Lepite ise kodus enne kokku, Malle saab korteri ja Pille saab suvila. Või siis korter läheb Pillele ja Mallele kaasomandisse (kahepeale). Väiksel aiamaal võib samuti olla üks omanik või mitu omanikku. Ise katsuge kokku leppida.
Ma seda küsingi, et kui on ainult väike aiamaa jagada, siis kui lapsed loobuvad ühe omaniku (elusoleva vanema) kasuks, siis kas nende asemele tulevad nende laste lapsed ja ikkagi ei jää see ainult abikaasale?
Teine küsimus, et kas korter, mis oli algusest peale selle abikaasa nimel, kes elus on (ja kus ta elab), läheb ka jagamisele (kui ühisvara) või jääb ikka selle abikaasa nimele?
Ja kolmas küsimus, kui suurt rolli mängib see, et pärandaja on tegelikult juba pea 20 aastat surnud?
Noh, sel juhul jäta mu eelmised postitused tähelepanuta. Pärimine aegub 10 aastaga. Rong läinud ühesonaga. Ja loobumisõigus on yldse 3 kuud vaid peale pärandaja surma. Peale seda tuleb asju ajada kinkelepingute vms. Aga jah, 20 aastat surmast moodas, pärimised ammu aegunud.
PS. Ja loomulikult on ka sinu nimel olev korter yhisvara nagu surnud abikaasa nimel olev aiamaa. Ehk et korterist 50% oli tegelikult abikaasa surma korral tema pärandvara. See ei loe, kelle nimel on.
Esimese ringi seadusjärgsed pärijad ongi lapsed, abikaasa pärib nende kõrvalt. Kui lapsed ei ole pärimisest huvitatud, siis teevad nad notari juures avalduse loobumise kohta. Kas neil lastel on omakorda lapsed? Loobumise korral läheb pärimisõigus edasi lastele.
https://notarlaidvee.ee/seadusjargsed-parijad/
Ma saan aru, aga küsin uuesti, kui kinnisvara on lahkunud abikaasa nimel, siis kelle nimele see pärast kirjutatakse – kas kõigi pärijate? Oletame, et tegemist on väikese aiamaaga kusagil x ääremaal, siis ikkagi abikaasa ei saa seda enda nimele kirjutada, vaid see läheb kõigi pärijate nimele? Ja kui lapsed loobuvad, siis nende laste nimele?
Jumal hoia kui rumal on mõni inimene.
Lapsed loobuvad, seejarel peavad loobuma lapselapsed. Sinu kasuks, vajalik vormistada notariaalne leping. Notariaalsed tehingud, mine notarisse jumal kyll, ilma notarita niikuinii ei saa.
Seejarel saad pärimistunnistuse, mille alusel saad lasta teha Kinnistusregistri kande!!!