Selveris oli täna soodus lõhefilee. See läheb ahju koos karulauguvõi tükikeste ja mõne värske tšillirattaga, kõrvale pruun riis ja köögiviljawok.
Kui palju lõhefilee hind oli? Kodulehekülg kahjuks infot ei näita.
Selveris oli täna soodus lõhefilee. See läheb ahju koos karulauguvõi tükikeste ja mõne värske tšillirattaga, kõrvale pruun riis ja köögiviljawok.
Kui palju lõhefilee hind oli? Kodulehekülg kahjuks infot ei näita.
Mina teen ühepajatoitu. Seekord teistmoodi kui tavaliselt. Katsetan suitsuribiga. Tavaliselt olen teinud singi ja hakklihaga.
täna värskekapsahautis seentega, lisandiks kartulipüree, magusaks kaneelirullid.
eile ahjulõhe ja köögiviljariis.
reedel läätsesupp ja mustikakook.
homseks mõtlesin teha krõbedat kana magushapus kastmes.
Keedukartul, praetud pangasiusefilee ja mannavaht piimaga 🙂
eile oli spagetti polognese, tomati-sibulasalat õliga, magustoiduks saiavorm ( seekord kohupiima ja õuntega). pühap tegin ahjus kartuliseibe puljongis ( tükeldan kartuli, sibula ja panen kõrgemasse ahjuvormi nii, et puljog katab ca 2/3, ca 220 kraadi juures ahju, vahepeal segad. võib lõpus lisada peekonit ja riivjuustu, hea ka metsaseentega. praadisin kõrvale kaelakarbonaadi, lisaks peedisalat küüslauguga. magusaks kisell kohupiimaga. homme tuleb ilmselt tatar ja sealihaguljašš ( liha vaja eelmine õhtu ära hautada), siis tuleb kanasupp nuudlitega jne
Täna keedan potitäie kartuleid, kõrvale teen ahjus kanafileed juustukastmes. Lisaks kerge salat (tomat, kurk, redis, lehtsalat).
Eile oli riis hakklihaga, värvi pärast tomatikuubikud ja roheline sibul-till. Hapukoore-tomati-hiinakapsa salat ka.
Oli väskekapsasupp. Tänaseks:
Lõhe koorekastmes juustuga, kõrvale kartuleid ja porgandi toorsalatit.
Kui üle jääb, siis teen homme lõhest ja kartulipudrust iiri pirukat (pirukaga pole sel pistmist, lõhe ja praetud sibul-porru alla ja kartulipuder peale ja ahju.
Pühapäevaks on plaanis kaelakarbonaad ahjus omatehtud punansesõstraketsupiga ja sibulatega. Minu lemmik ahjusöök on seakülg õunte ja sinepiga, sellest ajendatuna.
Täna tegin vürtsikat guljash-suppi (ohtralt sibulat, paprikat, küüslauku, purustatud tomatit, tšillit, veiseliha ja pipart, natuke kartulit, rosmariini, loorberit, nelki, köömneid, soola ja puljongit). Väga hästi õnnestus ja sellest jätkub ka homme päevaks.
Homme õhtuks tuleb midagi aasiapärast kanafileest, lisaks laimi ja curryt, eks näis, mis lõpuks välja kukub, kui tegema hakkan.
Mina praadisin täna tatraputru viineriseibidega.
Ämm saatis veel mulgikapsast, aga see oli nii pehmeks keedetud, et võimatu süüa, mina teen nii, et kapsas on veidi krõmps, selle retsepti järgi: http://toidutare.ee/k%C3%B6%C3%B6giviljatoidud/lihaga/10899/#Mulgi%20kapsad%20a%20la%20Meie%20Annid Proovige, väga maitsev 🙂
Mina pühapäeviti ei kokka. Eile tegin:
Seenepüreesuppi pestoste saiakuubikutega, aedviljavormi Aura juustuga (paprika, sibul, baklazaan, suvikõrvits, kartul, estragon, koriander), loomalihapada tumeda õllega (liha, pärlsibulad, oad), kartuli-kaalikapüreed, rullbiskviiti kättesattunud marjadega (kõik, mis sügavkülmas ripakil).
Kõik toidud rammusad, seega selge, et vitsutasime salateid ka juurde: riivitud nat. porgand, punane kapsas (sool, sidr.mahl, õli, natuke äädikat), ameerika salat omas eheduses, kõrvitsasalat (valmistoodang), keedupeet – minu isiklik lemmik (sool, suhkur, õli, sidr. mahl), konservpirnid. Midagi oli vist veel, aga ei mäleta… Sama menüü ka täna, homme peab vist jälle midagi leiutama, kui keegi muu leiutamist enda kanda ei võta.
Mina tegin täna pikka poissi keedetud munaga. Kõrvale kartul ja bechameli kaste.
Mina tegin täna õhtusöögi väga lihtsalt. Kooritud kartulid koos õli, sibula, küüslaugu ja maitseainetega ahjupannile, kõige peale peekoniviilud ja suitsuribid. Tund aega 220c ahjus ja valmis. Kõrvale kurgisalat. Söödi ja kiideti.
Poes oli ilusat pehmet searibi. Hautasin tükid väga pehmeks, leemest ja paarist tükist tegin makaroni-juurviljasupi ja teistest hautatud tükkidest tegin koorekastmega kastme ja juurde tatart.
