Sul on koodnimetus “marineerub” kõigi protsesside kohta, millele sa ei oska teist nime anda? Tõesti rikas sõnavara, just paras inimese jaoks, kes armastab igal võimalusel sõna võtta.
Kuidas marineerub sinu jaoks muidu elu-olu?
Minu jaoks on see rõve ja kõik, mind ei huvita, kuidas teised söövad. Ma ei halvustanud kedagi, ma rääkisin, mis mulle on rõve.
Liha on looma laip ja tuleks kohe ära süüa. Milleks osta kokku liha, kui poes on palju värskemalt tapetud.
Sa arvad, et liha on poes kuidagi värskem kui kodus külmkapis 🙂 Kui sa just naabri käest siga ei osta, siis on see poes käinud läbi paljude tööliste kätepaaride, pakkijate, viiluatajate jne käest. Kui vähegi midagi jagaksid, siis teaksid, kaua näiteks veiseliha tavaliselt laagerdatakse. Teaksid sedagi, mis juhtub, kui inimene sööb täiesti värsket sealiha. Ütleme õhtul tapetud sea liha hommikul.
Nii pirts ja nii sõnakas asjades, mida ei tea.
Kõlad nagu see loll, kes mingid aastad tagasi käis poest värsket jäätist toomas, sest tema kodus mõnigi päev sügavakülmas onud vana jäätist enam ei söönud.
Minu jaoks on see rõve ja kõik, mind ei huvita, kuidas teised söövad. Ma ei halvustanud kedagi, ma rääkisin, mis mulle on rõve.
Mõned päevad tagasi saime teada vetsuteemas, et kõik mis toimub sinu enda poolt kasutatavas WC potis selle loputamisel, on sulle rõve. Nüüd õnnistad teadmisega, et kõik mis su suus, on sulle rõve. Kuidas iseendaga elada saad? Kohe mõlemast otsast endale rõve?
Selle teadaandega peaksid tervisefoorumis püsima.
Kõlad nagu see loll, kes mingid aastad tagasi käis poest värsket jäätist toomas, sest tema kodus mõnigi päev sügavakülmas onud vana jäätist enam ei söönud.
Mõned päevad tagasi saime teada vetsuteemas, et kõik mis toimub sinu enda poolt kasutatavas WC potis selle loputamisel, on sulle rõve.
Terviseteemas pead ise püsima, mimgit wc loputusteemat pole avanud ega kommenteerinud. Kui sulle tundub, et kõik käod on üks isik, siis pead ise tervisespetside poole pöörduma.
See ei ole sülg, mis hapu on ja sulle suhu tõuseb, kullake.
Intelligentne inimene loeb, millest räägitakse. Räägiti suudlemisest ja sellega seonduvast vadtikusest. Kui süljes on bakterid katkisest mandlist ja refluks ka veel, mis õigust on minul teiste sülge arvustada, mul endal rõve sülg.
Teaksid sedagi, mis juhtub, kui inimene sööb täiesti värsket sealiha. Ütleme õhtul tapetud sea liha hommikul.
Misss asja, jahimehed söövad ju lausa laiba kõrval lõkke peal küpsetatuna/keedetuna looma mingid osad ära
Jah. Maksa näiteks küpsetatakse, ka põdraliha saab nii teha. Aga sa ei saa nii teha sealihaga. Elementaarsed teadmised, mida arvutipõlvkond ei tea. Märksõna on tapajärgne piimhape. Uuri.
A sa proovi, mis juhtub, kui sööd näiteks kaks-neli-kuus tundi tagasi tapetud sea praetud liha. Vastan. Maitseb kehvasti ja tuleb üles. 95% inimestest.
Ja mis veiselihasse puutub:
Liha peab valmima.
Nn liigvärske liha puhul on tegemist lihaskonna surmajärgse seisundiga, mis kannab
nimetust rigor mortis. Taoline seisund kestab
mõne päeva ning kaob siis vähehaaval.
Lihaste pH (happelisuse) langemise tagajärjel hakkavad kudedes toimuma sisemised
keemilised ja ensümaatilised muutused. Laagerdamisajad on erinevad.
Selleks, et toimuks märgatav muutus liha
pehmuses, peaks laagerdumisprotsess
toimuma vähemalt 14 päeva.
See ei ole sülg, mis hapu on ja sulle suhu tõuseb, kullake.
Intelligentne inimene loeb, millest räägitakse. Räägiti suudlemisest ja sellega seonduvast vadtikusest. Kui süljes on bakterid katkisest mandlist ja refluks ka veel, mis õigust on minul teiste sülge arvustada, mul endal rõve sülg.
