Hautatud veisepõsed ja kartulipüree.
Teema: Mida te täna süüa teete?

Hautatud veisepõsed ja kartulipüree
meil rebitud sealiha (5h 110 kraadi juures) ja kartulipuder:) Coleslaw kõrval.
Magusaks juustukook.

Seenesupp.
Õlis pruunistatud-keedetud juurviljadest puljong, kurnatud, sisse kartul, porgand, marun.kurk, sibul, praetud kuuseriisikad ja kitsemamplid.
Puljongipõhja juurikad (porgand, seller, sibul, tomat, küüslauk, fenkol) lähevad blenderisse ja muutuvad kunagi kastmepõhjaks (ma üldjuhul ei paksenda kastmeid jahuga, pigem aedviljadega).
Peterselli peale, seda on aiamaal veel küllalt.

Hautatud veisepõsed ja kartulipüree.
Kust kohast sul veisepõske saada õnnestus?

Hautatud veisepõsed ja kartulipüree.
Kust kohast sul veisepõske saada õnnestus?
Mine ja osta
https://prismamarket.ee/entry/kauakupsetatud-veiseposk-koogiviljadega-800-g/4742513006051
https://noo.ee/tooted/noo-fitlap-kauakupsetatud-veiseposk-05-kg/

Hautatud veisepõsed ja kartulipüree.
Kust kohast sul veisepõske saada õnnestus?
Mine ja osta
https://prismamarket.ee/entry/kauakupsetatud-veiseposk-koogiviljadega-800-g/4742513006051
https://noo.ee/tooted/noo-fitlap-kauakupsetatud-veiseposk-05-kg/
Ma pidasin silmas toorest liha kui sellist, mitte valmistoodet

Hommikul tegime suvikõrvitsa-kartuli kotlette ja õhtul suitsukala salatit (muna, heik, kartul, hapukoor, majonees). Lõuna jäi vahele.

Mina olen toorest veisepõske ostnud Tartu turult

Hautatud veisepõsed ja kartulipüree.
Kust kohast sul veisepõske saada õnnestus?
Turu lihapoest, ikka värsket ja maitsestamata. Tuttava müüja käest.

Turgudel vist jah müüakse igasugu haruldasemaid looma kehaosasid. Ma olen turul näinud müügil nii süda, udarat kui ka pullimune ja veel kõiksugu imelikke asju.

Hautatud veisepõsed ja kartulipüree.
Kust kohast sul veisepõske saada õnnestus?
Mine ja osta
https://prismamarket.ee/entry/kauakupsetatud-veiseposk-koogiviljadega-800-g/4742513006051
https://noo.ee/tooted/noo-fitlap-kauakupsetatud-veiseposk-05-kg/
Ma pidasin silmas toorest liha kui sellist, mitte valmistoodet
Ma ka mõtlesin, et inimene tegi ise süüa ja värskest kraamist, aga tuli välja, et poe valmiskraam 😀

Turgudel vist jah müüakse igasugu haruldasemaid looma kehaosasid. Ma olen turul näinud müügil nii süda, udarat kui ka pullimune ja veel kõiksugu imelikke asju.
Mis ses südames nii erilist on? Seda ju ka poodide (nii värskelt kui külmunult).

Mis ses südames nii erilist on? Seda ju ka poodide (nii värskelt kui külmunult).
Kuna ma ise seda ei kasuta, siis tundub pigem haruldane kraam. Ehk pole lihtsalt sellepärast juhtunud poes nägema, et ise ei oska sellega midagi pihta hakata.
Aga üldiselt see ju nii on, et turult saab teistsugust kraami. Pullimune sa ju pole Selveris müügil näinud?

Aga üldiselt see ju nii on, et turult saab teistsugust kraami. Pullimune sa ju pole Selveris müügil näinud?
Ei ole, kuigi ma revideerin päris ohtralt lihalette. Ilmselt ma neid ei sööks ka teatud isikliku mõtteviisi pärast. Elan väikelinnas, siin pole lihaturgu. Minh´gi imepisike putkade kompleks on, kus on pisut aiasaadusi ja suvel lilli. Aa, kalaputka on ka.
Süda on puhas lihas, sellest on väga hea kastet, pajarooga vm teha.

Tegin õhtuks lillkapsavormi. Hea kerge toit.

Ma ka mõtlesin, et inimene tegi ise süüa ja värskest kraamist, aga tuli välja, et poe valmiskraam 😀
Ma arvan, et see lahke linkide jagaja polnud tegelikult see kägu, kes veisepõski tegi, vaid otsustas “aidata” ja guugeldada 🙂 ikka tooreid veisepõski saab tõesti turult (lihapoodide valikut ei tea). Südamed on enamasti koeratoiduletis, aga kanasüdamed on väga hea maitsev liha, ei vaja ka nii pikka hautamist.

