Esileht Kodunurk Mõnnakad ja nende analoogid

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 112 )

Teema: Mõnnakad ja nende analoogid

Postitas:
Kägu

ei viitsinud guugeldada, vaid panin seal kaupluses otsingusse pontšo. Sa ära targuta.

Pane samas kaupluses otsingusse “blanket hoodie”  ja jõuadki kaubani millest siin teemas jutt. Võta ise ka oma nõu kuulda – vähem targutamist, kui ei tea või ei saa päris täpselt aru millest teema tehti ei pea tingimata midagi “arvama” ainult arvamise pärast.

Mõnnakas on tõesti haruldaselt nõme sõna. Ei ole tegu eestis väljamõeldud ega väljatöötatud tootega, see “mõnnakas” ongi juba kopitud analoog.

+11
-1
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Tellisin eelmisteks jõuludeks Amazonist, märksõnaga “Hoodie” – sellised, kus sees on valge lambavilla sarnane materjal ja peal pehme fliis. Amazonis olid väga hea hinnaga, lastele nii 20-25eur, täiskasvanutele 25-35 eur. Meil kõik kannavad, mul endal praegugi seljas, täna tuba veidi jahedam.

Veidi jahedam?

Ma ei kujuta ette kui külm peab toas olema, et fliisi ja lambavilla kanda.

Mis lambavillast te räägite? See on mingi polüestertatt mitte lambavill.

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

On, aga seda enam ajab higistama. Fliis on üldse naftast tehtud.
Päriselt paneb keegi oma lapsele sellise asja selga?

A muide tatt oleks küll nagu midagi külma ja libedat. Mismoodi see võltslambakasukaga liitub?

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pane samas kaupluses otsingusse “blanket hoodie”  ja jõuadki kaubani

Sa teinekord loe mu jutt läbi enne kui targutama hakkad, soovitasin ka ise seda blanketit otsingusse kirjutada.

0
-6
Please wait...
Postitas:
Kägu

On, aga seda enam ajab higistama. Fliis on üldse naftast tehtud.

Päriselt paneb keegi oma lapsele sellise asja selga?

A muide tatt oleks küll nagu midagi külma ja libedat. Mismoodi see võltslambakasukaga liitub?

See polüesterfliis ongi ju külm ja libe nagu tatt.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina kutsun neid hoodie-deks ja olen tellinud amazonist

Selline mõnus suveõhtul väljas istumise-olemise asi. Palju mõnusam kui pleed, sest sellega saab ka mugavalt toimetada, pole vaja muretseda, et üle õldage ära vajub.

Istud om ripptoolis, kerid jalad sinna sisse ja loed raamatut.

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07Y74C8Q7/ref=ox_sc_act_title_15?smid=A3QP2HDT4F1T76&psc=1

https://www.amazon.de/dp/B09CNBP9Q8?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details

60euri selle eest on muidugi jabur maksta. Aga noh, leidub inimesi, kellel pole krediitkaartigi netist tellimiseks ja on igasuguseid veidraid põhimõtteid.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa teinekord loe mu jutt läbi enne kui targutama hakkad

Lugesin. Sinu tekst: “Ausaltöeldes mul ei ole õrna aimugi, misasi on “mõnnakas”” on justnimelt üleolev targutamine. Tahad sõna sekka öelda, tee endale selgeks millest jutt. Mida sa targutad, kui sul õrna aimugi asjast pole.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selline mõnus suveõhtul väljas istumise-olemise asi.

Meie piirkonnas (Kesk-Eesti) on suiti ikka minimaalselt +20°C. Varrukateta kleidist piisab täiesti. Miinuskraadidega nagunii õues ei istu.

Palju mõnusam kui pleed, sest sellega saab ka mugavalt toimetada, pole vaja muretseda, et üle õldage ära vajub.

Toimetad või loed raamatut?

60euri

Appi, teine Eesti! Saage aru, et euri läändub euro-eurot, mitte euri. 🙈

Aga noh, leidub inimesi, kellel pole krediitkaartigi netist tellimiseks…

Äh? Peaks olema või? Sa oled harjunud võlgu ostma ja pead seda normaalseks, aga hakkamasaavad inimesed majandavad OMA rahaga.
Ilmselt kasutad Selveri krediiti ka, et piima ja leiba võlgu osta?
Mammamiia!

