igaüks sööb, mida tahab ja palju tahab. Ei pea ju kõike korraga sööma, mis laual on. Mõnele maitseb sült, mõnele salat, mõni võtab vaid verivorsti. Teen tavaliselt ka mitut sorti liha.
Õhtupoole sõidame surnuaedadesse, kulub mitmeid tunde. Pärast istume uuesti lauda, siis on kõik juba üsna näljas jälle.

Sellele irisejale ütleks, et teen ka jõululauale “head” liha – mitte tavalist ahjupraadi, mida alati võib saada, kui isu tuleb.

+14
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lähme ilmselt külla hoopis

Lihtsalt 2 kätt taskus?
Mida jõululauale panekuks kaasa võtad?

Minu elu parim kogemus jõululauaga – meie juurde tulid jõule pidama minu uue elukaaslase sugulased. 9 inimest (suheldakse põhiliselt ainult tähtpäevadel)
Kõigil 2 kätt taskus. No ok, hea tuju oli kaasa võetud.
Mina nägin neid inimesi esimest korda elus. Toredad inimesed, mulle meeldisid.

Aga kui üks noormees moka otsast mainis, et süüa oli natuke vähevõitu, siis jäin küll ikka tummaks. No eks mis seal salata, ühe ahjuga korraga väga palju ei majanda. Kõik said ühe portsu liha ja ühe portsu kala ja mõned verivorstid. Pluss siis muu traditsiooniline nänn + korralik juustude ja pähklite valik.
Järgmisel aastal saatsin sõna, et oleks hea, kui kõik natuke midagi jõululauale kaasa tooksid.
Toodigi. Kotitäis mandariine.
Kolmandal aastal saatsin konkreetsema sõna. Toodi mõnevõrra rohkem.
Sel aastal on plaan anda konkreetsed juhised, kes mida toob. Vaatan, kuidas nüüd siis kujuneb.

Enda sugulased annavad ise eelnevalt teada, kes mida toob, et teaksin arvestada, et miskit topelt ei tuleks.

+14
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tõenäoliselt teeme ahjus mõne hea veiseliha tüki,

Ja kes need siis need “halvad veiseliha tükid” peab sinuarust ära sööma?

Viskad minema?

Mitte lihtsalt “hea”, vaid uuem trend Perekoolis on “mõnus (ahju)praad”.
Pärast juuakse küll head veini, loetakse head raamatut ja tehakse supppper seksi. “Meile meeldib!”, käib ka asja juurde.

Moded on tsiteerimise uuendamisega nii ametis, et ei näe isegi teemat õigesse alafoorumisse tõsta?

+1
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Traditsioonilise Eesti jõululaua teen. Muidu meeldib katsetada igasuguseid uusi toite, sünnipäevade puhul igal aastal isemoodi, aga vaat jõulude ajal ei kujuta ette sushisid ja halloumisid. Ikka seapraad, verivorstid, ahjukartul, hapukapsas ja külmlaual rosolje, kartulisalat, sült, marin. seened, heeringas. Magustoiduks kook (seekord teen vist sidrunikooki). Külmal ajal kohe tahame sellist toitu, suvel ei tule selle pealegi, et sülti ja hapukapsaid süüa.

Osa siit loetelust pole kohe kindlasti “traditsiooniline Eesti jõulutoit”.

+1
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 68 )


Esileht Kodunurk Mis panete jõululauale?