Teema: Mida te täna süüa teete?
Hartšo on siiski hoopis midagi muud. (Lamba)lihaga, mitte hakklihaga; riisi lisatakse jne suured erinevused. Ikka hoopis teine supp kohe. Üks pärineb gruusia ja teine vist itaalia köögist (nagu ütlesin, siis ma enam täpselt ei mäletagi, kust ma selle retsepti algselt võtsin, vist ühelt Selveri retseptilehelt)
http://toidutare.ee/argitoidud/18D12/
Nõus sinuga, lihtsalt mul on retsept, mis meeldib rohkem lastele. Ilma riisita see suppi nimetus on paprikasupp 🙂 Eks, nii ongi, kui tehakse väike muudatust siis olemas kohe teine supp. 😉 Nii palju kui on kokkasid nii palju leidub erinevaid retsepte.
Täna valmistan ahjuforelli riisiga.
Nõus sinuga, lihtsalt mul on retsept, mis meeldib rohkem lastele. Ilma riisita see suppi nimetus on paprikasupp
Eks, nii ongi, kui tehakse väike muudatust siis olemas kohe teine supp.
Nii palju kui on kokkasid nii palju leidub erinevaid retsepte.
Täna valmistan ahjuforelli riisiga.
Mmmm! Minu lemmik on ahjukala riisiga. Ma olen viimasel ajal hakanud tegema tervislikumat varianti ahjukalast.
Ahjukala (forell või lõhe), rohkelt erinevaid köögivilju – need viskan ahju kala kõrvale. Kastmeks tar-tar kaste maitsestamata jogurtiga.
Ise riisi ei söögi enam kala kõrvale kehakaalu säilitamise eesmärgil, ehkki maitseb muidu väga. Riisi jätan perele.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 17 korda. Täpsemalt 11.01 16:19; 16.01 22:26; 17.01 19:05; 17.01 19:06; 25.01 21:51; 31.01 17:29; 01.02 21:38; 07.02 20:05; 11.02 21:29; 31.03 21:45; 11.08 00:01; 30.09 23:07; 17.03 22:15; 02.04 18:43; 03.08 17:06; 24.07 10:27; 12.06 17:49;
Siinses köögiviljatoitude teemas oli keegi hea inimene linkinud Toidutaret ja ma leidsin sealt köögiviljakarri retsepti: http://toidutare.ee/k%C3%B6%C3%B6giviljatoidud/lihata/1A8B9/#Köögiviljakarri kookoskastmes
Tegingi seda täna. Oh jaaaaaa, kui maitsev see on! Tavalide karripulbri asemel panin Santa Maris Kerala Curry maitseainesegu. Tuli mahedalt vürtsikas ja väga maitseküllane pläust. Basmati riisi keetsin kõrvale. 11kuune poisinaaskel avas ilma keelituste-meelitusteta oms suukese ning sõi seda rooga samuti hea isuga.
Täna on orsotto (ehk risotto laadne asi kruupidega) praetud singi ja sibulatükkidega: http://www.menuu.ee/recipe/kreemjas-orsotto
Pean karri ära katsetama, midagi ei pole teha 😛
Täna on orsotto (ehk risotto laadne asi kruupidega) praetud singi ja sibulatükkidega: http://www.menuu.ee/recipe/kreemjas-orsotto
Pean karri ära katsetama, midagi ei pole teha 
See orsotto kõlab hästi.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 17 korda. Täpsemalt 11.01 16:19; 16.01 22:26; 17.01 19:05; 17.01 19:06; 25.01 21:51; 31.01 17:29; 01.02 21:38; 07.02 20:05; 11.02 21:29; 31.03 21:45; 11.08 00:01; 30.09 23:07; 17.03 22:15; 02.04 18:43; 03.08 17:06; 24.07 10:27; 12.06 17:49;
Ja kusjuures mulle maitses isegi rohkem kui riisiroog, väga mahe ja mõnus ja juustune.
Konsumis on ilusat räime liblikfileed (jah, ma tean, 3-4x kallim kui räim ise, aga laiskuse eest peab ka midagi maksma 😛 ja odavast lõhest on isu täis) tulevad ahjuräimed tomatiga (vist sinna eilse orsotto kõrvale): http://www.siitnurgastjasealtnurgast.ee/2010/02/raimevorm-oliivoli-tomati-ja.html
Spagetid spinati ja tomati-mascarpone kastmega. Kõrvale juustu-bagel ja guaavamahl. Magustoiduks kuum šokolaadikook sulanud sisuga ja vaniljejäätis.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 13.02 00:25; 28.05 13:32; 19.09 14:40; 10.09 21:00; 05.10 21:47; 04.11 14:56;
Üleeile tegin soolast pirukat ehk quiche’i sealiha, brokkoli ja paprikaga.
