Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mis toimub inimese peas

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 36 )

Teema: Mis toimub inimese peas

Postitas:
Kägu

Kes tuleb kaubanduskeskuse parklas sõimama ja räuskama et laps vales turvahällis? Eile käisin 1,5 aastase lapsega shoppamas ja pärast last autosse turvatooli pannes kargas ligi üks naine kes pistis sõna otseses mõttes sõimama, et kas tahan oma last ära tappa et miks laps näoga sõidusuunas turvahällis on? Röökis seal tükk aega ja ka möödaminejad jäid mõned vaatama. Ega talle vastu ka midagi ei õnnestunud öelda ja panin oma lapse ning asjad autosse ja vastasin kuis kiirelt tulema saaks. Olen kuulnud et FB gruppides on hulk inimesi kes kõiki “vale turvatooli, kõhukoti vms” pärast sõimavad kuid ei osanud oodata et nad ka tänavale jõudnud.
Mul kolmas laps ja esimestega polnudki mingeid SSS toole, kõik jäid ellu 😁

+21
-15
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mul kolmas laps ja esimestega polnudki mingeid SSS toole, kõik jäid ellu 😁

Ja mitu õnnetust su esimesed lapsed siis läbi elasid? Ega ainult tool ju elus ei hoia. Õnnetuses võib ka maailma parima tooliga surma saada ja kehvematega ellu jääda.

Kas see turvahäll ongi mõeldud näoga sõidusuunas paigutamiseks? Kui ei ole, siis oleks mõistetav selline räuskamine.

Aga mis sellise inimese peas toimub, raske öelda. See võib olla psüühikahäire. Mõni inimene tahab enda arust aidata, kui juhib tähelepanu näivatele vigadele. Ja mõni ongi õnnetuses oma lapse kaotanud…

+15
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas see turvahäll ongi mõeldud näoga sõidusuunas paigutamiseks? Kui ei ole, siis oleks mõistetav selline räuskamine

Loomulikult on näoga sõidusuunas tool ning vastab igatpidi nõuetele. Õnnetuses ellujäämine sõltub ikka ka väga palju autost ja ei saa aru sellest kisast et laps peab võimalikult kaua seljaga sõidusuunas olema (mu laps hakkaks selle peale ka nagunii oksendama)

+14
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina omal ajal pikemate sõitude ajal lihtsalt magasin Žiguli tagaistmel. Sõna “turvatool” tol ajal veel eesti keeles ei eksisteerinud ja ka turvavööd olid autos ainult esiistmetel. Aga näe, olen siiamaani elus. Kuid sellisele suvalisele tänaval ligi tulevale lärmajale kutsuks küll pikema jututa politsei. Inimene ju ilmselgelt ebaadekvaatne. Kui väga pealetükkivaks muutub, paneks suraka pipragaasi näkku.

+14
-27
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina omal ajal pikemate sõitude ajal lihtsalt magasin Žiguli tagaistmel. Sõna “turvatool” tol ajal veel eesti keeles ei eksisteerinud ja ka turvavööd olid autos ainult esiistmetel. Aga näe, olen siiamaani elus.

Ohjah, tüdinud sellelaadsetest heietamistest. Oskad sa öelda, palju omal ajal inimesi liiklusõnnetustes suri? Ja mis olid autode kiirused?
Piinlik kuulata selliseid jutte.

+37
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Leian ka, et jutud sellest, kuidas vanasti esiistmete vahel kõlkusin ja tagaistmel magasin, ei päde praegu AGA NSS toolid on tunnistatud piisavalt turvaliseks, et nendega sõita, ADAC jmt testivad neid ja nenede hulgas on ikkagi päris heade testitulemustega toole+fakt, et kõikidesse autodesse ei mahu SSS toolid normaalselt.

Arvan, et teemaalgataja võib võtta juhtumit huumoriga, et igasugu hulle leodub. Laps oli sul nõuetekohaselt kinni ja tõesti, järgmine kord pipragaasi sellisele ründajale :).