+3
-16
Please wait...
Postitas:
Kägu

Selline mõnus suveõhtul väljas istumise-olemise asi.

Meie piirkonnas (Kesk-Eesti) on suiti ikka minimaalselt +20°C. Varrukateta kleidist piisab täiesti. Miinuskraadidega nagunii õues ei istu.

Palju mõnusam kui pleed, sest sellega saab ka mugavalt toimetada, pole vaja muretseda, et üle õldage ära vajub.

Toimetad või loed raamatut?

60euri

Appi, teine Eesti! Saage aru, et euri läändub euro-eurot, mitte euri. 🙈

Aga noh, leidub inimesi, kellel pole krediitkaartigi netist tellimiseks…

Äh? Peaks olema või? Sa oled harjunud võlgu ostma ja pead seda normaalseks, aga hakkamasaavad inimesed majandavad OMA rahaga.

Ilmselt kasutad Selveri krediiti ka, et piima ja leiba võlgu osta?

Mammamiia!

Miks sellist jama ajada?

+9
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seega tee järeldus, et sinul ei ole seda riideeset vaja endale soetada ja liigu edasi. Punkt.

+6
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Amazon.de ja otsi “oodie”. Ma mitu ostnud ja hind ca 25 EUR.

Mõnnakas on nii õudne nimi, et isegi kui ma tahaks Eesti ärikaid toetada, siis sellise jõleda nimega toodet pole nõus ostma 🙂

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas tõsiselt ei saa aru, mis on krediitkaart ja ei ole kuulnud, et sellega ei pea võlgu võtma?

Teine asi on muidugi see, et tänapäeval on deebetkaardiga samamoodi võimalik netist kõike osta, krediitkaarti pole selleks tarvis.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mõnnakas on ikka mõnnakas

https://monnakas.ee/

See on veel 100 protsenti polüester, kujutan ette kui jube on sellisega olla.

Väga jubedad asjad nii välimuselt kui materjalilt.

Nõus ülalkirjutistega ja lisaks kodukalt vaatas vastu “mõnnakas” keelepruuk:

Superempsile on Mõnnakas olemas, aga paps on ju see, kes terve talve telksi ees laskesuusatamist ja jalkat vaatab – mis ta lõdiseb, tal ju Mõnnakat veel rohkem vaja?

Ei kutsu kuidagi ostma ja kasutama kui keegi kingiks.

Võibolla naturaalsemast materjalist sellist ürpi kodus kannaks, aga polüesterpussaka sees telksi vaadata ei taha.

Kui sa pole proovinud kordagi, kui mõnus see on ja kui soe ja saad end üleni sisse kerida nagu tekki, siis ära tühja pahanda. Teie vaadake telekat oma meriinokampsunites edasi ja kõik hästi.

+8
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

mul lapsel on külmavares juba vist 3-4 aastat olnud. kuna laps ise ka paras külmavares, siis sügisest kevadeni asi tihedas kasutuses. https://kulmavares.ee/pood?c=poncho&gclid=Cj0KCQjw-pyqBhDmARIsAKd9XIPNkS-MP6PCO0GSDSuPM32gXc18wY04qNpC2TbbGE37dWGUp2Af_UoaAvYgEALw_wcB

täiesti ok kvaliteet, vähemalt toona oli. laatadel müüakse ka sarnaseid asju ja neil on tihti mingi veider sisu, mis ei kutsu ostma. ju odav hind tähendab ka odavat ja kehva materjali nii mõnigi kord

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui sa pole proovinud kordagi, kui mõnus see on ja kui soe ja saad end üleni sisse kerida nagu tekki, siis ära tühja pahanda. Teie vaadake telekat oma meriinokampsunites edasi ja kõik hästi.

See on muidugi tore illusioon, et mingi polüesternässaks sooja annab. Sa tee katse – mine üks päev külma ilmaga välja selle mõnnakaga ja teine päev naturaalse villase kampsuniga ja siis arva uuesti, milline kiud sooja annab.

