Esileht Kodunurk Mida te täna süüa teete?

Näitan 30 postitust - vahemik 631 kuni 660 (kokku 688 )

Teema: Mida te täna süüa teete?

Postitas:
Kägu

Kusjuures tõesti ei söö. Juba umbes 25 aastat, kui iseseisva elu peale läksin. Aitab küll, maailm pakub muud ka.

Vaeseke, kodu siis ei pakkunud? Ma olen titest saati head-paremat söönud. Pigem olen alati igatsenud lihtsaid toite, mitte delikatesse, mis alati olemas olid.

Jah, kas tead, et 47 aastat tagasi kui sündisin, siis meil polnud ei kodus ega kaubandusvõrgus kammkarpe või suitsukrevette saada. Sõin seda, mida vanemad tegid. Hea oli. Siis. Aga nüüd ei soovi enam neid “lihtsaid toite”.
Miks sa ärritud või üleolevaks muutud? Söö sina mida tahad, mina jälle seda, mis mulle maitseb. Jään selle juurde, et tänapäevased võimalused on hakklihakastmest edasi piiritud ja mul on võimalus ja soov neid kasutada.

+6
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, kas tead, et 47 aastat tagasi kui sündisin, siis meil polnud ei kodus ega kaubandusvõrgus kammkarpe või suitsukrevette saada.

Kammkarp või krevett on kõva sõna??? Jummel, töötan sellises kohas, kus saaksin neid(ja palju muid “põnevaid” asju)omahinnaga igapäevaselt koju osta. Krevettidest sai kõrini juba aastal 2003, sinnani pakkusid need isegi huvi.

+2
-14
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, kas tead, et 47 aastat tagasi kui sündisin, siis meil polnud ei kodus ega kaubandusvõrgus kammkarpe või suitsukrevette saada.

Kammkarp või krevett on kõva sõna??? Jummel, töötan sellises kohas, kus saaksin neid(ja palju muid “põnevaid” asju)omahinnaga igapäevaselt koju osta. Krevettidest sai kõrini juba aastal 2003, sinnani pakkusid need isegi huvi.

et sa siis sööd ainult valget haid, fugu ja mahedat põhjapõtra? Hea tase ikka ärbelda, et krevetid nii passé.

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

et sa siis sööd ainult valget haid, fugu ja mahedat põhjapõtra? Hea tase ikka ärbelda, et krevetid nii passé.

Ei, söön tavalist toitu-veise sisefileed, siiga, koha, lammast. Päriselt on tänapäeval keegi, kelle jaoks on krevetid delikatess?

+2
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

et sa siis sööd ainult valget haid, fugu ja mahedat põhjapõtra? Hea tase ikka ärbelda, et krevetid nii passé.

Ei, söön tavalist toitu-veise sisefileed, siiga, koha, lammast. Päriselt on tänapäeval keegi, kelle jaoks on krevetid delikatess?

Eks see on individuaalne. Oleneb ka nt asukohast. Krevetid maksavad minu elukohas vähem kui veisehakkliha, aga kumbagi neist ma tihti ei osta, sest söön põhiliselt taimselt. Hästi tehtud krevetid või lasanje samas on delikatessid küll.

Minu jaoks on delikatessid veel nt eesti must leib ja andre juustud, sest ma lihtsalt ei saa neid osta, kui isu tuleb.

Hinna poolest delikatess on vist siin kuningkrabi, aga seda ikka nalja pärast niisama õhtuks ei söö.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks see on individuaalne. Oleneb ka nt asukohast. Krevetid maksavad minu elukohas vähem kui veisehakkliha, aga kumbagi neist ma tihti ei osta, sest söön põhiliselt taimselt. Hästi tehtud krevetid või lasanje samas on delikatessid küll. Minu jaoks on delikatessid veel nt eesti must leib ja andre juustud, sest ma lihtsalt ei saa neid osta, kui isu tuleb. Hinna poolest delikatess on vist siin kuningkrabi, aga seda ikka nalja pärast niisama õhtuks ei söö.

Ma elan Eestis ja siin on kõik sinu nimetet toidud odavad. Ma ei jaganud enne ära, et vestlen teise riigi kodanikuga.