+13
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oi selliseid hulle on ikka jaa,ma olen beebigrupis fb ja seal ka paar mamat, kes ükskõik mis teema peale hakkab ikka jahuma on turvatoole ja nende turvalisust. Samuti arutatakse seal kuidas nad tahaksid samuti karjuda nende emade peale kes nende meelest valet turvatooli, valet päikesekatet vankri ees, valet asendit kui laps ei istu veel jnejbe kasutab. Kõik tehakse maatasa, kes kasvõi kogemata midagi valesti teeb.

+9
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nss turvatool kaitseb su 1.5 a last seni kuni ei juhtu ônnetust. Siin kohal tasuks meenutada jõulutunneli Jussi, kes ka nii väiksena nss toolis istus ja nyyd üleni halvatud on.
Aga mis teha kui osadele kohale ei jõua enne kui laps halvatud on. kahju.

+3
-19
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei poolda selliseid inimesi, kes võhivõõra kallal räuskama lähevad, aga see jutt, et “minu ajal polnud seda ja toda, aga ikka elan” ka kõige targem pole. Aastatega on niii palju muutunud. Alustades sellest mis olid kunagised sõidukiirused, kui olematult tihe oli liiklus, mismoodi puudus tänapäeva killer “nutijoove” jne jne jne. Tõenäosus liiklusõnnetusse sattuda on praegu kordades suurem, kui nt 25 aastat tagasi. Samuti tõenäolisem avariis ka hukkuda. Ütlen veelkord, et ei õhuta tagant targutajaid, aga enda jutt ja suhtumine võiks ka vähe targem olla.

+20
-9
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Alustades sellest mis olid kunagised sõidukiirused, kui olematult tihe oli liiklus, mismoodi puudus tänapäeva killer “nutijoove” jne jne jne. Tõenäosus liiklusõnnetusse sattuda on praegu kordades suurem, kui nt 25 aastat tagasi.

Rumal jutt.
Mis need kiirused siis sinuarust olid? Täpselt samad oli, mis praegu, muideks. Linnas 50 ja maanteel 90.
Tartus Maarjamõisas oli lausa Jawade osakond, kus tsiklimehi uuesti kokku lapiti. Palju neid tänapäeval viga saab, sel aastal vist mõni üksik.
Liiklus on palju kordi rahulikum, kuigi sõidukite arv on suurem.

Aga debiile, kes oma nina igale poole üritavad toppida, on muidugi täna rohkem.

+9
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina omal ajal pikemate sõitude ajal lihtsalt magasin Žiguli tagaistmel. Sõna “turvatool” tol ajal veel eesti keeles ei eksisteerinud ja ka turvavööd olid autos ainult esiistmetel. Aga näe, olen siiamaani elus

Ja mitmesse õnnetusse sa selle žiguliga siis sattusid? Kui ei sattunudki, pole ju mõtet sellist juttu ajada.

+15
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis need kiirused siis sinuarust olid? Täpselt samad oli, mis praegu, muideks. Linnas 50 ja maanteel 90.

Muidugi-muidugi, sõidetigi žigullidega 110-120ga, mis on praegu paraku üsna tüüpiline maanteekiirus. Piirang piiranguks, ma räägin sellest, mis PÄRISELT toimub.

Tartus Maarjamõisas oli lausa Jawade osakond, kus tsiklimehi uuesti kokku lapiti. Palju neid tänapäeval viga saab, sel aastal vist mõni üksik.

91. aastal hukkus Eestis liiklusõnnetustes näiteks 491 inimest.
Eelmisel aastal 67.

