Tegin täna seenesupi asemel hoopis mereannihautist. See on üsna lihtne, sibul (palju sibulat, ma kasutasin viit) ja küüslauk oliiviõlis kuldseks, lisada tükeldatud või purustatud tomatid, natuke tomatipastat, tsillit, basiilikut, kalakastet, hautada veidi, siis lisada valget veini, hautada kastet vaiksel tulel 2 tundi, siis mõned tükeldatud kartulid sisse ja lõpus sinimerekarbid, kalmaarid ja kaheksajalad, kiirelt kõrge kuumusega mõned minutid keeta ja ongi valmis. Värsket basiilikut ja peterselli peale ja ongi maitsev toit valmis. Külmal ajal mõnus kuum mereannihautis, tervislik samuti.
Teema: Mida te täna süüa teete?
palju sibulat, ma kasutasin viite
Viis-viit, kasutasin viit sibulat 🙂
Toit tundub maitsev 🙂 Mina teen ilma tomati ja kartulita, selge leemega, juurde ahjust tulnud valge leib, mida sinna leende on hea kasta. Kindlasti ka sidrunit ja võid!
keel limpsab sealiharulli järele
Mõte oli teha kas lasanjet või karjuse pirukat, toorsalat kõrvale.
Panin ahju pardikoivad pardirasvaga (24h marinaadis ja retsept on confit duck, üle kolme tunni küpsevad), kõrvale kartulipuder, punase kapsa hautis palsamikreemiga ja punase veini kaste. Kastme panin hommikul keema – hanekael oli jõulust üle, pruunistatud fenkol, küüslauk, sibul ja mitmed ürdid sisse, hiljem vein ja paar tundi veel podisema.
Tegime sellist asja:
https://www.youtube.com/watch?v=N3lVupIkdeg
Tore teha ja väga maitsev.
Canneloonid veiseliha ja aedviljaga. No ja tomatikastmega muidugi ????
Seašnitsel keedukartuli ja nuikapsasalatiga.
Pasta carbonarat, pastat lillkapsaga ja fondanti.
Panin just õunte, sibulate ja aprikoosidega täis topitud pardi ahju. Kõrvale ahjukartul ja punane kapsas.
Maximas oli jahutatud part absoluutselt kõige odavam liha. 2 eurot kilo. Ei raatsinud ostmata jätta.
Seašnitslid ja kartulipüree, toorsalat kõrvale.
Tom kha supp kanaga.
Teen makaronisalatit ja kõrvale praen toorvorste.
Ajan selle aasta esimese grilli tossama ????
Eile sai kanaõlad habanero-küüslaugu-soja marinaadi ning abikaasa tegi burksipihvimassi (nii pikk sõna?) valmis. Täna siia õuetööde keskel sussutame, sööme ja joome veini ????????
Kanasuppi? ahjus, lapsepõlve toit, mis ööseks ahju jäeti.
Kartulid neljaks, porgandid tükeldada, 2 tervet mugulsibulat, peotäis või 2 riisi ahjupotti, lisada tomatipasta, tükeldatud hapukurki (ja sorts kurgivett), sool, pipar ja vett peale, nii et katab 3 cm. Peale maitsestatud kanakoivad või kintsud. Ja ahju unustada. Kui liha kontidelt kukub, on valmis, kartul ja porgand ei tohiks laguneda, sest hape (tomatipasta ja kurk) ei lase üle valmida. Maitserohelist peale, hästi palju. Hapukoort kui soovi.
Toit ei ole eriti esteetiline, aga krdi maitsev.
Mulle maitseb Bolognese kaste koos lillkapsaga. Ostan väherasvast veisliha hakkliha. Praen pannil sibula ja küüslaugu, lisan hakkliha, siis tomatikaste ja lõpuks oregano. Väga nämm tuleb ja söön koos keedetud lillkapsaga. Tervislik ja nämmu.
Mulle maitseb Bolognese kaste koos lillkapsaga. Ostan väherasvast veisliha hakkliha. Praen pannil sibula ja küüslaugu, lisan hakkliha, siis tomatikaste ja lõpuks oregano. Väga nämm tuleb ja söön koos keedetud lillkapsaga. Tervislik ja nämmu.
