Miks siin tühjus on?
Paastupäev.
Miks siin tühjus on?
Paastupäev.
taevatrumm on kana pooltiib, nagu drumsticks on poolkoib ???? kui psned goiglisse, annab ahjutiibade retsepti ka
Ei tee neid ahjus, ikka fritüüris.
Eile olid rohelised klimbid (ürdiklimbid) tomatikonsomees. Mees tegi veel omale selitatud võid ka peale????
Tänast pole mõelnud, aga sea sisefilee tahab tegemist. Tõenäoliselt siis noisetid mingi püree ja soojade aedviljadega????
Eesti keel valmistab raskusi?
Eesti keel valmistab raskusi?
Kas see käis minu (Kägu 30.01.2019 06:36) pihta? Miks?
Kui keegi kirjutab, et tal on menüüs pizza, guljash, borsh (vabandan, ma ei leia siin arvutis “katusega” tähti!), siis on see ok, aga kui mina kirjutan “konsomee” või “noisette”, siis on see “eesti keele unustamine”? Võin ma küsida, millest selline vahe? Ega ometi sellest, et sina teatud toitude nimetusi ei tea ja pead seda keskmise käo loogika kohaselt peenutsemiseks? Aga palun – sul on võimalus siis minu toidud “eesti keelde” tõlkida! Kusjuures lühidalt, eks ole?
Miks siin tühjus on?
Mis vahet seal on? Sirvisin sinu postitusi – mitte üht teemassepuutuvat kommentaari. Küll aga norimist. Tunned puudust hammaste teritamisest? Annan sulle siis võimaluse ja teatan, et tänaseks plaanis Kaeng phet ehk tai punase karri supp tofu ning aedviljadega.
Tegin eile lihapalle, väga maitsvad olid.
Ammu polnud nii lihtsat ja mõnusat asja söönud: pannkoogid õunamoosi, hapuka kirsikompoti ja kuhja vahukoorega 🙂 Oli see vast hea!
Forelli ahjus sibula, brokoli ja bataadiga, majoneesi panin ka natuke. Ja magustoiduks juustukooki.
Vaatan, et perekoolikad on veebruarist saati dieedil 😀
Eile tegime saslõkki kanalihast (meie külapood paremat ei pakkunud): marinaad klassikaline äädikamarinaad vahekorras 3-2-1, sisse sibulasektorid ja paprikatükid marineeruma, kolm spl jahvatatud tshillit, õli muidugi.
Kõrvale guacamole dipikaste, mees segas endale nam chim taipärast kastet.
Täna praen turska (oli Selveris soodukaga), kõrvale hautatud porgandid ja hollandi kaste.
Homme tahaks kukeseenekastet herne-oa hautisega teha.
Sealiha-tomati-riisi pajaroog. Ahjupotti pruunistatud liharibad, viilutatud sibul ja paar küüslauguküünt, purk/pakk purustatud tomatit, maitseks soola-pipart-suhkrut ja vett ka peale. Kui liha peaaegu pehme siis lisan nii klaasitäie riisi ja lasen veel 15 minutit ahjus podiseda. Kõrvale toorsalatit või külma koorekastet marineeritud kurgiga.
Kui keegi kirjutab, et tal on menüüs pizza, guljash, borsh (vabandan, ma ei leia siin arvutis “katusega” tähti!), siis on see ok, aga kui mina kirjutan “konsomee” või “noisette”, siis on see “eesti keele unustamine”?
Pitsa on eestlase menüüs. Pizzat süüaks Itaalias ja ilmselt ka mujal.
“Konsomee” on terminina kasutusel “rammuleeme” asemel.
Noisette … on mis asi?
Ja-jah, prantsuse keeles on see pähkel ja ka väike pähklisuurune kogus pehmemat koostisainet. Viimases tähenduses kasutatakse seda terminit ka võõrkeelses kulinaariakirjanduses. Eesti keeles MITTE IIALGI.
tomatikonsomees
“Konsomee” on ainult ja ainult rammus kondipuljong.
