Esileht Kodunurk Mida te täna süüa teete?

Näitan 30 postitust - vahemik 301 kuni 330 (kokku 376 )

Teema: Mida te täna süüa teete?

Postitas:
Kägu

Kartulisektorid ahjuplaadile, peale roosa soola ja maitseainete-ürtidega silitud lihalõigud.
Juurde pärast rohelist ja erinevaid kastmeid.
Hää sai!

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Segasin ja sõin koos konserveeritud tomatitega.

See kõlab nagu oleksid need tomatid koos sinuga ümber laua istunud.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kollane riis, sisse segatud oakaunad ja mustad läätsed.
Jamaika jerk-kastmes marineeritud kanatükid, grillitult.
Aromaatses tomatikastmes hautatud oad.
Okra ja herned.

Tuli selline Kariibi mere saarte toitude isu peale.

Mustad läätsed “määrivad” toidu ära. Kuidas te kasutate, et kollane riis ikka kollane on?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Keetsin sügavast leitud süldi läbi, mõned kartulid kah keedetult ja ahjupraeke sai just valmis, koogi panin just ahju. Sel aastal pole veel süüa teinud.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 24 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kala magus-hapus kastmes ja aedviljariis.

Frittisin tainas heigitükke, samal ajal tegin kastme: punane ja roheline paprika (suured tükid), sibul (samuti suht suured tükid), küüslauk sai kuumutatud õlis. Siis juurde ananassitükid, natuke ananassimahla, vett, sojat. Edasi sool, suhkur, tšillihelbeid, äädikat. Kõike nii palju, kui oma maitse jaoks asi timmis on.

Riisi jaoks keetsin basmati riisi, pannil wokkisin kiirelt porgandi ja kapsa julienned, rohelised oakaunad, toored herned, lahtilöödud muna. Maitsestasin soola, piprajahu, soja ja tilga meega. Siis juurde riis, minutike segamist ja kaussi.

See siis eile.
Täna pole veel plaane teinud, aga kosub vist kana poole. Näiteks paksus vütrsises tainas frititud kanafilee, mille söömisel pigistaks sidrunimahla peale ja muidu da serveerin toore sibula ja rohelise salatiga. Õunapannkooke vaniljejäätise ja röstitud India pähklitega nõuti juba eile, peab siis tegema 🙂

Õhtul teen miski supi, et homseks ka jaguks. Samuti keedan korraliku kondipuljongi (loomakontidest mõistagi), et nädala sees oleks kastmetele-suppidele-hautistele hea kiire lisada.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 21 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kana-kodujuustu kotletid keedukartuli ja külma koorekastmega. Toorsalat kõrvale. Lihtne kodutoit.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Tatrapuder ohtra sulavõiga ja sealiha guljašš. Kõrvale lõigutud tomatid soola ja musta pipraga.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Aurutatud basmati riis, lõhefilee ja sojakaste.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Vürtside ja meega hautatud lambakael, kergelt praetud porgandid ja basmati riis.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Seenesupp kruupide ja hapukurgiga – teen 4 l, siis jätkub kaheks päevaks.
Magusaks vastlakukkel.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kana kintsuliha-porruhautis.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
nyah nyah

Just tulen köögist, mingi hashlama & eintopfi sohipoeg sai natsuma pandud. Poti põhja till & petersell, peale kihiti sibulaid, hakkliha, kapsast, kardulaid, tomateid, suvalisi muid juurikaid, liha, kardulaid & kapsaid mitu kihti, ajuti soola & pipart, muid meenuvaid maitseaineid vabal valikul, pudel Karksi Tumedat otsa, veidi vett lisax & tulele. Kuumusega hakkan varsti mängima, aga enne serveerimist ei sega. Sibulaid & tomateid võinux rohkem olla, aga yhed osutusid olevat langenud kaxislisaebaideaalsete säilitustingimuste, teised mehe hommikuvõileibade ohvrix. Porgandit olex ka pannud, aga pott sai täis. & õlu ON oluline maitsekomponent, paar prossa alkoholi keevad välja ammu enne, kui juurikas pehmeneb, ehkki klassikaline hashlama kysib heledat, aga mul oli tume (punane) kapsas ka.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Punane veisehakklihasupp https://naisele.ohtuleht.ee/803467/coop-kokakool-punane-hakklihasupp
Maitsev nii hapukoorega kui niisama. 4-aastane vitsutab ka kuis jaksab ja reeglina teen rohkem kui topeltportsu, et teiseks päevaks ka jääks.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
nyah nyah

Punane veisehakklihasupp https://naisele.ohtuleht.ee/803467/coop-kokakool-punane-hakklihasupp
Maitsev nii hapukoorega kui niisama. 4-aastane vitsutab ka kuis jaksab ja reeglina teen rohkem kui topeltportsu, et teiseks päevaks ka jääks.

Yxteist porgandit & poolteist kartulit? Või kohandasid koguseid‚’?

Please wait...
Postitas:
Kägu

Sai turult kaks kalkunikintsu koju taritud. Kuna midagi targemat nendega peale hakata ei osanud, pistsin ahjupotti ja kallasin pardirasvaga üle. Eeldusel, et kalkuni jalg on samamoodi tume liha kui pardi oma, siis võiks confit ka sellest päris hea tulla. Kõrvaseks lõikusin porgandid ja pastinaagid kangideks ja lähevad ka need tilga pardirasva ja näputäie rosmariiniga ahju.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Sai turult kaks kalkunikintsu koju taritud. Kuna midagi targemat nendega peale hakata ei osanud, pistsin ahjupotti ja kallasin pardirasvaga üle. Eeldusel, et kalkuni jalg on samamoodi tume liha kui pardi oma, siis võiks confit ka sellest päris hea tulla. Kõrvaseks lõikusin porgandid ja pastinaagid kangideks ja lähevad ka need tilga pardirasva ja näputäie rosmariiniga ahju.

