Tegin võis mooritud värsket kapsast vorstiga.
Esimest korda katsetasin selle retsepti järgi ja tõesti sai väga hea. Aga erinevalt retseptist pruunistain vorstiviilud teisel pannil enne ära, siis alles lisasin kapsale.
Teema: Mida te täna süüa teete?
Kuskuss köögiviljadega ning mozarella ja tomatiga küpsetatud sealiha.
Täna praekartulid põdralihakonserviga. Kõrvale tomati-oa hoidis.
Homme kas kartulipuder hautatud metsseapõrsaga või kartuli-räimevorm.
Ära on tüüdanud need igapäevased toidud. Tahaks midagi head.
Need viimased on siis kuidagi erilised toidud või?
Täna praekartulid põdralihakonserviga. Kõrvale tomati-oa hoidis.
Homme kas kartulipuder hautatud metsseapõrsaga või kartuli-räimevorm.
Ära on tüüdanud need igapäevased toidud. Tahaks midagi head.
Need viimased on siis kuidagi erilised toidud või?
No mina saan aru nii, et need ongi need igapäevased toidud. Aga tahaks hoopis midagi muud.
Täna tegin kanasuppi. Nii hea ????
Hapukapsa borš. Paras lasta podiseda kui pliidi all tuli on. Vähe süsivesikuid ning hea maitse. panin paki tomatipastat ka.
Täna plaanin suitsukala salatit. Kas riisiga või ilma, ei tea. Kala, keedetud muna, sibul, värske kurk, majonees.
šašlõkki tahaks. Seda lihtsat äädikamarinaadis.
Hapukapsa borš. Paras lasta podiseda kui pliidi all tuli on. Vähe süsivesikuid ning hea maitse. panin paki tomatipastat ka.
Täna plaanin suitsukala salatit. Kas riisiga või ilma, ei tea. Kala, keedetud muna, sibul, värske kurk, majonees.
šašlõkki tahaks. Seda lihtsat äädikamarinaadis.
Just kobisime šašlõkiteolt tuppa – imelikult pilve kisub…
Aahh, mis hää suutäis! Aga õhk on ikkagi veits jahe veel, kuumus kipub ebaühtlane olema. Siiski tehtud sai, kõrvale värske salat ja igast marineeritud aedvilju.
Šašlõkihooaeg on avatud! ????
Täna pikkpoiss keedukartuliga. Homme makaronid hakkliha ja köögiviljadega.
teen vist pardi
Kanasupp klimpidega.
Kartulivorm suitsujuustuga ja praetud karbonaad.
kuna koju on kogunenud mingid poolikud pakid krõpsudega ja keegi neid enam ei taha, siis kasutan need paneeringuaineks ja teen kana krõpsu paneeringus hiina kapsa salatiga
Rosmariiniga spargelkartul ahjus, peale peent parmesani ja soolahelbeid. Poleks juba “öö”, sööks veel paar taldrikutäit 😀
Praadisime forellifilee tükke muna-jahu paneeringuga. Hapukoore-mädarõika kaste dippimiseks.
bataadisupp minimaisi, türgi ubade ja porgandiga. praadisin veits tavalist keeduvorsti kõrvale, sest oli isu.
õhtul tuunikala majoneesi, herneste ja srirachaga + õlu.
selle asja nimi on single life 🙂
Sel nädalavahetusel abikaasa kord kokata. Eile tegi araabia lamba-riisirooga (lamb kabsah ), täna tuleb hatšapuri ja juurde kreftine tomati-küüslaugusalat ????
tuli sooja salati isu ja tegingi, beebikartulitest
Riisi-makra salat ????
Sel nädalavahetusel abikaasa kord kokata. Eile tegi araabia lamba-riisirooga (lamb kabsah ), täna tuleb hatšapuri ja juurde kreftine tomati-küüslaugusalat ????
Oskad sa öelda, millise retsepti järgi ta hatšapurit teeb?