0
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

et sa siis sööd ainult valget haid, fugu ja mahedat põhjapõtra? Hea tase ikka ärbelda, et krevetid nii passé.

Ei, söön tavalist toitu-veise sisefileed, siiga, koha, lammast. Päriselt on tänapäeval keegi, kelle jaoks on krevetid delikatess?

päriselt päriselt, mis siis

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

päriselt päriselt, mis siis

Kahju lihtsalt sinust, muud midagi.

+1
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

päriselt päriselt, mis siis

Kahju lihtsalt sinust, muud midagi.

Kahju sellest, et keegi peab mingit toitu delikatessiks puhtalt sellepärast, et sina ei pea? Vot siis gurmaanpolitseid.

Täiesti vabalt võib olla nii, et see teine peab ise lambaid või on tal sõber kalur, kes talle värsket valget kala müüb, aga krevett tuleb kaugelt ja seda saab värskelt ainult siis, kui sõita sihtkohta, kust neid püüda saab? Seega tema jaoks delikatess.

Kuidagi absurdne on väita, et just sina paned täpselt paika, mis on ja mis pole delikatess. See on kasutusel ka kui hinnanguline sõna, mida kasutatakse subjektiivsel alusel.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kahju sellest, et keegi peab mingit toitu delikatessiks puhtalt sellepärast, et sina ei pea? Vot siis gurmaanpolitseid. Täiesti vabalt võib olla nii, et see teine peab ise lambaid või on tal sõber kalur, kes talle värsket valget kala müüb, aga krevett tuleb kaugelt ja seda saab värskelt ainult siis, kui sõita sihtkohta, kust neid püüda saab? Seega tema jaoks delikatess. Kuidagi absurdne on väita, et just sina paned täpselt paika, mis on ja mis pole delikatess. See on kasutusel ka kui hinnanguline sõna, mida kasutatakse subjektiivsel alusel.

Tead, mul oleks sellest inimesest muidu suva, kui ta poleks hakanud halvustama neid, kellele maitseb hakklihakaste. Kõva snoob omaarust. Tegelikult tühine inimene.

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, kas tead, et 47 aastat tagasi kui sündisin, siis meil polnud ei kodus ega kaubandusvõrgus kammkarpe või suitsukrevette saada.

Kammkarp või krevett on kõva sõna??? Jummel, töötan sellises kohas, kus saaksin neid(ja palju muid “põnevaid” asju)omahinnaga igapäevaselt koju osta. Krevettidest sai kõrini juba aastal 2003, sinnani pakkusid need isegi huvi.

Issand kui vägev inimene sa oled! Peaaegu nagu Kiir-mõisavalitseja!

Aga kui sa nüüd maa pesle lihtsurelike juurde laskuksid ja paar lehte tagasi viitdiksid kerida, siis ärapanemissooviga kägu tõi just näiteks kammkarbid. Mina talle ka vastasi. Sa ei pea meie vestlusesse tikkuma kui sa foorumis navigeerida ei oska. Mine külmu koos oma krevettidega seal jäävannis ära. Head aega!

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tead, mul oleks sellest inimesest muidu suva, kui ta poleks hakanud halvustama neid, kellele maitseb hakklihakaste. Kõva snoob omaarust. Tegelikult tühine inimene.

Tead, mul on ka sinust suva, aga mitte siis, kui sa võtad kätte ja väidad minu kohta lausvalet. Juba soovitasin ketida leht tagasi (lk.nr.21) ja lõpuosast lugeda kuidas ja millest see vestlus algas. Aitan sind: jutt tuli ühepajatoidust. Mina ütlesin, et eelistan krõmpsumat versiooni, sina/keegi muu, et ongi hea kahvliga mingi pudi kokku vajutada. Nimetasin koolisöökla pudruks keedetud aedvilju.
Selle peale solvuti ja küsiti üleoleval toonil, et kindlasti eelistan mina hakklihakastmele kammkarpe, millele vastasin jaatavalt. Lisasin ka, et tänapäeval pakub naailm ka muud.
Selle peale solvuti veel hullemalt ja hakati mind lausa vaesekeseks kutsuma. Inimene ärritus, sest meie maitsed ei ühti. Nagu päriselt??