Konsomeed võib kasutada muidugi ka tomatisupi aluseks.
Must riis (Rimis sooduses) ja praadisin juurikad paprika,porgand, tomat,sibul hakklihaga ning maitsestasin tai magus tšillikastmega. Hea uus toit. Home teen borš suppi värskekapsa ja lihaga.
Pole mitu kuud pastat söönud, nüüd tegin sellist asja, vahelduseks täitsa maitsev. Riivisin veel lisaks peale head tummist juustu ka.
Lõunaks supp rassolnik ja õhtul lihapallid paprikaga tomatikastmes + makaroonid. Homme hommikuks valmistan krabisalatit.
See oli eile 4 aastat tagasi (kellegi käo tehtud).
Vaatan aegajalt sama kuupäeva (kui on) aasta(te)taguseid toite, et kas tuleb isu. Rassolnikut ei tea, pole teinud ega mäletatavasti ka söönud (vbl lasteaias ehk?). Googeldades selgub, et tummine supp kruupudega. Kruupe ei söö, sooja hapukurki ka mitte.
Lihapallid? Täitsa mõeldav – lambaliha tükk kapis, võib hakklihaks teha küll. Harissa, sibul, küüslauk, peperoni…mmm, hakkab looma ???? Juurde võiks olla terav kaste ja mingi valge omaküpaetatud leib.
Krabisalat. Pole käepärast mingit sõralist, seega tuleks see asendada kalaga. Aga kala ingveru-laimikastmes oli nagunii plaanis homme õhtusöögiks. Sinna juurde bataadipüree ja hautatud rohelised oad.
Tegelikult keerleb peas juba mõnda aega hakklihakaste. Pole seda vist 7-8 aastat teinud ega söönud. Minu mälestused selle toiduga ei ole nii võimsad, et oleks olnud vajadus seda korrata. Vbl aja möödudes mõtlen teisiti, ei tea.
Täna lõunaks värskekapsa-hakkliha hautis keedukartuliga, õhtuks ahjulõhe. Oad tuleks ka ära keeta, et võiga üle praadida.
Õhtuks ahjuforell terve kalana ja kõrvale kurgi-sibulasalat, üks tavalistest kiirtoitudest.
Seeneklimbid salveivõi ja aurutatud spinatiga ????
mul käis sõbranna külas ja üllatas imelihtsa salatiga, proovin täna järgi teha. imemaitsev oli ka ???? koosneb lillakpsast krabinuudlitest ja ananassist – kõik hellmannsi majoneesiga kokku segatud.
Teen tihti lillkapsas, krabinuudlid ja tomat. Segan samamoodi majoneesiga (eelistan ise teha, häda pärast käib ka Hellmanns). On tõesti lahja ja samas toitev.
Kala mango kastmes ja vürtsikad krõbekartulid saavad olema.
Täna õhtusöögiks riis kana ja päikesekuivatatud tomatiga, kõrvale porgandisalat.
ma tegin sellist jääkidest toitu, praadisin viinereid sibulaga, panin konservoad peale ja juurde praetud kapsasteik, täitsa söödav tuli
ma tegin sellist jääkidest toitu, praadisin viinereid sibulaga, panin konservoad peale ja juurde praetud kapsasteik, täitsa söödav tuli
Kapsasteik? ????
ma tegin sellist jääkidest toitu, praadisin viinereid sibulaga, panin konservoad peale ja juurde praetud kapsasteik, täitsa söödav tuli
Kapsasteik? ????
kapsaviilud muna sisse, jahu sisse, kuuma õli sisse pannile….võibolla pole eriti korrektne nimetus
ma tegin sellist jääkidest toitu, praadisin viinereid sibulaga, panin konservoad peale ja juurde praetud kapsasteik, täitsa söödav tuli
Kapsasteik? ????
kapsaviilud muna sisse, jahu sisse, kuuma õli sisse pannile….võibolla pole eriti korrektne nimetus
Steiki üldiselt ei paneetita jah. Paneeringuga on pigem šnitsli-tüüpi toidud. Aga see pole üldse ka oluline????
