Delfis uudis, et miskit plaanitakse. Mis arvate?
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Mis piirangud Harjumaale?
Teema: Mis piirangud Harjumaale?

Mis siin ikka muud, kui et erapeod lubatud vaid pereringis, kooselavate inimeste vahel.

Mis siin ikka muud, kui et erapeod lubatud vaid pereringis, kooselavate inimeste vahel.
Unustage ära. Kui selline piirang tuleb, siis mina küll ei järgi.

Ja kus on uudise link?

komandanditund, kõik kes leitakse väljas uitamas, lastakse kohapeal maha

Sellepärast olekski vaja kogu maakond lukku panna ja komandanditund kehtestada.
Huvitav, et muude maakondade inimesed võtvad piiranguid normaalselt, pealinlastel on aga kogu aeg üks häda?

https://m.delfi.ee/eesti/article.php?id=92055471

Ja kus on uudise link?
Sa ise ei suuda leida?
Ma olen muidu mõistlik inimene ja suudan mõista igasuguseid erinevaid inimtüüpe, aga praegu koroona-ajal on välja ujunud seltskond, kelle käitumisest ma mitte kuidagi aru ei saa. Minu arust on imeväike pingutus paar pidu pidamata jätta, massikogunemistest eemale hoida ning siseruumides mask ette panna (need ühekordsed on tõesti ebameeldivad, aga pestavad on ju täiesti talutavad) – mis häda teil on ometi sellega? Kas te ei usu, et inimesed haiglates surevad? Ei usu, et koroona olemas on? Ei usu, et tegemist on nakkavama ja raskema haigusega kui muud külmetushaigused? Olete lõbusõltlased ning ei pea paari nädalat haigust (või vanema sugulase puhul ehk ka paari nädalat haiglat, annaks taevas, et mitte hullemat) pidutsemisvõimaluse eest oluliseks hinnaks?

Kui teised järgivad, kuidas sa neid keelata saad.

Sa ise ei suuda leida?
Miks peaks hakkama Delfis uudist otsima, kui palju kiiremini saab selle avada siin? Keegi juba lisas lingi ja ole mureta, uudis leitud ja läbi loetud.

Ma olen muidu mõistlik inimene ja suudan mõista igasuguseid erinevaid inimtüüpe, aga praegu koroona-ajal on välja ujunud seltskond, kelle käitumisest ma mitte kuidagi aru ei saa.
Need on ajutegevust rikkuva koroona vormi läbi põdenud.

Loodan, et jõuan enne Tallinnast vehkat teha. Enne jõule õudne koht, inimene inimese otsas tormlemas.
Kambas ringi jõlkuvaid teismelisi võiks küll kinni nabima hakata ja lastelt ka maske nõuda. Mitte üks päev ei saa ma ühistranspordiga töölt koju tulla nii, et seal poleks kõva häälega lällavaid noorukeid, enamasti venekeelsed. Maske pole ja tatt lendab.

Kõik peale toidupoodide ja apteekide peaks kinni panema. Praegu oleks ideaalne aeg kaheks nädalaks kollektiivne seisak teha ja saaks niigi palju nakatumisnumbrid langema, et jaanuaris pärast koolivaheaega lapsed kontaktõppele jälle saaks minna, plaaniline ravi haiglates jätkuda jne.
Praeguste nakatunute numbritega tüürime niikuinii selle totaalse lock downi poole, nii et võiks seda juba kohe teha, et kiiremini välja pääseks jälle.
Jõulude ja uue aasta vahel niikuinii paljudes ettevõtetes puhkused, nii et praegu saaks selle “seisaku” kõige valutumalt teha. Igasugu väljaspool pereringi peetavate üritusteta saab normaalne inimene hakkama (või vähemalt peaks hakkama saama).

Sa ise ei suuda leida?
Miks peaks hakkama Delfis uudist otsima, kui palju kiiremini saab selle avada siin? Keegi juba lisas lingi ja ole mureta, uudis leitud ja läbi loetud.
See oli Delfi esiuudis päev otsa. Googlisse “delfi” kirjutada on palju vähem klikkimist ja ajakulu kui küsida perekoolist “Ja kus on uudise link?” ning vastust ootama jääda.

