Tõesti, see ju oleneb, palju te liha sööte. 🙂
Ma olen näinud, kui mõni mees või naine sööb ära korraga pool kilo liha.
Normaalne lihaportsjon on aga umbes 200g…
Oleneb väga palju sellest, millist toitu teete.
Näiteks meil on nädalas korra kalast tehtud toit ja paar korda nädalas on ka kergemad päevad, mil õhtusöögiks on salat (toitvamad salatid, näiteks roheline salat halloumi juustu ja kikerhernestega, kus lisaks kurk, tomat, paprika jms – tõin lihtsalt näite, mida mõtlen toitva all)
Osta liha, tee sellest erinevaid toite (lihakaste, ahjupraad jne) ja vaata, palju pereliikmed korraga söövad.
Siis arvutadki välja, palju sa 1ks kuuks liha ostma peaksid.
Kui sügavkülm olemas, võid ju osta nii palju liha, kui sügavkülma mahub ja rahakott kannatab.
Paned lihatükid 1 toidukorra portsjonitena sügavasse ja kuu lõpus arvestad, palju liha läks.
Meil näiteks läheb kuus umbes 2 kilo sea- ja loomaliha erinevaid pehmeid tükke, 1 kg hakkliha ja 2-3 kilo kanaliha (sisse arvestatud kontidega koos, nt supi jaoks koivad jne, mitte ainult puhas filee).
Peres 3 liiget, 1 täismees, 1 4a laps ja mina (ise söön põhiliselt kanaliha, loomad eriti ei maitse).