Esileht Kodunurk Mida te täna süüa teete?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 380 )

Teema: Mida te täna süüa teete?

Postitas:
Lady_Red

Ma ei tea, kuidas teil, aga minul on pühadetoidud ennast ammendanud ja tunnen puudust vanast heast teemast, et mis täna süüa saab. Ammendamatu inspiratsiooniallikas minu jaoks :)!

Teen ise otsa lahti:

Veise sisefilee, mille maitsestan küüslaugupulbri, soola, ühe hea seenemaitseainega (Santa Maria Scandinavian Forest) ja pisukese tüümianiga. Alternatiivina olen kasutanud veise maitsestamisel ka klassikalist Vahemere maitsestust – kuivatatud basiilik, oregano, küüslauk, must pipar ja sool. Liha praen suurel kuumusel ühelt poolt 2 minutit ja teiselt poolt 1 minuti. 5-10 minutiks seisma ja serveerin.

Juurde teen ühe komponendina kindlasti rohelisi oakaunu – jupitan, hautan ja maitsestan soola ning sulavõiga.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Tegin juba eile valmis kana rohelise curry ja jogurti kastmes. Maitstes oli nii piprane, et silmist lõi tuld – aga tänase ilmaga peaks sobima.
Kõrvale basmati riis ja lavash maitset mahendama.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Teen noorima poja õhtusöögi tellimust: kodujuust, heeringas, tomat, kurk ning keedukartul.
Homme saab olema keskmise poja tellimus: kalasupp. Eile oli vanema poja soov: lihalõigud ahjus, millel on peal sibula ja juustu kate. Kõrvale ahjus tehtud kartul, porgandid, kaalikad ning porgandi-ananassisalat. Kahjuks noorimale pojale see liha ei maitse. Ka ilma katteta liha ei taha.
Tellimuse täitmist ootavad veel brokoli-lillakapsa püreesupp kana ning kõrvitsaseemnetega ning boršisupp.

Please wait...
Postitas:
Viki

Meil oli läätsepada, mille koostis oli – sealiha,tomat,läätsed,porgand,kartul,šampinjonid,baklažaan,küüslauk ja petersell.

Please wait...
Postitas:
kägu

mul on samuti pühaderoogadest isu täis ja tahtsin midagi väga argipäevast. tegin tatar hakklihakastmega ja kurgi-tomati salat kõrvale. magustoiduks mannavaht piimaga.

Please wait...
Postitas:
kohalik

Laste soovil selge kanasupp:

kanaliha, kartul, porgand, porru, pipar ja loorber.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Tegin suure pajatäie nõukaaegset guljassi-kastet hapukurgiga, kõrvale riis ja marineeritud seened.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Ur St

Meil oli ka esmaspäeval lihakaste tatraga, eile keetsin laste soovil boršisuppi. Nädalavahetusel oli meil koorese suitsukanakastmega lipsumakaronid. Uhasin kastmesse veel usinalt tomatit ja rohelist sibulat, et värvilisem oleks 🙂 Ja see nädal on mul smuutihullus ka jälle, isutab kohe igasuguse värske järgi.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Täna on kreeka salat, homme läätse-kookose supp.

Please wait...
Postitas:
Kägu

üritasin tiheda graafikuga sel nädalal menüü kindlalt paika panna, et kiirelt ja lihtsalt süüa saada.
Pühapäeval tegin ettevalmistusi- tein lasagne jaoks valmis bolognese, kuna see võtab mõne tunni aega, marineerisin ribisid.
Esmaspäeval lasagne
Teisipäeval sichuani sealiha-musta seene-brokkoli stir fry, basmati riis
kolmapäeval glasuuritud searibid kartulipüreega
Neljapäeval kanakoivad ahjujuurviljadega (kollane peet, porgand, kaalikas)
reedel kotletid salatiga

Please wait...
Postitas:
kriibukraabu

Tegin täna nõukaaegset klassikat elik makaroni-piimasuppi.
Vahelduseks väga maitsev.
http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/9630

Please wait...
Postitas:
Kägu

Täna vana hea frikadellisupp, eile oli suitsukana-sinihallitusjuustu pasta, homme üle pika aja kiirtoidu hiinakas. Üleeile oli kartulipuder hakklihakastmega üle veel pikema aja.

Please wait...
Postitas:
kriibukraabu

Ma otsisin täna vanad nõukaaegsed kokaraamatud välja, nii paljud soolased toidud ja magustoidud on ununenud. Tänapäeval on ju poodides nii suur valik, et vanad head lihtsad toidud kipuvad unustusse vajuma.

Please wait...
Postitas:
Parapam

täna lihapallid, kartulipuder ja rohelised oad. Homme teeb mees mingit aasiapärast riisi-kana pada.

Please wait...
Postitas:
katariina333

Ostsin terve koha, fileed lähevad katte all ahju täna. Homseks plaanin hakkliha ja köögivilju riisipaberisse keeratult aurutada. Mingi kerge tai salat ka juurde ilmselt.

