Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mõistusega Venemaast aru ei saa

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 88 )

Teema: Mõistusega Venemaast aru ei saa

Postitas:
kaarel

Putini valija profiil on hämmastavalt sarnane EKRE valija profiiliga, loll ja vaene

+28
-13
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Toutakk

Suurem osa venelasi on uhked vene tegevuse üle Ukrainas.

Demonstratsioonid Saksamaal ja Küprosel.

https://twitter.com/Enio16440447/status/1510618377806569472

https://twitter.com/AnonOpsSE/status/1510615316463857669

Ilmselt on meil oodata ka midagi samasugust.

+13
-1
Please wait...

Postitas:
nufik

Suurem osa venelasi on uhked vene tegevuse üle Ukrainas.

Demonstratsioonid Saksamaal ja Küprosel.

https://twitter.com/Enio16440447/status/1510618377806569472

https://twitter.com/AnonOpsSE/status/1510615316463857669

Ilmselt on meil oodata ka midagi samasugust.

Sellised venelased tuleb julmalt siit riigist välja saata. Kui oskavad ainult valega, tapmisega, röövimsiega ja vägistamistega elada siis pole neile mujal riikides kohta.

Kõik riigid võiks ühtse tegevuse teha ja kõik vene rahvusest inimesed saata nende kodumaale mida nad nii väga armastavad. Enne sõda ma olin tolerantne venelaste suhtes aga hetkel on küll nulltolerants. Tibla jääb tiblaks – toida teda kuipalju tahes.

+42
0
Please wait...

Postitas:
pildursokk

Praegu on see z tähe teema koolilaste soengus veel, et see ju ainult muster juustes ja mis seals ikka, põhikool on kohustuslik jne. Huvitav, kui neonatsid hakkaksid haakriste juustesse lõikama, kas siis oleks sama lõtv suhtumine, et kui mõnel juudi rahvusest klassikaaslasel on seda paha vaadata, siis on see tema probleem, see ju kõigest muster ja ei tasu nii nõrganärviline olla?

+36
0
Please wait...

Postitas:
miina

Tundub, et see on seotud ka sellega, kuidas paljud venelased lapsi kasvatavad. Põhimõte, et vanemat peab austama, on igati kena. Aga seal on veel lisaks, et vanemal on alati õigus, ta ei pea selle selgituseks argumente tooma. Ja vastu vaielda ei tohi. Siis kasvabki inimene, kes alguses kardab ja usub vanemat, pärast on lihtsalt vanema asemel tsaar.

+20
0
Please wait...

Postitas:
taivopalm

See Mihhail Siskini artikkel oli hea lugemine. Küllap see nii ongi. Samas masendav on see vene rahvas oma tsaari kummardamisega.

+3
0
Please wait...

Postitas:
tavakasutaja

Normaalne inimene ei suudagi genotsiidist ja sellega seonduvast aru saada.

Viimased uudised on eriti kohutavad. Siduda inimestel käed selja taha kinni ja hukata lasuga selja tagant pähe? Sõita tankidega üle eelnevalt vägistatud naistest ja lastest … Lapse ees vägistada tema ema … Laste ees tappa vanemad ja seejärel lapsed vägistada .. ??????????????????

Need ei ole ju inimesed, kes seal tegutsevad. Nad näevad inimeste moodi välja, kuid neil puuduvad inimestele iseloomulikud tunnused, sh inimlikkus. Ülimalt sadistlike kurjategijatena kuuluvad nad kõik vangla eluaegsete osakonda (kuid kes peaks selliseid ülal pidama), pigem elektritoolile.

+38
0
Please wait...

Postitas:
Mahvalda

No millises riigis veel on võimalik, et presidendiks , lisaks veel palavalt toetatud presidendiks, saab maaneröövel(noorematele selgituseks: Stalin) või Leningradi kangialuste kriminaalsete jõukude tänavapätt?