Teen täna ise leiutatud kanaquiche sarnase roa. Põhjaks kaerajahumuretaigen, mis tuleb ahjus veidi eelküpsetada. Peale siis selline segu: praetud maitsestatud kanafileetükid, kodujuust, munad, piim (koor), praetud köögiviljad (porru, paprika, sibul), riivitud juust–osa sisse, osa peale. Maitsestan segu veel mõne kana- või broilerimaitseainega, valan eelküpsetatud põhjale ja ahju. Väga hea söök. Isegi lapsed söövad ja ei kurda 🙂
Shampinjoonidega pasta on tänaseks ja kuna eile sai ostetud lõhehakkliha, kasutan ka selle ära, ehk teen maitsvaid kotlette.
Teen täna ise leiutatud kanaquiche sarnase roa. Põhjaks kaerajahumuretaigen, mis tuleb ahjus veidi eelküpsetada. Peale siis selline segu: praetud maitsestatud kanafileetükid, kodujuust, munad, piim (koor), praetud köögiviljad (porru, paprika, sibul), riivitud juust–osa sisse, osa peale. Maitsestan segu veel mõne kana- või broilerimaitseainega, valan eelküpsetatud põhjale ja ahju. Väga hea söök. Isegi lapsed söövad ja ei kurda
Palun mitte solvuda… kõik tundus maitsev kuni…broilerimaitseaineni 🙁 Miks Sa seda kasutad? Kõik köögiviljad + kvaliteetne kanaliha annavad omad head maitsed. Milleks rikkuda seda kokkusegatud värvilise seguga?
Tore, kui maitses ja söödi 🙂
Sööme lõunal hernesupi ja õhtul valmistan keelekastet.
Sööme lõunal hernesupi ja õhtul valmistan keelekastet.
Looma keel või sea keel?
Keel on nii spetsiifiline toiduaine ja paljud seda ei söö. Minule üks lemmik lapsepõlvest peale 🙂 Usuliselt aspektist lähtudes seakeelt ma ei tarbi, aga looma keel on väga väga maitsev 🙂 Kogu see protseduur keeetmisest laualeandmiseni on pikk, aga ka vaeva väärt, leian 🙂
Täna valmistan praetud kartulid koos seentega( kukeseened ja puravikud oma mahlas). Lisaks ,vastavalt soovile, pakun Rakvere lihapallid.
Teen selge leemega lõhesuppi rohke keedumunaga. Supikogu juba sulab.
Keetsin valmis frikadellisupi, frikadellid teen alati ise. 0.5kg hakklihast tuleb kokku 60tk, mis on palju paremad kui poe omad. Homme on plaanis teha kana riisiga. 😉
Keetsin valmis frikadellisupi, frikadellid teen alati ise. 0.5kg hakklihast tuleb kokku 60tk, mis on palju paremad kui poe omad. Homme on plaanis teha kana riisiga.
Kuidas sa teed ise frikadelle?
Viki kirjutas:Keetsin valmis frikadellisupi, frikadellid teen alati ise. 0.5kg hakklihast tuleb kokku 60tk, mis on palju paremad kui poe omad. Homme on plaanis teha kana riisiga.
Kuidas sa teed ise frikadelle?
O.5kg sea hakkliha kohta 1tk muna ja maitsestan soolaga, pipraga. Vastavalt soovile lisan sibula tk või purustatud küüslauku. Segu seisab umbes 30min siis keeran käsitsi pallid valmis ja lähevad otse potti.
Olen ka proovinud ise frikadelle teha, veise – ja seahakklihast aga minul need küll maitsvad ei tule. Kõige hullem on see, et potti pannes hakkavad frikadellid vahtu välja ajama (kuigi ostan kvaliteetset hakkliha). Sama jama ka isetehtud lihapallidega – ahjust välja võttes on lihapallidel hall ollus (vaht) peal ja umber.
Täna tuleb hapukapsasupp ja plov.
Õhtuks teen kanamaksakastet.
Täna teen ühte itaaliapärast suppi. Retsepti sain vist kunagi Selverist, nüüdseks see peas.
0,5 kg hakkliha, kartuleid, porgandeid, purk purustatud tomatit, kuuslauku. Praen hakkliha, lisan parajalt vett, porgandid, veidi aja pärast kartulid (tükeldatult ikka), tomatikonservi ja maitse järgi purustatud küüslauku. Supp tuleb küllaltki paks. Sobib söömiseks saiaga.
ma armastan ka seda suppi. Teen tavaliselt 300 grammi hakklihaga ja sellest saame kahekesi 2 õhtut korralikult süüa. Selline mõnus paks supp:)
Lisaks hakklihale panen sibulat, küüslauku, purustatud tomateid, kartulit sügavkülma pisikesi porgandeid ja rohelisi herneid. Vahel lisan tšillit või riisi või pastat. Vett ca liiter-1,5, želeepuljongi kuubik ka. Sööme hapukoorega ja kõrvale krõbedad ciabattad. Oehhh.
Täna tegin õhtuks vormirooga. Koostis : Kartul, porgand, hernes, rohelised aedoad, kartul, sardell, küüslauk, munasegu ja juust.
Viimastele – mina lisan lisaks veel paprikat, riisi ja 5 piprasegu ja saab väga mõnus Hartšo supp. Peaks esmaspäeval lõunaks seda nüüd kindlasti valmistama.:)
Hartšo on siiski hoopis midagi muud. (Lamba)lihaga, mitte hakklihaga; riisi lisatakse jne suured erinevused. Ikka hoopis teine supp kohe. Üks pärineb gruusia ja teine vist itaalia köögist (nagu ütlesin, siis ma enam täpselt ei mäletagi, kust ma selle retsepti algselt võtsin, vist ühelt Selveri retseptilehelt)
http://toidutare.ee/argitoidud/18D12/