RE: Mis teie vaiksed lapsed teevad kui teiega kodus midagi juhtub
Jah, ka mina ei julgeks väikelast jätta üksi koju põhjusel, et laps võib midagi korda saata.
Aga, mina näiteks ka olen mõelnud, et mis siis, kui laps on ühe täiskasvanuga kodus ja selle täiskasvanuga juhtub midagi, no kukub või libisb ja nii õnnetult, et kaotab teadvuse. Oma vanemale lapsele rääkisin siis, kui ta oli 4 aastane (sest millegipärast ma just sel hetkel sellise asja peale mõtlema hakaksin), et kui juhtub nii, et täiskasvanuga juhtub kodus õnnetus, nii et ta ise abi kutsuda ei saa ja rääkida, et siis tuleb minna naabrite juurde (elame kortermajas), kui ühes kohas pole kedagi kodus, siis senikaua käib uste taga, kuni keegi kuskil kodus on ja kutsub siis selle naabri appi. 4 aastasele selline selgitus sobis ja jäi meelde. Tema eripärasuse tõttu poleks ta osanud näiteks helistada vajalikku kohta (mõni 4-aastane saab kindlasti sellega aga suurepäraselt hakkama). Ei julgenud ka 112 numbrit õpetada, sest kartsin, et äkki hakkab niisama huvi pärast mõnikord proovima ja katsetama.
Nüüd eelkooliealisena kavatsen õpetada ka helistamise selgeks, sest näha on, et nüüd ta seda juba oskab.
Kodus on nüüd kohe 3-seks saav poiss, niipea kui aru saan, et ta on võimeline sellest naabrite teavitamise seletusest aru saama, siis õpetan ka talle eale vastavad käitumisjuhised.