Sellest ei olegi normaalsetel inimestel võimalik aru saada. Riiklik platnoikultuur saab võimutseda ja leida kandepinda  vaid platnoirahva seas.

+26
0
Please wait...

Postitas:
Mahvalda

pähe? Sõita tankidega üle eelnevalt vägistatud naistest ja lastest … Laps ees vägistada tema

See kõik on ka siinsamas Eestis ka toimunud. Hiljem küsitakse süütute silmade välkudes: miks te, russofoobid,  meid küll ei salli!

+31
0
Please wait...

Postitas:
Tahesara

No millises riigis veel on võimalik, et presidendiks , lisaks veel palavalt toetatud presidendiks, saab maaneröövel(noorematele selgituseks: Stalin) või Leningradi kangialuste kriminaalsete jõukude tänavapätt?

Mõnes riigis saab selline pealinna linnapeaks

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/43856551/ekspressi-arhiivist-ohtlik-lugu-mihhail-kolvarti-minevikust

+13
0
Please wait...

Postitas:
tavakasutaja

pähe? Sõita tankidega üle eelnevalt vägistatud naistest ja lastest … Laps ees vägistada tema

See kõik on ka siinsamas Eestis ka toimunud. Hiljem küsitakse süütute silmade välkudes: miks te, russofoobid, meid küll ei salli!

Jah aga tundubki, et “muu maailm” ei suuda seda mõista. Kuid sõjakoledused on kõikjal toimunud, seega ei suuda mina jälle uskuda, et nemad ei suuda seda mõista.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Lisberg

Vikerraadios on olnud sõja algusest Harri Tiido lühikesed jutud “Taustajutud”  Venemaast, impeeriumist ja miks nad on sellised nagu nad on. Kuula neid näiteks. Kokkuvõtvalt: Nad on sellised, sest nii on alati olnud ja sellisteks nad ka jäävad, see on nende geneetiline kood juba liiga kaua.

+16
0
Please wait...

Postitas:
Amaryllus

Samas kui võrrelda eestikeelset DELFit ja venekeelset Delfit, siis on venekeelses uudised palju leebemad, kasvõi Butsas toimuni on palju leebemalt edasi antud.

Välditakse otsest kriitikat ka vene sõdurite suhtes, välditakse õuduste adekvaatset edasiandmist venekeelsele elanikkonnale. Küsiks miks?

Kardetakse? Pisendatakse, sest ei taheta kedagi “solvata”?

Seni kuni venelastele ei anta ausat ja sama infot kui eestlastele ja seda koolist alates, ei hakkagi vene inimesed siin aru saama, et venemaa on agressor.

+34
0
Please wait...

Postitas:
brynett

Samas kui võrrelda eestikeelset DELFit ja venekeelset Delfit, siis on venekeelses uudised palju leebemad, kasvõi Butsas toimuni on palju leebemalt edasi antud.

Välditakse otsest kriitikat ka vene sõdurite suhtes, välditakse õuduste adekvaatset edasiandmist venekeelsele elanikkonnale. Küsiks miks?

Seni kuni venelastele ei anta ausat ja sama infot kui eestlastele ja seda koolist alates, ei hakkagi vene inimesed siin aru saama, et venemaa on agressor.

Kui leebelt on kirjutatud vene delfis? Ma ise ei saa vene k eriti aru. Kas nii leebelt, et pole aru saadagi, kes tegi, et a la vb ukrainlased ise?

Aga pähe tuli vastus küsimusele, miks öeldakse leebelt – eks neid vene delfi uudiseid kirjuta ilmselt kokku venelased. Ja ise pehmendavad kas siis teadlikult või alateadlikult enda rahvuse süüd.

+25
0
Please wait...