+1
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

mul lapsel on külmavares juba vist 3-4 aastat olnud. kuna laps ise ka paras külmavares, siis sügisest kevadeni asi tihedas kasutuses. https://kulmavares.ee/pood?c=poncho&gclid=Cj0KCQjw-pyqBhDmARIsAKd9XIPNkS-MP6PCO0GSDSuPM32gXc18wY04qNpC2TbbGE37dWGUp2Af_UoaAvYgEALw_wcB

täiesti ok kvaliteet, vähemalt toona oli. laatadel müüakse ka sarnaseid asju ja neil on tihti mingi veider sisu, mis ei kutsu ostma. ju odav hind tähendab ka odavat ja kehva materjali nii mõnigi kord

Dziisaz,mida hinnad :O

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mõnnakas on ikka mõnnakas

https://monnakas.ee/

See on veel 100 protsenti polüester, kujutan ette kui jube on sellisega olla.

Väga jubedad asjad nii välimuselt kui materjalilt.

Nõus ülalkirjutistega ja lisaks kodukalt vaatas vastu “mõnnakas” keelepruuk:

Superempsile on Mõnnakas olemas, aga paps on ju see, kes terve talve telksi ees laskesuusatamist ja jalkat vaatab – mis ta lõdiseb, tal ju Mõnnakat veel rohkem vaja?

Ei kutsu kuidagi ostma ja kasutama kui keegi kingiks.

Võibolla naturaalsemast materjalist sellist ürpi kodus kannaks, aga polüesterpussaka sees telksi vaadata ei taha.

Seal kindlasti töötavad ka võlurid ja haldjad nagu tänapäeval kombeks on. See pidi kindlasti olema tekstivõlur, kes sellise üllitisega hakkama sai.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on muidugi tore illusioon, et mingi polüesternässaks sooja annab. Sa tee katse – mine üks päev külma ilmaga välja selle mõnnakaga ja teine päev naturaalse villase kampsuniga ja siis arva uuesti, milline kiud sooja annab.

Aga keegi ei keela sul oma villase nässakaga igal pool ja iga ilmaga käia, ka siin teemas pole keegi neid sulle peale surunud. Sinul on oma vaba tahe, teistel oma.

+8
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas tõsiselt ei saa aru, mis on krediitkaart ja ei ole kuulnud, et sellega ei pea võlgu võtma?

Teine asi on muidugi see, et tänapäeval on deebetkaardiga samamoodi võimalik netist kõike osta, krediitkaarti pole selleks tarvis.

Mina olen nüüd hoopis muu kägu, aga tunnen ka huvi, et mispärast ma olen kellegi mõistes level allpool, kui ma ei kasuta v oma krediitkaarti? Ma ei väida, et sina seda ütlesid, aga keegi eespool imestas.

Krediit – nagu sõna isegi ütleb – on laen. Maksad mingil hetkel tagasi.
Kui näiteks ehitusettevõte saab materjalide ostuks 14-21 päeva krediiti ehk laenu ehk maksepikendust, siis tundub see igati ok, sest summad on suured. Netipoest mingi tilu-lilu ostmiseks laenu vœtta tundub nii jabur, et ei oska kommenteeridagi.
Krediit ehk laen võetakse ikka eesmärgil, et midagu tagetakse/midagi on vaja, aga koheseks ostuks vahendeid ei ole. Vähesed vist (ei väida jällegi) mõtlevad, et kas mul on seda asja praegu (või üldse) vaja. Nagu näen, siis lehvitatakse üsna uhkelt krediitkaarte.
Ma ei usu ka nendesse alailma äralagunevatesse kodumasinatesse, sest minu meelest on loogiline, et igal teenival normintellektiga täiskasvanul on tagavara just niisugusteks ootamatusteks.
Kus mul veel oleks krediitkaarti vaja? Reisil? On ja ei ole. Isiklikult minul pole olnud. Raviraha? Võimalik, kuigi eelistaksin ka siiski kohe ära maksta.
No igatahes on kus see on, aga ma ei arva, et keski kägu võiks üleolevalt plõksuda ja halvustada: “Häh, sul pole krediitkaartigi!”. Pole jah, sest ma saan kõik kohe makstud.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kägu 05.11.2023 13:35

Mina olin see kes selle krediitkaarditeema sisse tõi. No palun vabandust, aga selgitan, mõeldud oli nii: internetist/amazonist jms tellides saab selle hoodie hinnaga keskmiselt 25€

Kodumaalt mõnnaka kodulehelt käid sama asja eest välja ca 50-60€

Miks siis inimesed ei telli amazonist? See on ju ometi nii lihtne. Aga sellepärast, et sageli inimestel ei ole sobivat pangakaarti. Kuigi tunnistan, MA EI OLE KURSIS, kas need deebetkaardid on täna samade omadustega. Sest netiostudeks kõlbasid vähemalt mingi aeg tagasi ainult krediitkaardid või krediitkaardi omadustega deebetkaardid.