Täna õhtul tegime lihtsat rooga. Moorisime võis värskeid kartuleid, praadisime
mõne viilu sea kaelakarbonaadi, lisaks salat kodujuustu, rohelise sibula, tomati ja seentega. Nagu vanaema juures oleks olnud 🙂
Õhtul keedan värskeid kartuleid. Peale tilli. Kõrvale puraviku-kukeseene (enda korjatud) kaste. Salatiks oma kasvatatud värske kurgi-rohelise sibula hapukoore salat.
Pilafilaadne sealiha-tomati-riisi-sibula hautis sai just ahjupotis valmis.
Sel nädalavahetusel abikaasa kord kokata. Eile tegi araabia lamba-riisirooga (lamb kabsah ), täna tuleb hatšapuri ja juurde kreftine tomati-küüslaugusalat ????
Oskad sa öelda, millise retsepti järgi ta hatšapurit teeb?
Kuna versioone on ju palju, siis meil kindlat retsepti ei ole, aga harjumuseks on saanud nn “kinnine” ja malmpannil praetud (mitte ahjus). Kanamuna peale ei prae (olen ühes söögikohas söönud ahjus küpsetatud saia, millel poolvedel kanamuna peal).
Hatšapurit võib ka pealt lahtisena teha, aga meile meeldib soe sulav juust saia sees (on mugavam ja ohutum süüa).
Tainasse läheb pärmi (isiklikult eelistan kuivpärmi, mees presspärmi), piima, türgi jogurtit, jahu, soola õli.
Pätsid taina valmis, kergitad kuskil pool tundi, siis sõtkud õhumullid välja ja lased veel kerkida.
Täidisesse murendad feta (suures tükis, mitte kuubikud, minu meelest on täitsa oluline maitsevahe), mozzarella, mõni muna. Mina olen omaloominguliselt lisanud vahel küüslauku, tüümiani, musta pipart või mida iganes hetkel tuju tahab. Originaalis (kui seda üldse keegi enam teab või mäletab) ilmselt niisuguseid lisasid ei olnud.
Tainast vormid pannisuurused pätsid, täidis keskele, äärtest jätad natuke tühjaks. Tühjad ääred venitad üle taina keskele kokku ja vajutad kõvasti kinni.
Päts tagurpidi, kahvliga mõni õhuauk sisse ja kinnivajutatud pool allpool pannile tilga õli sisse praadima.
Aega ei oska öelda, aga vast nii kummaltki poolt 5-6 min., oleneb, kui paks päts on.
Mees teeb omale veel sulavõid ka sinna otsa valamiseks, mina katsun niisama kalorid kätte saada ????????
Selle üsna rammusa leiva/saia juurde muud ei tahagi kui kergemat salatit. Rasvasust neutraliseerub hapu, seega minule meeldib väga tomati-mugulsibula-tilli-küüslaugu salat tšillihelveste ja musta pipraga.
Kukeseenepasta ????
Traditsioonilised kartulitäidisega samosad. Juurde dipikastmed ja stiiliväliselt kodujuust aiaürtidega.
Täna tuleb supp: suitsukondi leeme sisse kartul, kapsas, naeris, porgand, sibul, till.
Liiga hilja tuli pähe, et oleks kartuli asemel saanud teha kartulipudruklimpe.
Täna oli kiirtoit – forellifilee sinihallitusjuustu ja ananassiga ahjus.
Olen (taas)avastanud guljaši. Kuna see on vägagi ajamahukas, siis on taoline toit kuidagi tahaplaanile jäänud, aga täna võtan ette ja 3-4 tunni pärast saab maitsvat rooga ????
Verivorsti, mulgikapsast ja kartulit ????
Olen (taas)avastanud guljaši. Kuna see on vägagi ajamahukas, siis on taoline toit kuidagi tahaplaanile jäänud, aga täna võtan ette ja 3-4 tunni pärast saab maitsvat rooga ????
Ma avastasin et kiirkeedupotiga saab guljasist kiirtoidu või vähemalt normaalse toidu teha. Mul ei tulegi ilma kiirkedupotita enam välja ????