Hartšo on siiski hoopis midagi muud. (Lamba)lihaga, mitte hakklihaga; riisi lisatakse jne suured erinevused. Ikka hoopis teine supp kohe. Üks pärineb gruusia ja teine vist itaalia köögist (nagu ütlesin, siis ma enam täpselt ei mäletagi, kust ma selle retsepti algselt võtsin, vist ühelt Selveri retseptilehelt) http://toidutare.ee/argitoidud/18D12/
Nõus sinuga, lihtsalt mul on retsept, mis meeldib rohkem lastele. Ilma riisita see suppi nimetus on paprikasupp 🙂 Eks, nii ongi, kui tehakse väike muudatust siis olemas kohe teine supp. 😉 Nii palju kui on kokkasid nii palju leidub erinevaid retsepte.
Täna valmistan ahjuforelli riisiga.
Nõus sinuga, lihtsalt mul on retsept, mis meeldib rohkem lastele. Ilma riisita see suppi nimetus on paprikasupp Eks, nii ongi, kui tehakse väike muudatust siis olemas kohe teine supp. Nii palju kui on kokkasid nii palju leidub erinevaid retsepte.
Täna valmistan ahjuforelli riisiga.
Mmmm! Minu lemmik on ahjukala riisiga. Ma olen viimasel ajal hakanud tegema tervislikumat varianti ahjukalast.
Ahjukala (forell või lõhe), rohkelt erinevaid köögivilju – need viskan ahju kala kõrvale. Kastmeks tar-tar kaste maitsestamata jogurtiga.
Ise riisi ei söögi enam kala kõrvale kehakaalu säilitamise eesmärgil, ehkki maitseb muidu väga. Riisi jätan perele.
0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 17 korda. Täpsemalt 11.01 16:19; 16.01 22:26; 17.01 19:05; 17.01 19:06; 25.01 21:51; 31.01 17:29; 01.02 21:38; 07.02 20:05; 11.02 21:29; 31.03 21:45; 11.08 00:01; 30.09 23:07; 17.03 22:15; 02.04 18:43; 03.08 17:06; 24.07 10:27; 12.06 17:49;
Siinses köögiviljatoitude teemas oli keegi hea inimene linkinud Toidutaret ja ma leidsin sealt köögiviljakarri retsepti: http://toidutare.ee/k%C3%B6%C3%B6giviljatoidud/lihata/1A8B9/#Köögiviljakarri kookoskastmes
Tegingi seda täna. Oh jaaaaaa, kui maitsev see on! Tavalide karripulbri asemel panin Santa Maris Kerala Curry maitseainesegu. Tuli mahedalt vürtsikas ja väga maitseküllane pläust. Basmati riisi keetsin kõrvale. 11kuune poisinaaskel avas ilma keelituste-meelitusteta oms suukese ning sõi seda rooga samuti hea isuga.
Täna on orsotto (ehk risotto laadne asi kruupidega) praetud singi ja sibulatükkidega: http://www.menuu.ee/recipe/kreemjas-orsotto
Pean karri ära katsetama, midagi ei pole teha 😛
Täna on orsotto (ehk risotto laadne asi kruupidega) praetud singi ja sibulatükkidega: http://www.menuu.ee/recipe/kreemjas-orsotto
Pean karri ära katsetama, midagi ei pole teha
See orsotto kõlab hästi.
0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 17 korda. Täpsemalt 11.01 16:19; 16.01 22:26; 17.01 19:05; 17.01 19:06; 25.01 21:51; 31.01 17:29; 01.02 21:38; 07.02 20:05; 11.02 21:29; 31.03 21:45; 11.08 00:01; 30.09 23:07; 17.03 22:15; 02.04 18:43; 03.08 17:06; 24.07 10:27; 12.06 17:49;
Ja kusjuures mulle maitses isegi rohkem kui riisiroog, väga mahe ja mõnus ja juustune.
Konsumis on ilusat räime liblikfileed (jah, ma tean, 3-4x kallim kui räim ise, aga laiskuse eest peab ka midagi maksma 😛 ja odavast lõhest on isu täis) tulevad ahjuräimed tomatiga (vist sinna eilse orsotto kõrvale): http://www.siitnurgastjasealtnurgast.ee/2010/02/raimevorm-oliivoli-tomati-ja.html
Üleeile tegin soolast pirukat ehk quiche’i sealiha, brokkoli ja paprikaga.
Eile tegin ahjukõrvitsa-porgandi-kartuli-sibula-küüslaugu-lillkapsa püreesuppi, peale sealihakuubikuid ja leivatükke.
Magustoit oli ühel päeval mannavaht, teisel kohupiima-õuna purukook.
0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 13.02 12:58; 16.02 15:04; 03.03 11:27; 11.03 10:20; 13.03 12:30; 15.03 20:42; 20.03 14:13; 22.03 23:02; 30.03 13:29;
Ülehomme teen vegekarrit, baklazaani ja paprikaga.
0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 13.02 12:58; 16.02 15:04; 03.03 11:27; 11.03 10:20; 13.03 12:30; 15.03 20:42; 20.03 14:13; 22.03 23:02; 30.03 13:29;
Olen ka proovinud ise frikadelle teha, veise – ja seahakklihast aga minul need küll maitsvad ei tule. Kõige hullem on see, et potti pannes hakkavad frikadellid vahtu välja ajama (kuigi ostan kvaliteetset hakkliha). Sama jama ka isetehtud lihapallidega – ahjust välja võttes on lihapallidel hall ollus (vaht) peal ja umber.
