No 1800 on küll selline palk, mille eest jaksab “punast kala” osta. Kui sul selle raha eest just mingit suurt peret pole vaja toita. Vaevalt sa seda kala iga päev vohmida tahaksid.
Ma olen vähema raha peal, viimasel ajal olen hakanud käima lähedalasuvas Selveris selle mõttega, et kui on mõned grilltooted või kala 30% ja 50% alega, siis ostan neid. Grillida ikka tahaks, aga täishinnaga enam ei jaksa osta. Marineerin ise ka, siis vaatan samuti, kas on mingeid alega lihasid. Mida kohe ära ei tarbi, läheb otse sügavkülma.
Ka sushit tuleb hakata nüüd ise tegema 😀 (aga seda olen ka varem ise katsetanud, isegi sushivalmistamise kursuse tegin läbi). Ega muud ei olegi, kui söögitegemisele hakkab nüüd kuluma rohkem aega, sest tuleb minna “tagasi juurte juurde”, ei saa enam osta poolfabrikaate või valmis tooteid, sest kui ise nullist teha, tuleb enamasti odavam, õnneks ka maitsvam. Vahepeal lihtsalt ei viitsinud eriti. Nii et esimene asi, millest mina loobun, on igasugune woltimine, sellest jään puudust tundma. Et kui mõnel päeval ei viitsi ise teha, siis lihtsalt tellid kuskilt midagi. Selle asemel peab nüüd planeerima ja aega sättima, kokaraamatud välja otsima, maitseaineriiulid üle vaatama. Kuni on maitseaineid, seni on kõik hästi.