Otse loomulikult eelistan aktiivset puhkust. Puhkan enamasti Eestis, aga käime mehega puhkuse ajal matkamas, metsas, jalgratastega sõitmas, külastame üle Eesti oma sugulasi ja sõpru, käime erinevatel üritustel nagu Viljandi Folk, Haapasalu Augusti blues, isegi Saaremaa ooperipäevad on vahel programmis. Kodus molutamine on kõige mõttetum tegevus, mis ei anna mitte midagi ei vaimule, hingele aega füüsisele.
Vahel harva võtame spontaanselt ette mõne reisi kuhugi Eestist välja, umbes nii, et täna otsustame ja ülehomme lendame. Tänapäeva infovahenditega on see imelihtne orgunnida.
Kodus saan ma molutada töö kõrvalt praktiliselt 11 kuud aastas. Lihtsalt töö tuleb valida selline, mis konti ei murra. See on igaühe enda teha, et puhkust ei peaks veetma nagu meritäht põhimõtteliselt voodis lamades. Ei näe ühtki mõistlikku põhjust, miks ma peaksin tahtma selle 12. kuu ka kodus molutada. Muuseas tõde on see, et mida liikuvam inimene on, seda vähem väsinuna ta end tunneb.
Mina olen see suvi läbi maakodus mere ääres lebotaja. Mulle tundub just vastupidi. Ma tahan, et oleks üks aeg aastas, kus mul ei ole kiire, ei ole tähtaegu, ei pea kusagile kella peale kohale minema ega üheski mõttes nagu orav rattas ringi traavima. Ma küll käin ka reisimas ja huvitavatel üritustel, teatris, kontsertidel jmt, aga eelistan seda teha just puhkusevälisel ajal. Reisimise jaoks võtan palgata puhkust. Aga üks aeg aastas peab mul selline akude laadimise aeg olema, kus mingit traavimist, külastamist ja kella vaatamist ei toimu. Aga ju ongi inimesed erinevad ja hea, kui kõigil on võimalik endale sobivalt puhata.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 29.07 22:00; 30.07 12:41;