Kindlasti on, aga milleks need nämmud ja mämmud? Sa oled ju vast ikka täisealine?
Ma tegin friikartuleid, sest tellisin kanatiibu friikartulitega, aga mida polnud, olid kartulid.
Praadisin siis neid juurde ja mõtlesin, et krt, miks ma üldse tellisin.
Mulle maitseb Bolognese kaste koos lillkapsaga. Ostan väherasvast veisliha hakkliha. Praen pannil sibula ja küüslaugu, lisan hakkliha, siis tomatikaste ja lõpuks oregano. Väga nämm tuleb ja söön koos keedetud lillkapsaga. Tervislik ja nämmu.
Ükski praetud asi pole tervislik.
Nämmu osas võib diskuteerida.
Plaaditäis Narva ja teine Kevadlille küpsiseid, melissitee ja sidrun.
Suvi hilineb nagu ikka.
Mulle maitseb Bolognese kaste koos lillkapsaga. Ostan väherasvast veisliha hakkliha. Praen pannil sibula ja küüslaugu, lisan hakkliha, siis tomatikaste ja lõpuks oregano. Väga nämm tuleb ja söön koos keedetud lillkapsaga. Tervislik ja nämmu.
See on hakkliha tomatiga mitte Bolognese kaste!
Sinimerekarbid koorekastmes
Vahin juba mitmendat päeva Ostratist inspireeritud Carbonara pilte ja tegin täna ka ????????
Mulle maitseb Bolognese kaste koos lillkapsaga. Ostan väherasvast veisliha hakkliha. Praen pannil sibula ja küüslaugu, lisan hakkliha, siis tomatikaste ja lõpuks oregano. Väga nämm tuleb ja söön koos keedetud lillkapsaga. Tervislik ja nämmu.
TL, sina vä?
Bigos ????
Krtulipuder ja seašnitslid, kurgi-nuikapsa salat kõrvale.
Meil on külas meie India sõbrad, neljaliikmeline pere.
Oleme juba päevi grillinud, hommikuti putru, omlette ja pannkooke söönud.
Lõunased Aasia toidud on neile maitsenud, muid toite peavad hästi mahedateks.
Täna avaldas perenaine soovi ise lõunat teha ja ausalt öeldes need lõhnad, mis minu köögist hommikust saati tulevad, on lihtsalt imelised!
Abikaasa kodumaa maitsed ja toidud (Taimaa) on meil muidugi igapäevased, India toite sööme harvem ja pigem restoranis.
Nüüd on ehe India mul kodus ja ma juba vesistan suud võikana, erinevate karride ja riisiroogade peale. Magusaid mee õlipirukaid olen juba näppimas käinud ????
Magusaid mee õlipirukaid olen juba näppimas käinud
Kuidas neid tehti?
Magusaid mee õlipirukaid olen juba näppimas käinud
Kuidas neid tehti?
Magusast tainast pätsid/pallid küpsetatakse nagu õlipirukaid ja siis karamelliseeritakse kuumas mee-õli segus. Seesamiseemned peale ja süüakse kas niisama või näiteks jäätisega.
Tainasse võib peita ka puuvilju (õunu, banaane, ananassi).
Nende magustoidud on ülimagusad ja suuresti väga rammusad, nädalane magusa- ja kalorilaks on garanteeritud ????
Meil on külas meie India sõbrad, neljaliikmeline pere.
Oleme juba päevi grillinud, hommikuti putru, omlette ja pannkooke söönud.
Lõunased Aasia toidud on neile maitsenud, muid toite peavad hästi mahedateks.
Täna avaldas perenaine soovi ise lõunat teha ja ausalt öeldes need lõhnad, mis minu köögist hommikust saati tulevad, on lihtsalt imelised!
Abikaasa kodumaa maitsed ja toidud (Taimaa) on meil muidugi igapäevased, India toite sööme harvem ja pigem restoranis.
Nüüd on ehe India mul kodus ja ma juba vesistan suud võikana, erinevate karride ja riisiroogade peale. Magusaid mee õlipirukaid olen juba näppimas käinud ????
India toidud ongi imelised.