Teema tuletas mulle meelde mu paari vestlust äiaga, kes on väga armas inimene muidu aga kelle söömisharjumused on minu/meie pere omast kardinaalselt erinevad.
Ta tahab väga külakostiks lauale tuua midagi, lastele tahab maiustusi tuua jne. Eks pensionär valib kõige odavamaid tooteid ja paraku need on kõik siis kõige hullemate E-ainete kombod.
Meie eelistame mahedat, E-vaba, otse taludest. Ühesõnaga oleme üsna teadlikud toidu kasvatamise, käsitlemise jm teemade osas.
Ükskord, kui hakkasin ääri veeri üht tordi pakendit lugema (nn šokolaadi tort, mille šokolaadi sisaldus oli 0%) ja talle rääkima, et millest see tort tegelikult koosneb… Ta reaktsioon oli selline, et vaatas mind nagu mingit uhhuud ja vandenõuteoreetikut n-ö. Ütles, et torti reklaamitakse teles, seda müüakse suures kaubandusketis, meil on terve armee ametnikke, kes vastutavad, et toit oleks kvaliteetne ja tootja ju ometigi ei tee ju solki. Uuringud asovärvide ja naatriumglutamaadi kahjulikkusest on jura- kui need on kahjulikud, miks neid siis kasutatakse, eksole!? Et tema usub küll, et need e-ained jm koostisosad on tervisele ohutud.
Ühesõnaga, soojalt soovitas usaldada eksperte e tootjaid ja järelevalvet ning mitte üle mõelda ja fantaseerida ega uskuda igasugust jura.
No selge.
Minu õppetund sellest oligi, et inimesi, kellel on mingisugune kindel maailmapilt ja USK kuidas asjad ON, on ülimalt keeruline nn valgustama hakata. Nende senine maailm vajuks ju kokku.