Tere
Otsisin siit ja googeldasin ning lähen ka nahaarstile paari nädala pärast aga uuriks ikka, saaks südamerahu natukenegi.
Kõik kirjutasid siin, et terve keha, nägu jne neid täis. Kas kellegil on olnud vaid 1-2 (üksikud) ja mis ravi siis on määratud. Ma vähemalt vist isegi loodan, et on mollusk, mitte mingi kasvaja.
Teema: Mollusk?

RE: Mollusk?
meil oli lapsel paar tükki, käte peal…käisime külmutamas nahaarstil, aga mõne aja pärast tuli veel mõni üksik. Kõige lihtsam ja kindlam viis neist vabaneda on ikkagi pigistamine. Kuna minu laps seda teha ei lasknud, siis tegin une pealt….st kui sügavalt magas, siis tegin steriilse nõelaga molluski pealt naha õrnalt katki ja seejärel pigistan kiiresti. Laps ei saanud arugi, hommikul oli õnnelik, et näed need lähevad ööga iseenesest ära:) igastahes oleme kõigist ammu lahti saanud ja tagasi pole tulnud

On see nakatuv mollusk? Kui jh siis hügieen on esmatähtis ja ei tohi neid pigistada ja kui kuivatad rätikuga siis ära teistel lase sellesama rätiga end kuivatada!!!!!!!!!!!!!!!!
Alguses arst kõrvetas, kuid siis ostsin mingi ravimi pintsiga ja siis panin iga päev mitu korda päevas vist nendele molluskitele peale….see kuivatas neid ja hiljem mitmeid kordi tehes tuli koorik ja siis kadus ära….need kui katki kratsid ja muud kehaosa puutud, siis need levivad edasi sinna piirkonda. igal juhul see rohi mis kirjutati täiega sügeles ja kipitas peal aga aitas!

Ega ma väga kindel pole mis see on, nüüd üks tuttav ütles, et vist mollusk. Üks tekkis eelmine suvi ja nüüd sinna kõrvale teine punn. Lähemegi arstile, et diagnoosi saada. Kui lugesin nende kohta, siis vist ongi molluks. Selline nahasõlm (ise loomustaks ehk odraivaga moodi asjaga) ja tekkis peale selline mannatera sugune kõva täpike. Perearst ütles sügisel, et see kõrgem sünnimärk aga seda ma ei usu hästi;) Loodan, et saab ravi mõne rohuga, pigistada ma seda küll ei suudaks :S

Pigistamine on molluski puhul kõige lihtsam ja efektiivsem. Kui kohe esimesed punnid ära pigistada, siis võib loota, et rohkem ei tulegi.
Kägu 15:55 kirjeldas pigistamise protseduuri väga hästi. Selliselt pigistades ei tohiks see üldse valus olla.

Minu lapsel olid ka molluskid. Väga palju veel kurjuures – jalad ja selg oli kõik täis, kätel ka. Näos õnneks ei olnud.
Hirmust tardunult lugesin ka neid perekooli kommentaare siin… isegi vist rääkisin arstiga nende külmutamisest (kuid ta laitis maha, sest see on valus). Proovisin ka pigistada, kuid laps ei lasknud.
TEGELIKKUS oli aga see, et need läksid minema suhtelislt kergesti. Minu meetod oli selline – vann, rätikuga kõva kuivatus (et need punnid katki saada) ja siis joodi peale. Aitas hästi!

mina pigistan ka peale vanni,siis on nahk pehme ja punn ka,pea üritan oma sõrme peale saada,ja pesen käed ära,siis tupsutna priljantrohelisega,oleme väga pajudest lahti saanud,nüüd veel pepu vahel,sealt peak külmutama..ja kui määrid siis tglt ei tohiks nii 10 päeva vanni minna.

Külmutamine on kõige efektiivsem. Meil läksid pigistades hoopis rohkem laiali. Enne külmutamist tuleks nahale määrida Emla kreemi, mida saab välja kirjutada arst. See tuimestab molluski ümbruses naha ära, nii et minu 2a ei teinud piuksugi, kui käisime kõrvetamas. Ja tal oli neid nii jalgadel kui rindkerel ikka päris korralikult. Paranemine võttis aega ca kuu.

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.