See, et vahtu välja ajab, on lihatoote puhul tavaline. Supikonte keetes tuleb ju ka vahtu välja. Mida vanem liha, seda rohkem tuleb.
Frikadellidega ma teen nii, et lasen need pannilt kergelt läbi, pruunistan. Tavaliselt ilma rasvaineta, eriti kui on sealihast. Isetehtud lihapallidega võib sama teha, aga ma olen tavaliselt lihtsalt selle vahu pärast ära korjanud ümbert.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 13.02 12:58; 16.02 15:04; 03.03 11:27; 11.03 10:20; 13.03 12:30; 15.03 20:42; 20.03 14:13; 22.03 23:02; 30.03 13:29;
Eile tegin makaronivormi brokoli, herneste ja suvikõrvitsa ning kanaga.
Samuti suure kõrvitsa salatiks ja püreeks. Täna siis kõrvitsa-porgandi-lillkapsa-kartuli-suvikõrvitsa püreesupp.
0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 13.02 12:58; 16.02 15:04; 03.03 11:27; 11.03 10:20; 13.03 12:30; 15.03 20:42; 20.03 14:13; 22.03 23:02; 30.03 13:29;
Eile oli terve kana tükeldatult ahjupotis ning kõrvale kartul-porgand ning kõrvitsasalat.
Täna hakkliha-juurikate punane supp.
0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 13.02 12:58; 16.02 15:04; 03.03 11:27; 11.03 10:20; 13.03 12:30; 15.03 20:42; 20.03 14:13; 22.03 23:02; 30.03 13:29;
Täna oli riisi-suitsulõhe salat ning homme teen kananagitsaid ning koorest viilutatud kartulite vormi. Kõrvale kõrvitsasalat.
0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 13.02 12:58; 16.02 15:04; 03.03 11:27; 11.03 10:20; 13.03 12:30; 15.03 20:42; 20.03 14:13; 22.03 23:02; 30.03 13:29;
Eile oli risotto ja praetud haug, täna teen hakklihakastet keedukartulitega. Mõlemal päeval magustoiduks leivasupp piimaga.
0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 13.02 12:58; 16.02 15:04; 03.03 11:27; 11.03 10:20; 13.03 12:30; 15.03 20:42; 20.03 14:13; 22.03 23:02; 30.03 13:29;
Eile olid burritod ja maisikrõpsud guacamolega. Täna oli pasta bolognese, kõrvale maisitõlvikud. Homme pardirind ahjukartulite ja bataadiga. Kõrvale kurgi-kapsasalat.
0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 13.02 12:58; 16.02 15:04; 03.03 11:27; 11.03 10:20; 13.03 12:30; 15.03 20:42; 20.03 14:13; 22.03 23:02; 30.03 13:29;
Viki kirjutas:Hautatud šnitsel,kartul ja salat(lehtsalat+redis+till+hapukoor). Lõunal oli hapukapsasupp.
Lihtsalt uudishimust – kas shnitsel ei tuleks maitsvam praadides, krõbedana?
Mõlemad on head. Minu variant pakub vaheldust ja lastele väga meeldib. Lisaks saab ilma vaevata head kastet ja on tõenäoliselt veidi tervislikum ka.
Saab veel ka nii valmistada, et šnitslid pannakse marinaadi sisse.
0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt 08.03 17:50; 29.03 19:06; 04.08 19:37; 01.08 16:56; 03.08 06:36; 04.08 06:44; 04.08 06:04;
Viki kirjutas:Hautatud šnitsel,kartul ja salat(lehtsalat+redis+till+hapukoor). Lõunal oli hapukapsasupp.
Lihtsalt uudishimust – kas shnitsel ei tuleks maitsvam praadides, krõbedana?
Mõlemad on head. Minu variant pakub vaheldust ja lastele väga meeldib. Lisaks saab ilma vaevata head kastet ja on tõenäoliselt veidi tervislikum ka.
Saab veel ka nii valmistada, et šnitslid pannakse marinaadi sisse.
aga kuidas sa täpsemalt neid hautad? hakkas huvi pakkuma
Eile täidisega pannkoogid. Täna seapraad, homme sellest lihast kartulisalat.
0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 13.02 12:58; 16.02 15:04; 03.03 11:27; 11.03 10:20; 13.03 12:30; 15.03 20:42; 20.03 14:13; 22.03 23:02; 30.03 13:29;
Viki kirjutas:Hautatud šnitsel,kartul ja salat(lehtsalat+redis+till+hapukoor). Lõunal oli hapukapsasupp.
Lihtsalt uudishimust – kas shnitsel ei tuleks maitsvam praadides, krõbedana?
Mõlemad on head. Minu variant pakub vaheldust ja lastele väga meeldib. Lisaks saab ilma vaevata head kastet ja on tõenäoliselt veidi tervislikum ka.
Saab veel ka nii valmistada, et šnitslid pannakse marinaadi sisse.
aga kuidas sa täpsemalt neid hautad? hakkas huvi pakkuma
Tambin välisfileelõigud õhukeseks, maitsestan ja teen jahuga kergelt kokku. Kuumutan pannil senikaua kuni fileelõigud on pealt pruunikad siis lisan veidi vett, et liha oleks üleni kaetud ja lassen hautada umbes 30min nõrgal tulel. Kuna fileeliha on taine siis see valmistus viis meeldib mulle rohkem. Praetud šnitslid teen ainult läbikasvanud seakaela- karbonaadist.