Aga see on teada jah, et need onu Heinod ja nende naissoost kaaslased, kelle kuldajad jäid Nõuka-aega, heietavad alati, kuidas vanal ajal oli kõik parem, nüüd “kasvatatakse lapsi vati sees”, tagades neile liikluses turvalisus…

+18
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ütleks vist ka midagi, kui hällile või vankrile pannakse ava ette tekk, õues on 25 kraadi sooja ja seal vankris siis mingi 40 kraadi.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik oleneb ju õnnetusest. Turvatoole testitakse enamasti vaid laupkokkupõrke tingimustes, mõningatel juhtudel ka külgkokkupõrkel. Aga mis saab lapsest SSS toolis siis, kui keegi sulle hooga tagant sisse sõidab? Kas siis ei oleks lapsel turvalisem olla NSS toolis?

Näen, et mind on miinustatud. Panen piltliku näite, mis lapsega juhtub SSS toolis, kui keegi tagant sisse sõidab:
https://www.washingtonpost.com/local/trafficandcommuting/study-of-rear-end-crashes-finds-head-injuries-from-rear-facing-child-seats/2015/11/01/589095e2-7cf4-11e5-b575-d8dcfedb4ea1_story.html?noredirect=on

Kuidas miinustajad kommenteerivad?

+3
-12
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Aga kõik ju õige(ok räuskama võõra peale ei läheks, aga rahulikult selgitustööd teeks küll)
. Lihtsalt selles vanuses, on lastel pea oluliselt raskem, kui nt täiskasvanul võrreldes ülejäänud kehaga.
Siin toodud jõulutunneli Jussikese näide on õige antud juhul.
Oleks laps sss olnud, ilmselt ei oleks see laps halvatud praegu. Ta sai just selle vigastuse, mida saavadki suure tõenäosusega, nii väiksed lapsed nsss istudes, kuna nende pea on üsna raske, võrreldes ülejäänud kehaga.
Iseasi kas läheksin kellegile suvalisele parklas räuskama seda, vaevalt.
Aga oma lähedastel küll ei luba lapsi mingi poola kräpiga sõidutada. Ja lähedasi küll informeerin miks ja milleks.
Mul hetkel 2 pisikest last(1 suur juba teismeline ja ei ole turvavarustuses).
Me pole rikkurid, aga vat turvavarustus on see koht, kus ma kokku pole hoidnud ja järelandmisi ei tee. Liiklus on hullem kui kunagi varem ja oma kallima varaga ma riskida ei julge. Jah, vankri soetasin lastele järelturult, riideid jms asju ka, aga turvavarustus on uus, kvaliteetne, läbinud + testi ja sobiv lapse eale.
10 aasta jooksul mis ma olen autojuht olnud, olen ise teinud 0 avariid, aga mulle on 6 x sisse sõidetud. Kahel juhul läks auto mahakandmisele!

+14
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik oleneb ju õnnetusest. Turvatoole testitakse enamasti vaid laupkokkupõrke tingimustes, mõningatel juhtudel ka külgkokkupõrkel. Aga mis saab lapsest SSS toolis siis, kui keegi sulle hooga tagant sisse sõidab? Kas siis ei oleks lapsel turvalisem olla NSS toolis?

Sulle soovitan põhikooli füüsikat meelde tuletada 🙂

+9
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina sõimasin ka täna ühe noore mamma läbi. Silmi telefonilt tõstmata oleks mulle koos käruga ette astunud autole. Sekundi küsimus oli, et jõudsin kõrvale tõmmata (hea, et keegi vastu ei tulnud) ja laps oleks võinud olla surnud. Tõmbasin auto tee äärde ja lihtsalt sõimasin näo täis. Daam ei paistnud arugi saavat, mis ta nii valesti siis nüüd tegi.

+23
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

10 aasta jooksul mis ma olen autojuht olnud, olen ise teinud 0 avariid, aga mulle on 6 x sisse sõidetud. Kahel juhul läks auto mahakandmisele!

Kommentaar eemaldatud.
2.1. Kasutajal on kohustus käituda teiste suhtes viisakalt, lugupidavalt ning sõbralikult.
Perekooli Moderaator

+4
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kõik ju õige(ok räuskama võõra peale ei läheks, aga rahulikult selgitustööd teeks küll)

. Lihtsalt selles vanuses, on lastel pea oluliselt raskem, kui nt täiskasvanul võrreldes ülejäänud kehaga.