Eile tegin ahjukõrvitsa-porgandi-kartuli-sibula-küüslaugu-lillkapsa püreesuppi, peale sealihakuubikuid ja leivatükke.
Magustoit oli ühel päeval mannavaht, teisel kohupiima-õuna purukook.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 13.02 12:58; 16.02 15:04; 03.03 11:27; 11.03 10:20; 13.03 12:30; 15.03 20:42; 20.03 14:13; 22.03 23:02; 30.03 13:29;
Lõunal oli paprika-hakkliha supp ja õhtul valmistan sealihakuubikuid sinepikastmes, kartul ja salat.
Eile oli lasanje, täna ahjujuurikad lõhefileega.
Ülehomme teen vegekarrit, baklazaani ja paprikaga.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 13.02 12:58; 16.02 15:04; 03.03 11:27; 11.03 10:20; 13.03 12:30; 15.03 20:42; 20.03 14:13; 22.03 23:02; 30.03 13:29;
Olen ka proovinud ise frikadelle teha, veise – ja seahakklihast aga minul need küll maitsvad ei tule. Kõige hullem on see, et potti pannes hakkavad frikadellid vahtu välja ajama (kuigi ostan kvaliteetset hakkliha). Sama jama ka isetehtud lihapallidega – ahjust välja võttes on lihapallidel hall ollus (vaht) peal ja umber.
See, et vahtu välja ajab, on lihatoote puhul tavaline. Supikonte keetes tuleb ju ka vahtu välja. Mida vanem liha, seda rohkem tuleb.
Frikadellidega ma teen nii, et lasen need pannilt kergelt läbi, pruunistan. Tavaliselt ilma rasvaineta, eriti kui on sealihast. Isetehtud lihapallidega võib sama teha, aga ma olen tavaliselt lihtsalt selle vahu pärast ära korjanud ümbert.
Lõunal oli peedisupp lihaga ja õhtul kotletid hapukapsaga ja kartulitega.
Ahjukana täidetud riisi ja aprikoosidega, ajendatud sellisest retseptist:
http://www.heamaitse.ee/2009/10/21/gruusiaparane-taidetud-kana/
aprikoosidega tuleb vist veidi rohkem marokopärane, arvan lõhnast 😛
Eile oli quiche brokoli, kana ja paprikaga.
Täna teen seljankat.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 13.02 12:58; 16.02 15:04; 03.03 11:27; 11.03 10:20; 13.03 12:30; 15.03 20:42; 20.03 14:13; 22.03 23:02; 30.03 13:29;
teen täna kruubisalatit, isutab juba mitu päeva.
Valmistasin hebeheikist suppi ja õhtuks ahjus kõrvitsa-juustu vormi + kartul ja šnitsel.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt 08.03 17:50; 29.03 19:06; 04.08 19:37; 01.08 16:56; 03.08 06:36; 04.08 06:44; 04.08 06:04;
Eile tegin makaronivormi brokoli, herneste ja suvikõrvitsa ning kanaga.
Samuti suure kõrvitsa salatiks ja püreeks. Täna siis kõrvitsa-porgandi-lillkapsa-kartuli-suvikõrvitsa püreesupp.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 13.02 12:58; 16.02 15:04; 03.03 11:27; 11.03 10:20; 13.03 12:30; 15.03 20:42; 20.03 14:13; 22.03 23:02; 30.03 13:29;
Eile oli terve kana tükeldatult ahjupotis ning kõrvale kartul-porgand ning kõrvitsasalat.
Täna hakkliha-juurikate punane supp.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 13.02 12:58; 16.02 15:04; 03.03 11:27; 11.03 10:20; 13.03 12:30; 15.03 20:42; 20.03 14:13; 22.03 23:02; 30.03 13:29;
Täna oli riisi-suitsulõhe salat ning homme teen kananagitsaid ning koorest viilutatud kartulite vormi. Kõrvale kõrvitsasalat.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 13.02 12:58; 16.02 15:04; 03.03 11:27; 11.03 10:20; 13.03 12:30; 15.03 20:42; 20.03 14:13; 22.03 23:02; 30.03 13:29;
Eile oli risotto ja praetud haug, täna teen hakklihakastet keedukartulitega. Mõlemal päeval magustoiduks leivasupp piimaga.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 13.02 12:58; 16.02 15:04; 03.03 11:27; 11.03 10:20; 13.03 12:30; 15.03 20:42; 20.03 14:13; 22.03 23:02; 30.03 13:29;
Eile olid burritod ja maisikrõpsud guacamolega. Täna oli pasta bolognese, kõrvale maisitõlvikud. Homme pardirind ahjukartulite ja bataadiga. Kõrvale kurgi-kapsasalat.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 13.02 12:58; 16.02 15:04; 03.03 11:27; 11.03 10:20; 13.03 12:30; 15.03 20:42; 20.03 14:13; 22.03 23:02; 30.03 13:29;
Hautatud šnitsel,kartul ja salat(lehtsalat+redis+till+hapukoor). Lõunal oli hapukapsasupp.