Postitas:
ideefix

Mjasnõi Bori all sattus Nõukogude armee soodesse. Kerkis küsimus, keda välja viia: tehnika või sõdurid. Vorošilov ütles siis kuulsad sõnad: „Eided sünnitavad uued, aga tehnika suhtes pole ma kindel, millal me uued saame.“ Nii et, tehnika kõigepealt! Kui mees lööb, järelikult mees armastab. Jne jne.

Need lihtsad tsitaadid ütlevad Vene keskmise hinge kohta kõik.

Minu tolerantsus venelaste suhtes on ka tänaseks läbi. Ainult uus raudne eesriie aitab. Äkki siis 50 aasta pärast keskmine loll-Ivan jagab ka matsu lõpuks välja. Kui muidugi jagab. Selles pole ma üldsegi kindel. Igatahes kõik Georgi lintide ja Z tähtedega liputajad võiksid kaotada oma elamisloa Euroopa Liidus ja täitsa meie maksumaksja kulul võiks nad kodu, st Putini suunas teele saata.

+31
0
Please wait...

Postitas:
taivopalm

Sõita tankidega üle eelnevalt vägistatud naistest ja lastest … Lapse ees vägistada tema ema … Laste ees tappa vanemad ja seejärel lapsed vägistada ..

Ajalugu kordub, see kõik on juba olnud, kui vene väed 1945 aastal Euroopat vabastasid. Preisimaa, Berliin. Seal toimus seesama asi. Loe ajaloost pajatavaid raamatuid. Venelane jääb venelaseks. Geenid on sellised.

+21
0
Please wait...

Postitas:
Agathe

Mul on Venemaaga pikki sidemeid ja ehkki ma ise ennast venelasena ei identifitseeri, on minu nö verest vaid veerand Eesti verd, pool vene verd ja veerand siis muud. Küll aga olen elanud Venemaal eluaastatel 2-14, käinud vene lasteaias ja koolis. Kõik sõbrad olid venelased, kodune keel küll Eesti keel, aga ikkagi kogu see arenguiga jäi sinna. Raamatud, filmid, mis iganes. Pioneerilaagrid 🙂 ja sporditrennid. Nõukogude okupatsioon oli mul muidugi kodust teada. Mõjureid väljastpoolt, Vene kultuuriruumist, tuli kindlasti rohkem kui kodust Eesti mõjusid. No sõbrad ju. Esimene armastus, õpetajad jne. Senini on mul seal väga palju sõpru ja senini arvan end olevat mingil määral keskmise venemaa venelase hingeeluga kursis. Kui sellist asja muidugi on, nagu keskmine venelane.

Esmalt ma tahan öelda, et keskmine Venemaa venelane on minu kitsa isikliku kogemuse põhjal südamlikum ja hoolivam, kui siinne.

Ja teemasse. Oleme paljude venelastega palju rääkinud, juba enne sõda ja nüüd sõja ajalgi. Venemaa venelastega siis. Teate, minu arvates on suurim erinevus hirmus olemises. Selgitan. Mu parimadki vene sõbrad, kes vihkavad praegust režiimi ja on ka suures osas Venemaalt lahkunud sõja ajal, siiralt ei saa aru, et eestlased kui rahvas ei tahagi, et meid kardetaks.

Kui ma ka nendele tarkadele venelastele ütlen, et kui näiteks…Läti kodanikud kardaksid massiliselt Eestit ja seeläbi tunneksid nõrgema poole austust tugevama suhtes, oleks pea kõik eestlased tardunult vait. Ärge kartke! Mida me saame teha et te enam meid ei kardaks? Palun ärge kartke meid!

Eestlased keskmiselt ( 🙂 ) ei taha ka, et neid isikutena kardetaks, saati siis veel riigina või rahvusena.