Please wait...
Postitas:
Ur St

Meil on täna haudepotis hautatud kanakoivad koorekastmega ja kartuli-porgandipüree kõrvale, peedisalatit ka. Magusaks Brita kook, aga selle tõin kohvikust 😛

Please wait...
Postitas:
Kägu

Täna keetsin hernesuppi suitsuribiga ja õhtuks tegin pannkooke vaarikamoosiga.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Meil on täna haudepotis hautatud kanakoivad koorekastmega ja kartuli-porgandipüree kõrvale, peedisalatit ka. Magusaks Brita kook, aga selle tõin kohvikust :P

Kuidas sa teed kanakoibi?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 15 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mul selline häda, et nagu midagi rasvasemat ei taha enam. Kõigest praest, lihast, kalast isu täis. Tahaks midagi kerget, aga ei taipa mis see olla võiks. Ainult jogurtist jääb väheks. Kaerakile oleks hea, aga seda ei saa vist praegu (toas nii 20 kraadi) korralikult hapuks? Kunagi proovisin talvel teha, läks hallitama, aga hapuks ei läinud.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mul selline häda, et nagu midagi rasvasemat ei taha enam. Kõigest praest, lihast, kalast isu täis. Tahaks midagi kerget, aga ei taipa mis see olla võiks. Ainult jogurtist jääb väheks. Kaerakile oleks hea, aga seda ei saa vist praegu (toas nii 20 kraadi) korralikult hapuks? Kunagi proovisin talvel teha, läks hallitama, aga hapuks ei läinud.

Quiche

Please wait...
Postitas:
Kägu

Quiche

Kui see peen nimetus maakeeli Singi-koorepirukat tähendab
http://toidutare.ee/eelroad/F682/, siis tänan, ei.
Liiga rammus, ei isuta.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Viki

Lõunaks on selge lõhesupp. Õhtuks on ahjus küpsetatud ribiliha koos kartuliga ja hapukapsas.

Please wait...
Postitas:
Ur St

Kuidas sa teed kanakoibi?

Too päev ma lihtsalt pruunistasin malmpoti põhjas koivad eelnevalt ära, raputasin soola-pipra ja ürdiseguga üle, panin sortsu vett ka poti põhja ja läksid vaiksele tulele kaane alla hauduma. Lõpus valasin kohvikoore peale, et kaste ka tekiks.
Kuna nii kastet kui ka koibi jäi veel järgmiseks päevaks järgi, siis järgmine päev puhastasin koivad ära, hakkisin liha väikesteks tükkideks ja tegin tavalise kanakastme köögiviljapüree peale 🙂

Please wait...
Postitas:
marimustikas

Eile oli menüüs Burgundia pada (veis, seened, porgandid, sibul, küüslauk, punane vein) ja ahjujuurikad (kartul, pastinaak, küüslauk, sibul) aga tänaseks plaaniks on Kikerherne karri (pole veel päris kindel kas indiapärane garam masalaga või taipärane kookospiima ja ohtra koriandriga) ja riis 🙂
Siinseid ideid lugedes tuli meeletu ist tatra järgi…enne nädala lõppu peaks siis tegema nt tatrapuder (sisse ikka peekonit, võid, sibulat) külma küüslaugukastmega või hoopis klassikalise hakkliha- või seenekastmega.

Please wait...
Postitas:
Parapam

täna panin malmpannile kartulid, küüslauguküüned ja veidi pardirasva (mistahes öli kölbaks kah). Ja peale soolapeekonit paksude viiludena. Ja ahju, 200 kraadi umbes tund aega. Mmmmmmmm… ja kogu öhtusöök kogu perele, 4 eurot. Körvale tegin veel peeti, ja oli hapukurki ja körvitsat. Oli töesti hea. 🙂

Please wait...
Postitas:
Kägu

boršisuppi, valan aga purgi keevasse vette tühjaks ja söök olemas.

Please wait...
Postitas:
Viki

Õhtul tuleb kanašašlõkk jogurti marinaadis, kartul ja salat. Homme lõunaks on seenesupp.

Please wait...
Postitas:
Viki

Täna valmistan täidetud paprikaid.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Täna valmistan täidetud paprikaid.

Paluks retsepti!

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 15 korda. Täpsemalt
Postitas:
Viki

Viki kirjutas:Täna valmistan täidetud paprikaid.

Paluks retsepti!

Viki kirjutas:Täna valmistan täidetud paprikaid.

Paluks retsepti!

Erinevaid retsepte on Googles väga palju. Mina teen kõige kiirema. 10tk paprikaid ja 800g hakkliha ja 1 kott keedetud riisi. Hakkliha maitsestan soolaga, pipraga, küüslauguga ja lisan riisi + rohelist peterselli. Täidan paprikad ära ja panen 1h 200C juures ahju küpsema. Plaadi põhja panen veidi vett ja lõpus maitsestan leeme hapukoorega ja tilliga.

Please wait...
Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 380 )


Esileht Kodunurk Mida te täna süüa teete?