Nii, ja nüüd kopeeri mulle see koht, kus ma halvustan (palun sõna-sõnalt!) hakklihakastet. See pole ometi halvustamine kui ütlen, et tänaseks päevaks mulle sellest aitab ja ma eelistan muud.

Veel kord – ära solvu iga adja peale!

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eile tegin eeltööd, koorisin kana tiiva õlaosadelt liha lahti (tagasi) ja panin need marinaadi. Täna kastan tainasse ja friteerin. Wokpannil on aedviljad ja kaste, sealt käivad tiivad läbi. Kokku tulevad taevatrummid ehk drums of heaven. Lastele juurde jasmiiniriisi, suurtele tšillinuudlid.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Toit ja selle valmistamine on nii kallis, et ei teegi kodus enam süüa. Söön iga päev väljas ja hoian sellega kokku. Kodus ainult helbed ja kohv, võileib jne.

Elad üksinda, arusaadav, kui sul oleks aga pere siis selline enesekeskne hellitamine kahjuks ei toimiks, siin aga oodatakse perekeskset mitmekäigulist toiduvalmistamist hommikust õhtuni

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mine külmu koos oma krevettidega seal jäävannis ära. Head aega!

Vaimne probleem?

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Elad üksinda, arusaadav, kui sul oleks aga pere siis selline enesekeskne hellitamine kahjuks ei toimiks, siin aga oodatakse perekeskset mitmekäigulist toiduvalmistamist hommikust õhtuni

Ära mõnita! On peresid, kes söövadki koduväliselt.

+3
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Valge kala

Pole ise kunagi valget kala teinud. Milline on neist kõige parem ja palun mõni retsept ka.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pole ise kunagi valget kala teinud. Milline on neist kõige parem ja palun mõni retsept ka.

Kergelt maitsestatud. Tsitruselised, või. Ma olen ahju pannud tursafileed porru, või, soola ja pipraga. Kalasuppi panevad norralased ka valget kala kuubikuteks (retsept olekski creamy fish soup või koorene kalasupp).

Suppi või ahjutoitu teeks külmutatud kalast, aga kui on värsket fileed, siis praeks pannil võis ja vaid soola pipart. Lisandid: nt lillkapsapüree, aurutatud brokoli, herned.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Valge kalaga kaste – oi kui hea!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pole ise kunagi valget kala teinud. Milline on neist kõige parem ja palun mõni retsept ka.

Äkki siis mainiks kala liigi ära ka? Ilmselgelt räime ja karpkala ühtemoodi ei tee.
#tuletaevasappi

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pole ise kunagi valget kala teinud. Milline on neist kõige parem ja palun mõni retsept ka.

Äkki siis mainiks kala liigi ära ka? Ilmselgelt räime ja karpkala ühtemoodi ei tee.

#tuletaevasappi

Küsitud ju ongi maitsva valge kala soovitusi ja retsepte.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küsitud ju ongi maitsva valge kala soovitusi ja retsepte.

Pole kuulndki selliaest kalaliigist nagu maitsev kala. Jõe-, mere- või hoopis ookeanikala?

Kalaliigist oleneb ju ka retept. Nagu öeldud, siis räim, tint, turb, ahven, karpkala või angerjas eeldavad erinevat lähenemist. Ei ole päris nii, et tint ja koha maitsevad spargli ja hollandi kastmega samamoodi hästi või rukkijahus paneeritud räimed ja luts on sarnaselt head.
Aga noh, las jääb. Tubli edasiminek juba seegi, kalaks tunnistatakse ka muud kui punast kasvandusekala.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küsitud ju ongi maitsva valge kala soovitusi ja retsepte.

Pole kuulndki selliaest kalaliigist nagu maitsev kala. Jõe-, mere- või hoopis ookeanikala?

Kalaliigist oleneb ju ka retept. Nagu öeldud, siis räim, tint, turb, ahven, karpkala või angerjas eeldavad erinevat lähenemist. Ei ole päris nii, et tint ja koha maitsevad spargli ja hollandi kastmega samamoodi hästi või rukkijahus paneeritud räimed ja luts on sarnaselt head.