Hea küll. Aga teine näide: vahel saab netis soodsaid oste teha ainult Paypaliga. Üldse mitte kaardiga. Ja siis jääb ost tegemata.

Ehk siis pigem on küsimus – kui juba siingi teemas on mitu viidet olnud, kuidas sama asja saab 3x odavamalt, siis mis ajab inimest rohkem maksma ja mis takistab teda vähem maksma?

Krediitkaart, kes seda ja kuidas kasutab, ON HOOPIS TEINE TEEMA.

Krediitkaardiga saab sooritada netioste. Minul on VISA krediitkaardiga seotud reisikindlustus ja ma ei pea eraldi reisikindlustust kunagi ostma.  Ja ostusid tehes võib isegi kohe selle raha selle kaardi peale kanda, et jumala eest ei oleks võlgu kuni järgmise kuu 10-ni.

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Krediit – nagu sõna isegi ütleb – on laen. Maksad mingil hetkel tagasi. Kui näiteks ehitusettevõte saab materjalide ostuks 14-21 päeva krediiti ehk laenu ehk maksepikendust, siis tundub see igati ok, sest summad on suured. Netipoest mingi tilu-lilu ostmiseks laenu vœtta tundub nii jabur, et ei oska kommenteeridagi.

Krediitkaardiga maksmine ei tähenda ammu enam ainult laenuraha kasutamist vaid tehinguid panga tagatisel, mida paljudes riikides usaldatakse. Mul on krediitkaart kaua-kaua, kasutan seda ostudeks, mis muidu jääks sooritamata ning loomulikult terve pere reisikindlustuseks, aga panga raha pole sentigi kasutanud kunagi. Seal on mu oma raha nagu deebetkaardilgi.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuigi tunnistan, MA EI OLE KURSIS, kas need deebetkaardid on täna samade omadustega. Sest netiostudeks kõlbasid vähemalt mingi aeg tagasi ainult krediitkaardid või krediitkaardi omadustega deebetkaardid. Hea küll. Aga teine näide: vahel saab netis soodsaid oste teha ainult Paypaliga. Üldse mitte kaardiga. Ja siis jääb ost tegemata.

Tundub, et oled aastaid ajast maha jäänud. Praegu on krediitkaarid omadustega deebetkaardid ja ka Paypaliga maksmine on lihtne, mitte midagi erinevat kaardimaksest. Kus karupees sa elad tõesti? Räägid mingist üle 5 aasta tagusest või veel kaugemastki ajast.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Krediitkaardiga saab sooritada netioste. Minul on VISA krediitkaardiga seotud reisikindlustus ja ma ei pea eraldi reisikindlustust kunagi ostma.  Ja ostusid tehes võib isegi kohe selle raha selle kaardi peale kanda, et jumala eest ei oleks võlgu kuni järgmise kuu 10-ni.

Ära sa märgi, kas tõesti? Oled nii ajast maha jäänud, aga targutad mis kole. Mis paneb inimese juba teist korda sellist jama kirjutama.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga keegi ei keela sul oma villase nässakaga igal pool ja iga ilmaga käia, ka siin teemas pole keegi neid sulle peale surunud. Sinul on oma vaba tahe, teistel oma.

Vabanda, aga vill on kallis ja luksuslik materjal. Tervislik ja soe. Nässakast on asi väga kaugel.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vabanda, aga vill on kallis ja luksuslik materjal. Tervislik ja soe. Nässakast on asi väga kaugel.

Antud teema ei ole maavillastest kampsunitest, nende tervislikkusest, soojuspidavusest ega hinnast. Kui nimetad teiste valikud nässakaks, oled automaatselt andnud nõusoleku, et sama väljendit võidakse kasutada ka sinu valitu kohta. Ükskõik kui luksuslikuks sa ise seda pead. Pealegi, villane asi võib ikka vägagi nässakas välja näha.

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Antud teema ei ole maavillastest kampsunitest, nende tervislikkusest, soojuspidavusest ega hinnast. Kui nimetad teiste valikud nässakaks, oled automaatselt andnud nõusoleku, et sama väljendit võidakse kasutada ka sinu valitu kohta. Ükskõik kui luksuslikuks sa ise seda pead. Pealegi, villane asi võib ikka vägagi nässakas välja näha.