Siin toodud jõulutunneli Jussikese näide on õige antud juhul.

Oleks laps sss olnud, ilmselt ei oleks see laps halvatud praegu. Ta sai just selle vigastuse, mida saavadki suure tõenäosusega, nii väiksed lapsed nsss istudes, kuna nende pea on üsna raske, võrreldes ülejäänud kehaga.

Iseasi kas läheksin kellegile suvalisele parklas räuskama seda, vaevalt.

Aga oma lähedastel küll ei luba lapsi mingi poola kräpiga sõidutada. Ja lähedasi küll informeerin miks ja milleks.

Mul hetkel 2 pisikest last(1 suur juba teismeline ja ei ole turvavarustuses).

Me pole rikkurid, aga vat turvavarustus on see koht, kus ma kokku pole hoidnud ja järelandmisi ei tee. Liiklus on hullem kui kunagi varem ja oma kallima varaga ma riskida ei julge. Jah, vankri soetasin lastele järelturult, riideid jms asju ka, aga turvavarustus on uus, kvaliteetne, läbinud + testi ja sobiv lapse eale.

Olen 17 aastat igapäevaselt autoga Tallinnas ja Tartus sõitnud ning pole küll veel keegi kordagi sisse sõitnud. Ja ei tea ka ühtegi kellele oleks nii tihti sõidetud. Ei julgeks küll sinuga sõita tõesti 🙂
Kuid SSS tooliga võib tõesti ka vigastada saada. Tean last kelle autole pool a tagasi tagant sisse sõideti (õnnetus polnud isegi väga suur), oli SSS toolis ja killud otse näkku. Kahjuks nii halvasti, et tabasid ka suuri veresooni. Mitu operatsiooni ja neid tuleb veel.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui oled SSS toolis ja keegi tagant sisse sõidab, siis paiskud ju ettepoole ehk tekivad need vigastused, mis tekiks siis, kui istud NSS toolis ja sõidad ise vastu puud. Enamasti on ju nii, et kui keegi sulle tagant sisse sõidab, siis sa ise sel ajal ei sõida, seisad või oled just pidurdanud.
Mis sinu koolifüüsika ütleb?

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen 17 aastat igapäevaselt autoga Tallinnas ja Tartus sõitnud ning pole küll veel keegi kordagi sisse sõitnud. Ja ei tea ka ühtegi kellele oleks nii tihti sõidetud. Ei julgeks küll sinuga sõita tõesti

Arvestades seda, kui hullumeelselt Tallinnas kihutatakse, ei ole siin midagi erakordset – sa kas oled ise ka pidev kiiruseületaja või on sul lihtsalt vedanud.
Sain juhiloa aasta tagasi ja kui loa kättesaamisest oli üks kuu, sõideti mulle ka ristmikul tagant sisse. Lihtsalt – nägin, et kollane hakkab fooris vilkuma, lasen gaasi lahti, vaatan tahavaatepeeglisse, ilus tühi tee taga, vajutan pidurile, punane süttib ja järgmisel hetkel käis kõmakas – üks hullumeelne kihutaja oli minuni jõudnud. Pärast õigustas ennast: “Ma arvasin, et te lipsate kollasega läbi!” Suurel, hiiglaslikul ristmikul, mitte mõne puiesteefoori taga, lollakas on või? Minu auto sai kindlustusega korda, tema oma läks kardetavasti mahakandmisele, tal sai ju mootor pihta.
Samal ristmikul on muide väga palju olnud avariisid just nende “kollasega läbi lipsajatega”, kellele sõidetakse küljelt sisse või kes ise sõidavad kellelegi küljelt sisse lõpuks.
Tagant sissesõit on siiski eessõitjale suhteliselt palju ohutum, kui muud variandid.

