Esileht Ajaviite- ja muud jutud MKR – mis oleksid sinu kodurestorani kolm rooga, mis tutvustaksid sinu maad …

Näitan 15 postitust - vahemik 61 kuni 75 (kokku 75 )

Teema: MKR – mis oleksid sinu kodurestorani kolm rooga, mis tutvustaksid sinu maad …

Postitas:
Kägu

Eesti hernesupi puhul ei meeldi ja ajab söögiisu ära, on hallikasroheline löga moodi moodustis nagu kanakaka hunnik on kaussi tõstetud. Seda ilusaks ei tee vist kuidagi, aga maitse võib kaua keedetud supil olla suurepärane

Mina hernesuppi ei söö, aga nõukaajal oli see koolis kooritud poolikutest hernestest ja see oli ilus pruunikas-kollane. Kas selliseid herneid ei ole nüüd müügil?

Please wait...
Postitas:
Kägu

On ikka, aga kuivadest hernestest ja suitsukoodist ei saa selle MKR etteantud ajaga head suppi. Kui kondid ja kuivatatud herned, siis peabki seda pikalt hautama (poolikud ja lihvitud kollased herned annavad ilusama kollase värvi)

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Eelroaks koduleib munavõi ja soolakiluga
Pearoaks kartulitamp, ahjukaalikad ja ahju(sea)liha
Magustoiduks lumepallisupp, mille põhja paneks kompotipirne. Või siis toorjuustukook mustikatega.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kommentaar eemaldatud.
3.1. Oodatud on arendav ja konstruktiivne arutelu!

Perekooli Moderaator

Please wait...
Postitas:
Kägu

Tõeline eesti eri on ikkagi kama, mida mujal pole, ja kohuke – mida ka mujal pole. Ja võib-olla Tallinna kilud ka.

Aga muidugi ikka sularasva ja kärjemett.

Siin just mainiti et kama ka soomes olemas, jba sadu aastaid.

Please wait...
Postitas:
Kägu

On ikka, aga kuivadest hernestest ja suitsukoodist ei saa selle MKR etteantud ajaga head suppi. Kui kondid ja kuivatatud herned, siis peabki seda pikalt hautama (poolikud ja lihvitud kollased herned annavad ilusama kollase värvi)

Need herned keevad küll väga ruttu ja supileem ei pea ilmtingimata kontidest olema. Ma ise tihtipeale ei teegi kontidest, sest siis on maitse väga vänge. Praen rohkemas rasvas erinevaid suitsulihatooteid (põsk, sink, ribiliha vm) ja kallan koos rasvaga peaaegu valminud hernestesse. Tangu ma ka ei kasuta (ei maitse tangutoidud). Supisse lähevad veel kergelt võis kuumutatud sibulad ja porgandid. Sellise supi saab vabalt ettevalmistusaja + eelroaajaga valmis. Jõuab veel krutoone röstida või mõnd huvitavat lisandit, näiteks mädarõikakoort, valmistada.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kahjuks slow food ja MKR ei käi kokku, seega mina kindlasti eesti kööki seal tutvustada ei tahaks. isegi meie vürtsikilud peavad kauem seisma kui 2-3 tundi, hapukurk ja kapsas samuti. Eestis väga populaarsed võileivatordid peavad samuti maitsete imendumiseks kaua külmas seisma.

Vaatasin just selleaastase MKR värskeimat osa ja tegelikult on neil siiski rohkem aega kui kolm tundi. Kolme tunniga peab lihtsalt eelroog lauale saama. Tänases osas tehti vaarika-juustukooki, mis vajas tahenemiseks 6 tundi, ja lambakintsu, mis vajas vähemalt 4 tundi (osalejate sõnul).

Üldse oli tore paar täna võistlemas, ema ja poeg, kes tegid ka MKRi ajalugu. 🙂

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kust vaatasid 2019. aasta osasid? Eks igal aastal reegleid vähe muudetakse.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kust vaatasid 2019. aasta osasid? Eks igal aastal reegleid vähe muudetakse.

https://ww1.watchseries-online.be/last-350-episodes

Otsi My Kitchen Rules.

PS! Tegelikult oleksin pidanud kohe MKRi lehe lingi panema. 🙂

https://ww1.watchseries-online.be/category/my-kitchen-rules

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Eks igal aastal reegleid vähe muudetakse.