Hautatud šnitsel,kartul ja salat(lehtsalat+redis+till+hapukoor). Lõunal oli hapukapsasupp.
Lihtsalt uudishimust – kas shnitsel ei tuleks maitsvam praadides, krõbedana?
Kasutaja on kirjutanud teemasse 43 korda. Täpsemalt 28.01 19:51; 30.01 21:06; 29.03 17:25; 04.08 06:40; 12.10 13:51; 23.03 16:19; 19.06 09:49; 07.11 17:09; 05.12 17:21; 10.01 18:09; 10.01 18:12; 10.01 18:15; 04.05 10:20; 21.01 06:27; 05.09 19:33; 05.09 19:33; 13.12 05:33; 30.01 06:36; 30.01 19:24; 02.02 11:36; 27.04 15:57; 07.07 14:22; 13.07 17:42; 07.08 01:07; 07.08 15:39; 18.08 14:27; 21.10 17:52; 17.11 16:58; 23.11 08:35; 10.01 14:42; 26.02 09:01; 12.07 07:26; 25.07 08:39; 11.08 14:50; 22.10 10:06; 25.11 08:32; 08.12 00:55; 10.12 14:59; 16.12 12:56; 11.02 20:07; 30.04 07:53; 09.06 15:30; 11.06 12:54;
Viki kirjutas:Hautatud šnitsel,kartul ja salat(lehtsalat+redis+till+hapukoor). Lõunal oli hapukapsasupp.
Lihtsalt uudishimust – kas shnitsel ei tuleks maitsvam praadides, krõbedana?
Mõlemad on head. Minu variant pakub vaheldust ja lastele väga meeldib. Lisaks saab ilma vaevata head kastet ja on tõenäoliselt veidi tervislikum ka.
Saab veel ka nii valmistada, et šnitslid pannakse marinaadi sisse.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt 08.03 17:50; 29.03 19:06; 04.08 19:37; 01.08 16:56; 03.08 06:36; 04.08 06:44; 04.08 06:04;
Kägu kirjutas:
Viki kirjutas:Hautatud šnitsel,kartul ja salat(lehtsalat+redis+till+hapukoor). Lõunal oli hapukapsasupp.
Lihtsalt uudishimust – kas shnitsel ei tuleks maitsvam praadides, krõbedana?
Mõlemad on head. Minu variant pakub vaheldust ja lastele väga meeldib. Lisaks saab ilma vaevata head kastet ja on tõenäoliselt veidi tervislikum ka.
Saab veel ka nii valmistada, et šnitslid pannakse marinaadi sisse.
aga kuidas sa täpsemalt neid hautad? hakkas huvi pakkuma
Eile täidisega pannkoogid. Täna seapraad, homme sellest lihast kartulisalat.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 13.02 12:58; 16.02 15:04; 03.03 11:27; 11.03 10:20; 13.03 12:30; 15.03 20:42; 20.03 14:13; 22.03 23:02; 30.03 13:29;
Kägu kirjutas:
Kägu kirjutas:
Viki kirjutas:Hautatud šnitsel,kartul ja salat(lehtsalat+redis+till+hapukoor). Lõunal oli hapukapsasupp.
Lihtsalt uudishimust – kas shnitsel ei tuleks maitsvam praadides, krõbedana?
Mõlemad on head. Minu variant pakub vaheldust ja lastele väga meeldib. Lisaks saab ilma vaevata head kastet ja on tõenäoliselt veidi tervislikum ka.
Saab veel ka nii valmistada, et šnitslid pannakse marinaadi sisse.
aga kuidas sa täpsemalt neid hautad? hakkas huvi pakkuma
Tambin välisfileelõigud õhukeseks, maitsestan ja teen jahuga kergelt kokku. Kuumutan pannil senikaua kuni fileelõigud on pealt pruunikad siis lisan veidi vett, et liha oleks üleni kaetud ja lassen hautada umbes 30min nõrgal tulel. Kuna fileeliha on taine siis see valmistus viis meeldib mulle rohkem. Praetud šnitslid teen ainult läbikasvanud seakaela- karbonaadist.
Keedetud seakoot kartulitega.
Tegin täna India toitu – kanakarrit ja riisi. Olen alles algaja ja katsetan. Aga väga hea tuli.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 17 korda. Täpsemalt 11.01 16:19; 16.01 22:26; 17.01 19:05; 17.01 19:06; 25.01 21:51; 31.01 17:29; 01.02 21:38; 07.02 20:05; 11.02 21:29; 31.03 21:45; 11.08 00:01; 30.09 23:07; 17.03 22:15; 02.04 18:43; 03.08 17:06; 24.07 10:27; 12.06 17:49;
Lasanjet mehele, kartuliputru lapsele ja hakklihavormi endale.
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.