Ma ise arvan, et kui kõik(!) inimesed peaksid pidevalt testima, siis oleks ettevõtetel palju keerulisem mingisugust tulu teenida, kui praegu, mil mingi osa inimesi saab majandust elavdada nö spontaanselt (lähme kohvikusse-okei, lähme! Ei ole vaja panna koroonatesti aega vms.) Arusaadav, et sellise pandeemia ajal ei saa häid otsuseid olla, aga praegu teenib see piirang minu hinnangul mitut eesmärki:
1. majandus on arvatavasti elavam, kui see oleks siis, kui kõik inimesed peaksid igapäevaselt testima. No ja ilmselgelt on praegu ettevõtetel majanduslikult parem seis, kui haiglakriisi tõttu väljakuulutatud lockdowni ajal see oleks.
2. ülemaailmne teadlaste poolt heakskiidetud suund on ikkagi see, et vaktsineerime. Selline piirang annab tugeva suunise, et peaks vaktsineerima.
3. palju on olnud juttu, et koroonaga tuleb lihtsalt leppida ja see ei kao kuskile. See tähendab, et nagunii suurem osa inimesi põeb selle läbi (ka vaktsineeritud) ja sellepärast ei ole ka pidevat testimist vaja, on ju suur tõenäosus see kuskilt üles korjata. Miks siis kogu elanikkond ei võiks meelelahutust tarbida? Ikka see sama haiglakohtade ja personali piir.
Võimalik, et teadusnõukojal ja valitsusel on mingisugused hoopis teised põhjendused praegu kehtivatele piirangutele. Hetkel ongi suur murekoht kommunikatsioon. Inimesed ei ole ju (suures osas) rumalad, miks mitte selgitada, mida mingisuguse meetme rakendamisega loodetakse saavutada või ära hoida.
Lisan, et ma olen täiesti nõus, et ebainimlik on inimesi selekteerida, hoida isolatsioonis, jõuliset suunata vaktsineerima jnejnejne. Ma arvan, et ka Kaja Kallas ja äkki isegi kõik valitsuse liikmed peavad seda ebanormaalseks, aga mis neil ja meil üle jääb?