Nädalavahetusel oli külas pere, kes meie pere toite ei söö, seega olin sunnitud traditsioonilist siga-kartul-kaste tegema.
Mooritud searibidest jäi palju rasva haudepotti, seda keetsin täna pikalt koos koorega sibulate ja küüslaukudega, lisaks veel porgandid, pastinaak, seller ja sidrunhein. Muidugi maitseained nagu sool, suhkur, sidrunimahl, tshilli. Sain vinge puljongi, millest tuli edasi loomalihasupp nuudlitega: hautatud loomaliharibad, klaasnuudlid, bambusevõrsed, brokoli, shitaki seened, roheline sibul. Sai väga hea tummine ja tuline supp.
Tegin täna kusskussi hakkliha ja köögiviljadega. Kõrvale kodused hoidised. Väga maitsev sai.
Pea on nii tühi. Ei taha enam kapsahautist, ühepajatoitu ja hakklihakastet.
Pole kunagi elus maitsenud läätsesid, aga mind tõmbab neid katsetama.
Soovitage mingit head läätse sööki.
Läätsed maitsevad ubade moodi?
0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 21.11 20:02; 17.02 15:59;
läätsedel on omapärane maitse, mitte halb, aga niimoodi omaette nad mingit erilist elamust ei tekita.
endale meeldivad mustad läätsed kõige rohkem. neid saab segada salatiks. lisada näiteks edamame ube, salatilehti, kurki, suitsulõhe, kõrvale serveerida kreemist kastet näiteks tahiiniga. Neid võib kasutada igasuguses salatis tegelikult, nt riisi, tatra, pasta asemel.
läätsesupp on vist üks populaarsemaid viise läätsi süüa. seda tehakse enamasti punastest läätsedest. pane google’isse “punase läätse supp”. siin näiteks esimene vaste on supp kookospiima ja ingveriga. üsna pingevabatoit: natuke hakkida ja siis kõik potti ja hautad, kuni valmis.
+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt 17.03 22:08; 04.08 19:18; 22.11 16:27; 22.11 17:01; 23.04 02:42; 11.12 17:56; 01.05 03:12;
LÕPUKS saab see hunnik kartulikotlette söödud (tehes arvestasin kogu valla toitmisega vist) ja nüüd teen plaadipitsat ja leivasuppi. Leivasuppi esimest korda elus, loodetavasti tuleb välja. Kuigi kartulikotletid olid ka head, kes oleks osanud arvata, et neid saab toorest kartulist teha.
Tegin täna kusskussi hakkliha ja köögiviljadega. Kõrvale kodused hoidised. Väga maitsev sai.
Pea on nii tühi. Ei taha enam kapsahautist, ühepajatoitu ja hakklihakastet.
Pole kunagi elus maitsenud läätsesid, aga mind tõmbab neid katsetama.
Soovitage mingit head läätse sööki.
Läätsed maitsevad ubade moodi?
Mulle meeldib selline leivakate: hautatud läätsed, palju õlis läbikuumutatud mugulsibulat, kange (vähemalt 28-30% kuivainesisaldusega) tomatipastat läbi praadida, (mina lisan ka küüslauku), maitsestan soola, suhkru, tšillihelveste (ise jahvatan omakasvatatud ja -kuivatatud kauntest) ja ingveriga.
Söön nii soojalt kui külmalt.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt 11.01 16:22; 11.01 19:28; 05.08 21:04; 26.08 15:16; 22.01 00:22; 30.01 16:23; 15.08 00:50; 04.01 19:13;
Täna praekartulid põdralihakonserviga. Kõrvale tomati-oa hoidis.
Homme kas kartulipuder hautatud metsseapõrsaga või kartuli-räimevorm.
Ära on tüüdanud need igapäevased toidud. Tahaks midagi head.
+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 21.11 20:02; 17.02 15:59;