Vabanda, aga vill on kallis ja luksuslik materjal. Tervislik ja soe. Nässakast on asi väga kaugel.
Antud teema ei ole maavillastest kampsunitest, nende tervislikkusest, soojuspidavusest ega hinnast. Kui nimetad teiste valikud nässakaks, oled automaatselt andnud nõusoleku, et sama väljendit võidakse kasutada ka sinu valitu kohta. Ükskõik kui luksuslikuks sa ise seda pead. Pealegi, villane asi võib ikka vägagi nässakas välja näha.
“Maavillane” sobib pigem nende mõnnakate kandjate iseloomustamiseks
Ega ma ei arvanudki, et sa materjalidest midagi taipad. Osta terviseks akrüüli ja polüestrit edasi.
Pole nöinud ühtegi miljonärist/biljonärist sportlast või meelelahutajat esinemas, sportimas või punasel vaibal villase trikooga. Ei Taylorit, Bejoneesi, gagat ega ronaldot jne
Vabanda, aga vill on kallis ja luksuslik materjal. Tervislik ja soe. Nässakast on asi väga kaugel.
Antud teema ei ole maavillastest kampsunitest, nende tervislikkusest, soojuspidavusest ega hinnast. Kui nimetad teiste valikud nässakaks, oled automaatselt andnud nõusoleku, et sama väljendit võidakse kasutada ka sinu valitu kohta. Ükskõik kui luksuslikuks sa ise seda pead. Pealegi, villane asi võib ikka vägagi nässakas välja näha.
“Maavillane” sobib pigem nende mõnnakate kandjate iseloomustamiseks
Ega ma ei arvanudki, et sa materjalidest midagi taipad. Osta terviseks akrüüli ja polüestrit edasi.
Pole nöinud ühtegi miljonärist/biljonärist sportlast või meelelahutajat esinemas, sportimas või punasel vaibal villase trikooga. Ei Taylorit, Bejoneesi, gagat ega ronaldot jne
Appi! 😀
Kas sa spordid selle mõnnakaga või? Jutt oli sooja andmisest.
Aga mis miljonöridesse puutub, siis võid päris kindel olla, et nende garederoobid on need kõige tõenäolisemad, kust villa leida võib. Vaesed ei jaksa seda endale lubada.
Trikooga ilmselt mitte, aga nende meeste ülikonnad seal punasel vaibal päris kindlasti ei ole millestki muust kui 100% villast valmistatud. Või sa arvad, et on poüestri-viskoosisegust?
Trikooga ilmselt mitte, aga nende meeste ülikonnad seal punasel vaibal päris kindlasti ei ole millestki muust kui 100% villast valmistatud. Või sa arvad, et on poüestri-viskoosisegust?
Kui nüüd teemapüstitusele pilk peale visata, siis see, kuhu teema kommentaaride lisandudes on liikunud, vajaks ilmselt mingit diagnoosi.
+3
-2
Please wait...
Postitas:
Kägu
06.11.2023 11:19
TA olen. Mida te mu teemaga teinud olete!?! Mind tõesti ei huvita, mis temperatuur teil toas on või kui villaseid asju te kannate. Mina küsisin, kust saab osta. Nüüdseks said aru, et selle asja nimi on oodie, mida otsin. Ja tänud Amazoni soovitajale, proovin ära osta…
TA olen. Mida te mu teemaga teinud olete!?! Mind tõesti ei huvita, mis temperatuur teil toas on või kui villaseid asju te kannate. Mina küsisin, kust saab osta. Nüüdseks said aru, et selle asja nimi on oodie, mida otsin. Ja tänud Amazoni soovitajale, proovin ära osta…
See ei ole sinu teema, see on Perekooli ja Ämmaemandate Liidu saut ja foorum.
+1
-4
Please wait...
Postitas:
Kägu
06.11.2023 17:44
Õpetajana võin öelda, et mõnnakad on laste suured lemmikud ja ka teemaalgatus on ju sellest, et 13-aastasele soovitakse mõnnakas kinkida. Päris hirmus, kui kusagilt hüppab välja täiskasvanud naine (oma arust veel eriti haritud ja peenemaitseline) ning hakkab laste riietumiseelistusi mõnitama. Kasutades sealjuures väga inetut kõnepruuki.
Mõnnakas võib ju olla lapsik ja nimetus infantiilne. Millised need 13-aastased siis veel peaksid olema, kui mitte lapselikud? Mohäär, meriino ja kašmiir on muidugi väga kvaliteetsed materjalid, aga lapsed neid kindlasti ei eelista. Ma usun, et isegi biljonäride perest pärit laps eelistaks endale selga tõmmata mõnnaka, selle asemel, et mingis kašmiirsviitris või mohäärkampsunis telerit vaadata. Ja kes üldse ostaks 13-aastasele vabaaja rõivastuseks mingeid kalleid villatooteid?
Nii et pole sel mõnnakal häda midagi. Vähemalt see hea omadus mõnnakatel on, et lapsed on nendes õnnelikud ja rahul.