“Maavillane” sobib pigem nende mõnnakate kandjate iseloomustamiseks 😀
Ega ma ei arvanudki, et sa materjalidest midagi taipad. Osta terviseks akrüüli ja polüestrit edasi.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuigi tunnistan, MA EI OLE KURSIS, kas need deebetkaardid on täna samade omadustega. Sest netiostudeks kõlbasid vähemalt mingi aeg tagasi ainult krediitkaardid või krediitkaardi omadustega deebetkaardid. Hea küll. Aga teine näide: vahel saab netis soodsaid oste teha ainult Paypaliga. Üldse mitte kaardiga. Ja siis jääb ost tegemata.

Tundub, et oled aastaid ajast maha jäänud. Praegu on krediitkaarid omadustega deebetkaardid ja ka Paypaliga maksmine on lihtne, mitte midagi erinevat kaardimaksest. Kus karupees sa elad tõesti? Räägid mingist üle 5 aasta tagusest või veel kaugemastki ajast.

No ma püüan veel: ma ei soovi üldse mingeid mõtteid vahetada makseviisi teemal, vaid sellel, et MIKS inimesed ostavad 60 euro eest mõnnakat, selle asemel et osta amazonist seesama asi 25 euroga. Saad aru?

Minu peas on küsimärk: kas need inimesed ei suuda endale vormistada krediitkaarti või krediitkaardi omadustega deebetkaarti või paypali või wise kontot või …?

Aga see viimane jutt on lihtsalt taustamula. Põhi raskuskese on ikka küsimusel: miks makstakse sama asja eest 2-3x rohkem?

(hämmastav, kuidas kiilutakse hoopis kõrvalise teema külge kinni)

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Misasja? Ma käin sügisest kevadeni jopede ja mantlitega, mis pole naturaalsest villasest ja need on väga soojad! Samuti käin trennis vägagi hingavas sünteetilises materjalis, mitte täisvillases ometi. Selle “mõnnaka” sarnase asja panen selga saunast tulles ja väga soe ja mõnus on. Võin sellega pikalt õues istuda ka hilisõhtul ja külm ei hakka. Kes siin rääkis, et temal on kesk-Eestis suvel õhtuti kogu aeg ca 20 °C, no see ikka luiskas suurelt. Ega ikka ei ole küll.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

No ma püüan veel: ma ei soovi üldse mingeid mõtteid vahetada makseviisi teemal, vaid sellel, et MIKS inimesed ostavad 60 euro eest mõnnakat, selle asemel et osta amazonist seesama asi 25 euroga. Saad aru?

Sa vastad minule teist inimest tsiteerides, aga saan aru, et siin ongi kägudel raske vahet teha. Variant on mitte isiklikuks minna ja rääkida neutraalselt. Saad aru?

Minul ei ole krediitkaarti, ei näe sellel vajadust. Kui näen, küll võtan pangaga ühendust. Pakuvad nad ju kogu aeg. Amazonist tellin deebetkaardiga. Jah, sulle juba selgitati, et oled ajast maha jäänud – tänapäeva deebetkaardid täidavad sama funktsiooni. Ka PayPal on täiesti toimiv.

Mis nende ürpide hinnavahesse puutub, siis isiklikult ei osta nii totakat asja ka siis, kui see vaid 5€ maksaks.
Jah, saan aru, et jutt on üleüldisest soodsamalt saamisest, aga vat sellest ei saa küll aru, mismoodi sinusse puutub kellegi teise rahakoti sisu? Hind hinnaks, aga vbl on kellelgi moraalsed tõekspidamised ja tahab Eesti ettevõtet, kullerfirmat jne toetada? Sina ei saa siin näpuga näidata ja kamandada: “Saad aru?”.
Kas sina saad sellest aru või on sinu eesmärk tunda üleolekut, kui saad kedagi lolliks pidada, et too SINUST rohkem maksis?

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

“Maavillane” sobib pigem nende mõnnakate kandjate iseloomustamiseks 😀 Ega ma ei arvanudki, et sa materjalidest midagi taipad. Osta terviseks akrüüli ja polüestrit edasi.

Kuda sa lilleke siia pasamerre sattusid? Kas pealkirjast või teemaalgatusest ei saanud aru, et teema pole sulle?

+4
-2
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 112 )

Esileht Kodunurk Mõnnakad ja nende analoogid