Kui esimest korda kägu ütles, et ta enda sülg on talle vastik, siis ei rääkinud ta mandlihaigusest ja refluksist midagi.
Selge, sul on pidev refluks ja mandlid mädased, siis arusaadav, miks su enda sülg on sulle vastik.
Omaltpoolt lisan
Uuringud näitavad, et pärast tapmist kiiresti mahajahutatud veise- ja lambaliha ei saavuta ka pärast pikka laagerdumist niisugust õrnust kui aeglaselt jahutatud liha. Optimaalne õrnus saavutatakse siis, kui lihased pole kontraheerunud enne surmakangestuse saabumist. Liha kiire jahutamine alla 10–12 °C põhjustab lihaste tugeva krambi, mis liha valmimise käigus ei vähene. Seepärast jahutatakse liha nii, et esimese 10 tunni jooksul ei langeks temperatuur lihas alla 10–12 °C.
Tõlgin – vähemalt 10 tundi jahutatakse liha enne kui hakatakse tööstuses (või ka talus) üldse töötlema ja rümpa lõikama. Inimestele kohe ette teda ei tohi mingil juhul siis kohe anda!
Ma kiidan Perekooli, siin saab küsimatagi nii targaks, olen seda ennegi märganud. Ja see on ilma igasuguse irooniata öeldud. Aitäh teile, kallis rahvas, ma tõsiselt armastan Perekooli 😀
Uuringud näitavad, et pärast tapmist kiiresti mahajahutatud veise- ja lambaliha ei saavuta ka pärast pikka laagerdumist niisugust õrnust kui aeglaselt jahutatud liha. Optimaalne õrnus saavutatakse siis, kui lihased pole kontraheerunud enne surmakangestuse saabumist. Liha kiire jahutamine alla 10–12 °C põhjustab lihaste tugeva krambi, mis liha valmimise käigus ei vähene. Seepärast jahutatakse liha nii, et esimese 10 tunni jooksul ei langeks temperatuur lihas alla 10–12 °C.
Tõlgin – vähemalt 10 tundi jahutatakse liha enne kui hakatakse tööstuses (või ka talus) üldse töötlema ja rümpa lõikama. Inimestele kohe ette teda ei tohi mingil juhul siis kohe anda!
Kohe või mitte, aga ükski laip ei peaks külmikus üle nädala seisma, seda siis all külmas. Poest ostetud mittejääs toode aga mingi 3 päeva. Nad ongi seisnud ja seisavad teil veel. Loogikavaba.
Mitte, et mulle seda laagerdumisvärki vaja oleks, aga huvitav jah. Ei teadnud.
See ei ole fakt, aga see on kujundlik näide, miks mina ei söö süljega jäätist. Jutt ei käinud üldse söömise ümber, vaid valesti mõistmise, supine lusikas vs sulanud jäätise taaskülmutamine.
Kohe või mitte, aga ükski laip ei peaks külmikus üle nädala seisma, seda siis all külmas. Poest ostetud mittejääs toode aga mingi 3 päeva. Nad ongi seisnud ja seisavad teil veel. Loogikavaba.
no ära siis hoia oma surnud rotte kauem. Toitu võib küll hoida.
Aeg võib olla, aga külmkappi puhastatakse ikka mitu korda aastas. Kui poes on kogu aeg saadaval, milleks varuda. Võibolla täna tahan hoopis hamburgerit, homme praemuna. Varuda tasub sampoone jmt.
Seda söömisevärki näidatakse jah, ka muid asju peale jäätise. Magusaid enamasti. Saan aru, et film ja filmiasjad. Aga vaatan alati hoolikalt ja täpselt. Ja võrdlen. Kui ma olen päris masenduses, ei soovi ma ühtegi asja süüa. Ega ka juua. Mitte midagi. Kui see nii hull ei ole ja soovin ennast lohutada ja haletseda ja niisama otsin häid asju, siis soovin seda topsisolevat jäätist süüa mõnusalt teleka ees istudes ja nautides. mitte sügavkülmast otse püsti jala peal ja tegelikult ei söögi sealt nagu midagi väga ära. Ameerika filmides ei sööda kunagi midagi lõpuni või ära. Sel on paar suutäit ja küik, olgu jõululaud perega, tänupüha õhtusöök, pulm ja pulmatort või seesama tops jäätisega. Hommikusööki ei söö seal ka keegi, kõik jooksevad ummisjalu ringi lihtsalt ja plädisevad.