+6
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kui oled SSS toolis ja keegi tagant sisse sõidab, siis paiskud ju ettepoole ehk tekivad need vigastused, mis tekiks siis, kui istud NSS toolis ja sõidad ise vastu puud. Enamasti on ju nii, et kui keegi sulle tagant sisse sõidab, siis sa ise sel ajal ei sõida, seisad või oled just pidurdanud.

Koolifüüsika ütleb, et laupkokkupõrkel liituvad kahe vastassuunas sõitva auto kiiruse ja impulsi jõud, tagant sissesõidul on siiski enamasti võimalus, et see auto, millele sisse sõidetakse, natukenegi veel liigub, mis pehmendab olukorda, samuti loodetavasti ikka on ka tagumine auto juba vähemalt pidurdama HAKANUD. Päris seisvale autole täie hooga sisse sõitmiseks peab olema pime või surnud.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Koolifüüsika ütleb, et laupkokkupõrkel liituvad kahe vastassuunas sõitva auto kiiruse ja impulsi jõud, tagant sissesõidul on siiski enamasti võimalus, et see auto, millele sisse sõidetakse, natukenegi veel liigub, mis pehmendab olukorda, samuti loodetavasti ikka on ka tagumine auto juba vähemalt pidurdama HAKANUD.

Sa lood siin tagant otsasõidule mingeid eeldusi, mis vähendavad õnnetuses saadavaid vigastusi. Sama hästi ma võiks ju öelda, et laupkokkupõrkel on äkki mõlemad pidurdama HAKANUD ja see pehmendab olukorda. Aga võtagi nii nagu laupkokkupõrkel, et üks seisab täiesti paigal ja teine tuleb täie lauluga tagant sisse.
Panen veel kord video ja uuringu:
https://www.nzherald.co.nz/lifestyle/news/article.cfm?c_id=6&objectid=11538861

+2
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

ga võtagi nii nagu laupkokkupõrkel, et üks seisab täiesti paigal ja teine tuleb täie lauluga tagant sisse.

Aga laupkokkupõrkel ei ole TAVALISELT nii, et üks seisab ja teine tuleb täie lauluga. Laupkokkupõrkel on tavalisem siiski see, et mõlemad sõidavad.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Silmi telefonilt tõstmata oleks mulle koos käruga ette astunud autole. Sekundi küsimus oli, et jõudsin kõrvale tõmmata (hea, et keegi vastu ei tulnud) ja laps oleks võinud olla surnud.

Kui tegu oli ülekäigurajaga, siis oleks sina süüdi olnud.
Ja su röökimine ei olnud kohane.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

ga võtagi nii nagu laupkokkupõrkel, et üks seisab täiesti paigal ja teine tuleb täie lauluga tagant sisse.

Aga laupkokkupõrkel ei ole TAVALISELT nii, et üks seisab ja teine tuleb täie lauluga. Laupkokkupõrkel on tavalisem siiski see, et mõlemad sõidavad.

Ma ei saa nüüd täpselt aru, mida sa sellega öelda tahad?
Laupkokkupõrkel pole vahet, kas sõidad vastu seina või sõidad teise sarnase autoga kokku. Erinevus tuleb siis, kui üks autodes on suurem.
Tagant sisse sõites on raskem õnnetus see, kui üks seisab ja teine liigub. Kui mõlemad sõidavad, on põrge kergem.
Pole vahet, kumb õnnetus sinuga juhtub. Vahe on selles, millises toolis su laps õnnetuse hetkel on. Kui keegi sõidab sulle tagant sisse ja su laps on SSS toolis, siis on see tema jaoks ebaturvalisem. Kui keegi sõidab sulle eest otsa, siis on turvalisem, kui su laps on SSS toolis. Millisesse õnnetusse sa satud, seda sa ei saa ette prognoosida. Ja loomulikult oleks kõige parem, kui õnnetusi ei juhtuks.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgataja küsis et mis toimub nende räuskajate peas, kuid siin räägitakse avariidest ja füüsikast.
Huvitav on see, et sekkutakse kõhukottide, turvatoolide jms osas, kuid kui nt mõni ema oma last kuskil tutistab või sõimab, siis hoitakse küll eemale.
Eks need räuskajad tõsise alaväärsuskompleksi all kannata ja FBs neil ametiks tavaliselt täiskohaga emme.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Huvitav on see, et sekkutakse kõhukottide, turvatoolide jms osas, kuid kui nt mõni ema oma last kuskil tutistab või sõimab, siis hoitakse küll eemale