Ei ole kalkunist kunagi confit’d teha proovinud, aga pardikoivaga võrreldes on see ikka tunuvalt pehmem ja kiiremini valmiv liha, mis ei vaja pikka töötlemist.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Yxteist porgandit & poolteist kartulit? Või kohandasid ko

Mis selles imelikku on? Kõik toidud ei pea ju 3/4 osas kartulil põhinema.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Punane veisehakklihasupp https://naisele.ohtuleht.ee/803467/coop-kokakool-punane-hakklihasupp
Maitsev nii hapukoorega kui niisama. 4-aastane vitsutab ka kuis jaksab ja reeglina teen rohkem kui topeltportsu, et teiseks päevaks ka jääks.

Yxteist porgandit & poolteist kartulit? Või kohandasid koguseid‚’?

Ikka kohandatud kogused, kuna teeme seda suppi ikka mitu korda kuus siis on ainete sobivad vahekorrad välja kujunenud.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

ja kes ikka suppe tehes näpuga järge ajab? Retsept annab idee ja koostisained, kogused annab külmkapp ja elukogemus:)

Kookide puhul järgin küll retsepti.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kuna poes olid ilusad sinikarbid, siis tegin neid kookospiimakastmes.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Seda kikerherne salatit, aga kasutan tavalist majoneesi, panen ka kirsstomateid ja kuna poes olid kõvad avokaadod, siis jätan need hoopis välja. Kui tuleb tuju, ehk teen isegi kanafilee tükikesi kõrvale või panen sisse. Mõnus päikselise ilma salat!
http://www.taimetoit.ee/2011/12/vurtsikas-kikerherne-avokaado-salat.html

Please wait...
Postitas:
Kägu

Täna olen mina Pr Pardifilee isiklikult 😀 aga mitte päris, sest sain selle pardifilee -50% kilohinnaga miski 7.- kanti. Istub soja-meesinepi marinaadis ja läheb pannile, kõrvale salat riisinuudlitest+kurk+tomat+paprika+petersell (leidsin need gluteenivabasid makarone otsides, nii lahedad asjad, lihtsalt keev vesi peale valada, seista ja makaron valmis!).

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Tegin esimest korda makarone juustuga.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Seda kikerherne salatit, aga kasutan tavalist majoneesi, panen ka kirsstomateid ja kuna poes olid kõvad avokaadod, siis jätan need hoopis välja. Kui tuleb tuju, ehk teen isegi kanafilee tükikesi kõrvale või panen sisse. Mõnus päikselise ilma salat!
http://www.taimetoit.ee/2011/12/vurtsikas-kikerherne-avokaado-salat.html

Proovin täna seda ja ka eelpool nimetatud hakklihasuppi teha.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Nii, hakklihasupi tegin ilusa paksu ja tummise, nii et lusikas ikka sees püsti seisis. Lisasin veel kidney ube ja maisi. Tuli selline mehhikopärane supp.
Kikerhernesalat oli super hea. Kastmeks kasutasin vegan salatikastet, mis maitses täpselt nagu majonees (ma loodan, et ostsin õige asja poest). Avokaadot ei pannud, kuna kaste oli juba niigi rasvane.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Lihaveise steik ja bataadipüree. Juurde punane vein.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Tegin hommikul suure pajatäie seda dieedi-kapsasuppi, vahelduseks päevi kestnud grillimisele. Et oleks mõnda aega võtta, kes aga tahab miskit lahjemat. Päris hea sai ilmselt, kahaneb kiirelt.
Õhtusöögiks sai ahjukala ananassi-koorekastmes, sinihallitusjuust ja praesibul lisaks.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
nyah nyah

Eilset õlles hautatud notsi sai nii palju, et täna keedan riisi juurde & ongi siuh vilx om nom.

Please wait...
Postitas:
nyah nyah

Põuasalat. Pikk kurk, koorid, viilutad, sumad suurde kaanetatavasse anumasse. Priske tomat, viilutad, sinnasamma. Sibul või kysla vms on ka võimalikud, aga mitte kohustuslikud. Maitseroheline, vähemalt till kindlasti, petersell, spinat, basiilik või rukola vms ei tee ka paha. Sutisuti suhkrut, pisut pipart, sydamest soola, soru kanget sinepit. Kuklasse kõigele kefiiri, et ikka lirtsub, korralikult läbi segada, vähemalt tunnix kaane all kylmikusse. Värskete keedukartulitega taevalik, kui esineb ylejääke, saab neist kylma kardula & suitsulõhe, heeringa või halvimal juhul karbituunikala abil homse salati ka. Eriti näljane lisab muna, krevette, singikuubikuid, juustukuubikuid, leivakuubikuid või, noh, mida hing ihaldab.

Please wait...
Postitas:
talent

Kuklasse kõigele kefiiri,…

Väga südantsoojendav on lugeda, et peale minu kasutab veel keegi vormi “kefiir”. Ma kah kefiiri-ajastust, kuigi tänapäeval on peamiselt “keefir”. Keeleveebi kohaselt on mõlemad variandid lubatud, a mulle see vanem versioon mekib rohkem.

Teemasse veel ei oska miskit kosta😊
Eile sai grillitud, seda kraami jäi üle nagu ikka, tõenäoliselt tuleb õhtupoole neist miski jäätmesupp ehk seljankalaadne.
Päeval tõenäoliselt ei viitsi süüa – lubavad kuuma ilma. Tass KEFIIRI ja mõni värske tomat – kärab küll!

Please wait...
Näitan 30 postitust - vahemik 301 kuni 330 (kokku 376 )


Esileht Kodunurk Mida te täna süüa teete?