See 3 tunni reegel on siiski kogu aeg sama olnud, st neil on 3 tundi aega ette valmistada (nad ei tohi enne toidu valmistamist alustada kui külalised saabuvad), kui 3 tundi on täis tiksunud, tulevad külalised – seega ma ise ka eksisin eelmises postituses, kui ütlesin, et 3 tunniga peab eelroog laual olema. Tegelikult ei pea, sest külalised ju veel tükk aega jututavad omavahel ja joovad tervitusjooke jms. Manu ja Pete saabuvad veel hiljem. Ja alles siis peaks mingi hetk eelroog lauale jõudma. Ja nad istuvad seal lauas ikka ilmatuma pikalt ning ainult väga äärmuslikel juhtudel on liigse viivitamise eest punkte maha arvatud.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

(nad ei tohi enne toidu valmistamist alustada kui külalised saabuvad)

mis jutt see nüüd on? sa oled millestki väga valesti aru saanud.

Please wait...
Postitas:
Kägu

6 tundi oli aega osta ja restorani valmis panna (ma ei mäleta, kas pika sõiduajaga nt maainimestele tehti kellelegi erandit ka vms)? Sellest 3 tundi enne kella nullikukkumist võis hakata toiduga tegelema, ettevalmistusi. Siis tulevad külalised, siis kohtunikud, siis on 30min-1 tunni pärast võiks eelroog laual olla, hiljemalt 2tunni pärast pearoog (no muidu hakkavad nurisema) jne. Nad on seal ka ikka mingi sügava ööni istunud, kui pearoaga on läinud 3+ tundi (vist isegi 4,5) ja magustoiduga veel 1,5tundi jne.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Koos kauba ostmise ja laua katmisega on aega kokku 6h. Millest 3h enne külaliste saabumist nad ei tohigi ettevalmistusi tegema hakkata.

Külaliste saabumisest eelroa serveemiseni üldjuhul viisakas aeg on kusagil 1h. Mingis saates see Pete ütles ka, mis on normaalsed ooteajad. Ma päris täpselt ei mäleta aga keskeltläbi oli iga käigu vaheline aeg 45min-1h.
Sest tavaliselt, kes on ikka juba 1.5h oodanud, on all alati ka eraldi aeg välja toodud, kui kaua eelmisest käigust möödas on ja kohtunikud on selle ka ära maininud.

Ehk siis selle aja järgi on pearoa ettevalmistusaega ca 4.5-5h ja kui juba enne külalisi magustoit valmis teha, mahub ilusti sinna aja sisse ka siin ülevalpool välja toodud 6h juustukook.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Postitas:
Yanna68

Asi pole ju tooraines… palju on neid maid, kus on ainult sellele maale omane tooraine? Austraalis ehk känguru… Nii sea-, looma- kui kanalihast teevad sööke palju rahvusköögid. Asi on retseptides ja selle nüanssides.
Mulle meeldib eesti köök küll väga. Kuigi ilmselt meie seapraad saaks kohe miinused- meil ei paku keegi roosakat liha, ikka pehmet ja küpset.

-Metsaseene pirukas
-Mulgipuder peekonikõrbete ja sibulaga, lisaks marineeritud peedi ja õuna salat… või ka verivorst
-Kamavaht marjadega – see on muidugi kokanduslikus mõttes liiga lihtne võistlusele, kuigi minu arust supermaitsev. Äkki siis tikrivaht mingi keeksikesega. Pealegi- ega kohalik retsept ei pea olema saja-aastane. Praeguseks on eesti köögile omased magusatoidud ka näiteks karamellkissell ja lumepallisupp, erinevad marjatarretised, kõik väga head asjad.

Please wait...
Postitas:
Kägu

(nad ei tohi enne toidu valmistamist alustada kui külalised saabuvad)

mis jutt see nüüd on? sa oled millestki väga valesti aru saanud.

See oli lihtsalt minu viga, jätsin oma jutu korralikult läbi lugemata, ülejäänud tekstist oleks pidanud mõte välja tulema.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Näitan 15 postitust - vahemik 61 kuni 75 (kokku 75 )


Esileht Ajaviite- ja muud jutud MKR – mis oleksid sinu kodurestorani kolm rooga, mis tutvustaksid sinu maad …