Hautatud veisepõsed ja kartulipüree.
Kust kohast sul veisepõske saada õnnestus?
Mina olen toorest lihaveisepõske ostnud Selverist. Vaakumpakendis kahekaupa. Ilmusid need sinna lockdowni ajal, võimalik, et seoses restoranide tarbimise vähenemisega.

reaalselt sulab suus!
Kommentaar eemaldatud
2.14. kasutatud omavolilist kooskõlastamata reklaami.
Perekooli moderaator.
Ma hakkan ahjuvormi tegma.. Teen seda juba kolmandat korda järgi, väga maitsev. Vt. retsepti siit: https://nordenbladet.ee/articles/117043-helena-reet-erm-i-naituseks-valmistumine-andke-ka-ideid-monusa-koduse-ahjuprae-retsept
Tere Helena-Reet!
Tubli oled, aga siin portaalis pole reklaam lubatud ega ka eriti huvitav või veel vähem – ligitõmbav/sind jälgima panev (loe ka kasutajareegleid).
Suurtootja toote ahjus soojaksajamine/küpsetamine ei nõua ka erilist köögikompetentsi. Maitse asi muidugi.
Häid saabuvaid pühi!
K.

Hautatud veisepõsed ja kartulipüree.
Kust kohast sul veisepõske saada õnnestus?
Mine ja osta
https://prismamarket.ee/entry/kauakupsetatud-veiseposk-koogiviljadega-800-g/4742513006051
https://noo.ee/tooted/noo-fitlap-kauakupsetatud-veiseposk-05-kg/
Ma pidasin silmas toorest liha kui sellist, mitte valmistoodet
Mina ostan oma talunikelt, kes rohumaa veiseid kasvatavad. Olen ajapikku kontaktid loonud ja püsitellija. Ja hea hinnaga saan.
Poolfabrikaatide lingid olid jah tiba teemast välja:)
Teoorias võiks spetsiaalse sooviga läheneda ka mõnele turumüüjale v spetsialiseerunud lihapoele. Põski sellistes kohtades küll tihtipeale broneeritakse nii, et ei pruugi kohe saada, varasemad bronnid ees.

Kana kabsa (S-Araabia riisiroog)

Kapsa-hakkliha hautise tegin praekartulite kõrvale.

Jätkuvalt riisilainel: potti õli-ghee segusse loorberi- ja kafirlaimilehed, nelk, muskaatpähkel, küüslauk, ingver, sibul, tšilli, kurkum, jeera ja koriandriseemned, soola, sidrunimahla (kahjuks on mul kuivatatud laimid otsas), purustatud tomateid ja tomatipüreed.
Siis korralikult pestud niiske basmaririis, rosinad ja puljong, et vabalt katab.
Kuskil 10 min intensiivsemal kuumusel, ja 10-15 min fooliumi ning kaane all hautamist, kuniks vedelik on aurustunud. Toitu vahepeal ei sega (ainult alguses korraks).
Abikaasal on mingid kanatiivad marinaadi pandud, ma söön niisama.
Homme realiseerin ammu ostetud kapsa ära – teen kapsakotlette.

täidetud paprikaid

Plaan on suvikõrvitsast kotlette teha, aga kui need kõrvitsad nüüd kibedaks osutuvad, siis ei teagi. Talv otsa olen häid suvikõrvitsaid saanud, aga viimane sats oli ülikibe, viskasin ära.

Plaan on suvikõrvitsast kotlette teha, aga kui need kõrvitsad nüüd kibedaks osutuvad, siis ei teagi. Talv otsa olen häid suvikõrvitsaid saanud, aga viimane sats oli ülikibe, viskasin ära.
Ja olidki jälle kibedad! Viskasin järjekordselt minema. Kotlettide asemel röstisin võis rooskapsast, sõime ahjuomleti ja kodujuustuga.

Täna oli “näputoidu” päev. Hommikuks kotletisaiarullid, lõunaks täidetud grlillšampinjonid, õhtuks kuumad koerad grillitud toorvorstide ja hapukoore-mädarõika kastmega. Mina tegin valmis, otsas nad on. Aga ilmselt söödi vahepeal ka eilset ahjuvormi ja suppi.

Aga ilmselt söödi vahepeal ka eilset ahjuvormi ja suppi.
Ikka näppudega?
Jube see käppapidi toidus pläterdamine!
Just jäi silma üks MKR osa, kus laualetoodud toitu hakati näppudega proovima. Seda tegi ka Pete!
Aga nii meie toidukultuur devalveerubki. Pole ime, et algklassilapsed nuga-kahvlit ei oska kasutada.

Täna oli “näputoidu” päev. Hommikuks kotletisaiarullid, lõunaks täidetud grlillšampinjonid, õhtuks kuumad koerad grillitud toorvorstide ja hapukoore-mädarõika kastmega. Mina tegin valmis, otsas nad on. Aga ilmselt söödi vahepeal ka eilset ahjuvormi ja suppi.
No ju inimestel olid kõhud tühjad.

Aga ilmselt söödi vahepeal ka eilset ahjuvormi ja suppi.
Ikka näppudega?
Jube see käppapidi toidus pläterdamine!
Lolliks oled läinud või? Inimene kirjutas väikese irooniaga (mida tähistavad jutumärgid) näputoidupäevast, et polnudki praadi ega suppi, küpsetiste söömine ainult. Kas sa siis tõesti ei lugenud, mida näppude vahelt söödi? Mis pagana toidus plätserdamine, kui süüakse saiakesi, grillšampinjone ja hot-doge? Kuidas neid siis veel süüa, kui mitte näpu vahelt – saia noa ja kahvliga või?
Kas keegi midagi lisaks ka sõi (nagu eelmise päeva suppi), see ei puutunud küll “näputoidupäeva”.
Kes aga tahab igast kirjutisest midagi vastikut ja halba tuletada, no oma iseloomu asi.