Venemaa venelased ei suuda mind uskuda. “Te olete ju pisikesed. Aga kui teil oleks suur riik, siis te ikka tahaksite ju, et teid austataks ja kardetaks? Te ju tahaksite nüüd ka, et Eesti oleks võimas suur riik, aatomipommidega ja ookeanist ookeanini?”. NO EI TAHAKS. Austada võiks muidugi, aga mitte seepärast, et meil on suurem rusikas ja deržaava. See, et Venemaad peaks maailm austama ja kui ei austa, peksame (kaudses ja otseses mõttes), kuni hakkavad austama, on neile suurele osale sügaval sisimas sisse kasvatatud. Eestlaslik arusaam, et parem on elada, kui naaber sind ei karda, on neile arusaamatu. Neile on arusaamatu eestlaslik suhtumine, et “me ei tahakski suur riik olla, ei taha kedagi ähvardada, tahame vaikselt ajada oma asja ning kui meid austatakse meie tubliduse või saavutuste poolest, on tore”. Vaadake kasvõi vene meeste kõnnaku erinevust eestlastest. Üldiselt muidugi. Kuskil poe taga on ka muidugi eestlastel paar ossi, kes käivad jalad harkis ja küünarnukid laiali. No et isane peab ikka hirmus olema. Siiski, Venemaal näeb seda palju rohkem. Juba ühe inimese tasandil (ülbitsemine liikluses jms) on kardetav olemine keskmiselt vene peades ülimalt positiivne asi. Kui riik poleks hirmus, oleks see nende jaoks tõeline katastroof. Ütle venemaa keskmisele meessoost venelasele, et “Mitte keegi ja ka Eesti ei karda Venemaad ja ma ei karda sind” – tõenäoliselt tuleb vähemalt sõnades kallale, sest kohutavalt solvav on, kui ei kardetagi. Ning austamine ja kartmine on sügavalt nende veendumustes põimunud, vähemalt riigi ja rahvuse tasandil. Isegi ülemus-alluv tasandil. Ei ole üht ilma teiseta, ütlevad nad. Ja ei saa aru, kui eestlane ütleb, et on küll võimalik tunda austust ilma hirmuta.

Disclaimer. Kõik ülalöeldu on ainult minu arvamus. Arvamused on teinekord ekslikud, nii ka see võib olla. See kirjutatu ei ole esitatud faktina. Ka on tegemist üldistusega. Väga paljud inimesed ei mahu kirjeldatud malli.

+33
0
Please wait...

Postitas:
Mahvalda

Mõnes riigis saab selline pealinna linnapeaks

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/43856551/ekspressi-arhiivist-ohtlik-lugu-mihhail-kolvarti-minevikust

Sul on õigus. Vajuski suu ammuli. Aga see näitab ka alasti otsekohesusega, et see linn ei ole enam kuigipalju Eesti linn.

+13
0
Please wait...

Postitas:
tavakasutaja

Ma kardan, et ei aita ka see, kui venelasele antakse tegelikku infot. Venelane seda ometigi ei usu.

+16
0
Please wait...

Postitas:
eiteakes

Teate, minu arvates on suurim erinevus hirmus olemises. Selgitan. Mu parimadki vene sõbrad, kes vihkavad praegust režiimi ja on ka suures osas Venemaalt lahkunud sõja ajal, siiralt ei saa aru, et eestlased kui rahvas ei tahagi, et meid kardetaks. Kui ma ka nendele tarkadele venelastele ütlen, et kui näiteks…Läti kodanikud kardaksid massiliselt Eestit ja seeläbi tunneksid nõrgema poole austust tugevama suhtes, oleks pea kõik eestlased tardunult vait. Ärge kartke! Mida me saame teha et te enam meid ei kardaks? Palun ärge kartke meid!

Selle jutu peale tulid mulle meelde vene multikad, nii südamlikud ja positiivsed “davaite žit družno”, headus võitis alati. Isegi “Nu pogodi” oli titekas võrreldes lääne “Tommy ja Jerryga”, kus toimus pidev pähe tagumine, laiaks löömine (millest siis laiaks löödu alati peale pisukest tähekeste keerlemist alati toibus). Mis vanuses see südamlikkus kadus, kooli minekuga, sõjaväkke minekuga, mis vanusest oli vaja hirmus olla ja austatud saada kui võimsam ja tugevam, kes võib su ühe rusikahoobiga lömastada (millest sa enam kunagi ei toibu)?