Taoliselt tehtud kapsast lugesin kunagi ammu S.Masso mingist kokaraamatust, aga tegemiseni polegi veel jõudnud ????
.
Lõpetasin just õhtuks puuviljasalati tegemise: magus õun, pehme pirn, banaan, viinamari, kastmeks kondenspiim, hapukoor, sidrunimahl. Peale röstitud india pähkleid (ühe pannitäie suutsin ära kõrvetada ????). Praegu maitsestub külmkapis, hiljem pokaali ja sööma!
Soolane tuleb grillilt – suvikõrvits sinihallitusjuustuga, täidetud baklažaanid (tomatisalsa feta ja ceddar juustuga), liha (siga klassikalises äädikamarinaadis), kana (keefiiri-tšilli marinaad), kala (sidrunimarinaad). Muu nodi tuuakse kaasa.
Tuleb taasiseseisvumispidu ette ära pidada, sest õigel päeval läheb muist rahvast reisile ????
Värske kartul, munapuder värske tilliga, juurde kilekotikurgid a la Juku-Kalle – nurru või kui hea!????
Eile vist suur osa tuttavaid ja kägusid grillisid, seega ei saanud kehvem olla ja grillile sai taas “hääled sisse” aetud. Ostsin 4 beebiforelli (Grossis soodukas – kilo ainult 4.48!), jätsin paariks tunniks soola ja laimimahlaga külma seisma ning siis kuumale restile. Seekord sai õunapuust sütt tehtud.
Kõrvale taipärane vürtsikas salat: jääsalat, koriander, münt, tshilli, uhmerdatud sidrunheina-küüslaugu-musta pipra-ingveri ja õli kastmega.
Tegin ka mingeid pitaleiva-laadseid lapikuid, need olid grillilt tulles väga mõnusad.
Täna kõige tavalisem hernesupp – oh, kuidas juba ootan!
Lõpetasin just õhtuks puuviljasalati tegemise: magus õun, pehme pirn, banaan, viinamari, kastmeks kondenspiim, hapukoor, sidrunimahl. Peale röstitud india pähkleid (ühe pannitäie suutsin ära kõrvetada ????). Praegu maitsestub külmkapis, hiljem pokaali ja sööma!
Soolane tuleb grillilt – suvikõrvits sinihallitusjuustuga, täidetud baklažaanid (tomatisalsa feta ja ceddar juustuga), liha (siga klassikalises äädikamarinaadis), kana (keefiiri-tšilli marinaad), kala (sidrunimarinaad). Muu nodi tuuakse kaasa.
Tuleb taasiseseisvumispidu ette ära pidada, sest õigel päeval läheb muist rahvast reisile ????
Jube palju erinevat kraami (pean just liha-kala silmas), aga kõik tundub väga maitsev.
Lõpetasin just õhtuks puuviljasalati tegemise: magus õun, pehme pirn, banaan, viinamari, kastmeks kondenspiim, hapukoor, sidrunimahl. Peale röstitud india pähkleid (ühe pannitäie suutsin ära kõrvetada ????). Praegu maitsestub külmkapis, hiljem pokaali ja sööma!
Soolane tuleb grillilt – suvikõrvits sinihallitusjuustuga, täidetud baklažaanid (tomatisalsa feta ja ceddar juustuga), liha (siga klassikalises äädikamarinaadis), kana (keefiiri-tšilli marinaad), kala (sidrunimarinaad). Muu nodi tuuakse kaasa.
Tuleb taasiseseisvumispidu ette ära pidada, sest õigel päeval läheb muist rahvast reisile ????
Jube palju erinevat kraami (pean just liha-kala silmas), aga kõik tundub väga maitsev.
Inimesi oli ligi 40 ja erinevaid maitseid samuti palju. Eks ise ka eelistan valikut, kuigi kui on ka vaid paar asja, ei nurise ????