Kusjuures ei hoita eemale. Viimasel ajal on väga palju laste kaitseks välja astutud ning usun, et selline julgus vaid tõuseb.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kusjuures ei hoita eemale. Viimasel ajal on väga palju laste kaitseks välja astutud ning usun, et selline julgus vaid tõuseb.

Nojah, aga selle teemaalgatuses kirjeldatud vanaeide võib ju siiski puudega inimesesks lugeda?
Ei ole ta mingi turvahällide ekspert, ei teadnud ta täpselt teemaalgataja hälli firmat, et selle katsetulemusi, ei ole ta autoekspert, ei ole ta midagi.
Lihtsalt tuli ja hakkas kaagutama.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kes tuleb kaubanduskeskuse parklas sõimama ja räuskama et laps vales turvahällis?

Siit teemast on ju üsna hästi aru saada, kes. Perekooli käod loomulikult.
Siin teemas isegi räuskavad ja vaidlevad, kes tunneb paremini füüsikat ja kes on toolidele rohkem raha kulutanud ja kes ikka kõige paremini paigutanud oma tooli.
Peas on sellistel röökuritel toimunud ilmselt mingi lühis ja neil on vaja enese upitamiseks teist avalikult häbistada. Pärast on hea peesiskleda oma “õiglases vihas” ülekeenud emotsioonides.
Tegelikkuses muidugi ei osta ükski inimene uut turvatooli, sest keegi võõras karjus talle tänaval, et tema oma on vale. No täiesti absurdne kujutelm ju.
Aga karjuja saab pärast saba soputada, et ohh, näete milline vooruslik ja korralik ja hea inimene ma olen, näen, et keegi teeb midagi valesti ja see ajab mind NII närvi, et hakkan kohe karjuma, ei suuda kohe end kontrollida! Oma enesetunde parandamine teise alandamise näol, u sama nagu koolikiusaja.
Eestis pole väga head sõnavara veel selliste asjade kohta, aga inglise keeles on levinud termin sarnaste olukordade kohta mom-shaming ja sakslased ütlevad selliste inimeste kohta Gutmensch.
Saksamaal elades nägin nt sellist olukorda, kus kaks autot olid pargitud üsna laia vahega. Miks, ei tea, vbl oli vaja ruumi turvahälli välja võtmiseks, vbl eakas või liikumispuudega inimene ei saanud muidu välja, vbl seisis kahe auto vahel enne veel mõni mootorratas või roller, mis oli juba ära sõitnud. Igatahes oli keegi asjamees mõlema auto tagaaknale permanentmarkeriga jutukese kirjutanud. Esimesele: kui ma parkida oskaks, siis oleks siin veel üks koht vaba. Ja teisele: ma pole hoolimatu, ma lihtsalt ei oska parkida, vaesed naabrid. Parkimiskohad seal joonitud polnud, seega täiesti kohatu puhkimine, argpükslik ka veel. Ja keskkonnaaktivistid käisid ka mõnikord kampaaniat tegemas, nt SUV peale kirjutati: Kahju, et te maasturiga sõidate.
Üldiselt on normaalsetele inimestele sellised ei meeldi, kes teistele elamist õpetamas käivad. Seega mõnus on neil valvekoertel ainult iseenda silmis. Kõik ülejäänud reageerivad täpselt nii nagu teemaalgataja, st vaatavad, et hullu eest kähku minema saaks.

+7
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 36 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mis toimub inimese peas