+14
0
Please wait...

Postitas:
tavakasutaja

Mul ikka kumiseb kõrvus, kuskil veebis nägin mingi vene “laulukese” teksti, mida mingil suurüritusel oli vist esitatud. Ja seal laulusõnad olid siis sellest, mis riigid kõik kuuluvad  Venemaale, v no “mis on minu maa”. Ja seal siis oli loetletud, et Moldoovia ja Ukraina ja Krimm …  ja PRIBALTIKA ka! No kurat.

Siin see ongi: https://www.karaoke.ru/song/8015.htm

+15
0
Please wait...

Postitas:
tavakasutaja

Teate, minu arvates on suurim erinevus hirmus olemises. Selgitan. Mu parimadki vene sõbrad, kes vihkavad praegust režiimi ja on ka suures osas Venemaalt lahkunud sõja ajal, siiralt ei saa aru, et eestlased kui rahvas ei tahagi, et meid kardetaks. Kui ma ka nendele tarkadele venelastele ütlen, et kui näiteks…Läti kodanikud kardaksid massiliselt Eestit ja seeläbi tunneksid nõrgema poole austust tugevama suhtes, oleks pea kõik eestlased tardunult vait. Ärge kartke! Mida me saame teha et te enam meid ei kardaks? Palun ärge kartke meid!

Selle jutu peale tulid mulle meelde vene multikad, nii südamlikud ja positiivsed “davaite žit družno”, headus võitis alati. Isegi “Nu pogodi” oli titekas võrreldes lääne “Tommy ja Jerryga”, kus toimus pidev pähe tagumine, laiaks löömine (millest siis laiaks löödu alati peale pisukest tähekeste keerlemist alati toibus). Mis vanuses see südamlikkus kadus, kooli minekuga, sõjaväkke minekuga, mis vanusest oli vaja hirmus olla ja austatud saada kui võimsam ja tugevam, kes võib su ühe rusikahoobiga lömastada (millest sa enam kunagi ei toibu)?

oioi: https://www.folklore.ee/Keerdkys/tyybid_eraldi?tyyp=25098

+4
-1
Please wait...

Postitas:
kaarel

mis sellest Mordori Orkist ikka üritada mõista, ta tahab ainult tappa ja hävitada ning laieneda

+11
0
Please wait...

Postitas:
Agathe

Mis vanuses see südamlikkus kadus, kooli minekuga, sõjaväkke minekuga, mis vanusest oli vaja hirmus olla ja austatud saada kui võimsam ja tugevam,

Lasteaiast, kui mitte varem. Kus räägitakse söögi alla ja peale (pisikese liialdusega), kuidas vene väed põrmustasid kitsalt ainult fašiste, kaitsesid tsiviilelanikkonda, katsid oma kehadega lapsi, kui sakslased pommitasid. Kuidas meie maa on suur ja lai ja kõige tugevam, kõik austavad ja tunnetavad meie võimsust. Pioneer ei karda hunti! Hunt kardab teda! Oktoobrilaps on vaid üks täheke suures taevas, aga kokkuvõttes, tervik-jõuna on oktoobrilapsed väsimatult valmis tegutsema kodumaa huvide kaitseks! Asi algab puhaste taldrikute ühingust, aga 2. klassis paneme Kalašnikovi kokku. (Siinkohal ma muidugi pean ütlema, et klass võis olla ka neljas, ei mäleta muud, kui et nina ulatus napilt lauani, ja tegemist oli puidust laskevõimetu relvasarnase esemega). Meie noorsooühingutel on vääramatu jõud! Ühtsetena võitleme viimse verepiisani sünnimaa eest (no mis võib olla nii suur, kui pähe tuleb ja laieneda sinna, kuhu näpp langeb)!