See et lapsed peale koolivaheaega kontaktõppele saaksid naasta, see pole isegi vist enam variant. Kui siis 1.-4. klass ja HEV lapsed. Pigem tuleb taas ditantsõpe pluss lisaks piiranguid. Kindlasti liigutakse pühade ajal palju ja nii see kahjuks lõppeb.

Mitte midagi ei tehta on minu arvamus.
Totrus kuubis oleks kaubanduskeskused kinni panna, võib olla siis kl.22.00 teatatakse, et homme on Tallinnas kaubanduskeskused kinni ja kõik tormavad mujale. Kas see oleks siis eesmärk, et Tallinna inimesed viivad viiruse mujale.
Või keelavad peod, aga kes kontrollib. Miks raisata ressurssi sellele.

Või keelavad peod, aga kes kontrollib. Miks raisata ressurssi sellele.
Naabrid kontrollivad.😎

Nii kurb, et on nii palju inimesi, kes teevad võitluse selle viirusega nii raskeks. Miks peab valitsus asju käsu korras tegema? Miks ei võiks inimesed ise mõistlikult käituda? Kõik need meetmed ei võta ju tükki küljest ära. Miks peab laiama, et “kes mind küll käsib?” ja “mina küll ei järgi”. Lihtsalt nõme ja lapsik käitumine minu meelest. Ja solvav kõigi nende suhtes, kes pingutavad. Kõigil, kes ei suvatse avalikus ruumis maski kasutada, võiks med.töötajate ees piinlik olla. Nemad peavad teist tunduvalt kauem olema tunduvalt karmimas eririietuses ja teie virisete, et see väike mask on ebamugav?

mida need inimesed siis nii hirmsasti teevad, et teie arvates peab hirmsaid piiranguid tegema. Valitsus ja ajakirjandus võiks endale otsa vaadata ja mõista, et see kõik ongi nende süü.
Kommunikatsioon on kohutavalt halb. See ütleb, et kandke maske, aga kõike muud võite teha lubatu piires. Ja seda inimesed ka teevad.
Võiks kommunikeerida- hoidke distantsi, ärge minge rahvarohketesse kohtadesse, viirus on nakkav, kannad maski või mitte. Vähenda kontakte, hoidu töökaaslastest ja tuttavatest, suhelge rohkem õues.
See ähvardamine ei tööta, sest kõik ongi ju lubatud.
Minu küsimused valitsusele. Kuidas vähendada nakkuse levikut haiglates ja hooldekodudes. -Kas kuidagi saab hoida plaanilist ravi lahti, kui haiglates nakatumine suureneb ja ka plaanilist ravi saavad patsiendid on ohustatumad viiruse poolt kui kodus. Kuidas vähendada töökohtades nakatumist. Miks toimuvad tõõkohtades jõulupeod, mis läks kommunikatsioonis valesti. Miks kogu aur läheb maskidele, kui on teada, et enamus nakatumisi toimub tööl ja kodus. Kuidas parandada terviseameti tööd.

Sellepärast olekski vaja kogu maakond lukku panna ja komandanditund kehtestada.
kas sina hakkad sel juhul vabatahtlikult 2 korda nädalas mu teises maakonnas elaval ämmal abiks käima: poest süüa tooma, kuurist puud tuppa, korra nädalas aitad teda vannitada. seda kõike käime praegu ise harjumaalt tegemas, aga kui piirid sinu palvel kinni pannakse, siis on üks inimene varsti ilmas vähem.
(kuigi tegelikult on meil kokkulepe, et kui selline piirang tuleb, pakib üks meist kohe asjad ja paneb autoga tema poole teele ning jääb sinna piirangu lõpuni)

Harjumaa piirid pannakse lukku.

Võiks kommunikeerida- hoidke distantsi, ärge minge rahvarohketesse kohtadesse, viirus on nakkav, kannad maski või mitte. Vähenda kontakte, hoidu töökaaslastest ja tuttavatest, suhelge rohkem õues.
Seda kõike on ju tehtud, ise võiks ka vahel mõnikord uudiseid lugeda/vaadata/kuulata.
Lollakas.
Mõnus. Saab sind trahvida siis vähemalt tuhandete eurodega, mingigi panuse annad ühiskonnale. Pidu lüüakse laiali nagunii.