Aga noh, las jääb. Tubli edasiminek juba seegi, kalaks tunnistatakse ka muud kui punast kasvandusekala.

Loen ja mõtlen sama, et miks seda ei küsita või kas keegi oskab üldse anda näiteks lihale seda ühte ja ainsat universaalset “head” retsepti. Või kanale? Selge ju see, et erinevaid lihakeha osi ja -liike käideldakse erinevalt ning eri kalaliike samamoodi erinrvalt. Ma ei saa aru, miks TA pushib ja ei saa öeldud oma kala? Praeguseks on see ilmselt juba tehtud ja söödud, aga oleks huvitav teada, mida ta siis välja mõtles.
Loodetavasti ei kasutatud seda Vietnami naftavannides kasvatatud pangasiust.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei saa aru, miks TA pushib ja ei saa öeldud oma kala? Praeguseks on see ilmselt juba tehtud ja söödud, aga oleks huvitav teada, mida ta siis välja mõtles.

Mina sain aru, et küsiti, milline võiks olla hea valge kala ja mida sellest teha. Mitte, et kala juba olemas oleks, aga mida tasuks osta ja millise toidu peale mõelda.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sügavkülmast tuli vastu viimane karp jõhvikaid, nendest teen mannavahtu. Kui nüüd veel keegi poodi piima järele läheks 🙂

Esimeseks käiguks saab hakklihasuppi.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pole ise kunagi valget kala teinud. Milline on neist kõige parem ja palun mõni retsept ka. Äkki siis mainiks kala liigi ära ka? Ilmselgelt räime ja karpkala ühtemoodi ei tee. #tuletaevasappi

Tule põrgu appi, kas sa tõesti aru ei saa, et tal on kala alles ostmata?? Uurib alles milline hea on.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tule põrgu appi, kas sa tõesti aru ei saa, et tal on kala alles ostmata?? Uurib alles milline hea on.

Mis sa lärmad? Ütlen, et hea on tõugjas. Läheb kohe ostma? Ilmselgelt pooled siin ei teagi sellist tegelast ja siis on mokk viltu, et mida see Perekool küll soovitab?

+2
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ainuke valge kala, mis mul kohalikus poes leidub, on külmutatud hõbeheik ja sellest ei oska mina küll midagi söödavat teha. Vesine ja maitsetu jääb.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ainuke valge kala, mis mul kohalikus poes leidub, on külmutatud hõbeheik ja sellest ei oska mina küll midagi söödavat teha. Vesine ja maitsetu jääb.

Sellest ei saagi kahjuks midagi teha. Äärmisel juhul sulata, patsuta paberiga korralikult kuivaks, maitsesta ja paneeri muna/riivsaia või kamaga ning prae, sidrunit peale. Ise teen valgest värskest kalast doradot ja huntahvenat osaliselt jamie retsepti järgi – tomatid, sibul-küüslauk-porgand praadida, kui on, siis oliive ja kappareid, pepperonit hulka, praen vokipannil mõlemalt poolt läbi, lisan vett ja tekkinud vürtsikasse kalaleeme kastmesse kuskusi. Pannil praen lesta, aga seda võib ka ahju panna fooliumisse sidruni ja võiga. Eriti head on kevadised ohtra marjaga lestad ahjus. Erinevaid valge kala fileesid saab teha fooliumis, kalasuppi kookospiima ja chilliga, põhi võib olla suvaline köögiviljapuljong, kui supikoguga ei viitsi mässata. Tavaliselt ostan koha supikogu, mingi valge kala filee ja teen nendega. Praen ka räimefileed kamaga, sidrunit peale, kartul ja tartar-kaste kõrvale, väga hea lihtne nn talutoit.

 

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ainuke valge kala, mis mul kohalikus poes leidub, on külmutatud hõbeheik ja sellest ei oska mina küll midagi söödavat teha. Vesine ja maitsetu jääb.

Head kalasuppi olen hõbeheigist teinud. Polegi ammu teinud. Peaks jälle tegema.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 631 kuni 660 (kokku 688 )


Esileht Kodunurk Mida te täna süüa teete?