Aga südamlikkus jäi, kelles seda oli. Ja nende suhtes, kelle suhtes kodune kasvatus sel lubas areneda. Kas just eestlased tingimata sinna sihtrühma kuulusid…

+18
0
Please wait...

Postitas:
Musil

1945. aasta jaanuaris vallutab Punaarmee Ida-Saksa alad. Viieteistkümneaastane Gabi Köpp satub koos paljude teiste pagendatudega ühte tallu. Saatusekaaslastest reedetuna langeb ta korduvalt punaarmeelaste seksuaalvägivalla ohvriks: Proua W.: „Kus on väike Gabi?“ … mind kistakse laua alt välja. Kibestunult mõtlen: „Mind on ju lihtne ette tõugata…“. Gabi Köppi päeviku alusel kirjutatud raamatus on üles võetud pikka aega maha vaikitud teema – naistevastane seksuaalvägivald kui sõjakuritegu. 2010 aasta jaanuaris Saksamaal ilmunud raamat on paari kuuga kogunud rahvusvahelist tunnustust ning teose kirjastusõigusi on müüdud Soome, Venemaale ja Ukrainasse.

Raamat “Miks ma küll sündisin tüdrukuna?” 2010 eesti keeles ilmunud

https://rahvaraamat.ee/p/miks-k%C3%BCll-s%C3%BCndisin-t%C3%BCdrukuna-1945-aasta-armistumata-hingehaavad/30130/en?isbn=9789949147335

+9
0
Please wait...

Postitas:
nimetamats

nii nende aju pestakse .Tegelikult jube ikka !

https://www.youtube.com/watch?v=BCP0qZYbcV0

+3
0
Please wait...

Postitas:
kaarel

palju õnne neile lollidele, uus Põhja-Korea on sündinud, kes hakkab sõltuma Hiinast

+6
0
Please wait...

Postitas:
Ragne

Ja lugedes Kapo aastaraamatut ja aru saades, et meie riigil on tegelikult kõik vaenlased ju teada, ei saa ei meie ega ka need vaenlased aru, miks neid ometi ei karistata – välja ei saadeta… Meie üritame olla demokraatlikud ja viisakad ja tolerantsed, aru saamata, et see agressorite bande tõlgendab seda ainult kui nõrkust. Ja nõrka tuleb ju lüüa ja taguda, et ta veelgi enam kardaks, alandada, et teaks, kes tugevam on. Mis meiega ometi juhtunud on, et omal maal laseme karistamatult mingitel ossidel ja ossitaridel enda peale sülitada ja sappi pritsida?? Kolm korda võib arvata, mida sellised teeksid, kui meile see venemaa kallale tungiks… MIKS OMETI meil ei saadeta neid pidevaid vaenu õhutajaid ja sõja eitajaid riigist välja????

+24
-1
Please wait...

Postitas:
Tahesara

Ilmselt meie erakondade ja nende juhtidel ajalugu ei ole tegudeks piisavalt puhas. Vabaduse alguse loosung Plats puhtaks! ainult loosungiks jäigi.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
taivopalm

Mis vanuses see südamlikkus kadus, kooli minekuga, sõjaväkke minekuga, mis vanusest oli vaja hirmus olla ja austatud saada kui võimsam ja tugevam, kes võib su ühe rusikahoobiga lömastada (millest sa enam kunagi ei toibu)?

Kes nõukogude ajal Lasnamäel elanud, need teavad rääkida, millised venelaste ja eestlaste vastasseisud olid. Lugesin hiljuti raamatut “Veepallur” . Kohe raamatu alguses oli selline lugu. Peategelane läks kuue aasta vanuselt Koplisse elama ja läks esimesel päeval õue jalutama ning sai kolme vene poisi käest peksa.

+7
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 88 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mõistusega Venemaast aru ei saa