Totrus kuubis oleks kaubanduskeskused kinni panna, võib olla siis kl.22.00 teatatakse, et homme on Tallinnas kaubanduskeskused kinni ja kõik tormavad mujale. Kas see oleks siis eesmärk, et Tallinna inimesed viivad viiruse mujale.
Kuidas nad saavad, kui teise maakonda ei lubata, näiteks nagu Leedus praegu on? Ja Soomes oli kevadel.

Miks toimuvad tõõkohtades jõulupeod, mis läks kommunikatsioonis valesti.
Ma ei tea küll ühtegi jõulupidu, mis sel aastal toimuks.
Miks kogu aur läheb maskidele, kui on teada, et enamus nakatumisi toimub tööl ja kodus.
Sest kui sina oled nakatunud, ise seda teadmata, kuid kannad kaupluses maski, siis vastu tulev Mari ei saa viirust ega vii seda koju oma mehele, kolmele lapsele ja ämmale. Kodus on viiruse levikut palju keerulisem takistada kui poes vastu tulevate inimeste vahel. Statistikast jääb mulje, et vau, kuidas kodus viirus levib – aga ta poleks levinud, kui see üks inimene poes, kellelt pereliige viiruse sai, oleks maski kandnud.
Kuidas vähendada nakkuse levikut haiglates ja hooldekodudes.
Nii, et sa kannad maski ja ei sokuta viirust sellele naabrile, sõbrale, töökaaslasele, kelle abikaasa, õde, vend, ema, isa töötab haiglas, hooldekodus.

Mõnus. Saab sind trahvida siis vähemalt tuhandete eurodega, mingigi panuse annad ühiskonnale. Pidu lüüakse laiali nagunii.
Kui pole kaebajaid, siis ei leidu ka lööjaid. Põhiline probleem ongi nende piirangutega, et ei jätku jõustajaid. Ja kui veel jõustajate peale köhima hakatakse ja peab iga peo laialilöömise järel testima jooksma, siis saab ressurss õige kähku otsa.

<p style=”text-align: left;”>Hooldekodud jõuludeks lukku.</p>

Kui pole kaebajaid, siis ei leidu ka lööjaid. Põhiline probleem ongi nende piirangutega, et ei jätku jõustajaid. Ja kui veel jõustajate peale köhima hakatakse ja peab iga peo laialilöömise järel testima jooksma, siis saab ressurss õige kähku otsa.
Küll kaebajaid leidub. Kõrini, et osad peavad enda elu piirama, et mingi peast põrunud kontingent saaks sellele sülitada.

Saan aru, et osadele vist “meeldib” lockdown, selle asemel, et mõnda aega kanda maski ja hoida distantsi, et suurem osa elust saaks ikka edasi toimida.

Võiks tõesti panna teetõkked Tallinna ringteele ega laseks kedagi sealt üle ilma dokumentaalselt tõestatava mõjuva põhjuseta. Ei peaks enam pead murdma. Tean vähemalt kolme peret, enda oma sealhulgas, kes praegu ragistavad ajusid – kas minna või mitte minna jõulude ajal maale vanematele külla? Me oleme olnud viimase nädala täiesti kodukontoris, aga ikkagi oleme poes käinud süüa ostmas. Mina pidin korra käima loomaarstil (kandsime arstiga mõlemad maske). Üks tuttav tuli üht asja tooma ja ajasime õues kümme min juttu, maskideta. Ei tea, ei tea …
Käisin täna uusi saapaid ostmas Sikupilli keskuses Weekendi poes. Maskis, ainult seal poes. Tegemist oli hädaostuga, sest vanad läksid kannast lõhki, aga ma tahan iga päev jalutamas käia. Sikupilli juures käis jube mäsu, päeval kell 13 ajal. Parkla tuubil autosid täis, vaata et ei saagi Pallasti tänavale välja keerata. Eks võib öelda, et sa ise ju ka mäslesid oma autoga seal. Aga vaevalt nad seal kõik katki läinud saabaste asemele uusi olid ostmas.
Üks on küll kindel, mingeid vaikseid pühi pole oodata. Pühad tulevad nagu mullu ja muistegi, aga pärast tulgu või veeuputus.

Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Mis piirangud Harjumaale?