Sina vist arvad, et oversize kapuutsiga dressikas on mõnnakas. Ei ole.
Stiilinädala pidžaamapäev ühes Tallinna kesklinna koolis ja julgelt üle pooltel lastest oli mingi variant sellest mõnnakast ehk tekk-dressikast seljas. Arvad, et mujal on teisiti? Ei ole.
Kui nüüd teemapüstitusele pilk peale visata, siis see, kuhu teema kommentaaride lisandudes on liikunud, vajaks ilmselt mingit diagnoosi.
Mis probleem on? Me oleme piisavalt laia silmaringiga ja targad, et kui teema on aiast, siis me võime rahulikult jaurata aiaaugust. Või siis põlevkivi kaevandamisest, mis ei puutu üldse asjasse.
See on muidugi tore illusioon, et mingi polüesternässaks sooja annab. Sa tee katse – mine üks päev külma ilmaga välja selle mõnnakaga ja teine päev naturaalse villase kampsuniga ja siis arva uuesti, milline kiud sooja annab.
Sa käid praegu pidevalt ringi täisvillases? No ma küll ei taha. Tänapäeval on nii palju häid ja hingavaid ja sooje materjale. See täisvillane imeb niiskuse nii sisse, et läheb lõpuks külmaks ära, kui kaua niiskes õhus oled. Ja kuivab kaua.
See on muidugi tore illusioon, et mingi polüesternässaks sooja annab. Sa tee katse – mine üks päev külma ilmaga välja selle mõnnakaga ja teine päev naturaalse villase kampsuniga ja siis arva uuesti, milline kiud sooja annab.
Sa käid praegu pidevalt ringi täisvillases? No ma küll ei taha. Tänapäeval on nii palju häid ja hingavaid ja sooje materjale. See täisvillane imeb niiskuse nii sisse, et läheb lõpuks külmaks ära, kui kaua niiskes õhus oled. Ja kuivab kaua.
Jah, loomulikult kannan ma naturaalseid materjale, kui vähegi võimalik. Külmemal ajal just nimelt erinevaid villaseid kudumeid, peamiselt meriinot ja kašmiiri, mis on pehmed, kerged, hingavad ja soojad. Püksid, seelikud, pintsakud loomulikult villasest või villasegu kangast. Kuhu ma mingi polüesterfliisiga minema peaks?
Mine õue, rahustab närvi ja mõjub hästi ka vaimsele tervisele. Ehk väheneb edaspidi vajadus niipalju vehkida teemades mis ilmselgelt ei haaku kuidagipidi sinu tõekspidamistega.
+9
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
07.11.2023 08:08
Kus te niimoodi käite? Ma käin üsna kõrgetasemelistel kohtumistel (kohtud, pangad, riigikogu, EL, suursaadikud) mitte ei näe. Maire Aunastel oli väga muljetavaldav kingakogu, aga no siidis ja kašmiiris ei käinud temagi.
Kus te niimoodi käite? Ma käin üsna kõrgetasemelistel kohtumistel (kohtud, pangad, riigikogu, EL, suursaadikud) mitte ei näe. Maire Aunastel oli väga muljetavaldav kingakogu, aga no siidis ja kašmiiris ei käinud temagi.
Tema käib nii kodus ja perekoolis, miks muidu tuua see sisse mõnnakate teemas – ju siis kandmiskohad ja otstarve on sama😂
Kas keegi tahtis sulle osta polüesterfliisi, või miks sa arvad, et sul on vaja siin teemas enda maitset peale suruda?
Ka mina kannan naturaalseid materjale enamasti, kuid mu garderoobis siiski on ka polüestrist tooteid, 100% polüestrist pleed kodus diivanil peale võtmiseks on väga mõnus ja siidisem kui ükskõik mis muu naturaalsest materjalist tekk. Ka akrüülist kampsun võib olla hea kerge ja õhuline. Polüestril ja polüestril on ka suur vahe, samamoodi nagu puuvillasel ja puuvillasel on vahe.
Jah, loomulikult kannan ma naturaalseid materjale, kui vähegi võimalik. Külmemal ajal just nimelt erinevaid villaseid kudumeid, peamiselt meriinot ja kašmiiri, mis on pehmed, kerged, hingavad ja soojad. Püksid, seelikud, pintsakud loomulikult villasest või villasegu kangast. Kuhu ma mingi polüesterfliisiga minema peaks?
Naljakas tädike. Teema on laste ja noorte rõivaeelistustest ja tema tuleb uhkustab oma villaste pika säärega aluspükstega. No kanna terviseks, meil on ka kõigil väga hea meel, et sul on need poolde säärde ulatuvad vanutatud villast alukad, pluss veel kašmiirist ja meriinost seelik ja pintsak seal peal. Aga sa ometi ei oota ju, et mõni teismeline sedasi käima hakkaks. Tee endale uus teema, näiteks “keskealised naised, millist pesu kannate” ja räägi seal oma villasegu eelistest ning sõima polüestrist püksikute ja rinnahoidjate kandjaid.
Maire Aunaste on mingi riietumis- ja stiilieeskuju kellelgi või?